F1-teams willen praten over kalender

De Formule 1-teams willen snel met Bernie Ecclestone om tafel om te spreken over de kalender voor de toekomst. Steeds meer traditionele races komen in de problemen en dreigen te verdwijnen.

De autofabrikanten willen de races in Groot-Brittannië, Duitsland, Japan en China behouden, omdat dat grote markten voor ze zijn. Deze Grands Prix zijn in de problemen voor de toekomst. BMW Sauber-teambaas wil dit issue bij Ecclestone aankaarten. "Dat is zeker is dat we de volgende keer met Bernie moeten bespreken. We moeten er voor zorgen dat we in de belangrijke markten aanwezig zijn," zei de Duitser tegen Autosport.

Thiessen wil niet dat er geen Grands Prix in de grootste markten voor BMW, zoals in Canada, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn. "We moeten de situatie gewoon bespreken en Bernie begrijpt het. Het is altijd zaak om de juiste balans te vinden tussen wat we kunnen verdienen, wat Bernie kan verdienen en wat belangrijk is voor de markt."

Volgens Theissen zal er over dit punt niets opgenomen worden in het nieuwe Concorde Agreement. "Er staat niets expliciets over in, maar ik verwacht op dit punt meer samenwerking tussen de teams en de commerciële rechtenhouder als het in de toekomst over zulke beslissingen gaat."