Schaars wil naar het WK

AZ-aanvoerder Stijn Schaars tekende dinsdag een nieuw contract bij zijn werkgever en hoopt dit seizoen nog meer progressie te boeken.

De 25-jarige middenvelder maakte eerder bekend dat hij zijn verblijfperiode bij de Alkmaarders zou verlengen. Dinsdag zette de oud-speler van Vitesse zijn handtekening onder een verbintenis tot 2012.

"AZ speelt komend seizoen in de Champions League. Op dat podium wil ik graag uitkomen. Ik wil na mijn blessureperiode opnieuw een seizoen veel spelen en bij AZ heb ik daar de mogelijkheid voor," aldus de aanvoerder op de site van AZ.

"Er is hard gewerkt, we hebben veel geïnvesteerd in fysiek vermogen, maar of een voorbereiding daadwerkelijk goed was, blijkt pas in de competitie. Ik voel me in ieder geval goed. Ik merk dat ik steeds sterker word."

Schaars realiseert dat hij ook goed zal moeten blijven spelen om in aanmerking te blijven komen voor Oranje."Het is ook duidelijk dat ik veel in actie moet komen om kans te maken om met Oranje naar het WK in 2010 te gaan."