Politie identificeert Nederlands echtpaar

Onder de slachtoffers van de aanslagen in Jakarta van afgelopen week zijn twee Nederlanders. De Indonesische politie heeft de stoffelijke resten van een echtpaar geïdentificeerd, maakte de autoriteiten in het Aziatische land vandaag bekend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kan niet bevestigen dat het om twee Nederlanders gaat.

Bij de aanslagen vrijdag op het Ritz-Carlton Hotel en het Marriott hotel bliezen zelfmoordenaars zich op en sleurden zeven mensen met zich mee de dood in. Ruim veertig mensen raakten gewond, onder wie drie Nederlanders. De daders zouden ongeveer dezelfde bommen hebben gebruikt als bij eerdere aanslagen die zijn toegeschreven aan Jemaah Islamiyah.

Update 16.35:

De politie in Indonesië heeft niet vastgesteld dat het Nederlandse echtpaar onder de doden is van de aanslagen in Jakarta. Zij is nog bezig met het achterhalen van de identiteit van slachtoffers. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag vandaag vernomen van de politie, aldus een woordvoerder van het departement.

Het bericht eerder vandaag dat de identiteit van het echtpaar was vastgesteld, berust waarschijnlijk op een foute interpretatie van een journalist na een persconferentie van de politie gisteren.