Nieuwe film Scorsese "Shutter Island" krijgt tevens game

Morthill
Dit najaar lanceert Oscarwinnaar Martin Scorses zijn nieuwste samenwerkingsproject met acteur Leonardo diCaprio genaamd Shutter Island. In deze film reizen we samen met Leo, die U.S. Marshal Teddy Daniels speelt, in het jaar 1954 af naar Shutter Island, een kliniek voor criminelen die niet toerekeningsvatbaar zijn verklaard. Een van de moordenaars is ontsnapt en het is aan Teddy om uit te zoeken waar ze heen is en haar terug te brengen. Al snel blijkt alleen dat niet alles zo simpel is als het lijkt en er alles wijst erop dat er sprake is van een samenzwering van de ziekenhuisstaf en de beveiliging. Ontwikkelaar Merscom en Paramount hebben aangekondigd dat er tegelijk met de film ook een game zal verschijnen.

De game zal dezelfde naam dragen als de film, maar niet hetzelfde verhaal volgen. Je kruipt in de huid van een andere U.S. Marshal en het is je doel om vermiste gevangenen op te sporen die verdwenen zijn na een recente orkaan. Door zoeken en het spelen van minigames zal je wel in contact komen met de hoofdpersonen uit de film.

"Shutter Island represents a great opportunity to bring a property that will already be leveraged over multiple media, particularly books and film, to the casual game market. Launching the game just prior to the theatrical premiere will help the game benefit from the strong marketing for the film, and at the same time introduce gamers to this thrilling movie." Aldus Lloyd Melnick, CCO bij Merscom"