Schoolreisje eindigt in drama

Wat een gezellige dag in Moviepark Germany (net over de Duitse grens) moest worden, eindigde in een drama voor de leerlingen van het Wellant College in Gouda. Eén van de bussen waarmee zij op weg waren naar het pretpark sloeg gisterenochtend over de kop.

Met een grote touringcar en een klein busje werden de tweede- en derdejaarsleeringen van de school vervoerd naar het pretpark. Het kleine busje reed voor de touringcar toen het net over de Duitse grens een klapband kreeg en over de kop sloeg. Eén leerling raakte hierbij zwaargewond en moest met de traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

Bij het ongeluk raakten ook vier andere leerlingen en twee begeleiders gewond. Hoe het met de zwaargewonde jongen gaat, is vooralsnog onbekend.

Direct na het ongeval is de touringcar teruggereden naar Gouda. De ouders van de leerlingen stonden daar klaar om hun kinderen op te vangen en slachtofferhulp en de GGD waren inmiddels ook aanwezig. "Iedereen was erg geschokt, professionele hulpverlening is daarom ingezet", laat Willy Vogels, woordvoerder van het Wellant College, weten.

"De ouders van de kinderen die in het klein busje zaten, zijn gelijk naar Duitsland gereden om de kinderen in het ziekenhuis op te vangen. Zo mogelijk hebben de ouders de kinderen gelijk weer mee naar huis genomen", aldus Vogels. Het was bij de woordvoerder niet bekend hoe ernstig de verwondingen van deze kinderen, de chauffeur van het busje en de begeleiders zijn.

Met dank aan zeikluis voor de submit.