Trezeguet laat transferkeuze aan Juve

David Trezeguet heeft een teleurstellend seizoen bij Juventus achter de rug, maar staat toch in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. De Fransman wil echter niet uit Turijn vertrekken.

"Het is een grote eer dat clubs als Marseille en Lyon in mij geïnteresseerd zijn, maar ik heb nog een tweejarig contract dat ik wil uitdienen," aldus Trezegol tegenover Calciomercato. De aanvaller speelde afgelopen seizoen slechts een handvol wedstrijden door blessureleed en concurrentie van Vincenzo Iaquinta en Alessandro Del Piero.

Trezeguet sluit een vertrek bij Juve niet uit, maar laat het over aan de club. "Als Juventus mij wil verkopen, dan zal ik dat wel via mijn zaakwaarnemer horen." Naast de twee clubs uit Ligue 1 zouden ook Atlético Madrid, AS Roma en AC Milan interesse hebben.

David Trezeguet speelt sinds 2000 voor Juventus. In datzelfde jaar veroverde hij met de Franse nationale ploeg de Europese titel door in de finale tegen Italië het winnende doelpunt te maken. Tijdens de WK-finale van 2006, opnieuw tegen de Italianen, was Trezeguet de schlemiel: de spits miste als enige een strafschop in de beslissende penaltyreeks.