Cocu toch in technische staf PSV

Phillip Cocu is ook komend seizoen een onderdeel van de technische staf van PSV. De voormalig international is echter ook assistent bij het Nederlands elftal en zal met bondscoach Bert van Marwijk en PSV-trainer Fred Rutten gaan overleggen wanneer en hoe vaak hij beschikbaar zal zijn voor de Eindhovenaren.

Cocu verscheen donderdagochtend op het veld in Oisterwijk, waar PSV momenteel een trainingskamp belegt. "Ik vond het belangrijk om tijdens dit trainingskamp mijn gezicht te laten zien," aldus de voormalig middenvelder van de club tegenover het Algemeen Dagblad.

Ook tijdens het laatste deel van het voorbije seizoen was Cocu assistent-trainer bij PSV. Het is niet de bedoeling dat hij tijdens wedstrijden van de Eindhovenaren op de bank zal plaatsnemen. "Dat laten mijn werkzaamheden bij het Nederlands elftal ook niet toe," licht Cocu toe.

"De ene week zal ik op de tribune zitten bij AZ, de volgende misschien bij Ajax. Voor tactische of individuele trainingen ben ik wel beschikbaar. Als ik aan de slag ben bij het Nederlands elftal, heb ik meer inzicht in de tijd dat ik beschikbaar kan zijn voor PSV."