Werder wil Pizarro overnemen van Chelsea

Spits Claudio Pizarro dient zich volgende week te melden bij Chelsea voor de eerste training van het seizoen, maar het lijkt uitgesloten dat de Peruaan komend seizoen ook daadwerkelijk voor The Blues in actie gaat komen.

Pizarro verruilde in de zomer van 2007 Bayern München voor Chelsea, maar in Londen kwam de aanvaller nauwelijks aan spelen toe. Bij Werder Bremen maakte hij de voorbije jaargang op huurbasis een goede indruk door in 42 officiële wedstrijden 25 keer te scoren.

Ook Galatasaray en VfB Stuttgart worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers voor Pizarro. Werder Bremen, waar de aanvaller tussen 1999 en 2001 al eens speelde, lijkt echter de beste papieren te hebben om de Peruaan aan te trekken. Bij Chelsea heeft Pizarro nog een tweejarig contract.

"We werken er hard aan om hem hierheen te halen en dan mogelijk voor een langere periode dan alleen komend seizoen," tekent The Daily Mail op uit de mond van Werder-manager Klaus Allofs. "Hij (Pizarro, red.) is een geweldige spits en heeft laten zien wat hij voor de club kan betekenen."