Donnelly: "Virgin naar Manor Grand Prix"

Peterselieman
Brawn GP dreigt een van haar weinige sponsoren kwijt te raken. Volgens de hardnekkige geruchten gaat Virgin naar Manor Grand Prix. Volgens the Guardian zou van een deal tussen de beide partijen inmiddels al sprake zijn.

De Engelse krant publiceerde een e-mail van Alan Donnelly, de rechterhand van Max Mosley bij de FIA, dat de deal al enkele weken rond zou zijn. "Virgin heeft getekend om een van de investerende partners te zijn met een bezit van 20% van de aandelen," zo was in de e-mail te lezen.

Hierbij speelt de vraag op hoe neutraal Donnelly is. De Formula One Teams Association heeft al vragen gesteld over het functioneren van de Brit als steward bij de races. Nu komt er nog bij dat hij als FIA-vertegenwoordiger contacten voor Manor heeft gelegd bij de koninklijke familie in Saudi Arabië.

"Ik zal in het koninkrijk van Saudi Arabië zijn en ik kijk er naar uit om u zoals gepland te ontmoeten ... samen met vertegenwoordigers van Manor en Virgin. Als u privé een voorontmoeting met mij wilt op zondag, laat het me weten," stond in een mailtje dat naar de koninklijke familie was gestuurd.

Donnelly zegt ondertussen dat hij puur voor zaken van de FIA naar het Midden-Oosten was gereisd. Hij zou gepraat hebben met de sportministeries, met potentiële investeerders over nieuwe circuits en met de Saudische motorsportbond. "Ik heb ook met potentiële investeerders in de Formule 1 gesproken. Het zou vreemd zijn voor een FIA-vertegenwoordiger om te weigeren om te helpen bij een van deze projecten."