Boonen mag de Tour rijden

Sjors (Sj0rSz)

Tom Boonen mag morgen aan de Tour de France deelnemen. Dit is zojuist bekendgemaakt. Dat betekent dat Alan Davis, die eventueel in de plaats van de Belgische sprinter aan de start zou verschijnen, weer naar huis kan.

Begin mei werd Boonen betrapt op het gebruik van cocaïne. Dit leverde de wielrenner, die in dienst van Quick-Step rijdt, een voorlopige schorsing op. Enkele dagen later kwam het bericht naar buiten dat de Belgische ploeg de sprinter wel wilde behouden. De renner kreeg nog wel een boete mee en moest zich het komende jaar laten behandelen.

Op 18 juni werd bekend gemaakt dat de organisatie van de Tour de France (ASO) Boonen niet in de wielerronde wilde zien. "Het imago en gedrag van Boonen passen niet bij het imago dat de Tour wil uitstralen. Daarom heeft ASO beslist de aanwezigheid van Boonen niet te aanvaarden", was in een verklaring te lezen.

Quick-Step kon echter niet met de uitsluiting van Boonen leven en stapte naar de rechter. Deze man verklaarde zich uiteindelijk onbevoegd, waardoor de Belg nog altijd in onzekerheid zat. De laatste strohalm was de gang naar het internationale sporttribunaal (CAS).

Intussen had Quick-Step Davis aan de selectie toegevoegd. Mocht Boonen niet aan La Grande Boucle deelnemen, dan hadden ze toch een renner binnen de gelederen die de medische keuring al had doorstaan.

Vandaag is echter gebleken dat Boonen toch aan de Tour de France, die zaterdag a.s. van start gaat, mag deelnemen.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!