Jochie (10) twee dagen met kogel in hals

De 10-jarige Aboubakr Itak uit het Belgische Schaarbeek heeft twee dagen met een kogel in zijn hals rondgelopen. Artsen hadden het projectiel maandagavond over het hoofd gezien toen ze het jongetje behandelden aan een wond in zijn hals.

Aboubakr was maandag op weg naar een vriendje, toen voorbijgangers hem bloedend op straat aantroffen. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend, maar de vader en moeder van het jongetje werden direct op de hoogte gesteld. "Toen mijn vrouw op de plek aankwam, droeg een man Aboubakr in zijn handen. Zijn hoofd en benen hingen slap. Ze zag bloed in zijn hals en dacht dat Aboubakr dood was", vertelt de vader van het jongetje.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, hebben artsen de wond van Aboubakr verzorgd en de jongen mocht dezelfde avond weer naar huis. "De dokters dachten dat hij gewond was geraakt door een glasscherf", aldus de vader. Maar het jongetje was niet meer in zijn normale doen sinds het incident en de vader besloot woensdag nogmaals met zijn zoon naar het ziekenhuis te gaan.

"Op een röntgenfoto was duidelijk iets te zien. Daarna hebben ze Aboubakr in de scanner gelegd en bleek dat er een kogel in zijn hals zat, vermoedelijk van een luchtbuks! Ik kan het nog altijd niet geloven. Mijn zoon: beschoten! We wonen hier al zestien jaar. Nog nooit hadden we in deze buurt problemen. Vijanden? Zeker niet!", aldus de vader van het jongetje, Mohammed Itak.

Aboubakr laat weten dat hij nog steeds pijn heeft aan de wond. "Maar het gaat al beter. Alleen als ik mijn hoofd draai, voel ik dat het prikt", laat hij weten. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar heeft nog geen spoor van de dader.