Piquet erkent lastige situatie in 2009

Peterselieman
Nelson Piquet jr. denkt dat Renault dit keer niet zoals vorig jaar de zaken ten goede kan laten keren. In 2008 had het Franse team halverwege het seizoen twaalf punten in het wereldkampioenschap behaald, maar eindigde onder meer na twee overwinningen van Fernando Alonso op 68 punten.

"Vorig jaar hadden we een betere auto dan dit jaar," zei de Braziliaan. "De progressie van vorig jaar was beter of ... is het misschien dat iedereen nu sneller progressie boekt. De ontwikkeling stopt nooit en de sleutel is om sneller te ontwikkelen dan de anderen, dus het gaat een lastig half jaar voor ons worden."

"Nu zie je waar de teams met de grote budgetten een verschil maken, omdat zij veel mensen vele uren per dag kunnen laten werken en de kleine teams kunnen dat niet."

Piquet jr. is onder de indruk van de progressie van Renault en hoopt dat hij dit jaar nog een keer in de top vijf kan eindigen. "De middenmoot is erg groot en hopelijk zullen er volgende race wat upgrades zijn. De auto lijkt prima en het team is optimistisch dat we voor de top vijf kunne strijden. Tijdens de eerste test in Portugal waren we niet snel, maar we kwamen terug. Het is nog steeds lastig."