'Owen ondergaat medische keuring bij Man United'

donroyco
De Engelse voetbalwereld is in rep en roer: als de medische keuring geen roet in het eten gooit, speelt Michael Owen vanaf komend seizoen voor Manchester United. Dat schrijven verschillende Engelse media donderdagavond laat. United wil tegenover de BBC niet reageren op het bericht.

De carrière van Owen leek na de degradatie van zijn club Newcastle United verder in het slop te raken, maar vanuit Manchester kwam er een telefoontje dat de watervlugge aanvaller blij maakte. United wil hem hebben, en wel nú. Eerder deze week zag Blackburn Rovers nog af van Owen vanwege zijn blessureverleden.

Newcastle United heeft inmiddels al overeenstemming bereikt met de Mancunians, waardoor de krabbel van Owen gezet kan gaan worden als hij de medische tests - een heet hangijzer dus - doorstaat. Momenteel is de speler met United in gesprek over de voorwaarden van zijn mogelijke contract.

Bij The Red Devils moet hij de leemte op gaan vullen die is ontstaan na het vertrek van Carlos Tévez en Cristiano Ronaldo. Eerstgenoemde werd na een huurperiode niet definitief aangetrokken, terwijl Ronaldo een slordige 93 miljoen euro opbracht door zijn transfer naar Real Madrid.

De komst van de 28-jarige Owen zal veel United-fans raar doen opkijken. Boy Wonder maakte immers acht seizoenen furore bij aartsrivaal Liverpool. Na één seizoen voor Real Madrid te hebben gespeeld, verkaste hij naar Newcastle United. Mede door blessureleed is zijn tijd daar nooit een succes geworden, maar United lijkt in hem te geloven.