FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 maart 2009

FIA moet motorendeal BrawnGP nog goedkeuren

De FIA moet de motorendeal tussen BrawnGP en Mercedes nog officieel goedkeuren. Dit liet Norbert Haug, vice-president van Mercedes-Benz Motorsport weten.

"We zijn erg tevreden over wat we hebben geregeld met het team. Het is alleen nog wachten op de goedkeuring van de FIA. Hopelijk krijgt het team die."

Over het waarom Mercedes bereid is motoren te leveren aan het voormalig Honda-team, zei hij: "We vonden het voortbestaan van dit team erg belangrijk. Het was niet goed geweest als we dit jaar een startgrid hadden gehad met daarop slechts achttien wagens,"aldus Haug

Aanranding verzonnen om straf te ontlopen

Twee Tilburgse meiden van veertien en vijftien jaar oud hebben afgelopen nacht een poging gedaan om het te laat thuiskomen te verklaren. Echter, hun verhalen klopten niet met elkaar zodat het voor de politie redelijk simpel was om te concluderen dat er helemaal geen ontvoering en aanranding had plaatsgevonden. 

De twee hingen het verhaal op dat de oudste door twee mannen in het centrum van Tilburg in een auto was getrokken. Ze zouden naar Den Bosch gereden zijn, en onderweg zou de 15-jarige betast zijn. In Den Bosch aangekomen zou ze uit de auto gezet zijn waarna ze haar vriendin had gebeld, die haar vervolgens per trein was komen halen. Om één uur 's nachts belden ze vervolgens de politie.

Tijdens het verhoor op het politiebureau bleek dat de twee hun verhalen niet tot in de finesse op elkaar afgestemd hadden, zodat er twijfels begonnen te ontstaan. De politie hield hen herhaaldelijk voor dat een valse aangifte doen strafbaar is, maar ze bleven vooralsnog hardnekkig bij hun verhaal. 

Uiteindelijk kwam toch de waarheid boven tafel. Ze waren in Rotterdam geweest om wat tijd met vrienden door te brengen. Op de terugweg konden ze niet rechtstreeks naar Tilburg reizen vanwege werkzaamheden aan het spoor. Ze werden gedwongen om via Den Bosh te reizen alwaar zij de laatste trein naar huis misten. Uit nood geboren ontstond het plan de politie te bellen met het verzonnen verhaal.

Beide tieners zijn inmiddels verhoord als verdachte. Er wordt proces-verbaal opgemaakt inzake het doen van valse aangifte. Of er strafvervolging zal plaatsvinden wordt beslist door de officier van justitie. De twee zijn inmiddels weer onder de hoede van hun ouders gesteld. 

Met dank aan klnvntrbyt voor de submit. 

Kovalainen heeft zin in een nieuw F1-seizoen

Heikki Kovalainen denkt dat hij tijdens zijn tweede jaar bij McLaren beter gaat doen als vorig jaar. De Fin die vorig jaar een overwinning pakte tijdens de Hongaarse Grand Prix en in Maleisië en Italië op het podium kwam, gaat in 2009 voor de titel.

"Ik begon vorig jaar vol vertrouwen aan mijn eerste seizoen bij McLaren, maar achteraf bekeken duurde het mij iets langer om het team te leren kennen dan ik had verwacht. Ik ken het team nu veel beter dan vorig jaar en weet hoe we komend seizoen tot betere resultaten moeten kunnen komen. Lewis Hamilton kende het team vorig jaar door en door en ik zie nu in hoe dat hem vorig jaar heeft geholpen. Als de auto goed is, moet ik dit jaar voor de zeges kunnen gaan. En als dat zo is, zal ik vanzelf ook in de positie komen om voor de wereldtitel te kunnen gaan," aldus Kovalainen

God enzo

gluurbuurX stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Wie is God? Volgens de een is het een man met een baard die vanaf de wolken toekijkt of iedereen netjes bidt, volgens de ander is -of was- het een buitenaards wezen dat samen met zijn broer Satan (Enlil) de mensheid genetisch bij elkaar manipuleerde, daarna ervandoor ging en zich nooit meer heeft laten zien.
En volgens nog een aantal mensen bestaat hij/zij/het helemaal niet.

Oudste Siamese tweeling 57 jaar oud

57 jaar met je broer samenwonen, je zal het niet snel doen. Behalve dan als je een Siamese tweeling bent zoals de broers Galyon in Amerika. Ronnie en Donnie die in Dayton, Ohio wonen, zijn de langstlevende Siamese tweeling ter wereld. Ze hebben elk hun eigen hoofd en armen maar vanaf hun buik moeten ze alles delen. Een vrouw hebben ze niet: "Want wat als ze zwanger zou worden? Wie van ons zou dan de vader zijn?"

Ze hebben een hechte band met elkaar volgens Jim, een broer van de tweeling. Het huishouden doen ze, goed gecoördineerd, samen. "Ze gaan een keer per maand naar hun favoriete restaurant en iedereen behandelt hen normaal, alsof het twee verschillende mensen zijn." zo verklaart Jim. Natuurlijk hebben ook Ronnie en Donnie wel eens ruzie, zoals elke broers. Hun ruzies gaan meestal over de televisie. Jim: "De meeste confrontaties gaan over de televisie. Ze hebben beiden een afstandsbediening."

Toen de tweeling nog jong was liep hun vader de kermissen met hen af, niet om ze te bezoeken, maar om geld te vangen van de mensen die nieuwsgierig naar Donnie en Ronnie gaapten. Hun vader onderhield negen kinderen van het geld dat hij aan zijn tweeling verdiende. Op hun 39e zijn ze met pensioen gegaan. Ze kampen met scoliose, artritis en gevaarlijk overgewicht.

Mocht van een Siamese tweeling de ene helft overlijden, dan is het gevolg meestal dat de ander ook meteen overlijdt. Er zijn echter gevallen bekend waarbij het tot zeventien uur duurde voor de ander overleed. Het boeit de tweeling niet hoever de medische wereld is en ook hoe ze aan hun einde komen deert hun ook niet: "God schiep ons. En alleen hij zal ons ook scheiden. Niet een groep chirurgen."

Voor een foto van de tweeling met hun broer en diens vrouw klik je hier. 

Mario tennist met Power in Mario Power Tennis trailer

Met Mario Power Tennis brengt Nintendo wederom een Gamecube game naar de Nintendo Wii. Deze serie van remakes wordt ook wel 'New Play Control!' genoemd. Eerder bespraken we in een review de remake van Pikmin. De review van Mario Power Tennis is binnenkort ook te lezen op FOK!games. Vandaag moeten jullie het nog even doen met een trailer van de game. Titels die ook gaan verschijnen in de New Play Control! serie zijn onder andere Pikmin 2 en Metroid Prime.

Professor Layton in 2010 op het witte doek volgens trailers

Professor Layton en zijn trouwe metgezel Luke lossen dolgraag puzzels op. Professor Layton and the Curious Village was volgens velen een van de beste Nintendo DS games van vorig jaar. Begin 2010 zal er een film verschijnen rondom deze bollebozen.

Wat het verhaal in de film ongeveer in gaat houden is nog niet bekend, maar de film zal in ieder geval weinig tot niets te maken hebben het verhaal van de game. Vandaag hebben we twee korte en weinig verhullende trailers voor jullie. Of de film ook naar het westen komt is niet bekend.


Ancelotti wil bij Milan blijven

Als het aan Carlo Ancelotti ligt, staat de 49-jarige coach ook volgend seizoen bij AC Milan aan het roer. De Italiaan zou in de belangstelling staan van Chelsea.

Vice-president Adriano Galliani stelde onlangs dat Ancelotti alleen zal aanblijven wanneer Milan dit seizoen minimaal op de derde plaats eindigt. Momenteel bezetten de Rossoneri in de Serie A die derde plek.

Ancelotti is duidelijk in zijn doelstelling. "Ik wil die derde plaats halen en ook volgend seizoen trainer van AC Milan zijn," aldus de oefenmeester tegenover Sky Italia.

AC Milan won zondag met 3-0 van Atalanta dankzij een hattrick van aanvaller Filippo Inzaghi. De ploeg van Ancelotti staat vijf punten los van nummer vier Fiorentina.

FC Den Bosch-drietal maakt seizoen af

Vanmiddag meldden we al dat Du Chatinier dispensatie kreeg om het seizoen af te maken. Ook voor FC Den Bosch had de licentiecommissie van de KNVB goed nieuws. De interim-trainers Fred van der Hoorn, Jan van Grinsven en Arnold Scholten kregen toestemming om voorlopig als trainers aan te blijven.

Net als Du Chatinier beschikt er bij FC Den Bosch niemand over de juiste papieren, maar het verweer van de Bossche club was dat de clubleiding niet zelf had gekozen voor ontstane situatie na het vertrek van Theo Bos. Bos verruilde in de winterstop FC Den Bosch voor Vitesse.

Blessure Velthuizen lijkt mee te vallen

De blessure van Vitesse-doelman Piet Velthuizen blijkt mee te vallen. Volgens fysiotherapeut Han van den Berg kan de keeper mogelijk zaterdag alweer meedoen.

Velthuizen raakte in het competitieduel met FC Volendam (1-0 verlies) geblesseerd na een doeltrap. De jonge keeper moest per brancard van het veld worden gedragen en verscheen later op krukken aan de zijlijn.

De kwetsuur aan zijn rechterbovenbeen lijkt echter mee te vallen. "De komende dagen gaan we kijken hoe het herstel van zijn rechterbovenbeen verloopt. Gelukkig zijn er geen afwijkingen geconstateerd op de gemaakte echo," aldus fysio Han van den Berg op de clubwebsite. Vitesse speelt komende zaterdag in de Gelredome tegen NAC Breda. "Het is niet ondenkbaar dat Piet die wedstrijd gaat halen."

Eerste testdag 9-3-2009

Nick Heidfeld heeft vandaag bij de eerste testdag in Barcelona de snelste tijd gereden. De Duitser stuurde zijn BMW Sauber naar een tijd van 1:20.339. Dit was een halve seconde sneller dan Kimi Räikkönen en Jarno Trulli.

De baan was in de ochtend nog wat nat, maar de coureurs kwamen volop in actie, waarbij alle tien teams present waren. BMW Sauber oefende 's ochtends de pitstops en ging in de middag voor de snelle tijden. Force India simuleerde een Grand Prix-weekend en Ferrari reed in racetrim.

Ook het nieuwe BrawnGP was present en hun coureur Jenson Button had lange tijd de snelste tijd van de dag in handen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde tijd. Ook Nelson Piquet jr. zat er goed bij met een vijfde tijd. Hij maakte veel kilometers in de Renault met zijn 124 ronden. Langzaamste man van de dag was Heikki Kovalainen die met de McLaren 2,6 seconden tekort kwam op Heidfeld.

#CoureurTeamTijdRonden
1 N. Heidfeld BMW Sauber 1:20.339 92
2 K. Räikkönen Ferrari 1:20.908 80
3 J. Trulli Toyota 1:20.937 118
4 J. Button Brawn GP 1:21.140 82
5 N. Piquet jr.Renault 1:21.662 124
6 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:22.158 96
7 M. Webber Red Bull Racing 1:22.246 115
8 A. Sutil Force India F1 Team 1:22.452 127
9 K. Nakajima Williams 1:22.813 111
10 H. Kovalainen McLaren 1:22.948 87

Man verzekert tong voor 11 miljoen

Gennaro Pelliccia heeft zijn tong verzekerd voor maar liefst tien miljoen pond, zo'n elf miljoen in euro's. Niet zo gek als je bedenkt dat de mans tong zijn broodwinning is. De beste man is namelijk de belangrijkste koffieproever van een wereldwijd koffieconcern.

Van elke partij rauwe koffiebonen die zijn bedrijf te Londen binnenkomt, wordt door Pelliccia voor het roosteren minstens een boontje geproefd. Pas dan gaan de bonen de deur uit naar de klant. "Door mijn 18-jarige ervaring kan ik duizenden smaken onderscheiden", vertelt de koffieproever. Jaarlijks verkoopt Costa Coffee wereldwijd 108 miljoen bakkies leut.

Costa Coffee heeft Pelliccia's tong verzekerd bij Lloyds of London. "De smaakpapillen van een koffiemeester zijn net zo belangrijk als de stembanden van een zanger of de benen van een topmodel. Dit is een van de grootste verzekeringspolissen die voor één persoon is afgesloten, stelde een woordvoerder."

Met dank aan Missy_Angelina voor de submit

Man start actie tegen zittend plassen

Wim Kunst uit Ravenswoud wil een vuist maken tegen het oprukkend feminisme. De Fries strijdt voor alle mannen, die zich niet de wil van vrouwen op willen laten leggen. Kunst vindt dat mannen het recht moeten behouden om staande te plassen.

Op zijn weblog schrijft hij over de stichting die hij zogenaamd zou hebben opgericht, 'Ik Blijf Staan'. "Dat is voor 90 procent een grap, maar in elke grap zit een basis van ernst", vertelt Kunst.

Mannen moeten steeds vaker zittend plassen. "Dit is een teken van verdere feminisering van de maatschappij", meent de Fries. Hij weigert hier dan ook aan mee te werken.

De belangstelling voor de actie blijkt ongekend. Dankzij de landelijke media-aandacht heeft Kunst veel steunbetuigingen ontvangen. "Ik heb zeker een gevoelige snaar geraakt." Ondanks het succes van zijn 'stichting' is hij echter nog niet van plan er serieus werk van te maken.

Alles over de actie is hier te lezen

'Een nachtmerrie voor scheidsrechters'

Sommige scheidsrechters hebben er al moeite mee als bijvoorbeeld de broertjes de Boer of de gebroeders Koeman in het veld staan. Deze scheidsrechters mogen hopen dat ze dan nooit een wedstrijd hoeven te fluiten tegen een Italiaanse amateurclub. Bij deze club, met als naam Team De Feo en die zijn onderdak heeft aan de Raffaelle de Feo-straat in Serino, heet namelijk werkelijk iedereen De Feo. 

Van de secretaris tot de clubarts en van linksback tot de rechterspits heten de leden van de club De Feo. Maurizio De Feo, zelf een oud professional uit de serie A, richtte de club op. Hij heeft een verzoek ingediend bij Guinness Book of Records om de club te laten opnemen in de boeken. 

Niemand in Serino is bang dat de De Feo's uitsterven. "Het is een populaire familienaam, een beetje zoals Jones dat is in Wales."

FOK!radio: Vrouwen nemen de FrontPage over

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het is afgelopen met de mannelijke leiding op de FP. De touwtjes komen definitief in andere handen. En wel in de handen van vrouwen. En niet zomaar vrouwen, maar dames die niet voor de poes zijn. Natuurlijk willen wij weten wie het zijn en wat er dan gaat veranderen voor de gebruikers van de FrontPage. En waarom er een wijziging nodig was. We horen het van de dames zelf, waarvan we er eentje al langer kennen en eentje niet. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

Wat vind jij, moeten vrouwen heel FOK! over nemen? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

In de studio is vanavond Sj0rsz van FOK!sport. We zijn vooral benieuwd of hij nog reactie heeft gehad op zijn live-in zwembroek-auto was-actie voor Serious Request. En natuurlijk horen we van hem ook alle nieuwtjes van FOK!sport.

Natuurlijk horen we ook weer al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy en de PR-update van BrandX.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Zomaar weg...

Af en toe lurk ik op de site van GoogleSightseeing.com om te kijken of ze nog leuke dingen gevonden hebben met Google Maps. En deze keer hebben ze ontdekt dat je beter Google Maps kunt gebruiken dan Live Maps als je een terrorist bent. Met Google Maps kun je een mooi militair vliegveldje vinden ergens op Sicilië. Zoek het zelfde vliegveldje met  Live Maps en dan is het opeens spontaan verdwenen...

Vijf op honderd reden te snel

Vijf op de honderd weggebruikers reden vorig jaar te snel op de grote wegen. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) controleerde twintig miljoen weggebruikers. Dat resulteerde in een miljoen boetes, zei een woordvoerder vandaag.

In totaal maakte het KLPD 1,5 miljoen foto's van overtreders en stuurde er 1 miljoen door naar het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Een aantal foto's kon niet worden gebruikt, bijvoorbeeld omdat het kenteken niet goed te lezen was of twee weggebruikers naast elkaar te snel reden.

Kassa!  (foto: ANP)

[IJshockey] Tilburg naar finale

De finale om de landstitel ijshockey gaat tussen Tilburg en Den Haag. Trappers rekende in de vijfde, beslissende, wedstrijd af met Nijmegen Devils. Lance Monych had twee goals en een assist, terwijl doelman Ian Meierdres slechts één treffer incasseerde in de 5-1 overwinning.

De Trappers komen hiermee voor het derde seizoen op rij in de finale voor het landskampioenschap. Dit bereikten zij met reservedoelman Ian Meierdres, die door een blessure van de eerste goalie Billy Thompson pas een dag van tevoren hoorde dat hij zou gaan spelen. Tot dan toe had hij slechts een wedstrijd tegen Utrecht en een paar wedstrijden in de eerste divisie gekeept. Coach Frank Gentges van Nijmegen dacht na afloop zelfs dat de blessure van Thompson één van de sleutels was van het succes van Trappers op de zondagavond. "Tilburg speelde vandaag voor de jonge doelman defensief veel scherper. Zo werkt dat nu eenmaal psychologisch in het ijshockey. Het was misschien wel hun sterkste wedstrijd verdedigend van dit seizoen."

Omdat de Trappers-aanvallers aan de andere kant van het ijs ook nog de puck binnenschoten, was de beslissende vijfde wedstrijd in de serie niet de kraker waarop vooraf wellicht gehoopt was. De spanning duurde hooguit tot het einde van de tweede periode waarin de Trappers drie keer scoorden. De derde periode was daarna een formaliteit. "Eindelijk werd er een keer gefloten zoals het in de play-offs moet. Niet voor ieder wissewasje naar de strafbank. Een groot compliment voor de scheidsrechters. Daardoor kregen we eindelijk de flow in deze wedstrijd die we eerder in de serie misten", analyseerde Trappers-coach Larry Suarez. "Ik had er alle vertrouwen in dat Ian de klus zou klaren. Hij is veel volwassener dan anderen van zijn leeftijd. De enige twijfel was zijn gebrek aan speelritme, omdat Billy Thompson de nummer één is bij ons. Maar Ian heeft het heel goed gedaan."

De Trappers begonnen sterk aan de wedstrijd, wat na tien minuten spelen de eerste treffer opleverde. Met Adam Gebara in de Nijmeegse strafbank schoot uitblinker Lance Monych in tweede instantie de puck langs Boris Ackers. Nijmegen kwam er slechts zelden aan te pas en zelfs de sterke Phil Aucoin werd door de Tilburgers aan banden gelegd. De Nijmegenaren hielden de schade echter beperkt tot een achterstand van slechts 1-0. In de tweede periode veranderde het spelbeeld nauwelijks. Na vier minuten verdubbelde Taggart Desmet de voorsprong voor Tilburg, wederom tijdens een powerplay. In de 33e minuut kwam ineens de eerste Nijmeegse treffer uit de lucht vallen. TJ Sakaluk reageerde attent en wist een rebound te benutten. Tot dat moment had Nijmegen zeer sporadisch Ian Meierdres aan het werk gezet, waarbij de doelman met kunst, vliegwerk en veel hulp van zijn defensie zijn doel schoon had gehouden.

De hoop van Nijmegen duurde exact vijfenveertig seconden. Een break-away van Lance Monych kwam als een mokerslag aan in het Nijmeegse kamp. Monych liet Boris Ackers in een 1-op-1 situatie kansloos. Twee minuten na de treffer van Monych deelde Doug Stienstra de genadeklap uit aan het team waar hij zijn Nederlandse carričre begon. Tegen die tijd was de frustratie al hoog opgelopen bij Nijmegen, waar niks leek te lukken. De treffer van Stienstra viel dan ook met Jesse Baraniuk en Jeff Smith op de strafbank. Devils kreeg nog een powerplay aan het einde van de tweede periode maar Phil Aucoin maakte vroegtijdig een einde aan het numerieke overwicht. Een opzichtige slashing op Casey Vanschagen leverde Aucoin een straf op.

De slotperiode was dan ook grotendeels voor spek en bonen. Daryl Bat bepaalde de eindstand op 5-1 en Nijmegen grossierde in strafminuten vooral wegens commentaar op de scheidsrechters. Captain Jesse Baraniuk liep daarbij zelfs tegen een schorsing op. De treffer van Bat leidde tot allerhande protesten van Nijmegen, waarbij eerst Jeff Smith en daarna Jesse Baraniuk in de bank werden bestraft. Laatstgenoemde wierp daarbij zijn uitrusting op het ijs en verdween naar de kleedkamer. De opinie van Frank Gentges over de scheidsrechters was, zoals al de hele serie, het spiegelbeeld van die van zijn zijn collega-coach Suarez. "Het is onbegrijpelijk dat er vier wedstrijden lang strak wordt gefloten en vandaag ineens alles weer mag", verzuchte de Duitser. "Wat dat betreft snap ik de aanstellingen ook niet. Maar we kunnen terugkijken op een absoluut superseizoen met de bekerwinst en deze spannende halve finale om het landskampioenschap. Ik denk dat weinigen Nijmegen voor het seizoen zo hadden ingeschat. De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint vanavond al."

Ahmadinejad bedenkt nieuwe wereldorde

Terwijl de slimste economen van de westerse wereld er al maanden niet meer uitkomen, komt de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad met een opmerkelijk plan. Het Iraanse nieuwsnetwerk IRNA kwam vandaag met beelden van de president op een lezing over media en economie.

Ahmadinejad zegt het volste vertrouwen te hebben dat Iraanse wetenschappers een nieuwe wereldwijde economische orde kunnen uitdenken. "De wetenschappers moeten zich daarbij focussen op een systeem dat als einddoel heeft armoede uit te bannen." Het globale economische model waaraan Iran gaat werken, moet volgens Ahmadinejad gebaseerd zijn op ethische en humanitaire waarden.

"De wetenschappers gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag", zei de president. Zijn plannen komen temidden van een instabieler wordend Iran, waar al sinds 2005 de inflatie gestaag oploopt. Afgelopen maand stond de geldontwaarding op jaarbasis op bijna 26 procent. Buitenlandse waarnemers zeggen dat de jarenlange devaluatie van de munt, alsmede de lage olieprijzen en de economische crisis de Iraanse economie behoorlijk windeieren leggen.

Q-koorts bij geiten in Overijssel

Er is q-koorts uitgebroken op een geitenboerderij in Overijssel. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Landbouw vandaag bevestigd.

Om welk bedrijf het gaat en waar dit bedrijf is gevestigd wil het departement niet zeggen.

Het is de eerste keer dat de gevaarlijke bacterie, die ook mensen ernstig ziek kan maken, in Overijssel opduikt. Eerder trof de ziekte alleen mensen en dieren in het zuiden van het land.

Huta Galung passeert Haase

Jesse Huta Galung is op de nieuwste editie van de wereldranglijst Robin Haase gepasseerd en dus de beste Nederlander. De kopman van het Daviscupteam, dat afgelopen weekeinde met 5-0 verloor van Argentinië, steeg naar de 184e plaats.

Haase, nog steeds niet helemaal hersteld van een knieblessure, staat twee plaatsen lager op de 186e plaats. De lijst wordt nog altijd aangevoerd door Rafael Nadal.

Kwart Nederlanders bang voor tandarts

Uit onderzoek van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) is gebleken dat ongeveer een kwart van de Nederlanders bang is om naar de tandarts te gaan. Het onderzoek, gehouden onder tweeduizend mensen, toont aan dat Nederlanders banger zijn voor slangen, grote hoogtes en lichamelijke verwondingen. Deze 'gewone' angsten hebben geen negatieve invloed op het dagelijks leven.

Ruim vier procent mijdt uit angst de gang naar de tandarts. Dit verschijnsel wordt ook wel tandartsfobie genoemd. Het is daarmee ook de grootste Nederlandse fobie, zo blijkt uit het onderzoek.

Mensen met een tandartsfobie leiden vaak een teruggetrokken leven. Soms schamen ze zich zo voor hun gebit dat ze niet op vakantie gaan. Ook stellen ze hun bezoek aan de tandarts uit waardoor hun gebit steeds slechter wordt, aldus de onderzoekers.

Haussler wint in Parijs-Nice, val Contador

De tweede etappe van Parijs - Nice is vanmiddag gewonnen door de Duitser Heinrich Haussler. Haussler, die ook al sterk was in Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, was de rapste in de massasprint.

Mark Renshaw eindigde als tweede voor Mirco Lorenzetto. Beste Nederlander was Tom Veelers die vierde werd.

De etappe van vandaag werd kleur gegeven door Piet Rooijakkers van Skil-Shimano. Samen met drie medevluchters reed hij ruim honderdzeventig kilometer op kop. Op ruim twintig kilometer voor de meet moest hij echter toch capituleren. Vervolgens probeerde de Fransman Pierre Rolland het nog, maar hij werd na vijf kilometer gegrepen door het jagende peloton.

Alberto Contador blijft leider in het klassement. Overigens was de Spanjaard van Astana nog wel betrokken bij een valpartij. Deze gebeurde echter binnen de drie kilometer van de finish waardoor Contador geen schade opliep.

Uitslagen Davis Cup

Dit weekeinde werd de eerste ronde gespeeld in de Wereldgroep van de Davis Cup. Gisteren berichtten we al dat Nederland, dat zaterdag al uitgeschakeld werd, op een 4-0 achterstand stond. De eindstand van het duel tussen Argentinďe en Nederland is 5-0. In de tweede enkelpartij op zondag verloor De Bakker met 7-5, 6-2 van Chela.

De overige uitslagen zijn:

ThuisUitUitslag
ArgentiniëNederland5-0
TsjechiëFrankrijk3-2
Verenigde StatenZwitserland4-1
KroatiëChili5-0
ZwedenIsraël2-3
RoemeniëRusland1-4
DuitslandOostenrijk3-2
SpanjeServië4-1

Rust voor Hofland

Kevin Hofland moet het de komende dagen op doktersadvies rustig aan doen.

Gisteren, in de competitiewedstrijd van Feyenoord bij NAC Breda, kwam de centrale verdediger hard op zijn achterhoofd terecht. Hierbij raakte Hofland een aantal minuten buiten bewustzijn. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een lichte hersenschudding heeft opgelopen.

Het is nog onduidelijk wanneer Hofland de training mag hervatten. Het duel aankomend weekend in De Kuip tegen PSV komt mogelijk te vroeg voor hem.

FOK!: Puskás beste Oost-Europeaan ooit

Ferenc Puskás is door de users van het FOK!voetbalforum verkozen tot beste Oost-Europeaanse voetballer aller tijden. In de finale was hij te sterk voor Lev Yashin.

De Hongaarse aanvaller, inmiddels overleden, kwam in zijn carričre uit voor Budapest Honvéd (voorheen Kispest) en Real Madrid. Bij laatstgenoemde club werd hij wereldberoemd door samen met Alfredo di Stéfano een koningskoppel te vormen. Samen scoorden zij zeven treffers in de Europacupfinale van 1960. Bovendien was Puskás onderdeel van het ijzersterke Hongaarse elftal van 1954, dat struikelde in de finale van het WK. In de eindstrijd was Duitsland met 3-2 te sterk, daar waar de Hongaren in de groepsfase nog met 8-3 wonnen.

Op weg naar de finale schakelde Puskás achtereenvolgens Boris Kuznetsov, Mladen Ramljak, Adrian Mutu, Cristian Chivu, Luboslav Penev, Antonín Panenka, Gheorghe Hagi en Hristo Stoichkov uit. Verliezend finalist Yashin, door velen gezien als de beste doelman uit de geschiedenis, was te sterk voor Zóltan Varga, Vasiliy Rats, Shota Arveladze, Dimitar Berbatov, Dejan Savićević, Pavel Nedvěd, Gheorghe Hagi en Hristo Stoichkov. Onder de kwartfinalisten waren ook nog Oleg Blokhin en Predrag Mijatović.

Dit toernooi maakt onderdeel uit van een groter geheel, waarin we op zoek gaan naar de beste voetballer aller tijden. Eerder waren George Weah, Diego Maradona, Pelé, Gerd Müller, Sir Bobby Charlton, Zinedine Zidane, Franco Baresi, Johan Cruijff en Alfredo di Stéfano de besten van Afrika, Argentinië, Brazilië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje. Momenteel zijn we op zoek naar de beste speler uit Azië en Oceanië. Meestemmen? Klik dan hier.

Schiermonnikoog enige tijd zonder stroom

Het waddeneiland Schiermonnikoog heeft vandaag enige tijd zonder stroom gezeten. Een brand in een elektriciteitshuisje zorgde ervoor dat de eilandbewoners veertien uur zonder stroom zaten.

De brand brak vannacht rond half een uit. Om half drie vanmiddag was de storing hersteld. De scholen zijn de hele dag gesloten geweest, maar verder heeft het niet voor grote problemen gezorgd. Het eiland kent zeven boerderijen die allen beschikken over een noodaggregaat, dus die draaiden gewoon door.

Buffett: economie VS in het ravijn

De rijkste man ter wereld, superbelegger Warren Buffett, heeft zich vandaag op de Amerikaanse televisie uitermate somber uitgelaten over de Amerikaanse economie. Hij spreekt van een economisch Pearl Harbour. Buffett: "De Amerikaanse economie is in het ravijn gestort, maar zal zich binnen enkele jaren zeker herstellen."

Volgens Buffett speelt zich een bijna-worst-case-scenario af waarbij de economische activiteit afneemt en de werkloosheid groeit. Volgens de superinvesteerder had echter niemand (behalve Nouriel Roubini, Peter Schiff, Ron Paul en Jim Rogers, red.) de omvang van de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt kunnen voorzien.

Toen de zakenbank Lehman Brothers vorig jaar omviel bevond de economie zich volgens Buffett op totale ineenstorting: "De wereld stond bijna stil." Buffett vergelijkt de economische crisis als een militair conflict waarin een opperbevelhebber nodig is. Buffett: "Patriottistische Amerikanen zullen zich realiseren dat dit een oorlog is." Hij roept iedereen dan ook op om zich achter president Obama en zijn stimuleringsplannen te scharen.

Warren Buffett

Keane geeft online 3D concert

De Britse band Keane geeft op 2 april een live optreden vanuit de beroemde Abbey Road Studios en is in 3D te bekijken op de website van de band. Dat berichtte het Britse muziektijdschrift NME vandaag.

Keane is daarmee de eerste band die zijn muziek live in 3D over het internet verspreidt. "Wij geloven dat de traditie van rock'n roll altijd vernieuwen is", schrijft Keane op hun website. Daar zijn ook speciale 3D-brillen te bestellen, maar natuurlijk kun je ze ook zelf maken.

Keane is bekend van de hits Somewhere only we know, Spiralling en hun nieuwste single Perfect Symmetry. Dat is ook de titel van het meest recente album van de heren. Vorige week werd ook bekend dat Keane dit jaar op Pinkpop zal verschijnen.

Bedshaped, op 2 april live in 3D te bekijken

Chambers niet bij Britse estafetteploeg WK

Afgelopen weekend verbeterde Dwain Chambers het Europees record op de 60 meter en pakte hij bovendien ook nog eens de Europese titel bij het EK indoor in Turijn. Toch wordt hij geweerd voor de wereldkampioenschappen atletiek in Berlijn.

"We hebben wel overwogen om hem te selecteren voor Berlijn," aldus een verklaring van de Britse atletiekbond. "Maar er zijn te weinig kansen voor Chambers om zich op de 4x100 meter te tonen. Chambers is ook gebrandmerkt door z'n dopingverleden. Dat heeft ook meegespeeld. Daarom mag hij ook niet meedoen aan de Spelen van 2012 in Londen."

Vandaag komt er overigens een boek uit van Chambers waarin hij openhartig zijn dopingverleden beschrijft.

Postbodes TNT moeten flink inleveren

Postbodes en sorteerders bij TNT Post gaan er per 1 april 5 procent in inkomen op achteruit. De komende jaren loopt dat geleidelijk op tot 15 procent. Dat staat in de nieuwe cao waarover TNT overeenstemming heeft bereikt met de vakbonden, zo meldde het bedrijf vandaag.

In de nieuwe cao ligt de beloning 15 procent lager. Zittende werknemers krijgen een overgangsregeling waardoor zij 95 procent van hun huidige inkomen behouden. De duur van die regeling hangt af van de leeftijd en het aantal dienstjaren. Werknemers van 50 jaar en ouder krijgen inkomenscompensatie tot aan hun pensioen.

De nieuwe cao leidt tot kostenbesparingen van 125 miljoen euro per jaar. De overgangsmaatregelen, waarbij werknemers ook gedurende vijf jaar een budget krijgen voor om- of bijscholing, kosten eenmalig 275 miljoen euro. TNT heeft verder beloofd dat de komende drie jaar geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

De sterk versoberde arbeidsvoorwaarden in de driejarige arbeidsovereenkomst horen bij de plannen die TNT twee jaar geleden aankondigde om de kosten te verlagen. Het bedrijf krijgt minder post te verwerken door de opkomst van e-mail en internet en door de komst van concurrenten als Sandd en Selekt Mail.

Postbodes TNT moeten flink inleveren  (foto: ANP)

Arrow krijgt geen uitstel van betaling

Agentschap Telecom hoeft geen uitstel van betaling te verlenen aan Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam beslist, liet een woordvoerder van het Agentschap Telecom vandaag weten.

De eigenaar van de radiozenders had een kort geding aangespannen om meer tijd af te dwingen voor het oplossen van de betalingsachterstand van in totaal bijna 9 miljoen euro. De zenders hebben tot en met morgen de tijd om de gehele betalingsachterstand weg te werken, anders trekt de toezichthouder de vergunningen in. De FM-uitzending moet dan op 11 maart 0.00 uur zijn beëindigd.

"We zijn tevreden dat de rechter ons besluit heeft gehandhaafd. Het betekent dat we zorgvuldig en weloverwogen hebben gehandeld. Het was bovendien ook niet uit te leggen aan al die vergunninghouders die wel op tijd betalen. Hoe vervelend ik het ook vind voor de luisteraars, wij zullen erop toezien dat de uitzendingen van beide radiostations uiterlijk 11 maart worden beëindigd", reageert directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom.

Mijn liefde voor de kiwi

Wederom een reden om geen ochtendmens te zijn: op miraculeuze wijze was mijn tube tandpasta uit de douche verdwenen. Van de andere tube had ik het laatste restje in de gootsteen weten te laten verdwijnen. Mijn tandpasta bevond zich waarschijnlijk in de Alpen, alwaar een huisgenoot op dit tijdstip zijn roes aan het uitslapen was van de apres ski. Er zat niets anders op dan richting supermarkt te gaan, want gisterennacht had ik, ondanks de fabel dat juist ’s nachts bacteriën je tanden bewerken, mijn tandjes ook al niet gepoetst. Je mag niet beschonken een auto besturen, dus waarom dan wel je tandenborstel, zo was mijn gedachte. Het liefste zou ik in bed blijven liggen, maar dat kon vandaag helaas niet, omdat ik een presentatie moest geven. In mijn badjas trok ik er vol goede moed op uit.

[NASCAR] Uitslag Kobalt Tools 500

In de NASCAR Sprint Series heeft op de Atlanta Motor Speedway Kurt Busch zijn eerste overwinning van het seizoen 2009 gepakt. Hij had daar wel een inhaalactie in de laatste ronde op Carl Edwards voor nodig. Jeff Gordon werd tweede door ook Edwards nog te passeren, die uiteindelijk derde werd.

De Kobalt Tools 500 werd met vijf ronden verlengd van 325 naar 330 ronden. Dat kwam door een gelevlagsituatie in de 322e ronde toen een band van Robby Gordons wagen scheurde en de rommel van de baan gehaald moest worden. Zo werd het een green-white-checkered-finish. Kurt Busch haalde, inmiddels op vier nieuwe banden, na de herstart de toenmalige leider Edwards in. Ook Jeff Gordon profiteerde van de extra paar meters en wist Edwards in de 329e ronde ook te verschalken voor de tweede plaats.

Er waren in Atlanta dertien leiderswisselingen tussen acht coureurs en elf cautionperiodes van in totaal 54 ronden. Polesitter Mark Martin had pech halverwege de race en hij werd 31e. De nummer twee van de grid en winnaar van de race echter, Kurt Busch, wist zes keer aan de leiding te rijden, wat maar liefst 234 ronden in totaal betekende. Dat zijn 70 ronden meer dan Busch in het hele seizoen 2008 aan de leiding reed. Deze overwinning was de negentiende in zijn carričre.

Het is ook het tweede jaar op rij dat de broertjes Busch twee opeenvolgende races winnen. Dit keer was het de oudere Kurt die de overwinning van opvolgde van Kyle in de vorige race in Las Vegas. In 2008 won de jongere broer Kyle op 22 juni op Infineon en Kurt deed dat een week later in New Hampshire; waarna Kyle de eer van de Busch-familie hoog hield door de twee races erna - Daytona en Chicago - ook te winnen.

"Goede resultaten zijn weggelegd voor de geduldigen," zei de trotse winnaar na afloop. "We hebben meer dan anderhalf jaar gewacht om een goede combinatie te vinden met deze [nieuwe racewagen, red.], en die hebben we nu bij de start van 2009." Over de back-to-backoverwinning met zijn broer Kyle, die in 2008 de voorjaarsrace in Atlanta won, zei Busch: "Dat is netjes! Ik moet me aan mijn belofte houden, want Kyle is goed bezig nu."

Busch vervolgde: "En ik moet jongens als Carl [Edwards, red.] bedanken dat ze zo netjes raceten aan het eind; en Jeff Gordon was de hele dag al sterk. Wanneer je dat soort jongens weet te verslaan hier in Atlanta - zeker op een dag die me herinnerde aan Darlington. ... Deze plek vreet je op en spuugt je weer uit, en wij hadden het onder controle." Busch heeft nu al acht seizoenen op rij minstens elk jaar één race gewonnen, en zijn team Penske heeft elk jaar in ieder geval één race gewonnen in negentien opvolgende seizoenen.

Jeff Gordon had problemen met de versnellingbak, maar wist toch Edwards te passeren in de laatste ronde en met slechts 0,322 seconden achterstand op Busch over de finish te komen. Daardoor blijft Gordon aan de leiding in de stand voor de Chase. Hij verstevigde zijn positie op Clint Bowyer, die zesde werd en nu op 43 punten achterstand staat. Matt Kenseth viel van de derde plaats terug naar de vijfde plaats, terwijl Kurt Busch en Carl Edwards goede zaken deden en nu op respectievelijk plaats drie (met 87 punten achterstand) en plaats vier (88 punten achterstand) staan.


Uitslag Kobalt Tools 500

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
12Kurt Busch Dodge195/10 330
216Jeff Gordon Chevrolet175/5 330
329Carl Edwards Ford170/5 330
410Kevin Harvick Chevrolet160/0 330
517Brian Vickers Toyota155/0 330
621Clint Bowyer Chevrolet150/0 330
713Kasey Kahne Dodge146/0 330
811Tony Stewart Chevrolet142/0 330
97Jimmie Johnson Chevrolet143/5 330
1023Martin Truex Jr. Chevrolet139/5 330
1120Dale Earnhardt Jr. Chevrolet130/0 330
1230Matt Kenseth Ford127/0 330
136Denny Hamlin Toyota124/0 329
1415Jeff Burton Chevrolet121/0 329
153Jamie McMurray Ford118/0 328
1625Casey Mears Chevrolet115/0 328
1738A.J. Allmendinger Dodge112/0 328
189Kyle Busch Toyota109/0 327
1939David Ragan Ford106/0 327
2014Elliott Sadler Dodge103/0 327
2137Aric Almirola Chevrolet100/0 327
2212Ryan Newman Chevrolet102/5 327
2328David Stremme Dodge94/0 326
2431David Gilliland Chevrolet91/0 326
2524Michael Waltrip Toyota88/0 326
2619Robby Gordon Toyota85/0 326
274Juan Montoya Chevrolet82/0 325
2833Paul Menard Ford79/0 325
2941John Andretti Chevrolet76/0 325
3042Joey Logano * Toyota73/0 324
311Mark Martin Chevrolet75/5 316
3218David Reutimann Toyota67/0 305
3332Reed Sorenson Dodge64/0 264
345Greg Biffle Ford61/0 262Accident
3526Scott Speed * Toyota58/0 262Accident
3635Bill Elliott Ford55/0 201Accident
3736Sam Hornish Jr. Dodge52/0 199Accident
3834Marcos Ambrose Toyota49/0 179Engine
398Joe Nemechek Toyota51/5 110Wheel Bearing
4040Bobby Labonte Ford43/0 103Engine
4127Dave Blaney Toyota40/0 82Electrical
4222Travis Kvapil Ford37/0 32Engine
4343Mike Bliss Dodge34/0 21Overheating
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand na vier races (top twaalf ivm The Chase for the Sprint Cup)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5Top10
1Jeff Gordon634Leader40023
2Clint Bowyer591-4340023
3Kurt Busch588-4640123
4Carl Edwards547-8740012
5Matt Kenseth546-8840222
6Tony Stewart521-11340003
7Kyle Busch514-12041122
8Kevin Harvick511-12340022
9Kasey Kahne484-15040001
10Greg Biffle480-15440012
11Brian Vickers477-15741013
12David Reutimann475-15940011

ELANS uitgesteld tot eind april, Activision werkt mee

De Canadese game-awardshow de ELANS zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. In eerste instantie stond het prijzenfestijn gepland voor 21 maart in Vancouver, maar door "conflicterende agenda's" zullen de ELANS nu pas in april worden uitgereikt. Een definitieve datum wordt waarschijnlijk aanstaande woensdag bekend gemaakt als ook de definitie lijst met genomineerden gepubliceerd zal worden. Voor de organisatie was er ook positief nieuws. Uitgever Activision|Blizzard heeft aangekondigd het evenement te steunen als Event Partner.

De ELANS worden dit jaar voor de derde maal uitgereikt en voor het eerst maken ook games die buiten Canada zijn ontwikkeld kans op een beeldje. De show zal gehost worden door Tom Kenny, beter bekend als de stem van Spongebob Squarepants.De Wiikly update van deze week!

Wij posten niet zo heel vaak de Wiikly update, maar vandaag wel. Vanaf vandaag zijn er twee nieuwe games beschikbaar voor download. Het gaat om een WiiWare-game en een Virtual Console-game. Gradius ReBirth van Konami komt naar de WiiWare en Alex Kidd: The Lost Stars is de nieuwe Virtual Console-game.

Gradius ReBirth is een lekkere simpele side-scrolling shooter waar je goed geconcentreerd moet zijn. Indien je dat niet bent, is het al snel gameover. De snelle gameplay zorgt ervoor dat het spel een grote uitdaging is. Met Alex Kidd: The Lost Stars, een oude Sega Master System-game, ga je met Alex Kidd op zoek naar de twaalf 'zodiacs'. En dat is geen makkie.

Gradius ReBirth is te koop voor 1000 Wii Points en Alex Kidd: The Lost Stars is voor 500 Wii Points te koop.

Demonstranten slopen Schwarzenegger-spullen

Inwoners van Californië zijn afgelopen weekend boos de straat opgegaan en hebben video's en DVD's van Republikeins gouverneur Arnold Schwarzenegger kapot geslagen. Ze zijn fel tegen de voorgestelde belastingverhogingen van de staat.

De demonstranten hadden ook spandoeken met leuzen en afgehakte kunsthoofden van de gouverneur. Ze protesteerden tegen Proposition 1A (Voorstel 1A), waarin plannen staan om de BTW en motorbelastingen in de hele staat fors te verhogen.
 
Californië kampt met een enorm begrotingstekort en is zo goed als failliet. Jarenlange tekorten en de huidige financiële crisis komen in de Golden State hard aan. Schwarzenegger wil dan ook van geen wijken weten en vindt dat de belastingplannen gewoon door moeten gaan.

In 2004 op de Republikeinse Conventie was Schwarzenegger nog positief over de Amerikaanse economie

Jans vrijdag gewoon op de bank

Ron Jans zit aanstaande vrijdag, tijdens het duel tussen FC Groningen en Roda JC, gewoon weer op de bank. De aanklager van de KNVB deed de trainer een schikkingsvoorstel van één voorwaardelijk duel schorsing en een boete van 500 euro.

Zowel Jans als FC Groningen zijn inmiddels akkoord gegaan. De trainer van de Groningse formatie kreeg de straf opgelegd, nadat hij afgelopen weekend de bal weg trapte toen deze voor het trainersvak terecht kwam. Arbiter Jan Wegereef kon niets anders doen dan de oefenmeester naar de tribune sturen.

Jans zit aanstaande vrijdag alweer voor de 223e keer op de bank bij FC Groningen. De trainer is sinds 2002 hoofdcoach van de ploeg uit het Euroborg-stadion en is bovendien de langstzittende coach van de Eredivisie.

Schalke 04 ontslaat manager Müller

Andreas Müller is niet langer meer de manager van Schalke 04, zo meldt de Duitse club vandaag. De 46-jarige ex-speler van die Königsblauen werd vandaag na een gesprek met leden van de Raad van Toezicht ontslagen.

Müller werd in mei 2006 benoemd als manager van Schalke 04. Destijds volgde hij de populaire Rudi Assauer op. In totaal was Müller 21 jaar in dienst van de club uit Gelsenkirchen.

Müller stond al maanden ter discussie vanwege zijn aankopen. Zo werden onder andere Orlando Engelaar, Jefferson Farfán, Albert Streit en Christian Grossmüller voor veel geld naar Gelsenkirchen gehaald. Geen van deze vier spelers heeft echter de hoge transfersommen kunnen waarmaken tot nu toe, hetgeen Müller zwaar wordt aangerekend.

In tegenstelling tot Müller mag trainer Fred Rutten vooralsnog wel blijven bij Schalke 04. De van FC Twente overgekomen trainer staat door de teleurstellende resultaten van die Königsblauen onder zware druk.

LucasArts en Activision blijven bij elkaar

Op de site van LucasArts is te lezen dat ze hun lopende distributieovereenkomst met Activision verlengd hebben. Activision is al jarenlang de trouwe uitgever van alle LucasArts spellen.

De Vice-president van LucasArts Mary Bihr vertelt dat op basis van de bewezen waarde van Activision en een goede, langlopende samenwerking deze beslissing is genomen.

Ook Activision is tevreden met de overeenkomst en zegt uit te kijken naar de toekomstige projecten van LucasArts. Het grote verkoopsucces van Star Wars: The Force Unleashed en (in mindere mate) Lego Indiana Jones hebben volgens Activion meegespeeld in de beslissing om de samenwerking voort te zetten.

Het eerst volgende spel van de twee partijen zal Indiana Jones and the Staff of Kings zijn.
'Opname wegens longontsteking verdubbeld'

Het aantal mensen dat in 2005 met een longontsteking of acute bronchitis in een ziekenhuis is opgenomen, is verdubbeld vergeleken met 1981. Dat blijkt uit meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS), die vandaag openbaar zijn gemaakt.

In 2005 werden bijna 27.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen met longontsteking, tegen ruim elfduizend in 1981. Bij bronchitis ging het om een stijging met ruim 1800 naar ongeveer vijfduizend. Bejaarden hadden vaker longontsteking en baby's meer bronchitis. In 2005 zijn er ruim vijftienduizend 65-plussers met een longontsteking in het ziekenhuis opgenomen tegenover ruim drieduizend in 1981. Dat is vijf keer zoveel.

Volgens het CBS kan dat komen doordat mensen langer in leven blijven. Als voorbeeld noemt het CBS kankerpatiënten. Omdat kanker nu beter te genezen is, overleven patiënten deze ziekte, maar ze hebben wel een verzwakte afweer waardoor ze gevoeliger zijn voor longontsteking.

Er belandden maar liefst zeven keer zoveel zuigelingen met bronchitis in het ziekenhuis als in 1981. In 2005 waren het er ruim 2700. De toename van kwetsbare jonge zuigelingen, zoals te vroeg geborenen, kan een oorzaak zijn, aldus het CBS.

2000 mensen dakloos na brand in krottenwijk Manila

Door een brand in een krottenwijk in de Filipijnse hoofdstad Manila zijn vandaag tweeduizend mensen dakloos geraakt. Als door een wonder raakten slechts drie mensen gewond, liet de brandweer weten.

Het vuur zou zijn begonnen door een omgevallen kaars en breidde zich daarna razendsnel uit. Zeker honderd hutjes werden totaal verwoest. De brandweer kon met moeite de vuurzee bestrijden, omdat de straatjes in de krottenwijk van de miljoenenstad zo smal zijn.

2000 mensen dakloos na brand in krottenwijk Manila  (foto: ANP)

Burnout Paradise naar Steam

Criterion blijft rustig doorgaan met het verspreiden van Burnout Paradise. Na al een behoorlijke lading aan extra's, waarvan als meest recente de Toy Car Pack, maakte Criterion het voor de mensen die geďnteresseerd zijn in het spel maar geen zin hebben in al die downloads wat makkelijker door The Ultimate Box uit te brengen.

Voor mensen die geďnteresseerd zijn in Burnout op de pc en fanatiek gebruik maken van Steam daarom goed nieuws. Criterion heeft aangekondigd The Ultimate Box binnenkort ook via Steam aan te bieden.Burnout raakt aardig op stoom...

Transfergeruchten week 10

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Cedric van der GunFC UtrechtVitesse
Co AdriaanseRed Bull SalzburgPSV
Diego BiseswarFeyenoordFC Twente of Benfica
Wesley SneijderReal MadridJuventus
Nemanja VidicManchester UnitedAC Milan
André OoijerBlackburn RoversPSV
Lionel MessiBarcelonaManchester City
Rowin van ZaanenFC VolendamNEC
Danijel PranjicSC HeerenveenWest Ham United, Sunderland, Sevilla of Real Betis Sevilla
Marcel MeeuwisRoda JCFC Groningen
Rafael van der VaartReal MadridChelsea

Harmes niet naar EK turnen

Niet Suzanne Harmes maar Marrit Ewald is toegevoegd aan de selectie voor de Europese kampioenschappen turnen, die begin april worden gehouden in Milaan. Topsportmanager Hans Gootjes van gymnastiekbond KNGU maakte dit vandaag bekend.

De 16-jarige Ewald vormt een kwartet met Wyomi Masela, Mayra Kroonen en Lieke Wevers. Bij de mannen werden Herre Zonderland, Anthony van Assche en Carlo van Minde aan de selectie toegevoegd. Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes en Epke Zonderland hadden zich al eerder weten te plaatsen voor het EK.

Gebrselassie op jacht naar wereldrecord in Hengelo

Haile Gebrselassie had het al even in gedachten, maar heeft nu officieel bekend gemaakt dat hij het werelduurrecord aan wil vallen. Hij kiest er wederom voor een wereldrecordpoging te doen tijdens zijn favoriete wedstrijd in Hengelo. Op 1 juni van dit jaar staat hij voor de elfde keer aan de start van de Grand Prix in het Fanny Blankers Koen stadion. De keren dat hij niet deelnam, was hij vaak als gast aanwezig.

In 1994 liep hij zijn eerste wereldrecord op de 5.000 meter in Hengelo. Sindsdien is het een speciale plek gebleven waar hij ieder jaar graag komt. Zelfs nu hij is overgestapt van de baanatletiek naar de wegwedstrijden, kan hij het niet laten om toch in Hengelo deel te nemen. Vorig jaar om een kwalificatietijd voor de Olympische Spelen te lopen, dit jaar om zijn eigen werelduurrecord aan te scherpen.

Al 26 keer eerder brak hij een wereldrecord. Het werelduurrecord liep hij in 2007 in Ostrava, het staat op 21.285 meter. Haile gelooft er ook dit jaar in dat de steun en het enthousiasme van het publiek hem naar een nieuw wereldrecord gaan brengen.

'Chelsea wil Van der Vaart'

De diensten van Rafael van der Vaart worden gevolgd door Guus Hiddink. De interim-coach van Chelsea wil graag de Nederlandse international naar Londen halen. Op dit moment wordt een bod voorbereid.

Doordat Hiddink zich hierover heeft uitgesproken komen de geruchten naar boven dat de coach langer wil blijven bij Chelsea. Tot nu toe blijft Hiddink bij het verhaal dat hij slechts tot het einde van dit seizoen blijft om zich vervolgens volledig te richten op het bondscoachschap van Rusland te richten.

Het blijft onzeker of Guus Geluk aanblijft als trainer van de Londense club, maar wat zeker is, is dat Van der Vaart bovenaan zijn verlanglijst staat. Chelsea wil een bod van ongeveer tien miljoen gaan uitbrengen op de middenvelder.

Toch dispensatie voor Du Chatinier

Ton Du Chatinier heeft toch toestemming van de KNVB gekregen om het seizoen als trainer van FC Utrecht af te maken. De licentiecommissie van de voetbalbond geeft als voorwaarde dat de club uit de Domstad vanaf 1 juli wel over een trainer met de juiste papieren dient te beschikken.

Du Chatinier is momenteel bezig met het halen van zijn trainersdiploma. Daardoor lijkt het erop dat de gestelde voorwaarde geen problemen op gaat leveren. De opvolger van Willem van Hanegem heeft inmiddels ook al een contract getekend voor volgend seizoen.

“Met deze uitspraak van de licentiecommissie zijn wij uiteraard zeer content”, zo luidt de reactie van voorzitter Jan Willem van Dop. “We hadden het volste vertrouwen in de KNVB dat die positief tegen ons plan van aanpak zou aankijken. De periode dat onze trainer nog niet beschikt over het vereiste diploma is nog maar zeer kort. Tegen het eind van de competitie heeft hij zijn trainerscursus afgerond en zal hij over de juiste licentie beschikken.”

Rommedahl: "Ben van Ajax afhankelijk"

Dennis Rommedahl zou zijn verblijf bij NEC graag willen verlengen. De Deen speelt dit seizoen op huurbasis voor de Nijmegenaren, maar staat bij Ajax onder contract. Hij liet weten het liefst terug te willen keren naar een topclub, maar noemt de Nijmeegse formatie 'geen verkeerde stap'.

"Met alle respect voor NEC, mijn streven blijft zo hoog mogelijk te spelen. Ik heb nog een jaar te gaan bij Ajax. Maar begrijp me goed. Als het daar niet lukt, zou NEC geen verkeerde stap zijn. Vanaf dag één heb ik het hier hartstikke naar mijn zin. Ik ben goed opgevangen. Iedereen is heel open. Dat bevalt me. Dat ben ik ook. De club past wel bij mij. Maar ik ben afhankelijk van Ajax. Zelf heb ik daar geen invloed op," liet Rommedahl, die bij Ajax niet meer op een basisplaats kon rekenen, in een reactie weten.

De Deen droeg eerder ook al het shirt van Lyngby FC, PSV, RKC Waalwijk en Charlton Athletic. In de zomer van 2007 zorgde Henk ten Cate er voor dat hij naar Ajax werd gehaald.

Vorig jaar was topjaar voor de bouw

De bouw heeft wederom een recordjaar achter de rug. Net als in 2007 groeide de omzet in de bouw vorig jaar met bijna 10 procent. In totaal zette deze sector ruim 90 miljard euro om, een nieuw omzetrecord, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De laatste drie maanden van vorig jaar vlakte de groei flink af als gevolg van de economische neergang, aldus het CBS. In de eerste drie kwartalen steeg de omzet met gemiddeld bijna 12 procent. In het laatste kwartaal nog maar met 6 procent. Met name de omzet in de grond-, water- en wegenbouw viel flink terug.

De burgerlijke en utiliteitsbouw, zoals kantoren, woningen en ziekenhuizen, is veruit de grootste bouwbranche. Hun aandeel in de totale omzet bedraagt bijna 50 procent. Het omzetaandeel van de grond-, water- en wegenbouw en de overige bouwbranches zijn respectievelijk 17 en 37 procent.

Steegmans viel bijna van fiets

Gert Steegmans is niet helemaal fit aan de wielerkoers Parijs-Nice begonnen. Het zijn met name fysieke problemen, die voor de Belg van Team Katyusha voor problemen zorgen.

Tijdens de proloog, die gisteren werd verreden, moest Steegmans bijna een minuut op klassementsleider Alberto Contador toegeven. De Belg heeft echter wel een excuus voor zijn matige optreden. "Strontziek was ik de afgelopen dagen, vrijdag zat ik voor het eerst een uurtje op de fiets, maar ik viel er bijna af."

'Veelverdieners meer belasting betalen in crisistijd'

Wie meer verdient dan de zogenaamde Balkenende-norm, zou in deze financieel moeilijke tijd meer belasting moeten betalen. Dat zei CNV-voorzitter René Paas vanochtend voor Radio 1.

Het CNV meent dat de sterkste schouders de zwaarste lasten kunnen dragen. In de praktijk zou dat voor de groep die meer verdient dan de minister-president, een belastingverhoging van 52 naar 60 procent betekenen. Ook zouden topinkomens meer de cao-ontwikkelingen moeten volgen. "Als die matig is, zou dat ook voor de topinkomens moeten gelden”.

De CNV-voorman wil tevens een parlementaire enquête naar de financiële crisis. "Om te kijken wat we kunnen leren van deze crisis, niet om schuldigen aan te wijzen." Paas reageerde op de onderhandelingen tussen de regeringspartijen over maatregelen tegen de economische recessie.

Amy mist festival door aanklacht

Amy Winehouse moet het bekende festival Coachella in de Amerikaanse staat Californië missen. De zangeres krijgt geen werkvisum voor de Verenigde Staten, omdat ze vorige week is aangeklaagd wegens mishandeling van een fan. Dat heeft haar woordvoerder vandaag gezegd.

De 25-jarige Britse artieste zou 18 april optreden tijdens Coachella, waar ook Paul McCartney en The Killers een show geven. Dat gaat echter niet door nu ze in staat van beschuldiging is gesteld en op 17 maart voor de rechter moet verschijnen.

Amy trad vorig jaar tijdens de Grammy Awards via een satellietverbinding op, omdat ze toen ook al problemen had met het verkrijgen van een werkvisum voor Amerika. Ze volgde destijds een afkickprogramma om van haar drank- en drugsverslaving af te komen.

De zangeres is net weer terug in Engeland na een maandenlange vakantie op het Caribische eiland St. Lucia. Volgens het Britse muziektijdschrift NME gaat Winehouse in mei voor het eerst weer live optreden in haar thuisland. Ze gaf in september vorig jaar haar laatste show voor publiek. Het concert in mei is onderdeel van de viering van het 50-jarig bestaan van haar platenmaatschappij Island Records.

Rentree Sharapova op Indian Wells

Maria Sharapova keert komende week weer terug op de tennisbaan. De Russin maakt namelijk haar rentree op het tennistoernooi van Indian Wells. Ze zal zich voornamelijk op het dubbelspel gaan richten en nog niet alleen op de baan verschijnen.

Sharapova wilde dan ook nog niet ingaan op haar terugkeer in het WTA-circuit. "Het genezingsproces verloopt veel trager dan verwacht, maar we boeken langzaam maar zeker vooruitgang. Ik kijk erg uit naar het toernooi van Indian Wells."

De voormalig nummer één van de wereld speelde in augustus 2008 haar laatste partij. Daarna zorgde een operatie aan haar schouder ervoor dat ze niet meer in actie kon komen. Door deze ingreep miste ze onder andere de Olympische Spelen, de US Open en de Australian Open.

In Indian Wells zal Sharapova aan de zijde van haar landgenote Elena Vesnina tennissen. Het voornaamste doel van ze is het opdoen van wedstrijdritme.

Vonk: "Geweldig om terug te zijn"

Verrassend, maar vooral bijzonder was het om zaterdagavond Hans Vonk aan de aftrap van het duel SC Heerenveen – FC Groningen weer in het keeperstenue van de Friezen te zien. Na een afwezigheid van bijna vijf jaar maakte hij zijn comeback bij Heerenveen, waarbij hij door het publiek warm werd onthaald.

Voor Vonk was het alweer een tijd geleden dat hij in het doel stond van Heerenveen. Zijn laatste duel in Friese dienst was op 16 mei 2004 tegen FC Twente, terwijl hij op 17 april 2005 zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie speelde namens Ajax tegen Feyenoord. Na omzwervingen langs Ajax Cape Town en opnieuw Ajax keepte hij zaterdag weer in de Eredivisie voor de Friezen.

Hij sprak na afloop met Goal.com over een memorabele comeback. "Dit is prachtig, vooral als je dan dit soort wedstrijden speelt. Bij een wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Groningen, een echte derby, komt zoveel emotie en sfeer kijken. Ik heb er echt van genoten. Het is geweldig om weer terug te zijn."

De Zuid-Afrikaanse doelman had de bezoekers uit Groningen al eerder zien spelen. Dat waren de beelden van de wedstrijd die op 28 december 2008, toen Heerenveen met 2-3 in extremis de punten pakte in de Euroborg, werd gespeeld. "Ik vond Groningen een erg stugge ploeg met kwaliteit. Ze pakten wel domme kaarten, wat erg jammer was voor de wedstrijd. Je kunt bij die kaart voor Gonzalo Garcia-Garcia je vraagtekens zetten", analyseerde Vonk.

"Geluk, dat is wat we de laatste wedstrijden hebben, anders kan ik het niet noemen", vervolgde de 39-jarige doelman zijn verhaal. "Het is niet zo zeer vechtersmentaliteit. Toevallig valt het kwartje de goede kant op, we hebben het nodige geluk. Met nog zeven duels te gaan achterhalen we AZ niet meer, maar een tweede plaats is mogelijk met hopelijk ook een bekerfinale."

FOK!frontpage zoekt moderators!

Om de discussies bij de nieuwsberichten op de frontpage van FOK! netjes en ordelijk te laten verlopen worden de reacties onder de berichten gemodereerd. We kunnen daarbij versterking gebruiken! Lijkt het je wat om mee te helpen? Lees dan vooral verder!

Op de frontpage van FOK! zijn moderators actief die de reacties onder de nieuwsberichten doorlezen en deze op een objectieve wijze modereren. Dat zal niet altijd even makkelijk gaan aangezien sommige discussies hoog op kunnen lopen. Verder staan de moderators de users te woord in het moderatietopic in het Feedback-subforum: dat kan gaan om meldingen van reacties die volgens de users niet door de beugel kunnen, maar ook om complimenten, klachten, suggesties en andere opmerkingen rondom de moderatie op de frontpage.

Daarnaast wordt van fp-moderators verwacht dat ze ook meedenken over andere zaken die FOK! aangaan. Daarom dienen ze regelmatig de crewfora te bezoeken. Daar overleggen ze ook met hun collega-moderators.

Helaas kunnen we je geen geld bieden. Wel bieden we een leuk team van zo'n 250 collega's die samen FOK! draaiende houden. :)

Heb jij interesse? Stuur dan een mailtje met je username, een beschrijving van jezelf, de reden dat je ons team wilt komen versterken en de uren van de dag (en frequentie) dat je denkt te kunnen modereren naar frontpage@fok.nl.

STR presenteert nieuwe auto

Scuderia Toro Rosso heeft vandaag haar nieuwe wagen gepresenteerd, de STR4. Terwijl Sebastien Bourdais de bolide een shakedown gaf, was teambaas Franz Tost niet erg optimistisch over het komende seizoen.

De STR4 werd vandaag onthuld op het Circuito de Catalunya in Barcelona. De wagen is ontworpen door Red Bull Technology, onder leiding van Adrian Newey. Volgens Sebastien Buemi is het net een Red Bull, maar dan met andere kleuren, maar er zijn toch meer verschillen. Zo heeft de STR4 een Ferrarimotor in plaats van de Renault van het zusterteam en ook het KERS-systeem wordt geleverd door de Italiaanse fabrikant.

Franz Tost was niet positief over de vooruitzichten voor het team. "Alle raceteams zouden als doel moeten hebben om alle races te winnen, maar het wordt voor ons al moeilijk om 2008 te overtreffen," relativeerde Tost. "Ons doel is daarom om iedere zondagavond te kunnen zeggen dat we ons best hebben gedaan op de baan." Tost denkt dat de nieuwe, ingrijpende regelwijzigingen het erg moeilijk maken voor het team om competitief te blijven.

Verbod op permanente rimpelvullers

De Vereniging van Cosmetische Chirurgen en de branchevereniging Zelfstandige klinieken Nederland roepen op tot een verbod op permanente rimpelvullers. Het gebruik van sommige rimpelvullers kan leiden tot bulten, ontstekingen en verminkingen, vooral in het gezicht. De verenigingen reageren hiermee op een onderzoek van het RTL Nieuws, hieruit bleek dat bijna de helft van de privéklinieken gebruik maakt van permanente rimpelvullers. Dit is niet verboden en er is nauwelijks toezicht op het gebruik hiervan.

Leo van Roozelaar, van de Vereniging van Cosmetische Chirurgen, vindt dat er een heksenjacht tegen het gebruik van permanente rimpelvullers gaande is. 'Veel van deze middelen werken perfect en geven een blijvend resultaat. Maar een aantal middelen geeft problemen en daar duikt de media altijd op. Om dat gezeur tegen te gaan, zou het een goede zaak zijn als permanente rimpelvullers helemaal zouden worden verboden,' zegt Van Roozelaar.

Plastische chirurgen worden vaak onder druk gezet door hun patiënten. Zij willen geen tijdelijke vullers, hoewel deze beter werken en minder complicaties geven. Bij deze tijdelijke vuller is het nodig de behandeling elk half jaar te herhalen en dat willen de klanten niet. De Consumentenbond en de Inspectie voor de gezondheidszorg, hadden al eerder vragen over de behandelmethoden.

'Villa wil Bentley halen'

Vorig week werd duidelijk dat David Bentley op de transferlijst gezet gaat worden door Tottenham Hotspur. Dit weekend is duidelijk geworden dat de trainer van Aston Villa, Martin O’Neill, interesse heeft in de Engels international.

Bentley kwam afgelopen zomer over van de Blackburn Rovers voor zestien miljoen euro. Door de hoge transferprijs waren de verwachtingen behoorlijk hoog. Op White Hart Lane heeft de vleugelspeler nog niet kunnen overtuigen. De Spurs willen komende zomer van een aantal spelers af en Bentley zou één van die spelers zijn. Aston Villa zou de speler graag willen overnemen.

Nikkei op laagste stand in 25 jaar

De belangrijkste beursindex van Japan, de Nikkei 225, is vannacht op het laagste punt in 25 jaar gesloten. De Nikkei sloot 87 punten lager op 7086 punten, een verlies van 1,2 procent. De beursindex van de tweede economie ter wereld doet het al langer niet best. De hoogste stand van 38.957 punten werd bereikt op 29 december 1989. De stelling dat aandelen uiteindelijk altijd omhoog gaan lijkt hiermee definitief de prullenbak in te kunnen.

Koersverloop Nikkei 1970-2009

Engels dorp te koop voor 25 miljoen

Een Engels dorp, inclusief cricketclub, winkel en landhuis staat te koop voor 25 miljoen euro. De huidige eigenaar, een investeringsbedrijf, wil met de opbrengst geld inzamelen voor gehandicapte kinderen en geblesseerde jockeys. Dat berichtte de Britse krant The Times vandaag.

Op de 8 vierkante kilometer van het historische dorp Linkenholt in het zuiden van Engeland staan 22 huurwoningen, waar veertig mensen wonen. Ook zijn er twee smidsen, een schietbaan en een schooltje. Alleen de kerk uit de twaalfde eeuw valt buiten de koop.

De bewoners van Linkenholt hopen dat ze onder de nieuwe eigenaar even "prettig en harmonieus in hun dorp op een prachtige plek op aarde" kunnen blijven wonen.


Linkenholt  (foto: DAG)

Drenthe niet mee naar Liverpool

Royston Drenthe is door Real Madrid-trainer Juande Ramos niet opgenomen in de selectie van de Koninklijke voor het Champions League-duel met Liverpool. De linkspoot is evenals Michel Salgado 'om technische redenen' gepasseerd.

Daarentegen mogen Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart wel mee naar Engeland, zo meldt Marca. Klaas Jan Huntelaar is niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Liverpool en blijft evenals Drenthe achter in Madrid.

Real Madrid kwam afgelopen weekend in de Spaanse competitie niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de stadsderby tegen Atletico Madrid.

Anelka mist waarschijnlijk clash tegen Juventus

Chelsea-spits Nicolas Anelka zal morgen waarschijnlijk niet van de partij zijn in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. De Fransman wordt geplaagd door een enkelblessure.

"Ik twijfel in sterke mate over de fitheid van Anelka", was manager Guus Hiddink pessimistisch gestemd over de fitheid van Anelka tegenover de BBC. Mogelijk zet de Nederlander in Turijn middenvelder Michael Essien in. De Ghanees vierde afgelopen weekend in het FA Cup-duel met Coventry City zijn rentree na zes maanden geblesseerd te zijn geweest.

Adebayor niet tegen AS Roma

Arsenal-manager Arsčne Wenger kan woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma geen beroep doen op Emmanuel Adebayor, aldus Sky Sports. De Togolees heeft nog altijd teveel last van een hamstringblessure.

Adebayor kwam de afgelopen maand niet in actie vanwege de hamstringkwetsuur. De lange aanvaller raakte in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur geblesseerd aan zijn hamstring.

Wenger hoopt daarentegen wel over verdediger Kolo Touré te kunnen beschikken. De Ivoriaan ontbrak in de FA Cup-wedstrijd tegen Burnley vanwege een lichte kwetsuur. Ook Theo Walcott en Eduardo da Silva maken een goede kans om in de selectie van Wenger te worden opgenomen.

Arsenal zal in Rome een 1-0 voorsprong verdedigen in de return van de achtste finale van de Champions League.

Go Ahead 'vergeet' optie Ahahaoui te lichten

Go Ahead Eagles heeft de optie in het contract van Achmed Ahahaoui niet gelicht, waardoor de aanvaller na dit seizoen transfervrij is. De club uit Deventer had de optie voor 1 maart moeten lichten, maar liet dit na.

"Als je het mij vraagt, is Go Ahead het gewoon vergeten", verbaast Ahahaoui's zaakwaarnemer Hakim Slimani zich over de gang van zaken in De Stentor. "Ik heb in ieder geval niets van ze gehoord. De datum is ook ongebruikelijk. Twee jaar geleden wilden wij ook helemaal geen optie in het contract. Dat is er op verzoek van GA Eagles toch ingekomen, maar op ons verzoek dan wel een maand eerder dan gebruikelijk."

"Ik weet niet direct wanneer Achmeds optie verliep", reageerde GA Eagles-voorzitter Hans de Vroome. "Maar je kunt er vanuit gaan dat we met de spelers waarvan we opties wilden lichten dat wel gedaan hadden. Een optie in het contract betekent meestal ook een flinke verhoging van het salaris. Dat is iets wat we in deze tijden niet van plan zijn."

De huidige gang van zaken houdt overigens niet in dat Go Ahead Eagles definitief niet verder wil met Ahahaoui. De Vroome: "Misschien doen we Achmed alsnog een aanbieding. Dat moeten we nog bekijken, maar niet tegen de voorwaarden van twee jaar geleden."

Slimani denkt echter niet dat de aanvaller volgend seizoen nog in de Adelaarshorst te bewonderen zal zijn. "Er is veel belangstelling voor Achmed. Er zijn ook drie of vier eredivisieclubs die hem volgen. Jazeker. Achmed heeft een heel goed eerste jaar onder trainer Mike Snoei gehad. Dit seizoen is het misschien iets minder, maar je moet niet vergeten dat hij al op veel verschillende posities heeft gestaan. Achmed wil daarnaast het hoogst haalbare als speler. Dus misschien is het tijd voor de volgende stap."

Van den Herik: "Tekort Feyenoord niet mijn schuld

Via Studio Voetbal en het Algemeen Dagblad heeft Jorien van den Herik (oud-voorzitter van Feyenoord) zijn visie gegeven over de huidige financiële situatie bij de Rotterdammers. Volgens Van den Herik is hij niet schuldig aan de problemen bij de Stadionclub.

Van den Herik liet het volgende weten in een algemene verklaring: "Als verklaring voor de bijzonder zorgelijke financiële omstandigheden bij Feyenoord wordt bij herhaling, doch zeer ten onrechte (waardoor ik mij helaas genoodzaakt voel te reageren), gewezen op de last van de schuldpositie in de jaren 2005/2006 en de soms hoge rente die daarvoor moest worden betaald."

"Er wordt, bij de verdediging van het nieuwe beleid na mijn periode, echter voorbij gegaan aan de vermogenspositie zijnde het saldo van schulden en bezittingen. Deze was per 30 juni 2006 positief. Op dat tijdstip stonden er tegenover de schulden dus meer bezittingen. Uit cijfers door Feyenoord verspreid, werd het seizoen per 30 juni 2006 afgesloten met een netto winst van 3.144.000 miljoen euro. Er was geen sprake van een negatief eigen vermogen. Een sluitende begroting voor het seizoen 2006/2007 had voor een verder financieel herstel moeten zorgen."

"De door mij midden jaren '80 verstrekte leningen werden in delen vanaf begin jaren '90 terugbetaald en uiteindelijk in 2004/2005 in z'n geheel afgelost. Het rentepercentage dat daarbij in die jaren werd gehanteerd bedroeg Euribor plus 2%. Gemiddeld kwam dit neer op een rente percentage van 5%."

"Niet onbelangrijk: tijdens mijn voorzitterschap is nooit 1 euro rente in rekening gebracht en is er ook geen aflossing aan Feyenoord betaald! Ik wist, als zakenman, dat zich altijd een betere situatie zou aandienen ten bate van Feyenoord. De nieuwe leiders, die toegaven aan de emotie, hebben mij die mogelijkheid ontnomen. In die situatie – er zijn grenzen aan wat er van mij mocht worden verwacht – paste geen liefdadigheid meer. Iets dat onder normale omstandigheden wel zou zijn gebeurd."

Feyenoord moest onlangs geld lenen om de salarissen van de spelers te kunnen blijven betalen. Verder werd er uitstel van betaling aangevraagd wat betreft de stadionhuur. De schuld van de club is inmiddels opgelopen tot zo'n 21 miljoen euro.

Dekker: "Gesink moet op explosiviteit trainen"

Erik Dekker heeft laten weten dat het een bewuste keuze was om Robert Gesink in de Tirreno-Adriatico te laten starten. Dit is opmerkelijk, aangezien de koers Parijs-Nice de jonge renner meer op het lijf is geschreven.

"We willen met Robert graag richting de Amstel Gold Race en de Ardense klassiekers. Om daar echt een grote rol te kunnen spelen, mist hij nog iets explosiviteit," liet Dekker in een reactie weten. "Samen met Robert denken we dat daarom de Tirreno met die talrijke korte venijnige klimmetjes geschikter is als voorbereidingsplatform. Dat hij lange cols aan kan, weten we inmiddels wel en die vaardigheid zal echt niet slijten in de Tirreno. Hij kan en moet in Italië beter worden met het oog op de wedstrijden in Zuid-Limburg en de Ardennen. En dat zal best lukken."

Dekker verwacht in Parijs-Nice veel van Juan Manuel Garate, ondanks het feit dat Joost Posthuma in de proloog een zesde plaats pakte. "Wij mikken vol op Juan Manuel Garate. Hij heeft vorig jaar een sterke Parijs-Nice gereden en maakt op ons momenteel een prima indruk," zo zegt de voormalig coureur, "Hij heeft in de proloog laten zien, dat hij in vorm is en hij voelt zich goed. Ik verwacht nog wel wat van hem deze week. Het parkoers van deze Parijs-Nice ligt hem ook wel en is toch minder geschikt voor Joost Posthuma."

Contador verrast door winst

Alberto Contador won gisteren de proloog in Parijs-Nice. De Spanjaard had zich voorafgaand toegespitst op het beperken van de schade in de tijdrit, en was dan ook verrast met de overwinning.

"Voor mij is het wel een verrassing, want ik was bang voor een valpartij en wilde geen risico's nemen in de regen. Ik hoop dat ik kan strijden voor de eindzege, want dat is toch wel een doel," aldus Contador die weet dat het zwaartepunt van Parijs-Nice in de laatste etappes ligt. "De zwaarste dagen komen op het einde, dan zullen we meer weten. In elk geval is een overwinning in een tijdrit goed voor mijn vertrouwen."

WK squash 2011 in Nederland

De Professional Squash Association (PSA) heeft een overeenstemming bereikt met het Nederlandse (squash)bedrijf NextSquash om het officiële individuele wereldkampioenschap squash voor heren in 2011 in Nederland te organiseren.

De organisatoren van de Men´s World Open 2011, het belangrijkste toernooi op de PSA Tour, keren een bedrag uit van 277.500 dollar aan de beste mannelijke squashspelers. Gecombineerd met de Women´s World Open 2011, dat tegelijkertijd plaats vindt in ons land, kent het prestigieuze kampioenschap een totale prijzenpot van ruim vierhonderdduizend dollar. Hiermee is het WK squash 2011 voor heren en dames het hoogst gedoteerde squashevenement aller tijden.

PSA CEO Alex Gough: "De World Open is ons meest prestigieuze evenement en we zijn blij dat Tommy Berden en zijn team een dergelijk sterk bod naar voren hebben gebracht om het kampioenschap in 2011 te organiseren. Dat we de World Open nu al voor drie jaar ondergebracht hebben, geeft aan hoe sterk de PSA World Tour momenteel is. Een belangrijk element in onze keuze was het feit dat het belangrijkste squashtoernooi voor mannen en vrouwen nu weer gecombineerd kan worden. Het WK in Manchester in 2008 was een groot succes en ik ben ervan overtuigd dat NextSquash een minstens net zo spectaculair kampioenschap organiseert", aldus Gough, zelf voormalig topspeler.

Silva: "Als Van Basten blijft, vertrek ik"

Bruno Silva heeft duidelijk aangegeven na dit seizoen weg te willen. De verdediger komt onder trainer Marco van Basten nauwelijks aan spelen toe en viel dit weekend opnieuw buiten de boot voor het duel tegen ADO Den Haag (1-1).

"Als Van Basten blijft, vertrek ik," was de duidelijke taal van Silva in Sportweek. "Toen ik zaterdag hoorde dat ik niet bij de selectie zat, heb ik gehuild. Ik snap niet wat Van Basten tegen mij heeft."

Silva koos er begin 2008 voor om voor Ajax te gaan spelen. Hiervoor was wel werkweigering bij zijn vorige werkgever, FC Groningen nodig. In het nieuwe seizoen moet de 28-jarige back Gregory van der Wiel voor zich dulden.

Daarnaast snapt Silva niet waarom hij in de winterstop niet mocht vertrekken. "Als Van Basten me echt zo slecht vindt, waarom mocht ik dan niet weg in de winterstop? Palermo en AS Roma wilden me graag hebben, maar ik moest blijven."

U2 komt naar Nederland

U2 komt op 20 juli naar Nederland. De band heeft zojuist bekend gemaakt waar deze zomer optredens zullen zijn. De Ieren komen in juli naar de Amsterdam Arena. De kaartverkoop begint zaterdag.

U2 begint de 360 tournee 20 juni in Barcelona en gaat onder meer naar Parijs, Berlijn en Londen. De Europese tour wordt afgesloten in het Britse Cardiff in augustus. Vanaf 12 september is U2 dan te zien in Amerika. De Ieren sluiten de tournee op 28 oktober af in Vancouver, Canada.

Volgende Metal Gear in de maak

Misschien niet heel verrassend, maar toch wel het noemen waard. Op de site van Konami wordt gezocht naar een flinke lading nieuwe werknemers, wat natuurlijk absoluut niks zegt over de projecten waar Konami aan werkt. Gelukkig maakt Konami het ons niet heel erg moeilijk, dankzij dit ene zinnetje:
"Staff wanted for a new development in the Metal Gear series."

Vooral gezien het succes van het vierde deel in de serie dus geen al te grote verrassing.Er mag weer worden rondgesneakt

[Trailer & Prijsvraag] Gran Torino

Vanaf komende donderdag zal in de bioscopen de nieuwe film van Clint Eastwood gaan draaien, Gran Torino! FOK! geeft je de mogelijkheid om deze film in de bioscoop te bekijken!

Het leven van de gepensioneerde monteur Walt Kowalski bestaat uit doe-het-zelven, bier drinken en de maandelijkse knipbeurt bij de kapper. Hij is een verbitterde veteraan van de Koreaanse oorlog die zijn M-1-geweer nog altijd schoonmaakt en in de aanslag houdt. En behalve zijn hond Daisy vertrouwt hij niemand genoeg om zijn zonden tegen op te biechten.

Zijn buren zijn allemaal verhuisd of overleden. De nieuwe buren zijn immigranten uit Hmong waar hij een gruwelijke hekel aan heeft. Hij haat zo'n beetje alles wat hij ziet – de overhangende dakranden, het te lange gras in de tuintjes en de buitenlandse gezichten die hem omringen: de doelloze bendes van Hmong, Latijns-Amerikaanse en zwarte tieners die allemaal denken dat de buurt van hen is, plus zijn kinderen die van hem vervreemd zijn. Walt zit eigenlijk te wachten op het einde van zijn leven.

Totdat iemand 's nachts probeert zijn Gran Torino te stelen. De auto glimt nog even mooi als op de dag dat Walt hem decennia geleden zelf van de montagelijn haalde. De poging tot diefstal brengt de verlegen tiener Thao (Bee Vang) in zijn leven. Deze buurjongen wordt onder druk gezet door Hmong-bendeleden om de auto te jatten.

 

Maar omdat Walt zowel de roof als de bende tegenhoudt, wordt hij tegen zijn zin de held van de buurt – vooral voor Thao’s moeder en oudere zus Sue (Ahney Her), die erop aandringen dat Thao voor Walt gaat werken om het goed te maken. Hoewel hij aanvankelijk niets met deze mensen te maken wil hebben, stemt Walt uiteindelijk toe en laat hij de jongen de buurt opknappen. Dankzij de onstuitbare vriendelijkheid van Thao en zijn familie leert Walt uiteindelijk meer over zijn buren. En over zichzelf. Deze mensen – provinciale vluchtelingen van een wreed verleden – hebben meer gemeen met Walt dan hij met zijn eigen familie heeft. Een onwaarschijnlijke vriendschap vormt zich, die hun leven zal veranderen.

En jij kan kaarten winnen voor de film! Kijk hier voor de prijsvraag.

Hamilton noemt Vettel als rivaal

Lewis Hamilton denkt dat Sebastian Vettel in de komende jaren tot één van zijn grootste concurrenten zal uitgroeien. De wereldkampioen van vorig jaar was namelijk onder de indruk van de Duitser, die in 2008 zijn eerste Grand Prix op het circuit van Monza won.

"Sebastian is op weg een ster te worden. Hij heeft in Monza bewezen dat hij een winnaar is," liet Hamilton aan het Duitse Bild weten. "Hij kan zich komend jaar in de top mengen. Ik houd er rekening mee dat Vettel en ik vele jaren tegen elkaar zullen strijden."

Vettel zal ook in 2009 voor Red Bull Racing uitkomen. De eerste race van het nieuwe seizoen wordt op 29 maart in Melbourne verreden.

CDA: bouw generatiewoningen

Regeringspartij CDA wil de bouw van zogeheten generatiewoningen stimuleren. De bedoeling is dat er dan drie generaties in een dergelijke woning huizen, kinderen, ouders en grootouders. Volgens het CDA zijn de woningen ideaal voor het combineren van werk en zorg. Werkende ouders kunnen opa en oma op hun kinderen laten passen en later kan het gezin makkelijk bijspringen als de grootouders hulpbehoevend worden. 'De zorg voor kinderen en ouderen is beide zwaar. Dit kan een oplossing zijn', zegt CDA-kamerlid Mirjam Sterk.
 
Zij zal maandag pleiten voor de bouw van dit soort woningen tijdens een Tweede Kamerdebat met minister Cramer (VROM) over de inrichting van Nederland tot 2040. Parlementariër Sterk ziet het ambitieuze plan van Cramer voor nieuwe stadsparken met hoogbouw en de allure van Central Park in New York niet zitten. Sterk:'Wij willen plekken voor boeren, burgers en buitenlui. Landschapsparken moeten het worden, waar boeren zich thuis voelen, mensen ruim kunnen wonen en stedelingen kunnen recreëren.'

Mexicaanse drugsgeweld breidt uit in VS

De gruwelen van de Mexicaanse drugscriminaliteit breiden zich steeds verder uit in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Daarbij wordt uitzonderlijk veel geweld gepleegd. De grensstaat Arizona bijvoorbeeld is veel gewend wat mensensmokkel en drugs aangaat, "maar wat we nu zien is ongekend", klaagde senator Jonathan Paton in het weekeinde over het meedogenloze geweld.

Om meer geld te verdienen hebben drugsbendes hun activiteiten uitgebreid naar mensensmokkel, ontvoering en afpersing. Bendeleden vallen zwaarbewapend woningen binnen in de Amerikaanse staat Arizona en vermoorden de bewoners. De panden worden dan gebruikt als 'onderduikadressen' om ontvoerde Mexicanen op te sluiten. Die worden daar naakt vastgehouden, mishandeld, verkracht en afgeperst. Volgens de lokale autoriteiten zijn er meer dan duizend van deze adressen in de miljoenenstad Phoenix.

Lodeweges baalt van puntenverlies

PSV heeft voor de tweede keer in opeenvolgende competitiewedstrijden punten laten liggen in de blessuretijd. Vorige week was het tegen SC Heerenveen en gisteren was het FC Twente.

"Heel jammer. Het enige wat ik mijn elftal kan verwijten is dat we in de laatste fase de zaken niet goed hebben uitgespeeld," aldus PSV-trainer Dwight Lodeweges tegen De Telegraaf. "In onze speelwijze zijn we wat vaster geworden. Dat neemt niet weg dat we nog wel een paar problemen over zijn. We staan niet voor niets aanmerkelijk lager op de ranglijst dan de afgelopen vier seizoenen."

[NBA] Jazz makkelijk langs de Raptors

De Utah Jazz speelt op dit moment zeer goed basketbal. De formatie uit Salt Lake City pakte de elfde overwinning op rij. De Toronto Raptors werden 109-101 opzij gezet.

De samenwerking tussen bepaalde spelers van Jazz is bijna magisch te noemen. Deron Williams scoorde 25 punten en gaf negen assists. Ondertussen scoorde Mehmet Okur negentien punten en elf rebuonds. Paul Millsap was goed voor achttien punten en pakte eveneens elf rebounds. Kyle Korver, voormalig speler van de Sixers, scoorde twintig punten en pakte acht rebounds. De Rus Andrei Kirilenko was goed voor achttien punten.

Bij de Raptors waren vier van de vijf spelers in de dubbele cijfers geëindigd. Shawn Marion, die recentelijk overkwam van de Miami Heat, scoorde slechts acht punten. Chris Bosh was goed voor dertig punten en tien rebounds. De Italiaan Andrea Bargnani scoorde twintig punten.

Meer vrijwilligers door financiële crisis

De financiële crisis doet het aantal vrijwilligers stijgen. Een kwart van de vrijwilligerscentrales in ons land merkt een toename van de vraag naar het werk. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van Movisie en het Nederlands Dagblad onder 220 vrijwilligerscentrales.

Bij 20 procent van de centrales is ook een stijging in het aanbod van het vrijwilligerswerk zelf te zien. Ronald Hetem van Movisie, een centrum voor maatschappelijke ontwikkeling, vindt de stijging "zo vroeg" opmerkelijk. "De crisis heeft nog niet tot veel ontslagen geleid, nog weinig mensen voelen het in hun portemonnee of in hun vrije tijd."

Vooral zorg, welzijn en cultuur profiteren. Ook op administratief gebied zoeken mensen vrijwilligerswerk, als overbrugging naar een betaalde baan.

[Special] Criminele (ex-)spelers in de NFL

Om de twee weken op of rond zondag vind je een stuk over de NFL van FOK!user Days-Of-Wild op FOK!sport.

Ondanks dat de meeste NFL-spelers, meestal, flinke salarissen verdienen, zijn er veel spelers die op één of andere manier met criminaliteit te maken hebben, en vaak niet alleen als slachtoffer. Misschien is het wel dankzij de hoge salarissen. De spelers komen meestal net van de universiteit af en als ze in de eerste rondes van de draft gekozen worden, wat betekent dat ze goed zijn, krijgen ze meestal al snel een contract van vele miljoenen. Niet iedereen kan daar goed mee om gaan.

O.J. Simpson

De bekendste American Football-speler die in aanraking met justitie is gekomen, is O.J. Simpson. In juni 1994 werden zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend dood gevonden voor haar huis. Simpson was de hoofdverdachte, en wereldberoemd is de achtervolgingsscene van de witte Ford Bronco waarmee hij aan de politie wilde ontsnappen. Nog beroemder, en controversiëler, is de rechtszaak waarin hij werd vrijgesproken van de moorden. In een civiele rechtszaak werd hij later alsnog schuldig bevonden aan de dood van zijn ex-vrouw en moest hij een flinke schadevergoeding betalen.

In 2007 werd hij gearresteerd, omdat hij onder bedreiging van een vuurwapen sportmemorabilia gestolen zou hebben bij een hotel annex casino. In december 2008 werd hij hiervoor veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf, met een mogelijkheid tot vervroegd vrijkomen na negen jaar. O.J. Simpson zit momenteel in het Lovelock Correctional Center in Nevada. De voormalige running back van de Buffalo Bills en San Francisco 49ers zal waarschijnlijk vanwege de vele rechtszaken worden onthouden, en niet vanwege het feit dat hij de eerste NFL-speler was die meer dan 2000 yards in een seizoen rende.

Jim Dunaway

O.J. is niet de enige: meerdere NFL-spelers zijn met moord in verband gebracht. Ironisch genoeg overkwam een ex-teamgenoot van hem bij de Buffalo Bills, Jim Dunaway, hetzelfde. In 1998 wordt diens ex-vrouw dood gevonden in haar zwembad. Ze blijkt een schedelbasisfractuur te hebben en is in bewusteloze toestand in het water gelegd, alwaar ze is verdronken. Enige tijd daarvoor had ze een rechtszaak tegen haar man gewonnen in verband met de scheiding. Dunaway werd aangeklaagd voor moord, maar daarvan vrijgesproken. Een door zijn kinderen aangespannen rechtszaak zorgt ervoor dat hij - net als O.J. Simpson - wel schuldig wordt bevonden en een schadevergoeding moet betalen.

Ray Lewis

Een nog steeds actieve speler die ook voor moord is vrijgesproken - maar daar door voornamelijk fans van andere teams nog steeds van beschuldigd wordt - is Ray Lewis, linebacker van de Baltimore Ravens. In zijn dertienjarige carričre heeft hij tot nog toe tien keer een Pro Bowl-uitverkiezing gehad. De Pro Bowl is de wedstrijd tussen een selectie van de beste spelers van de AFC en NFC. In 2000, na een Super Bowl-party, brak er een gevecht uit waarbij twee mensen werden doodgestoken. Lewis was hierbij aanwezig en werd verdacht van moord. Er was een aantal getuigen die hem, tezamen met twee anderen, als mededader aanwezen.

Nadat hij gearresteerd en voorgeleid was, bleek tijdens de rechtszaak dat de getuigen hun verhaal dusdanig gewijzigd hadden dat het leek alsof Lewis geprobeerd had de vechtende partijen uit elkaar te halen in plaats van zelf te steken of anderen ertoe aan te zetten. Omdat er geen zaak meer was, maakten zijn advocaten een deal en werd hij slechts veroordeeld voor belemmering van de rechtsgang. Hij kreeg daarvoor een jaar voorwaardelijk. Ook de andere twee verdachten werden vrijgesproken en er is nooit iemand meer voor gearresteerd. De NFL was echter niet zo blij en hoewel hij mocht blijven spelen, kreeg hij een boete van 250.000 dollar, de hoogste boete die de NFL tot dan toe opgelegd had. Het volgende seizoen wonnen de Baltimore Ravens de Super Bowl en Ray Lewis werd verkozen tot Most Valueable Player (MVP), en werd in dat seizoen ook verkozen tot Defensive Player Of The Year.

Andere namen uit de NFL

Een ex-NFL-speler die wel voor moord veroordeeld werd maar pas na zijn carričre, is Tommy Kane, voormalig wide receiver bij de Seattle Seahawks en de Toronto Argonauts in de Canadian Football League. In 2003 stak hij zijn vrouw dood en werd tot achttien jaar cel veroordeeld. Rae Carruth werd in 1997 wide receiver bij de Carolina Panthers. In het seizoen 1999 wordt hij gearresteerd en veroordeeld voor een 'drive-by shooting' op zijn zwangere vriendin. Die komt daarbij om het leven, en de nog ongeboren zoon van de twee loopt een hersenbeschadiging op. Carruth wordt veroordeeld voor medeplichtigheid aan moord (hij bestuurde de auto waaruit geschoten werd) en het schieten in een bemande auto. Hij zit een celstraf van achttien tot 24 jaar uit in Raleigh.

Andere vergrijpen

Hoewel er nog meer spelers zijn die voor moord veroordeeld dan wel ervan verdacht zijn, is het niet allemaal alleen maar moord in en rond de NFL-spelers. De bekendste van het afgelopen jaar die met de politie te maken had, was Plaxico Burress, wederom een wide receiver, van de New York Giants. Op 3 februari 2008 ving Burress met nog 35 seconden te spelen de winnende pass waardoor de Giants de Super Bowl wonnen. Op 28 november 2008 schiet hij zichzelf per ongeluk in zijn rechterdij in een nachtclub. Op 31 maart van dit jaar is de rechtszaak waarbij hij verdacht wordt van onrechtmatig bezit van een vuurwapen.

Begin maart van dit jaar werd - het begint saai te worden - wide receiver Brandon Marshall van de Denver Broncos gearresteerd door de politie vanwege ruzie met zijn vriendin. Het was de vierde keer in drie jaar tijd dat hij gearresteerd werd. Uiteindelijk werd hij vrijgelaten, omdat zijn vriendin en hij niet tegen elkaar wilden getuigen. Ondanks dat hij niet vervolgd is, bestaat de levensgrote kans dat hij door de NFL flink gestraft wordt vanwege niet-gewenst gedrag. De eerste wedstrijd van het vorige seizoen mocht hij niet spelen vanwege een disciplinaire straf, omdat er zeven incidenten waren geweest tussen hem en zijn vriendin waar de politie bij moest komen. Hij kreeg toen drie wedstrijden schorsing, later werd dat er één en een geldboete ter grootte van twee weeksalarissen, met de toevoeging dat hij bij volgende problemen een langere straf krijgt. De mogelijkheid bestaat dat hij het hele seizoen 2009 niet mag spelen.

Tenslotte

Hoe het komt dat NFL-spelers tijdens of na hun carričre in de fout gaan, is verder onderzoek waard. Vaak komen deze spelers ook uit een wat minder milieu en hebben dan al 'foute vrienden'. De sport is een manier om daaruit te ontsnappen, maar dat lukt niet altijd. Het feit dat ze flink geld verdienen geeft hen ook een gevoel van onaantastbaarheid en ze denken dat ze boven de wet staan. En niet in de laatste plaats: het zijn natuurlijk ook gewoon mensen, met al hun fouten. Feit is dat de NFL veel regels heeft waar spelers, coaches en teams zich aan moeten houden. De League doet er alles aan om zijn goede naam te houden, maar toch zijn er veel spelers die in de problemen komen.

Veel winkelstraten steeds stiller

Veel winkelstraten trekken steeds minder publiek. De funshopper lijkt het te laten afweten. Mensen kopen en kijken steeds vaker op internet. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus. Directeur Gerard Zandbergen bevestigde vandaag een bericht hierover in Trouw.

Zandbergen noemt de cijfers "dramatisch". De kroon spant het centrum van Hoogeveen. Daar nam het bezoekersaantal met 41 procent af. Maar ook de P.C. Hooftstraat in Amsterdam doet het niet best (min 32 procent). Dat geldt ook voor de Haagse Megastores (min 31), Kerkrade centrum en Naaldwijk (beide min 29).

De tellingen zijn uitgevoerd in het najaar van 2008, vlak voor het uitbreken van de fianciële crisis. De Locatusdirecteur schat de gemiddelde daling van het aantal shoppers op circa 10 procent.

'Mladic al vijf jaar ondergedoken in Belgrado'

De voortvluchtige ex-generaal Ratko Mladic houdt zich al vijf jaar verscholen in een flat in Nieuw-Belgrado. Dat berichtte de Servische lokale krant Press vandaag op basis van informatie van de geheime dienst. Hij zou alle contact met de buitenwereld verbroken hebben. De autoriteiten houden er rekening mee dat Mladic zich bij een eventuele arrestatie zal verzetten of dat hij zelfmoord pleegt.

Ook zijn voormalige politieke baas, Radovan Karadzic, hield zich tot aan zijn arrestatie vorig jaar verborgen in de 'flatgebouwjungle' van Nieuw-Belgrado. Mladic wordt al meer dan dertien jaar gezocht door het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag voor volkerenmoord tijdens de oorlog in Bosnië-Herzegovina (1992-1995). Hij gaf destijds leiding aan het leger van de Bosnische Serviërs en speelde een hoofdrol tijdens de val van de moslimenclave Srebrenica. In de zomer van 1995 werden daarbij circa achtduizend moslimmannen en -jongens om het leven gebracht.

Lopez wil naar Real Madrid

Lisandro Lopez, de spits van FC Porto wil graag naar Real Madrid. De sportkrant A Bola uit Portugal meldde dit afgelopen zaterdag. De aanvaller hoopt deze zomer al de overstap te maken.

De Argentijn wil graag in de return van het Champions League-duel tegen Atlético Madrid uitblinken om zo zich in de schijnwerpers te spelen. In de eerste wedstrijd scoorde de spits al tweemaal en redde hiermee de eer van de Portugese formatie. “Lisandro is in goede vorm en hij wil zijn ambities waarmaken. Zijn doel is om uit te komen in een grotere competitie"

Lopez scoorde al zesmaal dit seizoen in zeven Champions League-wedstrijden. Real Madrid heeft op dit moment niet aangegeven of ze interesse in de spits hebben. In de winterstop werd Klaas Jan Huntelaar gehaald van Ajax, die zaterdagavond nog een punt redde tegen Atlético de Madrid. Overigens wordt ook Ruud van Nistelrooij aan het begin van volgend seizoen terug verwacht.

Twee extra vliegtuigen in Tom Clancy's H.A.W.X.

Ubisoft is vrijgevig voor gamers! Dat laat het bedrijf zien door twee extra vliegtuigen toe te voegen aan te game. Het gaat om The XA-20 en de Saab 35 Draaken. De XA-20 is overigens een futuristisch vliegtuig origineel afkomstig Tom Clancy, Endwar. De heren hebben ook aangegeven hoe gamers de twee vliegtuigen gratis kunnen unlocken. Enjoy!

1. Choose “Extras” from the main menu
2. Select “Exclusive Content"
3. Enter your account information, or create one from within the exclusive content menu. If you’ve already linked your Ubisoft account, you’ll be able to skip entering your account information.
4. Select the aircraft you want to download first and click unlock. Once the game restarts, you’ll get a pop-up letting you know that you have new content.
5. Repeat the process for your second aircraft.Ashlee Simpson in Melrose Place

Ashlee Simpson krijgt een rol in de Amerikaanse televisieserie Melrose Place. De actrice en zangeres speelt een pientere en gehaaide meid die vanuit een dorp naar Los Angeles verhuist en een geheim met zich meedraagt, meldde de Hollywood Reporter maandag.

Simpson vult in de serie Michael Rady en Katie Cassidy aan, die al eerder waren uitverkoren voor de comeback van de soapserie. Melrose Place krijgt een vervolg na het succes in de jaren negentig.

Voor Simpson is het de eerste televisierol in vier jaar. De afgelopen tijd hield zij zich vooral met haar zangcarričre bezig. Met haar man Pete Wentz heeft ze ook een gastrolletje in een episode van de politieserie CSI: NY, die dit voorjaar op de buis is te zien.

Artiesten steunen BNN

BNN krijgt steun van Nederlandse artiesten om 300.000 leden te halen. Zanger Guus Meeuwis, rapper Dio, dj Fedde le Grand, zangeres Monique Smit, de rockband Gem en de leden van Racoon springen op 12 maart in de bres voor de jongerenomroep.

Op die dag houdt BNN een 'Nationale Ledenwerfdag', waarop coryfeeën van de omroep het land in trekken om nieuwe leden te werven. Als BNN voor 1 april de grens van 300.000 leden heeft doorbroken, krijgt het meer zendtijd. In de Coen& Sandershow op 3FM wordt op 12 maart verslag gedaan van de diverse activiteiten in het land. Van Groningen tot Maastricht duiken de BNN'ers en artiesten op.

Zo zullen Fedde le Grand, Gem, Monique Smit en Racoon in Tilburg optreden, aldus de omroep maandag. Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand zijn in Utrecht waar Dio een paar van zijn tracks doet vanuit café The Basket.

Details Killzone 2 patch 1.2 bekend

Afgelopen vrijdag moesten Killzone 2-gamers hun game updaten naar versie 1.2. Het was voorheen echter nog niet bekend wat deze patch zou veranderen of verbeteren. Vandaag is dat moment van afvragen voorbij, de details van de patch zijn namelijk bekend gemaakt.


Game update version 1.20 contains the following fixes:

* Stability issue regarding randomly named games has been resolved.
* Stability issue where rapidly tapping (X) causes a crash on spawn-select has been resolved.
* Stability issue regarding the Saboteur's disguise ability has been resolved.
* Stability issue regarding game creation with a blank name has been resolved.
* Stability issue with repeatedly entering/exiting game has been resolved.
* Ignore list functionality has been corrected.
* Unlocking of the "Front Runner" Medal has been fixed.
* Incorrectly awarding victory to clans who don't show has been fixed.
* Battle Replay for Corinth Crossing not appearing correctly on Killzone.com has been fixed.
* Issue with not being able to defuse the Search and Destroy objective has been resolved.
* HUD issue when playing as a Medic during Assassination mode has been corrected.
* Controller input has been slightly tweaked and modified.
* Exploit of shotgun auto-lock on has been fixed.
* Issue with D-charges in Campaign mode has been fixed.

Please note: This game update does not add new features or functionality to the game.

Worden kleine zusjes beschermd door grotere in Bioshock 2?

Bioshock op de PC, Xbox 360 en later de Playstation 3 was een groot succes. Veel mensen kunnen dan ook niet wachten op het volgende deel. Met de release van de teaser website There is Something in the Sea afgelopen week, zijn er veel geruchten ontstaan over dit tweede deel zoals de komst van een nieuwe vijand.

"Betrouwbare" bronnen hebben aan Kotaku laten weten dat de Little Sisters, die in het eerste deel nog werden bewaakt door Big Daddy's, in het tweede deel beschermd zullen worden door Big Sisters. Op de teaser-site zijn hier nog meer hints voor te vinden. Op die site staat namelijk een figuurtje dat niet heel erg lijkt op een Big Daddy. Daarnaast staat er een verhaal over de ontvoering van een meisje door een dun maar groot wezen dat ontzettend snel kan bewegen en niet op een Big Daddy zou lijken. Een hint naar de nieuwe Big Sister? Wie weet.De nieuwe Big Sister?

El Hamdaoui: "We moesten gewoon winnen"

AZ liep gisteren uit op de concurrenten FC Twente en Ajax. Tegen NEC werd er met 0-1 gewonnen. Mounir El Hamdaoui was erg blij met deze overwinning tekende Goal.com na afloop op uit de mond van de spelmaker van AZ.

"Ik ben erg blij met deze overwinning", Vertelt Mounir El Hamdaoui tegen Goal.com. "We moesten vandaag gewoon winnen, zeker na de pech die we in tijdens de bekerwedstrijd hadden."

Aan het kampioenschap denkt de Marokkaan nog niet. "We zien wel hoe het loopt. We zijn met iedere wedstrijd apart bezig."

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren werd er in de Zondaghoofdklasse weer een volledig programma afgewerkt. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

FC Omniworld - FC Hilversum
55' Houssain Ouhsaine Ouichou 1-0
75' Thijs van der Meulen 1-1
85' Mauricio Cabeza 1-2

Elinkwijk - VUC 4-0
12' Rob Koppen 1-0
52' Gerrit Bartels 2-0
53' Ralf de Haan 3-0
88' Gerrit Bartels 4-0

Argon - Hollandia 1-0
27' Joeri Onderwater 1-0

Westlandia - DWV 2-1
20' Ivo van Holstein 1-0
21' Henk Abercrombie 1-1
85' Raily Ignacio 2-1

ADO '20 - HBS 0-0

AFC - VVSB 3-2
20' Gijs Roodbeen 1-0
56' Daryll van Mighem 2-0
57' Frans van Niel 2-1
65' Tom Oude Veldhuis 2-2
80' Malcolm Esajas 3-2

43. Gijs Roodbeen (AFC)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia163232-18
2. Argon163030-16
3. VVSB172928-18
4. Haaglandia / Sir Winston162830-27
5. AFC142731-20
6. FC Hilversum152728-25
7. ADO '20152024-23
8. HBS171921-37
9. Hollandia141819-17
10. FC Omniworld171828-29
11. VUC141316-28
12. Elinkwijk151316-28
13. DWV16108-27

Hoofdklasse B

EVV - DESK 2-0
24' Jeroen Evelein 1-0
71' Jeroen Evelein 2-0

sv Deurne - Papendrecht 0-1
25' Giovanni Klaverweide 0-1

UNA - Schijndel / Bol Accountants 0-2
' Ronnie Hoevenaars 0-1
' Ahmed El Allachi 0-2

OJC Rosmalen - LONGA 4-1
' Jesse Krncevic 1-0
' Randy Thenu 2-0
' Maykel Sterrenburg 2-1 (penalty)
' Jesse Krncevic 3-1
' Joost de Laat 4-1

Gemert - JVC Cuijk 1-1
' Dennis Schouten 0-1
' Bas van der Reijken 1-1

Dijkse Boys - SV Venray 1-1
' Kuskens 0-1
' Enis Genç 1-1

Baronie - SV Meerssen 2-5
' Erik Wintjens 0-1
' Michiel Pluim 0-2
' Erik Wintjens 0-3
' Thom van Santbergen 1-3
' Michiel Pluim 1-4
' Thom van Santbergen 2-4
' Erik Wintjens 2-5

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie173631-19
2. EVV163025-17
3. Gemert162826-14
4. UNA162729-19
5. Dijkse Boys162526-19
6. JVC Cuijk172528-24
7. Papendrecht172425-25
8. sv Meerssen172429-32
9. Schijndel / Bol Accountants172321-18
10. DESK172330-37
11. OJC Rosmalen151517-18
12. sv Deurne151517-18
13. sv Venray151427-34
14. LONGA17214-53

Hoofdklasse C

Babberich - Alcides 2-4
49' Marc van Eijk 0-1
52' Sander Kuiperij 1-1
54' Abdel Haouli 2-1
62' Yume Ramos 2-2
69' Joey van den Berg 2-3
77' Yume Ramos 2-4

Sneek Wit Zwart - FC Lienden 1-1
21' Age Hains Boersma 1-0
72' Jeroen van de Kerkhof 1-1

WKE - HSC '21 / Carparc 1-0
20' Paul Weerman 1-0

WSV - Achilles '29 1-4
11' Anouk Roest 1-0
18' Bob Verweij 1-1
45' Tim Verhoeven 1-2
45' Peter van Putten 1-3
80' Ivo Rigter 1-4

Be Quick 1887 - Quick '20 0-0

De Treffers - SC Joure 0-2
25' Peter Buise 0-1
60' Peter van der Slot 0-2

Germania - De Bataven 0-3
34' Gertie Riken 0-1
45' Rein Meekels 0-2
62' Rein Meekels 0-3

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Quick '20153029-18
2. WKE163036-14
3. HSC '21 / Carparc172936-22
4. FC Lienden162734-22
5. De Treffers162719-15
6. Achilles '29172726-20
7. Be Quick 1887162421-18
8. Sneek Wit Zwart162118-20
9. SC Joure151819-28
10. WSV151721-29
11. Alcides161518-38
12. Babberich151221-30
13. Germania151211-23
14. De Bataven171216-28

Steen op de Vijverberg liet Timmer NAC missen

Rob van Dijk verving Henk Timmer gisteren in de wedstrijd tegen NAC Breda. De eerste doelman van Feyenoord kon niet meespelen vanwege een knieblessure.

Deze blessure liep Timmer twee weken geleden op tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap. De Oranje-international was toen op een steen gedoken. "Op het veld van De Graafschap is in het doelgebied voor de wedstrijd een kruiwagen met zand gestort. Daarin zaten nota bene stenen, glas en kastanjes. Henk is tijdens de wedstrijd op een steen gevallen. Daaraan hield hij een dikke knie over", aldus trainer Leon Vlemmings tegenover het AD.

Perez: "We hebben ontzettend veel geluk gehad"

FC Twente hield aan de wedstrijd tegen PSV een punt over. Voor Kenneth Perez was het de derde wedstrijd in een week tijd.

Perez was blij met het punt, maar gaf tegenover de camera's van Eredivisie Live toe dat PSV sterker was. "Ik denk dat wij eigenlijk de hele wedstrijd de mindere ploeg waren. We kwamen voornamelijk kracht tekort. Misschien door het drukke schema, ja. Maar dat mag geen excuus zijn voor het vertoonde spel."

"We hebben ontzettend veel geluk gehad. We slaagden er niet in kansen te creëren en PSV deed het gewoon goed. Gelukkig blijft de marge op onze achtervolgers in stand."

DVD: Zo ging dat toen - Folklore / Eten en DrinkenGeschiedenisles, we hebben er in onze lagere schooltijd allemaal aan moeten geloven. Velen van ons vonden het niet het meest interessante vak en nog minder van ons kozen op de middelbare school het vak als examenvak. Tegenwoordig is de geschiedenis echter op een veel aantrekkelijkere manier over te brengen dan vroeger. Was het in mijn jeugd, jaren zeventig, vooral feiten stampen en saaie lange teksten lezen, vandaag de dag wordt de geschiedenis aan de hand van moderne media overgebracht. Dvd's zijn hierbij een mooi middel. A.W. Bruna heeft in samenwerking met NostalgieNet een reeks dvd's uitgebracht onder de naam Zo ging dat toen. FOK! kreeg de beschikking over een tweetal van deze dvd's, te weten Folklore en Eten en Drinken.

CD: Andrew Bird - Noble Beast

Andrew Bird is er zo eentje van het type vrolijk flierefluitende singer-songwriter. En dat doet deze jongeman al geruime tijd, het in februari in Nederland verschenen Noble Beast is zijn vijfde solo-album, naast de drie cd's die hij met zijn band Bowl of Fire heeft opgenomen. De uit Chicago afkomstige zanger is een ware multi-instrumentalist, zo heeft hij zijn BA in vioolspelen, maar zijn fluitspel is eveneens van academisch niveau. Fluiten? Fluiten is zo’n beetje Andrew Birds handelsmerk geworden, zo ook op Noble Beast.Nieuw apparaat verbetert opsporing darmkanker

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht gaat een internationaal onderzoek coördineren naar de werking van een nieuwe colonoscoop. Dat heeft het UMC maandag bekendgemaakt.

Een colonoscoop is een flexibele slang waarmee een arts in de darmen kan kijken. Volgens het UMC zijn darmpoliepen beter op te sporen met het nieuwe apparaat. Poliepen kunnen het begin van dikkedarmkanker zijn.

Met de nieuwe colonoscoop kunnen artsen ook achter plooien in de darmwand te kijken. In het nieuwe apparaat zit een extra onderdeel dat uit de flexibele slang kan schuiven. Hierdoor ontstaat een soort achteruitkijkspiegel waarmee de arts 'terug' kan kijken.

Zes ziekenhuizen in Nederland, Groot Brittannië, België en Italië doen mee aan het onderzoek met de nieuwe colonoscoop. Patiënten worden met het nieuwe en met een oud apparaat onderzocht. Er wordt gekeken of met de nieuwe colonoscoop poliepen worden ontdekt die het oude apparaat niet zou hebben gezien.

Dikkedarmkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. In 2006 is het bij 11.231 mensen vastgesteld.

De jongen / 31-12-'09

De jongen loopt over straat – het is ijzig koud. Hij trekt zijn jas – waarop een Sowjetspeldje in het knoopsgat prijkt – over zijn sjaal heen, z'n muts diep over zijn oren en zijn wanten in zijn mouwen. Er wordt over een Elfstedentocht gepraat, net als vorig jaar; toen mocht het niet baten, nu vriezen complete Vinex-wijken kapot. De sneeuw is in metershoge heuvels tegen gebouwen en bomenrijen opgewaaid. In de geschiedenis zag men altijd de strengste winters op de minst gelegen tijdstippen, en ook dit jaar bewijst het punt.

Leger Noord-Korea gevechtsklaar

Het communistische Noord-Korea heeft zijn leger gevechtsklaar gemaakt, kort voor een gezamenlijke militaire oefening van Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Dat meldden Noord-Koreanse staatsmedia vanochtend vroeg plaatselijke tijd. Het Noord-Koreaanse leger noemt de oefening ongekend, zowel wat betreft het aantal manschappen van de "agressors" als de duur. De oefening zou een "voorspel tot oorlog" zijn.

Het zogenoemde Koreaanse Volksleger bestempelt het gevechtsklaar maken van de strijdkrachten als een maatregel van zelfverdediging. Het afgelopen jaar hanteerde het regime in Pyongyang vaker oorlogsretoriek wegens de verslechterde relatie met Zuid-Korea.

Ontsnapte gevangene sluipt stiekem terug

Gevangenbewaarders in de Verenigde Staten die jacht maakten op een ontsnapte gevangene, hoefden niet ver te zoeken. Ze betrapten hem op heterdaad toen hij de gevangenis probeerde in te sluipen, meldden lokale media in de staat Georgia gisteren.

Eerder op de dag was het alarm afgegaan in het detentiecentrum in Woodbine omdat een celdeur niet op slot zat. De 25-jarige Harry Jackson was naar de binnenplaats gegaan en over een hek heen geklommen.

Bewakers zagen Jackson terugkomen met veertien pakjes sigaretten, die hij uit een nabijgelegen winkel had gestolen.

De gevangene is aangeklaagd voor ontsnapping en diefstal. Hij zat vast wegens bezit van verboden middelen en het schenden van proeftijd.

Foto's van Jake Gyllenhaal in Prince of Persia film

De meningen waren aanzienlijk verdeeld toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat Jake Gyllenhaal de rol van de Prince of Persia zal vertolken in het filmdebuut Prince of Persia: The Sands of Time. De voornaamste kritiek was dat Gyllenhaal niet Perzisch was en daarom slecht zou zijn voor deze rol. Of hij het goed doet of niet moet echter nog blijken; de film staat gepland voor 2010.

Vandaag hebben we twee nieuwe foto's van Gyllenhaal in kostuum, of liever gezegd: in niet al te veel kostuum. Dames kunnen naar zijn torso staren terwijl mannen kunnen bekijken of ze Gyllenhaal al wat meer in zijn rol vinden passen.Uitslagen Spanje speelronde 26

Door het gelijke spel in Madrid tussen rivalen Real en Atlético heeft FC Barcelona het gat met de aartsrivaal weer kunnen vergroten. Sevilla en Villarreal profiteerden eveneens.

Barcelona ontving Athletic Club de Bilbao in het eigen Camp Nou. Afgelopen week werd bekend dat deze twee clubs elkaar ook ontmoeten in de finale van de Copa del Rey, en als de krachtsverhoudingen dan hetzelfde liggen hoeft die finale niet eens gespeeld te worden. Barça was namelijk heer en meester, en kwam via Sergio Busquets al snel op een 1-0 voorsprong. Toen Lionel Messi vanaf de stip 2-0 kon maken was het duel na een half uur reeds beslist. Gezien de kansen die in de tweede helft nog volgden voor vooral Samuel Eto'o en Andrés Iniesta was het verbazingwekkend dat de Argentijn de eindstand al op het scorebord had gezet.

Nummer drie Sevilla heeft het de laatste weken niet al te lastig en ziet de achtervolging keer op keer falen. Ditmaal kwam UD Almería naar Sevilla en de bezoekers keken na vijf minuten al tegen een achterstand aan, nadat Frédéric Kanouté de score had geopend. De thuisclub hoefde niet tot het gaatje te gaan, maar kon nooit echt achterover leunen. De 2-0 van Renato moest daar voor zorgen, maar enkele minuten later kon Álvaro Negredo vanaf elf meter de aansluitingstreffer maken. In de slotfase gaven Los Palanganas echter niets meer weg.

Promovendus Málaga blijft imponeren en aansluiting houden met de Champions Leagueposities. Ditmaal moest Getafe eraan geloven. De twee ploegen gingen in Madrid aanvankelijk gelijk op, maar na een half uur spelen vond Eliseu het net namens de bezoekers. Vlak na rust werkte Nabil Baha de tweede treffer in het doel van Jacobo, en de punten waren daarmee zo goed als binnen. Even leek er echter nog roet in het eten te komen. Iván Cuadrado kreeg zijn tweede gele kaart en de vrije trap die volgde werd door Cosmin Contra binnengetrapt. Getafe kon echter niet meer uitrichten, en verloor zelfs spits Roberto Soldado nog diep in blessuretijd door een directe rode kaart.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
7/3FC BarcelonaAthletic Club de Bilbao2-0
7/3Real Madrid CFClub Atlético de Madrid1-1
7/3Villarreal CFRCD Espanyol1-0
8/3Deportivo de La CoruńaReal Racing Club5-3
8/3RCD MallorcaReal Betis Balompié3-3
8/3CD NumanciaValencia CF2-1
8/3CA OsasunaReal Sporting de Gijón1-2
8/3RC Recreativo de HuelvaReal Valladolid CF2-3
8/3Sevilla FCUD Almería2-1
8/3Getafe CFMálaga CF1-2

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona2620336376-24
2Real Madrid CF2618355758-29
3Sevilla FC2615565036-23
4Villarreal CF2612954541-34
5Málaga CF2612684243-38
6Deportivo de La Coruńa2612684234-33
7Club Atlético de Madrid2611784053-39
8Valencia CF2611693946-39
9Real Valladolid CF26113123640-42
10UD Almería2687113133-41
11Athletic Club de Bilbao2687113135-41
12Real Racing Club de Santander2679103029-34
13Real Sporting de Gijón26100163032-55
14RC Recreativo de Huelva2678112925-37
15Getafe CF26610102836-40
16Real Betis Balompié26712122837-43
17RCD Mallorca26712122828-43
18CA Osasuna26511112527-33
19CD Numancia26717172328-50
20RCD Espanyol26413132122-41

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona23
2David VillaValencia CF19
3Diego ForlánClub Atlético de Madrid18
=Lionel MessiFC Barcelona18
5Álvaro NegredoUD Almería16
6Gonzalo HiguaínReal Madrid CF14
=Raúl GonzálezReal Madrid CF14
=Thierry HenryFC Barcelona14
9Giuseppe RossiVillarreal CF12
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid12

Programma:

DatumThuisUitTijd
14/3Valencia CFRC Recreativo de Huelva20.00
14/3Athletic Club de BilbaoReal Madrid CF22.00
15/3Real Valladolid CFGetafe CF17.00
15/3Málaga CFSevilla FC17.00
15/3RCD EspanyolRCD Mallorca17.00
15/3Real Betis BalompiéCA Osasuna17.00
15/3Real Sporting de GijónDeportivo de La Coruńa17.00
15/3Real Racing ClubCD Numancia17.00
15/3Club Atlético de MadridVillarreal CF19.00
15/3UD AlmeríaFC Barcelona21.00

Aankondiging nieuwe Resident Evil game op 12 maart

Op 12 maart houdt Capcom een launch party ten ere van Resident Evil 5. Deze game verschijnt een dag later op de Xbox 360 en Playstation 3. Het feestje gaat plaatsvinden op de Union Square in San Francisco en er zal genoeg te doen zijn:

"For starters, there will be a whole tent dedicated to the game where tons of kiosks will be set up and players will get a chance to get their hands on the game before grabbing it at midnight. You’ll also have the chance to win prizes and giveaways, meet the development team including co-producers, Takeuchi-san and Kawata-san and hang out with the motion capture/voice actors that played Chris, Sheva and Josh. To top it all off there will be new game announcements, stage shows, and Resident Evil activities all through out the night."

Hier stopt het echter niet. In de bovenstaande tekst kun je al lezen dat er nieuwe games aangekondigd gaan worden. De geruchten gaan dat het wellicht gaat om een remake van Code: Veronica op de Nintendo Wii. Product manager Matt Dahlgren vertelt ons namelijk dat fans van deze game blij zullen zijn met de aankomende aankondiging.

"Nothing is planned for the game regarding a remake on PSN/XBLA, but what I can say is if you are a fan of Code: Veronica you should pay attention in the next couple of weeks -- there is some news you should be very pleased with. Tell him to pay attention on the 12th (March)."

Het is dus afwachten tot 12 maart. Het vervolg lees je uiteraard op FOK!games.

Ronaldo is scoren niet verleerd

Ronaldo heeft zijn club Corinthians zondag in de competitiewedstrijd tegen Palmeiras aan een punt geholpen: 1-1.

De Braziliaanse spits maakte de gelijkmaker in de blessuretijd en kreeg bij het vieren van zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer een gele kaart. De oud-PSV’er stond dertien maanden buitenspel wegens een knieblessure en maakte afgelopen woensdag zijn rentree. Hij speelde tegen Palmeiras zijn tweede wedstrijd voor zijn huidige club.

Ontwikkelaar Quite Soulless binnenkort dakloos

Een tijdje geleden werd de vreemde adventure Quite Soulless gereleased. Als je denkt dat vreemd een wat subjectieve bewoording is, kijk dan vooral de onderstaande trailer. De game heeft een interessante grafische stijl. Het is ook duidelijk dat er veel moeite in de game gestoken is, als je kijkt naar de animaties. Of dit de game echter ook een kwaliteitsgame maakt, is te betwijfelen. Er is een demo beschikbaar, die je hier kan vinden.

Nu is er een post verschenen van de maker op het AGS-forum waaruit blijkt dat het niet zo goed met hem gaat. In eerste instantie wilde hij slechts wat meer promotie voor zijn game, maar de discussie ging wat verder. Zo is de maker 6 jaar bezig geweest met de game, en kostte het 15.000 dollar om te maken.

Nou is het natuurlijk nooit zeker of het echt de maker van de game is die post op het forum, maar als het hem wel is, gaat het niet goed met hem. Hij is zijn hele fortuin kwijt, hij zal binnenkort dakloos worden (hij mag alleen 's nachts bij zijn slaapplaats), vanwege financiële problemen is hij weggegaan uit zijn vorige land en nu zit hij in Hollywood, in de Starbucks, zonder werkvergunning. Zijn laptop is een van zijn laatste bezittingen. Anderzijds kan het natuurlijk een flauwe grap zijn of een poging tot guerrilla marketing, maar het is een interessant verhaal nontheless.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #115
special
Random Pics van de Dag #114
review
Project CARS 3
special
Random Pics van de Dag #113
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #20
special
VrijMiBabes #20 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.