Oudste Siamese tweeling 57 jaar oud

57 jaar met je broer samenwonen, je zal het niet snel doen. Behalve dan als je een Siamese tweeling bent zoals de broers Galyon in Amerika. Ronnie en Donnie die in Dayton, Ohio wonen, zijn de langstlevende Siamese tweeling ter wereld. Ze hebben elk hun eigen hoofd en armen maar vanaf hun buik moeten ze alles delen. Een vrouw hebben ze niet: "Want wat als ze zwanger zou worden? Wie van ons zou dan de vader zijn?"

Ze hebben een hechte band met elkaar volgens Jim, een broer van de tweeling. Het huishouden doen ze, goed gecoördineerd, samen. "Ze gaan een keer per maand naar hun favoriete restaurant en iedereen behandelt hen normaal, alsof het twee verschillende mensen zijn." zo verklaart Jim. Natuurlijk hebben ook Ronnie en Donnie wel eens ruzie, zoals elke broers. Hun ruzies gaan meestal over de televisie. Jim: "De meeste confrontaties gaan over de televisie. Ze hebben beiden een afstandsbediening."

Toen de tweeling nog jong was liep hun vader de kermissen met hen af, niet om ze te bezoeken, maar om geld te vangen van de mensen die nieuwsgierig naar Donnie en Ronnie gaapten. Hun vader onderhield negen kinderen van het geld dat hij aan zijn tweeling verdiende. Op hun 39e zijn ze met pensioen gegaan. Ze kampen met scoliose, artritis en gevaarlijk overgewicht.

Mocht van een Siamese tweeling de ene helft overlijden, dan is het gevolg meestal dat de ander ook meteen overlijdt. Er zijn echter gevallen bekend waarbij het tot zeventien uur duurde voor de ander overleed. Het boeit de tweeling niet hoever de medische wereld is en ook hoe ze aan hun einde komen deert hun ook niet: "God schiep ons. En alleen hij zal ons ook scheiden. Niet een groep chirurgen."

Voor een foto van de tweeling met hun broer en diens vrouw klik je hier.