Buffett: economie VS in het ravijn

De rijkste man ter wereld, superbelegger Warren Buffett, heeft zich vandaag op de Amerikaanse televisie uitermate somber uitgelaten over de Amerikaanse economie. Hij spreekt van een economisch Pearl Harbour. Buffett: "De Amerikaanse economie is in het ravijn gestort, maar zal zich binnen enkele jaren zeker herstellen."

Volgens Buffett speelt zich een bijna-worst-case-scenario af waarbij de economische activiteit afneemt en de werkloosheid groeit. Volgens de superinvesteerder had echter niemand (behalve Nouriel Roubini, Peter Schiff, Ron Paul en Jim Rogers, red.) de omvang van de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt kunnen voorzien.

Toen de zakenbank Lehman Brothers vorig jaar omviel bevond de economie zich volgens Buffett op totale ineenstorting: "De wereld stond bijna stil." Buffett vergelijkt de economische crisis als een militair conflict waarin een opperbevelhebber nodig is. Buffett: "Patriottistische Amerikanen zullen zich realiseren dat dit een oorlog is." Hij roept iedereen dan ook op om zich achter president Obama en zijn stimuleringsplannen te scharen.

Warren Buffett