Gebrselassie op jacht naar wereldrecord in Hengelo

Haile Gebrselassie had het al even in gedachten, maar heeft nu officieel bekend gemaakt dat hij het werelduurrecord aan wil vallen. Hij kiest er wederom voor een wereldrecordpoging te doen tijdens zijn favoriete wedstrijd in Hengelo. Op 1 juni van dit jaar staat hij voor de elfde keer aan de start van de Grand Prix in het Fanny Blankers Koen stadion. De keren dat hij niet deelnam, was hij vaak als gast aanwezig.

In 1994 liep hij zijn eerste wereldrecord op de 5.000 meter in Hengelo. Sindsdien is het een speciale plek gebleven waar hij ieder jaar graag komt. Zelfs nu hij is overgestapt van de baanatletiek naar de wegwedstrijden, kan hij het niet laten om toch in Hengelo deel te nemen. Vorig jaar om een kwalificatietijd voor de Olympische Spelen te lopen, dit jaar om zijn eigen werelduurrecord aan te scherpen.

Al 26 keer eerder brak hij een wereldrecord. Het werelduurrecord liep hij in 2007 in Ostrava, het staat op 21.285 meter. Haile gelooft er ook dit jaar in dat de steun en het enthousiasme van het publiek hem naar een nieuw wereldrecord gaan brengen.

Submitter:  Bron: FOK!sport