Ontwikkelaar Quite Soulless binnenkort dakloos

Vincent (Gamer_V)
Een tijdje geleden werd de vreemde adventure Quite Soulless gereleased. Als je denkt dat vreemd een wat subjectieve bewoording is, kijk dan vooral de onderstaande trailer. De game heeft een interessante grafische stijl. Het is ook duidelijk dat er veel moeite in de game gestoken is, als je kijkt naar de animaties. Of dit de game echter ook een kwaliteitsgame maakt, is te betwijfelen. Er is een demo beschikbaar, die je hier kan vinden.

Nu is er een post verschenen van de maker op het AGS-forum waaruit blijkt dat het niet zo goed met hem gaat. In eerste instantie wilde hij slechts wat meer promotie voor zijn game, maar de discussie ging wat verder. Zo is de maker 6 jaar bezig geweest met de game, en kostte het 15.000 dollar om te maken.

Nou is het natuurlijk nooit zeker of het echt de maker van de game is die post op het forum, maar als het hem wel is, gaat het niet goed met hem. Hij is zijn hele fortuin kwijt, hij zal binnenkort dakloos worden (hij mag alleen 's nachts bij zijn slaapplaats), vanwege financiële problemen is hij weggegaan uit zijn vorige land en nu zit hij in Hollywood, in de Starbucks, zonder werkvergunning. Zijn laptop is een van zijn laatste bezittingen. Anderzijds kan het natuurlijk een flauwe grap zijn of een poging tot guerrilla marketing, maar het is een interessant verhaal nontheless.