Dekker: "Gesink moet op explosiviteit trainen"

Sjors (Sj0rSz)
Erik Dekker heeft laten weten dat het een bewuste keuze was om Robert Gesink in de Tirreno-Adriatico te laten starten. Dit is opmerkelijk, aangezien de koers Parijs-Nice de jonge renner meer op het lijf is geschreven.

"We willen met Robert graag richting de Amstel Gold Race en de Ardense klassiekers. Om daar echt een grote rol te kunnen spelen, mist hij nog iets explosiviteit," liet Dekker in een reactie weten. "Samen met Robert denken we dat daarom de Tirreno met die talrijke korte venijnige klimmetjes geschikter is als voorbereidingsplatform. Dat hij lange cols aan kan, weten we inmiddels wel en die vaardigheid zal echt niet slijten in de Tirreno. Hij kan en moet in Italië beter worden met het oog op de wedstrijden in Zuid-Limburg en de Ardennen. En dat zal best lukken."

Dekker verwacht in Parijs-Nice veel van Juan Manuel Garate, ondanks het feit dat Joost Posthuma in de proloog een zesde plaats pakte. "Wij mikken vol op Juan Manuel Garate. Hij heeft vorig jaar een sterke Parijs-Nice gereden en maakt op ons momenteel een prima indruk," zo zegt de voormalig coureur, "Hij heeft in de proloog laten zien, dat hij in vorm is en hij voelt zich goed. Ik verwacht nog wel wat van hem deze week. Het parkoers van deze Parijs-Nice ligt hem ook wel en is toch minder geschikt voor Joost Posthuma."