Go Ahead 'vergeet' optie Ahahaoui te lichten

Olga (Nuongirl)
Go Ahead Eagles heeft de optie in het contract van Achmed Ahahaoui niet gelicht, waardoor de aanvaller na dit seizoen transfervrij is. De club uit Deventer had de optie voor 1 maart moeten lichten, maar liet dit na.

"Als je het mij vraagt, is Go Ahead het gewoon vergeten", verbaast Ahahaoui's zaakwaarnemer Hakim Slimani zich over de gang van zaken in De Stentor. "Ik heb in ieder geval niets van ze gehoord. De datum is ook ongebruikelijk. Twee jaar geleden wilden wij ook helemaal geen optie in het contract. Dat is er op verzoek van GA Eagles toch ingekomen, maar op ons verzoek dan wel een maand eerder dan gebruikelijk."

"Ik weet niet direct wanneer Achmeds optie verliep", reageerde GA Eagles-voorzitter Hans de Vroome. "Maar je kunt er vanuit gaan dat we met de spelers waarvan we opties wilden lichten dat wel gedaan hadden. Een optie in het contract betekent meestal ook een flinke verhoging van het salaris. Dat is iets wat we in deze tijden niet van plan zijn."

De huidige gang van zaken houdt overigens niet in dat Go Ahead Eagles definitief niet verder wil met Ahahaoui. De Vroome: "Misschien doen we Achmed alsnog een aanbieding. Dat moeten we nog bekijken, maar niet tegen de voorwaarden van twee jaar geleden."

Slimani denkt echter niet dat de aanvaller volgend seizoen nog in de Adelaarshorst te bewonderen zal zijn. "Er is veel belangstelling voor Achmed. Er zijn ook drie of vier eredivisieclubs die hem volgen. Jazeker. Achmed heeft een heel goed eerste jaar onder trainer Mike Snoei gehad. Dit seizoen is het misschien iets minder, maar je moet niet vergeten dat hij al op veel verschillende posities heeft gestaan. Achmed wil daarnaast het hoogst haalbare als speler. Dus misschien is het tijd voor de volgende stap."