Uitslagen Spanje speelronde 26

Door het gelijke spel in Madrid tussen rivalen Real en Atlético heeft FC Barcelona het gat met de aartsrivaal weer kunnen vergroten. Sevilla en Villarreal profiteerden eveneens.

Barcelona ontving Athletic Club de Bilbao in het eigen Camp Nou. Afgelopen week werd bekend dat deze twee clubs elkaar ook ontmoeten in de finale van de Copa del Rey, en als de krachtsverhoudingen dan hetzelfde liggen hoeft die finale niet eens gespeeld te worden. Barça was namelijk heer en meester, en kwam via Sergio Busquets al snel op een 1-0 voorsprong. Toen Lionel Messi vanaf de stip 2-0 kon maken was het duel na een half uur reeds beslist. Gezien de kansen die in de tweede helft nog volgden voor vooral Samuel Eto'o en Andrés Iniesta was het verbazingwekkend dat de Argentijn de eindstand al op het scorebord had gezet.

Nummer drie Sevilla heeft het de laatste weken niet al te lastig en ziet de achtervolging keer op keer falen. Ditmaal kwam UD Almería naar Sevilla en de bezoekers keken na vijf minuten al tegen een achterstand aan, nadat Frédéric Kanouté de score had geopend. De thuisclub hoefde niet tot het gaatje te gaan, maar kon nooit echt achterover leunen. De 2-0 van Renato moest daar voor zorgen, maar enkele minuten later kon Álvaro Negredo vanaf elf meter de aansluitingstreffer maken. In de slotfase gaven Los Palanganas echter niets meer weg.

Promovendus Málaga blijft imponeren en aansluiting houden met de Champions Leagueposities. Ditmaal moest Getafe eraan geloven. De twee ploegen gingen in Madrid aanvankelijk gelijk op, maar na een half uur spelen vond Eliseu het net namens de bezoekers. Vlak na rust werkte Nabil Baha de tweede treffer in het doel van Jacobo, en de punten waren daarmee zo goed als binnen. Even leek er echter nog roet in het eten te komen. Iván Cuadrado kreeg zijn tweede gele kaart en de vrije trap die volgde werd door Cosmin Contra binnengetrapt. Getafe kon echter niet meer uitrichten, en verloor zelfs spits Roberto Soldado nog diep in blessuretijd door een directe rode kaart.