Amy mist festival door aanklacht

Amy Winehouse moet het bekende festival Coachella in de Amerikaanse staat Californië missen. De zangeres krijgt geen werkvisum voor de Verenigde Staten, omdat ze vorige week is aangeklaagd wegens mishandeling van een fan. Dat heeft haar woordvoerder vandaag gezegd.

De 25-jarige Britse artieste zou 18 april optreden tijdens Coachella, waar ook Paul McCartney en The Killers een show geven. Dat gaat echter niet door nu ze in staat van beschuldiging is gesteld en op 17 maart voor de rechter moet verschijnen.

Amy trad vorig jaar tijdens de Grammy Awards via een satellietverbinding op, omdat ze toen ook al problemen had met het verkrijgen van een werkvisum voor Amerika. Ze volgde destijds een afkickprogramma om van haar drank- en drugsverslaving af te komen.

De zangeres is net weer terug in Engeland na een maandenlange vakantie op het Caribische eiland St. Lucia. Volgens het Britse muziektijdschrift NME gaat Winehouse in mei voor het eerst weer live optreden in haar thuisland. Ze gaf in september vorig jaar haar laatste show voor publiek. Het concert in mei is onderdeel van de viering van het 50-jarig bestaan van haar platenmaatschappij Island Records.