STR presenteert nieuwe auto

Scuderia Toro Rosso heeft vandaag haar nieuwe wagen gepresenteerd, de STR4. Terwijl Sebastien Bourdais de bolide een shakedown gaf, was teambaas Franz Tost niet erg optimistisch over het komende seizoen.

De STR4 werd vandaag onthuld op het Circuito de Catalunya in Barcelona. De wagen is ontworpen door Red Bull Technology, onder leiding van Adrian Newey. Volgens Sebastien Buemi is het net een Red Bull, maar dan met andere kleuren, maar er zijn toch meer verschillen. Zo heeft de STR4 een Ferrarimotor in plaats van de Renault van het zusterteam en ook het KERS-systeem wordt geleverd door de Italiaanse fabrikant.

Franz Tost was niet positief over de vooruitzichten voor het team. "Alle raceteams zouden als doel moeten hebben om alle races te winnen, maar het wordt voor ons al moeilijk om 2008 te overtreffen," relativeerde Tost. "Ons doel is daarom om iedere zondagavond te kunnen zeggen dat we ons best hebben gedaan op de baan." Tost denkt dat de nieuwe, ingrijpende regelwijzigingen het erg moeilijk maken voor het team om competitief te blijven.