FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 januari 2009

Volgende Dakar in Noord-Afrika of Zuid-Amerika

De organisatie van de Dakar Rally heeft bij monde van Roger Kalmanovitz bekendgemaakt dat de volgende editie van het evenement of in de Maghreb, in Noord-West Afrika plaastvindt of net als dit jaar in Zuid-Amerika.

Kalmanovitz is voor de organisator ASO momenteel verantwoordelijk voor de externe relaties en de beveiliging van de Dakar Rally. Hij meldde verder dat de organisatie voorlopig niet denkt aan een terugkeer naar landen als Mauritanië, Senegal en Algerije. De veiligheid in die landen zou niet gewaarborgd kunnen worden. Ook meldde hij dat de Dakar Rally mogelijk eind februari gereden gaat worden in plaats van begin januari zoals nu het geval is.

Christelijke buschauffeur weigert rit 'atheïstische bus'

Een Engelse buschauffeur heeft zijn passagiers een tijdje in de kou laten staan. De man weigerde namelijk plotseling te vertrekken. De chauffeur, een goed christen, wilde niet in een bus rijden met een atheïstische reclame op de zijkant.

De beste man wilde net aan zijn ronde beginnen, toen hij ineens de nieuwe reclame op zijn bus opmerkte. 'Er is waarschijnlijk geen God', stond in koeienletters op de bus. Hierop keerde hij de bus de rug toe en liep verontwaardigd weg. "Ik kon die bus niet besturen", verklaarde de buschauffeur. "Dat zei ik tegen mijn leidinggevenden, maar die vertelden me dat er geen andere bus was. Toen ben ik maar naar huis gegaan."

De busonderneming zegt begrip te hebben voor de 'staking' van hun gelovige werknemer. De chauffeur is inmiddels weer aan het werk, op voorwaarde dat hij geen bus meer hoeft te besturen met de 'godslasterlijke' reclame.

 


Geen collectebus...
 
Met dank aan snowgoon voor de submit.

Akkoord City en HSV over De Jong

Nadat gisteren al bekend werd dat Manchester City een bod had uitgebracht op HSV speler Nigel de Jong, zijn beide clubs vandaag tot een akkoord gekomen.

De Jong moet zelf nog wel tot een akkoord komen met de Engelse club. Bij HSV heeft de middenvelder nog een contract tot het einde van het seizoen. Hoeveel City wil betalen voor De Jong is niet bekend gemaakt, maar het zou naar verluidt gaan om een bedrag van bijna twintig miljoen euro.

Eindhovenaar wil agent in brand steken

De politie heeft in Veldhoven een 24-jarige man gearresteerd. De Eindhovenaar gooide een brandbare vloeistof over zichzelf. Nu is dat op zich niet strafbaar, maar ook een politieagent werd met de vloeistof overgoten.

De politie kwam af op een melding dat de Eindhovenaar zijn ex en hun dochter bedreigde bij hun huis. Eenmaal bij de woning aangekomen, zagen de agenten dat hij een licht ontvlambare vloeistof over zichzelf goot en het goedje in brand wilde steken. De stemming werd nog grimmiger toen ook een politieman de brandstof over zich heen kreeg. Hierop besloten de agenten eieren voor hun geld te kiezen.

Een half uurtje later besloot de Eindhovenaar zich toch maar over te geven. Toen bleek dat hij ook nog een mes op zak had. De politie heeft hem opgepakt en overgebracht naar het bureau.

Uitslag NAC Breda - FC Utrecht

Om kwart voor negen begon de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag.

NAC Breda - FC Utrecht 1-1
32’ Zwaanswijk 1-0
92’ Caluwé 1-1

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Boukhari, Zwaanswijk (NAC Breda), Nesu, Cziommer (FC Utrecht)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, v.d.Leegte (Gilissen/20), Reuser (Kwakman/63), Kolkka, Amoah, Boukhari (Cairo/77)

FC Utrecht: Vorm, v.Buuren (Somers/85), Keller, Dickoh, Nesu, Silberbauer, Maguire, Caluwé, Cziommer (Uiterloo/72), Loval (George/66), v.d.Gun

'Onderzoek Fuentes heropend'

De Spaanse justitie wil het onderzoek naar de omstreden dokter Eufemiano Fuentes heropenen. Dit schrijft de Spaanse krant El País vandaag.

Het strafdossier werd in september 2008 geseponeerd omdat het de Spaanse justitie herhaaldelijk niet lukte het bewijs tegen Fuentes rond te krijgen. De zaak die in de media Operación Puerto is gedoopt, zorgde voor een aardverschuiving in het peloton voor aanvang van de Tour de France in 2006. Meerdere renners zijn sindsdien in verband gebracht met de van het verstrekken van bloeddoping verdachte sportarts. Er zouden meer dan 200 profsporters op zijn klantenlijst staan waaronder 60 profwielrenners.

Vandaag meldde een rechtbank in Madrid dat er aanwijzigen zijn dat er “een overtreding is begaan tegen de publieke gezondheid.” Het onderzoek zou daarom heropend moeten worden.

Man rijdt rond in ingesealde camper

De politie heeft gisterochtend rond tien uur een vreemde auto van de weg geplukt. De 47-jarige man reed op de A27 bij Vianen, toen de agenten zagen dat hij in een camper reed die volledig was ingepakt met doorzichtige folie.

Ondanks dat de folie lichtdoorlatend was, ontstond hierdoor voor de bestuurder een wazig beeld. De man verklaarde dat hij met het voertuig op weg was naar een beurs. Om te voorkomen dat hij de camper bij aankomst moest schoonmaken, besloot hij deze in te pakken met folie om hem te beschermen tegen de weersinvloeden.

Met een flinke prent op zak kon de man zijn tocht vervolgen. Voor de onjuiste montage van zijn nummerbord kreeg de Nieuwegeiner slechts een waarschuwing. 

Hamilton: "Ik wil wereldkampioen worden"

Zijn eerste wereldtitel zorgt er bij McLaren-coureur Lewis Hamilton op dit moment voor dat hij nog meer wil. De Engelsman is er weer helemaal klaar voor en is zeer gemotiveerd om opnieuw de titel voor zich op te eisen.

Hamilton: "Ik zit hier niet met het gevoel dat ik wereldkampioen ben, ik zit hier met het gevoel dat ik wereldkampioen wil worden." Hij vervolgt: "Ik voel me meer ontspannen voor dit seizoen, omdat ik net een geweldig jaar achter de rug heb. Het is hetzelfde als je het van race tot race bekijkt, dan krijg je ook meer vertrouwen voor de volgende Grand Prix als je een race wint. Ik heb mijn doelen opnieuw geformuleerd en mijn doelstelling is hetzelfde als toen ik debuteerde in de Formule 1: ik wil wereldkampioen worden."

"De auto oogt weer net zo elegant als altijd. Het is even wennen met die smalle achtervleugel, maar het ziet er mooi uit, zeker met de slicks. De side-pods zijn flink veranderd, maar het uitzicht vanuit de cockpit is min of meer hetzelfde. Al is het stuur wel uitgerust met meer knoppen waarmee ik kan spelen. Het wordt zonder twijfel een interessant jaar."

Räikkönen vertrekt vroegtijdig van evenement

Coureur Kimi Räikkönen heeft het jaarlijkse Ferrari-feestje dat gehouden wordt in Madonna di Campiglio vroegtijdig moeten verlaten.

De Finse oud-wereldkampioen voelde zich vrijdag al niet echt lekker en heeft naar alle waarschijnlijkheid een griepje en een keelontsteking te pakken. Hij is inmiddels teruggekeerd naar zijn huis in Zwitserland, om eens goed het weekend uit te rusten.

Räikkönen lijkt in principe wel op tijd fit te zijn om de nieuwe Ferrari F60 komende week voor de eerste keer aan een uitgebreide test te onderwerpen. Nu de test op het Algarve-circuit in Portugal door Ferrari overslagen wordt, zal het team op Mugello in actie komen. Räikkönen en collega Felipe Massa zullen ieder twee volle dagen testen in de spiksplinternieuwe 2009-bolide.

Snelle gevechten en combo's in Street Fighter 4 gameplay

Over een maand ligt Street Fighter 4 in de winkels voor PC, Xbox 360 en PS3. In onderstaande twee video's zie je het een en ander aan gameplay-materiaal. Fei Long en Abel die elkaar tegen de straatstenen slaan, maar prima laten zien hoe snel Street Fighter 4 zal zijn en een video met oude bekenden uit de Street Fighter serie: waaronder een Blanke, Guile en een Edmond Honda.

Uitslagen Eredivisie 17/01/2009

Om kwart voor acht begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Twente - Vitesse 2-1
19’ N'Kufo 1-0
53’ Sansoni 1-1
67’ Perez 2-1

Toeschouwers: 23.519
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Rajkovic, Elia (FC Twente), Kuiper, Claudemir, v.d. Struijk (Vitesse)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Rajkovic, Braafheid, Brama, Perez (Hersi/75), Tioté, Arnautovic (Huysegems/81), N'Kufo, Elia (Jansen/90)

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, v.d. Struijk, Kuiper (Jenner/85), Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek, Junker(Büttner/73), Kolk (v.Wolfswinkel/54)



ADO Den Haag - Heracles Almelo 2-2
26’ Soltani 1-0
35’ v.d. Bergh 1-1
51’ Derijck 2-1
70’ Boakye 2-2

Toeschouwers: 8.000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: ADO Den Haag Stadion
Gele kaart: Powel, Knopper (ADO Den Haag), v.d. Bergh, De Vries (Heracles Almelo)

Opstellingen

ADO Den Haag: Zwinkels, Ammi, Derijck, Kum, Piqué, Buijs (De Geer/64), Rankovic, Cornelisse, Knopper (Verhoek/77), Powel, Soltani

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Maertens, Wuytens, Looms, De Vries, v.d. Bergh, Klavan (Schulmeister/73), Douglas (Overtoom/63), Dost, Hakola

Bjørndalen door tot OS 2014

Ole Einar Bjørndalen gaat door tot en met de Olympische Spelen van 2014 in het Russische Sotsji.

"Ik ben dan net zo oud als mijn landgenoot Halvard Hanevold (40) nu is," aldus de vijfvoudig Olympisch kampioen biathlon vandaag na het behalen van zijn 83e Wereldbekersucces in het Duitse Rühpolding.

Na een moeilijke seizoensstart was de 34-jarige Noorse legende vandaag weer ouderwets op dreef met twee foutloze schietrondes en een baanrecord op de 10 kilometer sprint. “Dit seizoen zijn de Wereldkampioenschappen in het Zuidkoreaanse Pyong Chang vanaf 14 februari het belangrijkste doel. Daar wil ik mijn elfde wereldtitel halen. De estafette van afgelopen donderdag gaf het benodigde vertrouwen in de ploeg.” Bjørndalens landgenoot, Emil Hegle Svendsen, nam de leiding in het overall wereldbekerklassement.

Zoer wint kilo goud in Leipzig

Springruiter Albert Zoer is de winnaar geworden van het kampioenschap van Leipzig.

Zoer won het op één na belangrijkste concours van het tweedaagse wereldbekerevenement op zijn paard Sam. Het leverde hem een kilo goud op met een dagwaarde van ongeveer 20.000 euro en hetzelfde bedrag in bankbiljetten.

Zoer bleef foutloos en eindigde in een tijd van 39,95. Achter hem eindigde Duitser Andreas Knippling met Mandy als tweede. Ook hij bleef foutloos, maar de achterstand in tijd was groot, 44,51. Philipp Weishaupt, ook uit Duitsland, eindigde als derde. Hij had vier strafpunten. Morgen is er een wedstrijd die telt mee voor de Wereldbeker.

De 63 langste namen van games aller tijden

Terwijl veel gamers het hebben over dat Super Street Fighter II Turbo HD Remix een lange naam voor een game is, dan valt het nog best wel mee als je bedenkt dat veel namen van games langer zijn. Website Gamesradar heeft 63 games op een rij gezet met Super Street Fighter II Turbo HD Remix als basis, waardoor deze opeens niet meer zo heel erg lang lijkt als je ze vergelijkt: de nummer één past niet meer op de regel.


Slechts een vierde plaats voor bovenstaande game...

63 Super Street Fighter II Turbo HD Remix
62 Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
61 Super Street Fighter II Turbo: Pinball FX
60 Harry Potter and the Order of the Phoenix
59 The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
58 Enchanted Folk and the School of Wizardry
57 Mario vs. Donkey Kong 2 March of the Minis
56 Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels
55 Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day
54 Mega Man Battle Network 5: Team Protoman
53 The Mutant Virus: Crisis in a Computer World
52 LEGO Indiana Jones: The Original Adventures
51 Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord
50 Guilty Gear X 2 #Reload - The Midnight Carnival
49 Romance of the Three Kingdoms IV: Wall of Fire
48 Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean
47 The Dukes of Hazzard: Return of the General Lee
46 WWE SmackDown! vs RAW 2009 Featuring ECW
45 Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus
44 Dora the Explorer: Dora Saves the Snow Princess
43 Super Mario Bros. Advance 4: Super Mario Bros. 3
42 Neopets Petpet Adventures: The Wand of Wishing
41 The Immortals of Terra: A Perry Rhodan Adventure
40 Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars
39 The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
38 Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King
37 Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter 2
36 Devil May Cry 3: Dante's Awakening Special Edition
35 World Series of Poker 2008: Battle for the Bracelets
34 Space Quest IV: Roger Wilco and the Time Rippers
33 Phoenix Wright Ace Attorney: Trials and Tribulations
32 Karaoke Revolution Presents American Idol Encore
31 Spectral Souls: Resurrection of the Ethereal Empire
30 Kid Kool and the Quest for the Seven Wonder Herbs
29 King's Quest V: Absence Makes the Heart Go Yonder!
28 Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble
27 Karaoke Revolution Presents: American Idol Encore 2
26 Are You Smarter Than A Fifth Grader? Make the Grade
25 Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow
24 Star Trek: Starfleet Academy: Starship Bridge Simulator
23 Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project
22 Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords
21 Lineage II: The Chaotic Throne - The 1st Throne: Kamael
20 Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse
19 World of Illusion Starring Mickey Mouse and Donald Duck
18 The Legend of Heroes II: Prophecy of the Moonlight Witch
17 World Championship Poker 2 - Featuring Howard Lederer
16 NARUto: Ultimate Ninja Heroes 2: The Phantom Fortress
15 Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie
14 Spongebob SquarePants: Revenge of the Flying Dutchman
13 Yu-Gi-Oh! Worldwide Edition: Stairway to the Destined Duel
12 Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned
11 Sam & Max Episode III: The Mole, The Mob and The Meatball
10 The Chronicles of Narnia: The Lion, Witch and The Wardrobe
9 SpongeBob SquarePants Featuring Nicktoons - Globs of Doom
8 Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure Limited Edition
7 Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors
6 The Adventures of Jimmy Neutron Boy Genius: Attack of the Twonkies
5 The Lord of the Rings: Battle for Middle Earth II: Rise of the Witch King
4 Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 5: 8-bit is Enough
3 Where in America is Carmen Sandiego?: The Great Amtrak Train Adventure
2 Penny Arcade Adventures: On the Rain Slick Precipice of Darkness, Episode Two
1 Advanced Dungeons & Dragons: Eye of the Beholder II -- The Legend of Darkmoon

Uitslag De Graafschap - Willem II

Om kwart voor zeven begon de wedstrijd tussen De Graafschap en Willem II. Hieronder vind je de uitslag.

De Graafschap - Willem II 1-0
17’ Sahar 1-0

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: De Vijverberg
Gele kaart: Robbemond (De Graafschap), Nieuwendaal (Willem II)

Opstellingen

De Graafschap: Heijblok, Bot, Keller, Hese, Fränkel, Schuurman, Meijer, v.d.Ouweland (J.Buijs/75), Oost(Robbemond/80), De Jong (Den Ouden/67), Sahar

Willem II: Aerts, v. Eijden, Nieuwendaal, Swinkels, Akgün, Mathijssen (Mourad/73), Quasten (v.Dinter/46), Veloso, Boutahar, Demouge, Muhamadu (Zijler/46)

Lecce versterkt zich met Edinho


Edinho zal bij Lecce het middenveld gaan versterken. Hij is afkomstig van het in de Braziliaanse hoogste divisie spelende Internacional.

De lengte van zijn contract is niet bekend, alsmede de transfersom in kwestie. Lecce staat momenteel op de zestiende plek in de Serie A. Zij moeten omhoog klimmen op de ranglijst, indien ze degradatie willen voorkomen. Met de nieuwe middenvelder hebben zij een extra schakel binnen het team. De club waar Edinho vandaan komt, Internacional, won vorig seizoen de Copa Sudamericana. Dat is de Zuid-Amerikaanse variant op de Champions League.

Normaal gesproken is Edinho een verdedigende middenvelder. Met Internacional won hij ook het Rio Grande do Sul State League. Eerder speelde hij voor Barreiras vijfennegentig wedstrijden waarin hij vier keer scoorde.

Halfuur bewegen goed voor potentie

Dagelijks een half uurtje in de tuin bezig zijn is goed voor de potentie. Maar ook dansen of een andere vorm van bewegen is goed voor het seksleven van de man. Vijf dagen per week een half uurtje bewegen vermindert namelijk de kans op impotentie, zo concluderen Oostenrijkse wetenschappers.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 674 mannen tussen de 45 en zestig jaar. Uit deze studie is gebleken dat indien men door extra te bewegen wekelijks duizend calorieën kwijtraakt, de kans kleiner is dat men last krijgt van een weigerend lid. Bij wekelijks vierduizend calorieën te verbranden wordt de kans op impotentie zelfs gehalveerd. Voor de extra verbranding is vijfmaal per week een half uur schoffelen, wandelen of fietsen al genoeg.

Impotentie is een groot probleem. Maar liefst tien procent van de mannen krijgt ooit te maken met een weigerend zaakje. Bj zeven op de tien is een lichamelijk probleem de oorzaak. Het was overigens al langer bekend dat impotentie wordt voorkomen door een gezond leven te leiden, maar de hoeveelheid benodigde beweging was tot heden niet bekend.


Daarom is Nederland in beweging ook zo populair onder bejaarden
Met dank aan E-Lise voor de submit

 

Armstrong rijdt met doel in Tour Down Under

Normaal zijn de ogen van de sportfans in januari gericht op Melbourne waar de Australian Open wordt gespeeld maar nu is de mondiale aandacht verplaatst naar Adelaide waar morgen de Tour Down Under begint met een openingstijdrit. Lance Armstrong beantwoordde voorafgaand de vragen van de talrijk opgekomen pers.

“Ik ben zeer gemotiveerd maar ik weet niet wat ik van de koers moet verwachten,” geeft de zevenvoudig Tourwinnaar aan. “Ik heb geen duidelijk doel in deze koers behalve koersritme opdoen na drie jaar met een biertje op de bank te hebben gezeten. Maar,” voegt de Texaan daar snel aan toe, “als de kans zich voordoet, zal ik zeker aanvallen alhoewel ik nu niet weet of ik daartoe in staat zal zijn.”

De Amerikaan vervolgt: “Ik had niet verwacht dat het een dergelijk groot mediaspektakel zou worden, maar ben blij met alle aandacht die het genereert voor de strijd tegen kanker en het wielrennen in het algemeen. Dat zijn de redenen dat ik ben teruggekomen.”

Op de vraag of hij de koers niet gemist heeft, antwoordt de renner van Astana: “Het lijkt alsof ik eeuwen niet op de fiets heb gezeten terwijl het maar een periode van drie en een half jaar was. In die periode zijn er wereldwijd 27 miljoen mensen overleden aan kanker. Voor hen ben ik hier. Ik wil een krachtige boodschap overbrengen aan de wereld.” Armstrong, gehuld in een t-shirt van zijn organisatie Livestrong en met het gele bandje om de pols, oogt ontspannen. “Het belangrijkste in deze koers, en de koersen die zullen komen, is geen zorgen te hebben, alert vooraan te rijden en ongelukken te vermijden.”

Van der Sar nadert record

Edwin van der Sar nadert een bijzonder record. De 38-jarige doelman hield vandaag in het uitduel tegen Bolton Wanderers opnieuw de nul en heeft nog maar één wedstrijd nodig om het oude record van Petr Cech te verbreken.

Cech hield in het seizoen 2004-2005 maar liefst 1025 minuten de nul, waarmee hij op nummer één staat.. In het seizoen 2006-2007 hield Cech het doel 827 minuten schoon. Daardoor staat hij ook op de derde plaats. Van der Sar staat momenteel tweede met 942 minuten.

Als Van der Sar dinsdag tegen West Bromwich Albion minimaal 84 minuten zijn doel schoon houdt, is hij de nieuwe recordhouder.

Man snijdt vinger af in rechtbank

De Portugees Orico Silva heeft middenin een rechtbank een bloederig tafereel opgevoerd. Omdat de rechter niet inging op zijn voorstel om een schuld van 1,7 ton af te betalen, sneed de zakenman uit pure wanhoop zijn vinger af. Ondanks dit incident is het onvermijdelijk dat een deel van Silva's boerderij moet worden verkocht. "Mijn bedoeling was om met het bloed dat vrijkwam de gerechtspapieren onbruikbaar te maken. Zo zou de verkoop van mijn boerderij worden uitgesteld", zo verklaarde de Portugees zijn gruwelijke daad.

De zakenman is eigenaar van een boerderij met twintig bunder land, vlakbij de stad Figueira da Foz. Bij de koop van een stuk land was de man echter te laat met betalen, waarop de verkoper hem voor de rechter sleepte.

"De rechter had geen horen naar mijn betaalplan en beval de verkoop van een deel van de landerijen. Ik vertelde haar dat ik een bankgarantie van 1,2 miljoen euro heb, maar ze wilde niet luisteren. Ik ging daarna door het lint en sneed met een slagersmes mijn vinger af. Ik sneed het in drie strukken. Ik voelde niks, ik kon even goed al mijn vingers hebben afgesneden. Ik deed het uit wanhoop." 

Vrouwelijke developers verdienen meer dan mannen

Het gaat goed met de vrouwenemancipatie. Mijn geschiedenisleraar zei eens: "de vrouwenemancipatie stopt wanneer de auto van een vrouw het begeeft". Tsja, vrouwvriendelijk is hij niet echt. Maar goed, gelukkig hebben we wat goed nieuws voor de vrouwenemancipatie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwelijke developers gemiddeld meer verdienen dan mannen.

Maar ja, er werken niet veel vrouwen in de gamesindustrie. Het gaat echter de goede kant op met het aandeel van vrouwen in de gamesindustrie, dus dat komt wel goed qua aantal. Gemiddeld verdienen vrouwen in Engeland 2,000 pond meer dan mannen. Het jaarlijks salaris van vrouwen komt dan uit op 33,260 pond. 528 bedrijven uit de Engelse gamesindustrie hebben aan dit onderzoek meegedaan.

Het gemiddeld jaarlijks salaris is 31,655 pond. Dat is hoger dan het gemiddeld jaarlijks salaris van alle banen bij elkaar, dat op 24,908 pond uitkomt. Bij alle banen verdienen vrouwen per week 100 pond minder dan mannen, terwijl in de gamesindustrie vrouwen per week 40 pond meer verdienen dan mannen. Het gaat in ieder geval met de vrouwen in de gamesindustrie, maar ook met de gamesindustrie over het algemeen.

Valse start Berghuis-zussen op WK

Voor de zussen Bell en Britt Berghuis zijn de wereldkampioenschappen snowboarden in het Koreaanse Gangwon teleurstellend verlopen.

Bell Berghuis eindigde op de cross in de eerste run als achttiende. Ze moest hierdoor in de tweede afdaling veel risico nemen om zich bij de beste zestien te scharen. Het ging echter halverwege de tweede run mis en er zat niets meer in dan een 25e plaats.

Zus Britt kwam helemaal niet in actie. Bij de laatste WB-race in Bad Gastein liep ze een blessure op en moest verstek laten gaan.

Gemeenten strijden om Glazen Huis

Er lijkt een ware strijd losgebarsten tussen gemeenten over wie het Glazen Huis van 3FM dit jaar krijgt. Veertien steden hebben zich inmiddels gemeld bij 3FM-baas Florent Luyckx. Als eerste bood Tilburg zich al aan in 2007. Zanger Guus Meeuwis kwam toen al het Glazen Huis in Den Haag binnen en nodigde het radiostation uit in de Brabantse stad. Tilburg heeft dit jaar 200 jaar stadsrechten en viert dat uitbundig. Als afsluiting van het feestjaar zou Serious Request leuk zijn, vinden ze in Tilburg.

Maar na het succes van het Huis in Breda hebben ook dertien andere steden zich gemeld, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht. "Het is geweldig dat er zoveel gemeentes 3FM Serious Request willen herbergen. Maar een echte beslissing wordt pas in de komende maanden genomen", zo zegt Luyckx.

De zenderbaas beslist uiteindelijk nog voor de zomer waar Serious Request 2009 zal worden gehouden Hij heeft erover wel overleg met de zenderredactie van 3FM waarin alle omroepen zitten.

Serious Request begon in 2004 in Utrecht en heeft ook al in Den Haag en Breda gestaan.

Geen schadevergoeding nabestaanden racismemoord

De nabestaanden van een Malinese vrouw die in mei 2006 in Antwerpen door Hans Van T. werd doodgeschoten, hebben geen recht op schadevergoeding van de Belgische staat.

De rechter had hun een bedrag van minimaal 71.500 euro toegekend, maar het ministerie van Justitie heeft de nabestaanden laten weten dat bedrag niet uit te keren omdat de vrouw geen geldige verblijfsvergunning had.

De 19-jarige Van T. schoot op 11 mei 2006 op straat een 2-jarige peuter en haar Malinese oppas dood en verwondde een Turkse vrouw. Hij handelde uit racistische motieven. Hij werd tot levenslang veroordeeld. Vanuit het Belgische parlement is zaterdag aangedrongen op wetswijziging, zodat schadevergoeding voor de nabestaanden van de oppas alsnog mogelijk wordt.

Vonn wint combinatie

De wereldbekerwedstrijd op de combinatie in Zauchensee is vandaag gewonnen door de Amerikaanse Lindsey Vonn. Na de afdaling en de slalom kwam Vonn tot een totaaltijd van 2.40,53. Met die tijd bleef ze Kathrin Zettel drietiende seconde voor.

Op de slalom zette Vonn nog de derde tijd neer. Ze was bij de eerste sprong nog bijna onderuit gegaan maar ze bleef steunend op haar rechterarm staan en vond snel weer de ideale lijn.

Anja Pärson, die vandaag als derde eindigde, gaat aan de leiding in de wereldbeker. De Zweedse heeft 160 punten. Zettel bezet met 102 punten de tweede plaats.

Politie schiet tijdens achtervolging in Roermond

De politie in Roermond heeft vannacht het pistool moeten gebruiken. Toen agenten de inzittende van een gestolen auto wilden controleren, ging die er te voet vandoor. Omdat hij niet bleef staan, loste de politie enkele waarschuwingsschoten.

De man was blijkbaar niet onder de indruk, want hij wist toch te ontkomen. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. De auto is in beslag genomen.

Met dank aan hans26 voor de submit

Feyenoord Supportersvereniging roept steun op

De Feyenoord Supportersvereniging (FSV) heeft de fans opgeroepen om Feyenoord dinsdag te steunen in het bekerduel tegen SC Heerenveen.

De FSV baalt enorm van het gedrag van de fans die gisteren mee reisden voor het competitieduel met Heerenveen, dat met 3-1 verloren ging. Bij het duel steunden de supporters de pas geleden ontslagen trainer Gertjan Verbeek en niet de spelers. Ook blokkeerden zij de spelersbus toen deze terug richting Rotterdam wilde rijden.

"Dat de meeste supporters achter de ex-trainer zijn blijven staan is een duidelijk statement aan de directie, spelers en raad van commissarissen. De houding van uit het Feyenoordvak was ronduit negatief te noemen. De spreekkoren waren duidelijk genoeg. Ook na de wedstrijd ging dit door. De supporters, ALLE supporters, moeten nu wel begrijpen dat een blijvende negatieve houding naar de spelers slecht kan gaan uitpakken", schrijft voorzitter Eric van Dorp op de website van de FSV. Volgens Van Dorp hebben spelers die de boodschap nu nog steeds niet begrepen hebben, helemaal niets te zoeken in de Kuip.

Van Gaal verkiest jeugd boven Ooijer

De komst van André Ooijer naar AZ lijkt van de baan. Louis van Gaal geeft de eigen jeugd het vertrouwen.

"Als we Ooijer zouden halen, wordt het perspectief voor jongens als Gijs Luirink, Kees Luijckx of Kew Jaliens minder. Ooijer kun je namelijk niet op de bank zetten. En ik wil juist de huidige spelers perspectief bieden", aldus Van Gaal in het Algemeen Dagblad.

"Daarmee steek ik wel mijn nek uit, want het kan ook verkeerd uitpakken. Kees kan op meerdere posities uit de voeten. Dat is een voordeel, want ik wil graag spelers die multifunctioneel zijn. Daardoor is elke positie dubbel bezet en zijn sommige plekken in het elftal zelfs driedubbel bezet. Als verdedigende middenvelder speelde hij voor de winterstop zijn beste wedstrijd, maar als verdediger kan hij zich nu ook bewijzen", aldus Van Gaal.

Dief zeult met 13 kratten op de nek

Een man uit Lemmer is de afgelopen nacht betrapt met een opmerkelijke buit. De 24-jarige Fries had namelijk dertien gejatte veilingkratten op zijn nek.

Even voor tweeën trok de man ongewild de aandacht van twee oplettende agenten. Omdat deze het zaakje niet vertrouwden, hielden ze de beste man staande.

Maar liefst dertien kratjes, die worden gebruikt voor het vervoeren van bloemen, had de Fries op zijn schouders.  Op de vraag wat hij er in godsnaam mee van plan was, vertelde de dief dat hij ze goed kon gebruiken. De agenten hebben de man in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau.

Defago wint afdaling

De wereldbekerwedstrijd op de afdaling is vanmiddag gewonnen door de Zwitser Didier Defago. Op de Lauberhorn piste bleef hij Bode Miller, die de wedstrijd de laatste twee jaar won, voor.

Op de langste en ook de meest veeleisende afdaling in het WB-circuit bleef Defago Miller 0,20 voor. Marco Sullivan eindigde op een achterstand van 0,38 op de derde plaats.

In de stand om de wereldbeker gaat Michael Walchhofer, die vandaag 26e werd, aan de leiding met 230 punten. Miller staat met 225 punten tweede.

Elektrische taxi's in Amsterdam

Binnen enkele maanden moeten in Amsterdam twintig karakteristieke 'black cabs ' rondrijden. Dat zijn taxi's die rijden op elektriciteit.

Dit wil tenminste taxibedrijf TCA. Vorig jaar maakte het bedrijf al bekend in dit jaar met elektrische taxi's te komen. Deze auto's, die ook in Londen rondrijden, houden het 150 kilometer vol op batterijen.

Aan het eind van dit jaar wil directeur Bas Vos van TCA dat er vijftig elektrische taxi's rondrijden in Amsterdam.

Blessure Erben Wennemars valt mee


Erben Wennemars heeft geen ernstig letsel overgehouden aan de val die hij opliep tijdens de eerste 500 meter van de WK Sprint in Moskou.

Wennemars, die op negen WK's goed was voor twee keer goud en twee keer brons, ging in de bocht onderuit, knalde vervolgens de kussens in en werd ten slotte per brancard afgevoerd. "Er zijn foto's en echo's gemaakt en daarop bleek alles goed te zijn. Er is niets gebroken of gescheurd. Op het ijs had ik echt veel pijn, maar het gaat al een stuk beter", aldus de pechvogel. Of hij dinsdag en woensdag deel kan nemen aan de skate-off om het vierde ticket voor het WK allround, wist hij nog niet. "Eerst maar eens kijken hoe ik de nacht doorkom."

"Geen GTA V in 2009"

Een paar dagen geleden was er een gerucht dat de opvolger van de veelgeprezen game Grand Theft Auto IV misschien dit jaar nog een vervolg zou krijgen. Volgens het gerucht zou deze nieuwe game, Grand Theft Auto V, zich afspelen in Tokyo. Vandaag heeft Rockstar North bevestigd dat dit slechts een gerucht is en dat nog helemaal niets zeker is. Dat het spel zich in Tokyo af zou spelen wordt door het bedrijf een wilde gok genoemd die nergens op gebaseerd lijkt te zijn.

Rockstar's vice president van product development Jeronimo Barrera meldde nog dat we niet verbaasd moeten opkijken als er dit jaar nog nieuwe content uitkomt voor GTA IV. Voorlopig staan er 2 packs met nieuwe content op de planning die alleen voor de Xbox 360 te downloaden zullen zijn. Deze extra content zou volgens Barrera een experiment zijn. "If successful, it could mean an extended stay in Liberty City before finding a new home for the series" aldus Barrera. Wellicht dus eerst nog meer downloadable content en uitbreidingen voordat we GTA V kunnen verwachten.

[Update] Aliëns bestaan in The Conduit screenshots

[Update]
Er zijn ook twee video's verschenen met beelden van de game.


[Oorspronkelijke bericht]
The Conduit is een futuristische shooter dit voor de Wii uit moet komen. High Voltage Software is een kleine developer die werkt aan deze game, en het duurde even voor ze een uitgever gevonden hadden. Gelukkig heeft Sega de game opgepakt en kan The Conduit komende lente in de winkels liggen. Vandaag zijn er een aantal screenhots verschenen.








Schaatsen: dag 1 WK Sprint

Dit weekend wordt in Moskou het WK Sprint verreden. De eerste dag verliep voor de Nederlandse ploeg gemengd, met podiumplaatsen en valpartijen. Zowel vandaag als morgen schaatsen de deelnemers een 500 en een 1.000 meter.

 

Dames

De dames beten het spits af met hun 500 meter. De bijna onverslaanbare Jenny Wolf was daarop de snelste, maar het verschil met de nummer twee, Beixing Wang, was niet zo groot (38,00 om 38,10). Sang-Hwa Lee werd derde in 38,33. Beste Nederlandse was Margot Boer, met 38,86 op plaats acht. Laurine van Riessen was negende, Natasja Bruintjes zestiende. Annette Gerritsen kwam ten val en werd daarna gediskwalificeerd omdat ze over de lijn was geweest in de bocht. Hierdoor mag ze morgen de 1.000 meter niet rijden. 

De kilometer werd verrassend gewonnen door Margot Boer. De Nederlands kampioene reed met 1:16,29 een nieuw baanrecord en bleef Anni Friesinger en Beixing Wang voor. Door haar winst steeg Boer naar plaats vier in het klassement. Annette Gerritsen werd vierde op de 1.000 meter. Laurine van Riessen en Natasja Bruintjes werden respectievelijk vijfde en twaalfde. De beide dames vinden we terug op de plaatsen zes en dertien van het algemeen klassement. Dat klassement wordt overigens aangevoerd door Beixing Wang. 

Klassement na dag 1

#Naamverschil 500m
1Beixing Wang (Chn)-
2Jenny Wolf (Dui)0,43
3Jing Yu (Chn)0,59
4Margot Boer0,64
5Peiyu Jin (Chn)0,86
6Laurine van Riessen1.06
13Natasja Bruintjes1,86

 

 

Heren

Een klein Nederlands drama op de 500 meter voor heren. Erben Wennemars viel en ging hard onderuit. Hij moest per brancard het ijs verlaten en is later naar het ziekenhuis vervoerd. Wennemars zal op dit WK niet meer in actie komen. Ook Stefan Groothuis viel, enkele meters na de start, doordat hij met de punt van zijn schaats in het ijs stak. Hij kon zijn race wel afmaken. 

De winnaar van de 500 meter was de Koreaan Kyou-Hyuk Lee. De huidig wereldkampioen sprint deed dat met een tijd van 34,96 in een nieuw baanrecord. De Japanner Keiichiro Nagashima eindigde in 35,01 als tweede, Tucker Fredericks veroverde in 35,10 plek drie. Beste Nederlander was Simon Kuipers, zijn tijd van 35,44 was goed voor plek zes. Mark Tuitert eindigde als dertiende in 35,69.

Op de 1.000 meter ging het aanmerkelijk beter met de Nederlanders.  Simon Kuipers eindigde als tweede in 1.08,93, Stefan Groothuis vergezelde hem op het podium door met 1.09,32 als derde te finishen. Mark Tuitert tenslotte eindigde met een tijd van 1.09,80 als zesde. Shani Davis won de 1.000 meter overigens in 1:08,84. In het algemeen klassment gaat Kyou-Hyuk Lee aan de leiding, gevolgd door Keiichiro Nagashima. Beste Nederlander is Simon Kuipers op een derde plaats. Mark Tuitert staat zesde, Stefan Groothuis staat door zijn val 25e.

Klassement na dag 1

#Naamverschil 500m
1Kyou-hyuk Lee (Zko)-
2Keiichiro Nagashima (Jpn)0,02
3Simon Kuipers0,21
4Shani Davis (USA)0,36
5Pekka Koskela (Fin)0,84
6Mark Tuitert0,90
25Stefan Groothuis3,03


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Ernstige hoofdblessure Haarlem doelman

Marco van Duin, de eerste keeper van HFC Haarlem, heeft aan het competitieduel met SC Cambuur-Leeuwarden een vrij ernstige hoofdblessure overhouden.

Na een botsing met Cambuur-speler Ruud ter Heide verliet de doelman gisteren al na vier minuten speeltijd geblesseerd het veld. Een hersenkneuzing, een breuk net boven zijn slaap en een bloeduitstorting waren het gevolg van de botsing. Dit gehele weekend moet Van Duin ter observatie in het ziekenhuis verblijven. "Het was een flinke klap, maar gelukkig is hij bij kennis", aldus Haarlem-coach Jan Zoutman tegenover RTV Noord-Holland. "Hij weet nog wat er gebeurd is. Zijn toestand is stabiel.' Mogelijk wordt Van Duin komende maandag geopereerd.

Live Season tijdelijk in de aanbieding

Eén van de nieuwe toevoegingen van FIFA 09 was Live Season. Met Live Season worden de statistieken van alle spelers elke week bij gewerkt, waardoor je spel altijd up-to-date is. Voor deze service moet echter betaald worden als je meerdere competities wilt laten updaten. In de echte competitie zal echter binnenkort een transferperiode zijn en EA wil iedereen de kans geven om hun teams aan te passen aan de komende wisselingen.

Voorlopig is de aanbieding alleen beschikbaar voor de Xbox 360. Het updaten van één competitie kost nu 420 punten in plaats van 560 punten. Het updaten van alle competities (Duitse, Engelse, Franse, Italiaanse, Mexicaanse en Spaanse) kost nu 1200 punten in plaats van 1600. Tot wanneer deze aanbieding geldig blijft is nog onbekend.


AC Milan heeft verlanglijstje al klaar

AC Milan heeft niet bepaald stilgezeten nadat bekend werd dat Manchester City interesse heeft in sterspeler Kaká. De Italiaanse topclub zou het verlanglijstje al klaar hebben staan.

De coach, Carlo Ancelotti, wil met de vele miljoenen die Kaká zou opleveren eens een kijkje gaan nemen in Engeland. Diverse Italiaanse media meldden dit. Onbetwist op nummer één staat Emmanuel Adebayor. De Togolees lijkt Engeland wel voor Italië te willen verlaten. In de zomer van 2008 was er al een akkoord tussen Adebayor en Milan, maar toen weigerde Arsenal hem te laten gaan. Arsenal zou maar liefst dertig miljoen euro eisen. Als Kaká inderdaad voor de genoemde bedragen verkocht word, kan Milan de vraagprijs wel ophoesten.

De tweede speler van het verlanglijstje kan ook gevonden worden bij Arsenal. Gaël Clichy staat namelijk ook in de belangstelling. Hij moet de positie opvullen van de veteranen Paolo Maldini en Giuseppe Favalli. De beide linksbacks zijn ondertussen behoorlijk op leeftijd. De verdediger zou vijftien miljoen euro gaan kosten. Ancelotti wil daarna doorreizen naar Chelsea. Ancelotti heeft namelijk ook interesse in ex-PSV'er Alex. Deze zou ook vijftien miljoen moeten gaan kosten. Ook Michael Essien zou daar in de belangstelling van de trainer staan.

De clubleiding van Chelsea vraagt maar liefst 35 miljoen voor Essien. De Milanese club hoopt dan hun selectie optimaal te hebben voor de komende seizoenen. Momenteel presteert het team van Ancelotti niet geweldig in de Italiaanse Serie A. Ze staan namelijk derde op de ranglijst met maar liefst negen punten achterstand op stadsgenoot en nummer één, Inter Milan.

'Ook Terry op lijstje Man City'

Na Kaká heeft Manchester City naar verluid ook interesse in John Terry. De ploeg van Mark Hughes zou de verdediger van Chelsea los willen weken met een bod van ongeveer 45 miljoen euro.

Hughes vertelde bij zijn aanstelling aan eigenaar Sheick Mansour, die een geschat vermogen heeft van één triljoen euro, dat hij het liefst drie topspelers zou willen aantrekken. Na het aantrekken van aanvaller Robinho en het bod van 271 miljoen voor middenvelder Kaká van AC Milan, zou Hughes in defensief opzicht zich willen versterken met Terry.

Het liefst zou de trainer van The Citizens de verdediger van Chelsea deze transferperiode nog binnenhalen. Terry is niet de enige naam die na Kaká in omloop is. Ook de namen van Craig Bellamy, Scott Parker, Roque Santa Cruz en Nigel de Jong gaan rond om de selectie van Manchester city te komen versterken.

Nintendo claimt eer voor 99% van de groei van de industrie

Het is algemeen bekend dat Nintendo momenteel erg goede zaken doet. Het bedrijf verbreekt allerlei verkooprecords met zowel hun Wii als Nintendo DS. Het bedrijf doet het zelfs zo goed, dat ze zeggen dat zij voor 99% verantwoordelijk zijn voor de groei van de gamesindustrie.

Nintendo maakte deze bewering in een reactie op de verkoopgegevens die NPD deze week naar buiten bracht. Hieruit bleek dat Nintendo ruim 20 miljoen consoles en handhelds heeft verkocht het afgelopen jaar. In totaal werden er daarnaast ook nog eens 132 miljoen software titels verkocht. In 2007 werden er 'slechts' 15 miljoen apparaten door Nintendo verkocht.

Nintendo beweert nu echter dat de totale groei van de gamesindustrie door 99% veroorzaakt wordt door de groei van hun hardware-verkopen. Om het geheel even grafisch weer te geven is de onderstaande taartverdeling gemaakt. Sony en Microsoft kunnen dus wel opdoeken.



Kamer overleden moeder na paar uur leeggeruimd

Verpleeghuis De Houttuinen in Haarlem heeft vorige week de kamer van een overleden Alzheimerpatiënte al een paar uur na haar overlijden leeggeruimd. Toen de familie op maandag de kamer van de zaterdag overleden vrouw kwam opruimen, waren haar kleren en foto's al in vuilniszakken gestopt.

Er lag al een nieuwe patiënt in het bed van de overleden vrouw.

Het verpleeghuis heeft een bericht daarover in het Haarlems Dagblad vandaag bevestigd. Een zegsvrouw spreekt van "een bijzonder pijnlijk en spijtig besluit, maar er was sprake van een acute situatie. Normaal is dit niet ons beleid. Dit had niet mogen gebeuren."

Directeur Aad Koster van Actiz, de koepelorganisatie van verzorgingstehuizen, is niet van plan het verpleeghuis op de gang van zaken aan te spreken. "De afspraken daarover verschillen per cliënt en per huis", legde hij uit.

Koster betreurt de gang van zaken. "Maar het ministerie biedt zorginstellingen steeds minder marges, zodat we gedwongen worden steeds doelmatiger te werken. Natuurlijk is het overlijden van een cliënt een precaire situatie. Maar je kan zo'n kamer niet te lang leeg houden: de lonen van het personeel moeten ook gewoon betaald worden."

Ouderenbond ANBO is echter woest over de gang van zaken. "Dit is belachelijk en schandelijk", oordeelt een zegsman. "Zelfs als er geen regeltjes voor zijn, heeft een zorginstelling wel de morele plicht om rekening te houden met wat zo'n overlijden voor de nabestaanden betekent."

[Gerucht] Nathan Drake in LittleBigPlanet?

De makers van LittleBigPlanet verwennen hun gamers. Regelmatig wordt er nieuwe content in de PlayStation Store gezet, zoals binnenkort pakjes van een Hellghast uit Killzone 2. Toen er een lijstje van nieuwe content-ideeen voor 2009 op dook waren de makers van Uncharted dan ook erg verbaasd dat hun Nathan Drake en de nieuwe Uncharted 2: Among Thieves er niet bij stond. Op het internet is vervolgens een Sackboy opgedoken die erg veel lijkt op de hoofdpersoon van Uncharted: Nathan Drake. Of de content ook daadwerkelijk in de PlayStation Store zal verschijnen is nog niet bekend.



Solo concert

Met een grote vriendengroep gaan we naar Pinkpop. Ik kan het gras nu nog steeds ruiken. Kula Shaker speelt de sterren van de hemel en ik ben voor het eerst dronken. Mijn haar is lang en hangt voor mijn ogen. Door mijn licht blonde haren zie ik mijn meisje dansen. Ze gaat helemaal op in de muziek. Ik heb zin om haar vast te houden, maar we willen niet al te klef overkomen. Natuurlijk niet. We zijn zestien.

[WK sprint] Winst Davis, herstel Nederlanders

Shani Davis heeft de 1.000 meter gewonnen voor mannen op de eerste dag van het wereldkampioenschap sprint in Moskou. De Amerikaan reed met 1.08,86 een nieuw baanrecord. Kyou-hyuk Lee gaat na de eerste dag aan de leiding in het algemeen klassement.

Na een slechte 500 meter wisten de drie Nederlanders nu wel alledrie in de top tien te rijden. Simon Kuipers eindigde als tweede in 1.08,93, Stefan Groothuis vergezelfde hem op het podium door met 1.09,32 als derde te finishen. Mark Tuitert tenslotte eindigde met een tijd van 1.09,80 als zesde.

In het algemeen klassment is Simon Kuipers op een derde plaats de beste Nederlander. Mark Tuitert staat zesde, Stefan Groothuis staat door zijn val 25e.



Uitslag 1.000 meter:
#NaamTijd
1Shani Davis (USA)1.08,84
2Simon Kuipers1.08,93
3Stefan Groothuis1.09,32
4Keiichiro Nagashima (Jpn)1.09,41
5Kyou-hyuk Lee (Zko)1.09,47
6Mark Tuitert1.09,80

b]Algemeen klassement:[/b]

#Naamverschil 500m
1Kyou-hyuk Lee (Zko)-
2Keiichiro Nagashima (Jpn)0,02
3Simon Kuipers0,21
4Shani Davis (USA)0,36
5Pekka Koskela (Fin)0,84
6Mark Tuitert0,90
25Stefan Groothuis3,03

Ajax zonder Lindgren tegen NEC

Ajax kan zondag, tijdens het duel tegen NEC, niet over Rasmus Lindgren beschikken. De middenvelder van de Amsterdammers liep zaterdagmorgen een blessure aan zijn enkel op en is niet inzetbaar.

Marco van Basten, trainer van de Ajax, kan in het nieuwe kalenderjaar weer beroep doen op Maarten Stekelenburg. De doelman is weer helemaal hersteld van een kwetsuur aan zijn schouder en zorgt ervoor dat Kenneth Vermeer, zijn stand-in van de laatste maanden, op de bank mag plaatsnemen.

Ook Robbie Wielaert maakt voor het eerst deel uit van de selectie van Ajax. Enkele dagen geleden werd de verdediger van FC Twente overgenomen.

[WK sprint] Wennemars niet meer in actie

Gé van Enst, ploegarts van de DSB-schaatsploeg, sprak duidelijke taal na zijn eerste diagnose. Erben Wennemars komt tijdens het WK sprint, dat dit weekend in Moskou wordt gehouden, niet meer in actie.

Tijdens de 500 meter kwam Wennemars in de tweede bocht hard ten val. In eerste instantie dacht men aan een ernstige blessure aan zijn bovenbeen. De schaatser is inmiddels naar een ziekenhuis gebracht, waar men een aantal röntgenfoto's van zijn heup en bekken zal maken.

Van der Leegte: "PSV valt uit elkaar"

Tommy van der Leegte heeft geen spijt van zijn vertrek bij PSV. De verdediger staat sinds de zomer bij NAC Breda onder contract. In een interview haalde de speler enkele negatieve punten binnen de organisatie van de Eindhovense club aan.

"Het vertrek bij PSV viel me rauw op mijn dak, want ik kom uit Eindhoven, mijn familie sponsort de club. Bovendien ben ik ben opgeleid door PSV en heb ik er mijn profdebuut gemaakt. Het is altijd mijn club gebleven. Maar in die elf jaar dat ik weg was, is PSV drastisch veranderd. Er is nu een opstaan-trainen-en-weer-naar-huis-mentaliteit. Er blijft haast niemand hangen. Alleen de Nederlandse spelers. Ik heb niets tegen de buitenlandse spelers, stuk voor stuk aardige jongens, maar ze zijn meteen weg en spreken geen Nederlands. Ze werden daartoe ook nooit verplicht, doordat Hiddink en Koeman Spaans met ze spraken en perschef Salazar voor Vergoossen tolkte," liet hij weten.

Van der Leegte ging nog even verder: "Maar nu de Nederlandse kern steeds verder uitdunt en er ook geen trainer meer is die Spaans spreekt, valt de ploeg steeds verder uit elkaar. Doodzonde want het was altijd de kracht van PSV dat er een team stond. Ook buiten het veld. Nu zie je geen eenheid meer en het voetbal glijdt af. Ik zag PSV laatst thuis tegen Twente spelen en in de tweede helft hadden ze niets te vertellen! Dat was vroeger onbestaanbaar."

Goud voor Hijgenaar en Kanis op WK

Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis zijn er zaterdag in geslaagd om, tijdens het WK baanwielrennen, goed op de teamsprint te pakken. Het duo liet een tijd van 34,077 noteren. De zilveren plak ging naar Litouwen. Dit land klokte 34,311. China completeerde de top drie met het brons.

Op het onderdeel tijdrit viel Hijgenaar net niet in de prijzen en kwam niet verder dan een vierde tijd. Kanis wist vrijdag wel een medaille in de wacht te slepen. Zij werd namelijk derde op het onderdeel sprint.

Terugkeer Webber aanstaande

Mark Webber denkt op 11 februari zijn rentree in de Formule 1 te maken. De Australische coureur van Red Bull Racing brak eind november zijn been en kon hierdoor de laatste testsessies van 2008 niet uitvoeren.

"Ik heb er zin in om over drie weken weer te rijden," liet Webber weten. "Op 11 februari zal ik mijn eerste ronden, en dan zien we wel hoe het gaat. Daarna doe ik nog aan drie tests mee, op de circuits van Jerez, Valencia en Barcelona, voor we naar Australië gaan."

Been: "Benadering Feyenoord onzin"

In tegenstelling tot wat het Algemeen Dagblad eerder meldde is Mario Been deze week nog niet benaderd door Feyenoord. Dat zegt de trainer van NEC vandaag tegen Omroep Gelderland.

"Dat bericht is absolute onzin", zegt Been kort en bondig. Ook NEC-directeur Jacco Swart weet niks van contact met Feyenoord. "Ik heb niets over toenadering van Feyenoord gehoord."

Vanuit alle hoeken maken trainers bekend wel interesse te hebben in de job bij Feyenoord. Zo zijn clubmensen Leo Beenhakker en Willem van Hanegem bereid om als interim-trainer op te treden tot het einde van het seizoen.

Voorlopig blijft Leon Vlemmings de kar trekken in Rotterdam-Zuid.

Van Marwijk vertrouwt op Stekelenburg

Marco van Basten meldde eerder deze week al vertrouwen te hebben in doelman Maarten Stekelenburg. Bert van Marwijk zegt nu toe dat ook hij zijn vertrouwen heeft in de doelman van Ajax.

"Hij was mijn nummer één voordat hij geblesseerd raakte en nu hij zich weer aandient, gaan we met hem door als nummer één", aldus de bondscoach in het Algemeen Dagblad. "In zijn afwezigheid hebben we Edwin van der Sar nog één keer teruggevraagd, uit nood. Met Edwin hebben we onderling duidelijk afgesproken dat het daarbij blijft", vervolgde Van Marwijk. Stekelenburg maakt zondag zijn rentree na een schouderblessure. Kenneth Vermeer blijft bij Ajax tweede keus, achter Stekelenburg.

Trouwlustigen wachten op einde recessie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voorspelt dat het aantal huwelijken de komende jaren terugloopt als gevolg van de economische recessie. Cijfers van de afgelopen decennia wijzen uit dat mensen minder snel geneigd zijn te trouwen in tijden van economische crisis.

Dat stelt demograaf Jan Latten van het CBS zaterdag tegenover het ANP. "Het besluit om te trouwen hangt nog directer samen met de economische situatie dan het besluit om bijvoorbeeld kinderen te nemen", legt hij uit. "Vroeger was trouwen nog een voorwaarde om te gaan samenwonen. Maar tegenwoordig is een bruiloft vooral een duur feestje dat een koppel op ieder gewenst moment kan vieren. Zo'n besluit neem je niet in economisch moeilijke tijden."

Tussen 1969 en 1979 daalde het aantal bruiloften van 123.000 per jaar naar 85.000 per jaar. Een zelfde trend deed zich voor tussen 1980 (90.000) en 1983 (78.000) en tussen 1991 (95.000) en 1996 (81.000).

Daarentegen zijn mensen in tijden van economische voorspoed juist wel erg geneigd om te gaan trouwen, blijkt uit de cijfers. "Trouwen was in 2008 weer helemaal in", beaamt Latten. Op basis van de getallen tot en met november lijkt het totale aantal huwelijken vorig jaar uit te komen op ruim 76.000, een flinke stijging ten opzichte van 2007. "Maar gezien de huidige economische situatie was het optimisme vermoedelijk van korte duur."

Kaká: "Slechts twee clubs tellen"

Ondanks het feit dat Manchester City veel geld overheeft om Kaká te halen, verklaart de Braziliaan vandaag in 'The Sun' dat er slechts twee Engelse topclubs echt voor hem tellen.

"Arsenal en Manchester United zijn anders dan de andere Engelse teams. Zij voetballen meer en zijn meer open. Zij spelen absoluut anders dan de typische Engelse teams die één lange spits hebben en de bal proberen vast te houden", aldus Kaká. "Dat is ook typisch voor Liverpool en Chelsea, die meer tactisch spelen dan andere teams", vervolgt de sterspeler van AC Milan. "Man United en Arsenal zijn veelzijdiger. Zij laten de tegenstanders voetballen en voetballen zelf ook".

Het is nog niet zeker of Manchester City nu afziet van een transfer. Als Manchester de vader van Kaká kan overtuigen, dan maken ze nog een kans. Kaká verklaarde namelijk over zijn vader: "Hij heeft mij geholpen met al mijn professionele beslissingen. Hij heeft mij daarbij altijd goed advies gegeven."

[WK sprint] Boer verrast op 1.000 meter

Margot Boer heeft verrassend de 1.000 meter gewonnen voor vrouwen op de eerste dag van het wereldkampioenschap sprint in Moskou. Boer reed met 1.16,29 een nieuw baanrecord. Beixing Wang gaat na de eerste dag aan de leiding in het algemeen klassement.

Anni Friesinger eindigde op de kilometer als tweede in 1.16,48 en Beixing Wang eindigde als derde en nam de leiding in het algemeen klassement voor Jenny Wolf die op de kilometer als tiende eindigde. Annette Gerritsen, op de 500 meter gevallen en gediskwalificeerd, werd vierde in 1.16,68.



Uitslag 1.000 meter:
#NaamTijd
1Margot Boer1.16,29
2Anni Friesinger (Dui)1.16,48
3Beixing Wang (Chn)1.16,53
4Annette Gerritsen1.16,68
5Laurine van Riessen1.16,95
12Natasja Bruintjes1.17,78

b]Algemeen klassement:[/b]

#Naamverschil 500m
1Beixing Wang (Chn)-
2Jenny Wolf (Dui)0,43
3Jing Yu (Chn)0,59
4Margot Boer0,64
5Peiyu Jin (Chn)0,86
6Laurine van Riessen1.06
13Natasja Bruintjes1,86

Oppositie wil opheldering achterhouden Irak-advies

De SP en VVD willen opheldering over een kritisch juridisch advies over de politieke steun aan de oorlog in Irak. Dat zou in 2003 door de ambtelijk top van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn achtergehouden voor de toenmalige minister Jaap de Hoop Scheffer.

NRC Handelsblad berichtte vandaag over een geheim memorandum waaruit dit zou blijken.

In het advies dat op de website van NRC Handelsblad staat, staat dat de onderbouwing van de steun aan de oorlog door het toenmalige kabinet-Balkenende juridisch tekortschiet. Nederland zou zelfs een eventuele procedure voor het Internationale Gerechtshof verliezen. Op het memo staat: "Graag goed opbergen in de archieven voor het nageslacht. De discussie is voor dit moment gesloten."

Tweede Kamerleden Harry van Bommel van de SP en Hans van Baalen van de VVD hebben allebei vragen gesteld aan huidig minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. "Deze onthulling onderstreept de noodzaak van een parlementaire enquête. De onderste steen moet gewoon bovenkomen", aldus Van Bommel.

Volgens Van Baalen hangt het van de antwoorden af of de VVD-fractie in de Tweede Kamer nu ook een verzoek voor een Irak-onderzoek steunt. VVD-leider Mark Rutte waarschuwde eerder deze week al dat het kabinet te veel mist laat ontstaan rond de politieke steun voor de oorlog in Irak.

Al eerder deden radioprogramma Argos en KRO-televisieprogramma Reporter onthullingen over onvolledige informatie die verstrekt is aan de Kamer in de aanloop naar de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlog in Irak. In de Kamer gaan dan ook al lang stemmen op voor een parlementair onderzoek. Maar coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hebben bij de coalitieonderhandelingen afgesproken dat ze zo'n onderzoek tegenhouden.

Jaap de Hoop Scheffer  (foto: ANP)

[Upd] Diskwalificatie Gerritsen, winst Wolf

De eerste afstand tijdens het wereldkampioenschap sprint in Moskou, de 500 meter voor vrouwen, is gewonnen door Jenny Wolf. De Duitse noteerde een tijd van 38,00 precies.

Haar grootste concurrente voor de wereldtitel, de Chinese Beixing Wang, eindigde met een tijd van 38,10 als tweede, voor de Zuid-Koreaanse Sang-hwa Lee. Beste Nederlandse was Margot Boer die als achtste eindigde in 38,86. Annette Gerritsen kwam ten val op de 500 meter, iets wat ze vorig jaar ook al deed op het Nederlands kampioenschap sprint.

Later vandaag rijden de vrouwen nog de 1.000 meter.

Update 14:00 uur

Nog meer pech voor Gerritsen, Gerritsen is gediskwalificeerd omdat ze voor haar val met haar schaats over de streep kwam.



Uitslag:
#NaamTijd
1Jenny Wolf (Dui)38,00
2Beixing Wang (Chn)38,10
3Sang-hwa Lee (Zko)38,33
4Ju Jing (Chn)38,42
5Joelija Nemaja (Rus)38,55
8Margot Boer38,86
9Laurine van Riessen38,95
12Anni Friesinger (Dui)39,08
16Natasja Bruintjes39,33
28Annette Gerritsendx

[WK sprint] Val Wennemars, Groothuis

De Zuid-Koreaan Kyou-hyuk Lee heeft de eerste 500 meter van dit weekend voor mannen tijdens de wereldkampioenschappen sprint in Moskou op zijn naam geschreven. De huidig wereldkampioen sprint deed dat met een tijd van 34,96 in een nieuw baanrecord.

De Japanner Keiichiro Nagashima eindigde in 35,01 als tweede, Tucker Fredericks veroverde in 35,10 plek drie. Beste Nederlander was Simon Kuipers, zijn tijd van 35,44 was goed voor plek zes. Mark Tuitert eindigde als dertiende in 35,69.

Net als Annette Gerritsen bij de vrouwen, kwam ook Erben Wennemars op de 500 meter ten val. De sprinter gleed al in de eerste bocht onderuit en moest op een brancard de baan verlaten. Stefan Groothuis viel bij de start al, wist overeind te komen en eindigde alsnog zijn race in 38,07.



Uitslag:
#NaamTijd
1Kyou-hyuk Lee (ZKo)34,96
2Keiichiro Nagashima (Jpb)35,01
3Tucker Fredericks (Usa)35,10
4Pekka Koskela (Fin)35,27
5Yu Fengrong (Chn)35,28
6Simon Kuipers35,44
13Mark Tuitert35,69
30Stefan Groothuis38,07

Nalbandian wint finale in Sydney

David Nalbandian heeft het ATP-toernooi van Sydney op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de nummer vier van de plaatsingslijst Jarkko Nieminen.

De Argentijn maakte eerder deze week al indruk met goed en aanvallend spel en ondanks het feit dat hij tegen drie totaal verschillende spelers in actie kwam tot de finale verloor hij nog geen set. Michael Llodra, Lleyton Hewitt en Richard Gasquet werden overtuigend verslagen.

Tegen de Fin Nieminen leek dit scenario zich wederom te voltrekken. Nalbandian was op ieder front de betere speler en won de eerste set gemakkelijk met 6-3. Ook in de tweede set kende de Argentijn weinig problemen. Hij liep uit naar wederom een 5-3 voorsprong, nadat hij zelfs kansen voor de dubbele break had laten liggen, maar op 5-3 sloeg het noodlot toe. De spanning werd Nalbandian teveel en ineens was hij geen schim meer van zichzelf. Met moeite wist hij uiteindelijk nog tot een tiebreak te komen, waarin hij met 9-11 ten onder ging.

De zenuwen van Nalbandian speelden hem ook in de derde set parten. Ondanks zijn ervaring leek hij niet om te kunnen gaan met de druk, maar doordat ook zijn Finse opponent slordiger werd kwam hij toch met 3-1 voor te staan. Opnieuw een zwakke game kostte hem echter de rebreak, waarna hij zich sterk herstelde door wederom te breaken naar 4-2. Een game later diende Nalbandian wederom breakpoints weg te werken maar ditmaal slaagde hij er wel in. Met een extra break trok hij de set, en daarmee de titel in Sydney, naar zich toe.

Ook op de Australian Open zal de Argentijn in actie komen. De campagne van Nalbandian zal dan beginnen tegen Marc Gicquel uit Frankrijk.

Sprong Brood belangrijkste Nederpopmoment

De zelfmoord van Herman Brood is het belangrijkste moment uit vijftig jaar Nederpop. Dat hebben bezoekers van de website www.50jaarnederpop.nl bepaald.

De uitslag werd bekend gemaakt tijdens muziekfestival Eurosonic Noorderslag dat dit weekend in Groningen plaatsvindt.

Ook werd in Groningen de canon van vijftig jaar Nederpop gepresenteerd. De canon begint met de eerste Nederlandse rock-'n-rollsingle Rock Little Baby van The Tielman Brothers uit 1958, een moment dat wordt gezien als het ontstaan de Nederpop. Ook het incident waarbij zangeres Anouk in 1998 op Pinkpop werd bekogeld met een ei is opgenomen in het overzicht. Hetzelfde geldt voor onder andere de afscheidsconcerten van Doe Maar in 1984 en de eerste editie van Pinkpop in 1970.

Sprong Brood belangrijkste Nederpopmoment  (foto: ANP)

Doden door aanslag bij Duitse ambassade in Kabul

Een zelfmoordaanslag bij de Duitse ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft zaterdag aan zeker vier mensen het leven gekost. Minstens dertien mensen raakten gewond. Dat hebben de Afghaanse autoriteiten laten weten.

Onder de gewonden zouden medewerkers van het Duitse gezantschap zijn, evenals militairen van een nabijgelegen Amerikaanse legerbasis. Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte aanvankelijk ook melding van de dood van twee Amerikaanse militairen, maar dit bericht werd korte tijd later ingetrokken.

De verantwoordelijkheid voor de terreurdaad is opgeëist door de Taliban. Volgens een woordvoerder van de moslimfundamentalisten was de aanslag gericht op Duitse diplomatieke voertuigen. Een motief werd niet genoemd.

Amerikaanse overheid wil zelf bank oprichten

De Amerikaanse overheid overweegt zelf een bank op te richten die noodlijdende Amerikaanse banken moet verlossen van hun waardeloos geworden leningen en beleggingen. Dat bevestigde de uittredende minister van Financiën Henry Paulson vrijdagavond (plaatselijke tijd).

De staatsbank moet beleggingen en schulden opkopen die door de financiële crisis en de wereldwijde recessie steeds grotere verliezen veroorzaken. Hiermee moet het vertrouwen in de banken worden hersteld, zodat de kredietverlening weer op gang kan komen.

De Amerikaanse banken kampen niet alleen met hun waardeloos geworden complexe hypotheekbeleggingen, die de kredietcrisis in gang hebben gezet. Ze lijden ook steeds meer verlies op creditcardschulden en andere vormen van consumptief krediet, die door het instorten van de Amerikaanse economie steeds minder worden terugbetaald.

Sony en Nintendo gaan goed het nieuwe jaar in in Japan


Het nieuwe jaar is goed begonnen voor Sony en Nintendo. In de wekelijkse Japanse lijstjes bezetten ze met zijn tweeën de gehele top-50 van best verkochte games, waarbij 36 games voor de Nintendo DS of Wii zijn. Ook op gebied van hardware doen beide het niet slecht, waarbij Nintendo nog steeds een flinke voorsprong heeft.

Software
01. [PSP] Dissidia Final Fantasy (Square Enix) 49,000 / 818,000
02. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G (PSP the Best) (Capcom) 34,000 / 305,000
03. [NDS] Rhythm Tengoku Gold (Nintendo) 33,000 / 1,568,000
04. [WII] Wii Fit (Nintendo) 29,000 / 3,155,000
05. [NDS] Wagamama Fashion: Girl's Mode (Nintendo) 29000 / 644,000
06. [PS3] White Knight Chronicles (SCE) 26000 / 304,000
07. [PS3] Gran Turismo 5 Prologue Spec III (SCE) 25,000 / 292,000
08. [PS2] Gundam Musou 2 (Limted Edition) (Namco Bandai) 25,000 / 225000
09. [NDS] Kirby Super Star Ultra (Nintendo) 23,000 / 1,021,000
10. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo) 21,000 / 2,155,000

11. [NDS] Momotaro Dentetsu 20th Anniversary (Hudson)
12. [WII] Animal Crossing: City Folk (Nintendo)
13. [NDS] Phantasy Star Zero (SEGA)
14. [NDS] Pokémon Platinum (Pokémon)
15. [PS3] Gundam Musou 2 (Limted Edition) (Namco Bandai)
16. [NDS] Power Pro Kun Pocket 11 (Konami)
17. [PSP] Musou Orochi: Maou Sairin (KOEI)
18. [NDS] Professor Layton and the Last Time Travel (Level 5)
19. [WII] Wii Sports (Nintendo)
20. [WII] Play on Wii: Pikmin (Nintendo)
21. [PS3] Pro Evolution Soccer 2009 (Konami)
22. [NDS] Animal Crossing: Wild World (Nintendo)
23. [NDS] Tongariboushi and the 365 Days of Magic (Konami)
24. [NDS] Taiko Drum Master 2: The Seven Island Adventure (Namco Bandai)
25. [WII] Taiko no Tatsujin Wii (Namco Bandai)
26. [NDS] Tales of Hearts: Anime Movie Edition (Namco Bandai)
27. [WII] Karaoke Joysound Wii (Hudson)
28. [PSP] Harvest Moon: Sugar Village (Marvelous)
29. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
30. [PSP] Kenka Banchou 3: Conquer the Entire Nation (Spike)

31. [NDS] Suikoden Tierkreis (Konami)
32. [PSP] Yu-Gi-Oh: Tag Force 3 (Konami)
33. [WII] Wii Play (Nintendo)
34. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
35. [PSP] Mobile Suit Gundam: Gundam vs. Gundam (Namco Bandai)
36. [NDS] Inazuma Eleven (Level 5)
37. [WII] Wii Music (Nintendo)
38. [NDS] Chrono Trigger DS (Square Enix)
39. [WII] Super Smash Brothers Brawl (Nintendo)
40. [NDS] Beautiful Letter Training (Nintendo)
41. [NDS] Daigasso! Band Brothers DX (Nintendo)
42. [WII] Resident Evil (Capcom)
43. [PSP] Patapon Domchaka 2 (SCE)
44. [NDS] Mario Party DS (Nintendo)
45. [WII] Family Ski World Ski & Snowboard (Namco Bandai)
46. [WII] Shape Boxing: Wii de Enjoy! Diet (Rocket Company)
47. [PSP] Ryu ga Gotoku Kenzan! (PlayStation 3 the Best) (SEGA)
48. [NDS] Akaiito DS (Alchemist)
49. [PS2] Pachitte Chonmage Tatsujin 15: Pachinko Fuyu no Sonata 2 (Hackberry)
50. [NDS] Minna de Jibun no Setsumeisho: Blood Type A, AB, B, and O (GungHo Works)

NDS - 23
Wii - 13
PSP - 7
PS3 - 5
PS2 - 2

Hardware
Hardware | This Week | Last Week | YTD | LTD
NDS | 101,630 | 230,678 | 332,308 | 25,451,951
PSP | 60,495 | 157,088 | 217,583 | 11,575,747
WII | 41,243 | 119,965 | 161,208 | 7,640,109
PS3 | 28,144 | 60,654 | 88,798 | 2,711,226
360 | 10,554 | 19,964 | 30,248 | 860,788
PS2 | 6,628 | 12,548 | 19,176 | 21,418,700
-------------------------------------------------------
DSi | 78,201 | 182,518 | 78,201 | 916,771
DSL | 23,429 | 48,160 | 23,429 | 17,374,394

Sony Online Entertainment naar Steam

Steam heeft eind vorig jaar een paar grote aanbieders erbij gekregen, waaronder Ubisoft en EA. Nu is er een publisher op Steam verschenen die weinig mensen verwacht zullen hebben: Sony Online Entertainment. Dit betekent geen God of War op Steam, maar een heleboel MMO's.

SOE brengt hun bekende MMO Everquest naar Steam met Everquest, Everquest: Seeds of Destruction, Everquest 2 the Shadow Odyssey. Verder brengen ze nog Vanguard: Saga of Heroes en Pirates of the Burning Sea naar het aanbod. De Everquestgames kosten 30 euro en de rest van de pakketten zijn 8 euro, alhoewel de MMO's ook maandelijkse kosten met zich meebringen. Klik hier om naar Steam te gaan.

Armstrong geeft resultaat dopingtest vrij

Zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong heeft op de vooravond van zijn rentree in de Tour Down Under aangekondigd de resultaten van zijn dopingtests sinds de aankondiging van zijn rentree vrij te geven.

Begin september 2008 doken de geruchten van een eventuele comeback van de ‘The Boss’ in het peloton op. Nu januari 2009 is het een feit, Armstrong is back in the pack. Sinds de officiële aankondiging is Armstrong al tientallen keren gecontroleerd. De resultaten van deze controles zullen binnenkort openbaar gemaakt worden. Wanneer is nog niet bekend.
"Het is een van de meest uitgebreide antidoping plannen in de geschiedenis van de sport. Ik ben er trots op", aldus Armstrong.

Samen met de Amerikaanse antidopingexpert Don Catlin is er binnen de ploeg Astana een speciaal transparant antidopingbeleid opgezet.

Videobeelden van noodlanding in Hudson vrijgegeven

De Amerikaanse kustwacht heeft zaterdag videobeelden vrijgegeven van de noodlanding die een vliegtuig van US Airways donderdag maakte in de rivier de Hudson in hartje New York. De opnames zijn gemaakt door een bewakingscamera van de kustwacht langs de oever van de rivier.

Op de beelden is te zien hoe het toestel van US Airways landt in de Hudson, kort na half vier 's middags (plaatselijke tijd). De opnames tonen ook dat de passagiers het vliegtuig via de nooduitgang verlaten en op de vleugels staan te wachten op hulp.

Het toestel was donderdag met 155 inzittenden vertrokken voor een binnenlandse vlucht. Kort na opstijgen van het vliegveld La Guardia in New York vloog vermoedelijk een zwerm vogels in de motoren. De piloot probeerde terug te keren naar de luchthaven, maar moest een noodlanding maken in de Hudson.


'Hamas vecht door, ook bij Israëlisch bestand'

Hamas vecht door tegen Israël, ook als dat land een eenzijdig staakt-het-vuren afkondigt en het offensief in de Gazastrook staakt. Dat heeft een hoge functionaris van de radicaalislamitische beweging, Osama Hamdan, zaterdag gezegd.

Het eenzijdige bestand voorziet volgens Hamdan niet in een terugtrekking van de Israëlische strijdkrachten uit de Gazastrook. " Zolang Israël in Gaza blijft, zullen het verzet en de confrontatie doorgaan", aldus Hamdan, die een Israëlische wapenstilstand omschreef als een poging een Egyptisch vredesplan te "ontsporen".

Darkfall Online één maand uitgesteld

Er waren de laatste tijd wat onduidelijkheden betreft de release datum van Darkfall Online. Tasos, een developer van Darkfall Online, heeft nu een officieel bericht op het forum geplaatst met duidelijkheid.

Darkfall Online zou in eerste instantie uitkomen op 22 januari, maar dit is nu verplaatst naar 25 februari. Gelukkig is er ook nog goed nieuws, want iedereen die zich heeft aangemeld voor de béta, en dat zijn meer dan 200.000 mensen, worden allemaal toegelaten op 22 januari.

Reden voor de uitstel is dat ze nog veel voorbereidingen moeten treffen en de game nog verder willen polijsten zodat het één geheel wordt.


Nog even geduld.....

DVD: The Dark Knight

Christopher Nolan blies drie jaar geleden de Batman-franchise nieuw leven in. Gelijk werd duidelijk dat Batmans grootste antagonist, The Joker, zijn opwachting móest maken in het tweede deel. De geruchten veroorzaakten één van de grootste filmhypes van de afgelopen tien jaar, zoals meermaals op Fok! is te lezen. Daar valt bijna niet meer over te twisten, maar haalt de dvd het ook bij de reputatie van The Dark Knight? Of voegen de extra's niks meer toe aan de twee en een half uur durende film?


Pen, een persoonlijk verhaal

Er is weer iemand die jullie graag een kijkje wil geven in zijn/haar vast boeiende leven. Deze keer is het de beurt aan submitter trawant:

Ik was bij de vulpen speciaalzaak. De winkel met de reuzenvulpen boven de pui. De enige zaak in de stad die een vulling in de collectie heeft voor mijn favoriete ballpoint. De enige ballpoint waar ik mee wil schrijven. Een relatiegeschenk van 10 jaar oud. Uit de tijd dat ik nog relaties had die me gunstig probeerden te stemmen met leuke gadgets.

Mertens niet onder de indruk van leger scouts

De naam van Dries Mertens valt sinds zijn hattrick in de oefenwedstrijd tegen AZ(3-3) steeds vaker. De aanvallende middenvelder van AGOVV staat op menig lijstje.

"Drie goals tegen AZ is niet verkeerd. maar het was wel een oefenduel hè", blijft Mertens nuchter als altijd. September vorig jaar verklaarde de AGOVV'er al dat hij in de toekomst hoopt ooit voor Ajax uit te komen.

Inmiddels is de aandacht op gang gekomen. Mertens blijft er rustig onder. "Als de wedstrijd eenmaal begonnen is denk je niet meer aan mensen op de tribune. Ik laat mijn zaakwaarnemer alles afhandelen. Het liefst blijf ik in Nederland voetballen", aldus Mertens aan Omroep Gelderland.

Mertens staat in Apeldoorn nog tot medio 2011 onder contract.

O'Sullivan naar halve finale

Ronnie ‘the rocket’ O’Sullivan heeft zich met groots machtsvertoon geplaatst voor de halve finale van de Masters snooker in Wembley.

In de kwartfinale nam hij het op tegen Allister Carter. Carter was net als in de WK finale niet sterk genoeg om de nummer eén van de wereld te verslaan. Nochtans ging het in de middag sessie gelijk op. Deze werd afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Daarentegen was de avond sessie eenrichtingsverkeer, O’Sullivan blies Carter van de tafel met 4 frames winst op rij. In de halve finale moet O’Sullivan het opnemen tegen de nummer twee van de wereld, Stephen Maguire.

De andere halve finale wordt gespeeld door John Higgens en Mark Selby. Titelverdediger Selby wist eerder deze week de 22-jarige Noord-Ier Mark Allen met 6-5 te verslaan. Selby won vorig jaar het toernooi tijdens zijn debuut in Wembley.

Nieuw conflict dreigt rond terugkeer Arts

Dat keeperstrainer Maarten Arts de arbitragezaak tegen FC Utrecht won om zijn baan terug te krijgen betekent nog niet dat alles nu ook in kannen en kruiken is. Integendeel.

Als Arts maandag op het trainingsveld terugkeert gaat hij ervan uit dat hij weer de keepers van het eerste elftal mag gaan trainen en zijn opvolger Marcel Mul terugkeert naar de jeugd en de vrouwen.

]"Ik ga over de werkverdeling en wil de huidige technische staf intact houden. Maandag praten we met Arts",[i/] vertelt interim-trainer Ton du Chatinier in [i]De Telegraaf. FC Utrecht betoogt dat Arts als keeperstrainer op de loonlijst staat en niet als keeperstrainer van het eerste elftal. Arts zal er niet mee akkoord gaan wanneer hij alleen bij de jeugd en vrouwen gaat werken.

"Het lijkt me logisch dat ik in dezelfde functie terugkeer als voor mijn op non-actiefstelling, die door de arbitragecommissie als onrechtvaardig is beoordeeld."

Kiriasis beste van Europa in bob

Voor de vierde maal op rij heeft Wereld- en olympisch kampioene Sandra Kiriasis de Europese titel in de tweezitters bij het bobsleeën veroverd.

De Duitse was samen met haar remster Berit Wiacker de snelste bij de tweede WB-race in het Zwitserse St. Moritz. Deze wedstrijd gold tevens als Europese titelstrijd. Met een tijd over twee runs van 2.17,40 waren Kiriasis en Wiacker 0,96 rapper dan hun landgenoten Cathleen Martini en Janine Tischer. Het Britse duo Nicola Minichiello en Jacky Gunn veroverde brons.

Het Nederlandse duo Esmé Kamphuis/Tine Veenstra eindigde Europees als zesde en als negende in totaal. Ze liepen hierdoor net een nominatie mis voor de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver.

EU: IE moet uit Windows verdwijnen

De Europese Commissie wil dat Microsoft in Europa zijn webbrowser Internet Explorer loskoppelt van Windows. De EU is van mening dat Microsoft misbruik maakt van zijn monopoliepositie en onderneemt daarom juridische stappen tegen de softwareontwikkelaar. Het bedrijf heeft acht weken de tijd om te reageren.

Negentig procent van alle pc's draait op Windows en het daaraan gekoppelde Internet Explorer heeft een marktaandeel van bijna zeventig procent.  Volgens de EU maakt Microsoft misbruik van zijn dominante positie en schendt het bedrijf daarmee de Europese regels. Concurrerende browsers, zoals Firefox en Opera, worden op een oneerlijke manier beconcurreerd. Overigens snoept de concurrentie elk jaar weer wat marktaandeel van IE af.

Het is niet voor de eerste keer dat de EU Microsoft aanpakt. Begin vorig jaar kreeg het bedrijf een boete van 899 miljoen euro vanwege het niet nakomen van de concurrentieregels. Een paar maanden daarvoor deelde EU-commissaris Kroes al een boete van een half miljard euro uit en ook in 2004 en 2006 moest het bedrijf honderden miljoenen aan boetes betalen.

Onzekerheid rondom Dutch Open

De toekomst van het Dutch Open tennistoernooi hangt aan een zijden draadje, nu de deal met de nieuwe hoofdsponsor RWE niet door lijkt te gaan.

Eerder al werd de ATP-licentie van het toernooi vanwege financiële nood verkocht aan de familie Djokovic. De organisatie wilde de Dutch Open als Challenger verder laten gaan en had in het Duitse energiebedrijf RWE een hoofdsponsor gevonden.

Die onderneming heeft nu een fusie met Essent aangekondigd, waardoor het geen baat meer heeft bij het uitdragen van de naam RWE in Nedeland.

Toernooidirecteur Hans Felius geeft aan dat die aankondiging absoluut een bedreiging is voor het voortbestaan van de Dutch Open: "We dachten alles in kannen en kruiken te hebben en waren van plan om RWE als nieuwe hoofdsponsor te presenteren. Maar gisteren heb ik begrepen dat er een kink in de kabel is gekomen. We waren erg blij met de geplande samenwerking en het zou niet best zijn wanneer we weer opnieuw op zoek moeten naar een andere hoofdsponsor."

Felius noemt de huidige situatie zorgelijk, maar geeft wel aan dat hij er op dit ogenblik nog te weinig van af weet om al conclusies te kunnen trekken.

Boek: Pjeroo Roobjee - Naar betere oorden

Wie kent ze niet, de parabels met hun boodschap over wat goed en slecht is. De bundel Naar betere oorden zit er vol mee, maar toch zijn ze anders dan anders. Ze zijn namelijk allemaal een stuk duisterder van aard dan we normaal gewend zijn. Tevens staan de pijlers van wat normaal goed is niet meer per se aan die zijde. Een tweede punt welke deze parabels zoveel anders dan anders maakt is het taalgebruik. De op het eerste gezicht erg archaïsch aandoende teksten blijken meerdere malen volledig op het moderne heden te slaan. Het is geen oud-Nederlands, oud-Vlaams of een vreemd onbekend dialect, maar Roobjaans. Met een beetje aandacht versla je de regels met een redelijk gemak.

Coolen: "Ik kan mijn ploeg niets verwijten"

RBC-coach Rini Coolen vindt dat VVV-Venlo een maatje te groot was voor zijn ploeg. De Brabanders verloren de wedstrijd dan ook met 3-1.

"Ik kan mijn ploeg niets verwijten wat betreft de geleverde arbeid, maar we hebben zelf op de verkeerde momenten balverlies geleden. In de tweede helft ging VVV-Venlo een tempo lager spelen en toen kon je zien dat we wel mee konden," aldus Coolen.

VVV-coach Jan van Dijk was vanzelfsprekend vrolijker gestemd, alhoewel hij toch een duidelijke kanttekening heeft. "Ik heb gezegd dat we niet tevreden moesten zijn met de 3-0, maar het publiek ook in de tweede helft moesten vermaken. Daarom kon ik over die periode niet tevreden zijn. Die tegengoal in de slotminuut was ook niet nodig. Dat was slordig, het staat niet," aldus Van Dijk.

Minder baby's door financiële crisis

Het is zeer waarschijnlijk dat er de komende jaren door de economische crisis minder kinderen worden geboren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vandaag een bericht daarover in het AD bevestigd.

"Het is inderdaad een trend dat het aantal geboortes terugloopt als het economisch minder gaat", legt een woordvoerder uit. Zo daalde het aantal geboortes in de jaren zeventig, ten tijde van de oliecrisis, en aan het begin van de jaren tachtig en negentig, toen het economisch ook minder ging met Nederland.

"Kinderen krijgen wordt vaak gepland", stelt de zegsman. "Als mensen onzeker zijn over de toekomst, denken ze sneller: nu maar even niet."

KNMI: Winter één na koudste van de eeuw

Dankzij de lage temperaturen van de afgelopen weken is deze winter nu al de op één na koudste van deze eeuw. Alleen de winter van 2003 leverde meer kou op. Dat meldt het KNMI vandaag op basis van het actuele koudegetal.

Het koudegetal wordt berekend uit de etmaalgemiddelde temperatuur. Op basis van deze informatie maakt het KNMI regelmatig een tussentijdse balans op van de winter. Het koudegetal van deze winter is inmiddels opgelopen tot 51,5.

In de laatste twaalf jaar haalde alleen de winter van 2003 een hogere score, namelijk 80,1. Met nog twee maanden te gaan acht het KNMI de kans zeer groot dat de huidige winter die score overtreft. De winter van 1997 was de laatste met een score boven de honderd: toen eindigde het koudegetal op 131,6.

Het KNMI meet het koudegetal sinds 1901. Met nog twee maanden te gaan staat de huidige winter op de 55e plaats in de lijst sinds dat jaar. De koudste winters van de afgelopen 108 jaar blijven 1963, met een koudegetal van 345, en 1947 (342).

KNMI: Winter één na koudste van de eeuw  (foto: ANP)

Veterane in hoofdtoernooi AO

De 38-jarige Kimiko Date heeft zich voor het eerst sinds haar afscheid in 1996 geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. De Japanse maakte vorig jaar haar rentree in het tenniscircuit.

Date bereikt het hoofdtoernooi door in de derde ronde van de kwalificatie de Australische Mirija Mirkovic met 7-5 en 6-1 te verslaan.

"Ik heb goede herinneringen hier. Ik ben best wel moe, maar het is een droom voor mij dat ik weer mag meedoen", aldus de gelukkige speelster.

Noord-Korea'wil kernwapens houden'

Noord-Korea is niet bereid zijn kernwapenprogramma op te geven. Dat heeft een woordvoerder van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag gezegd.

"Zelfs als de diplomatieke betrekkingen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten normaal worden, zal onze status als nucleaire macht niet veranderen zolang de Amerikaanse nucleaire dreiging blijft bestaan", verklaarde de zegsman. Hij voegde eraan toe dat Pyongyang niet streeft naar betere verhoudingen met Washington, maar naar "nucleaire afschrikking op elke mogelijke manier".

Met de uitspraken zet het Noord-Koreaanse regime de gesprekken met de VS op scherp, drie dagen voor de inauguratie van de nieuwe president Barack Obama. Die heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij wil onderhandelen met Noord-Korea.

Doden bij Israëlische aanval op VN-school Gaza

Israël heeft zaterdagochtend een gebouw van de Verenigde Naties in de Gazastrook beschoten. Bij de aanval op een school kwamen een vrouw en een kind om het leven. Dat is van ooggetuigen en medische bronnen vernomen.

In de door de VN beheerde school waren burgers gaan schuilen voor de gevechten. Naast de twee doden vielen elf gewonden. Rond de school in de stad Beit Lahiya in het noorden van de Gazastrook vechten Israëlische tanks met gewapende Palestijnen. De school is gedeeltelijk in brand gevlogen.

Sinds het begin van het offensief eind december hebben de Israëlische militairen al zeker vier keer scholen aangevallen van UNRWA, de VN-organisatie die Palestijnse vluchtelingen bijstaat. Bij het ernstigste incident werden op 6 januari 43 Palestijnen gedood in een school. Israël claimde in eerste instantie dat Hamas-strijders vanuit de school zouden hebben geschoten, maar trok die beschuldiging in na een ferme ontkenning van de VN.

Federer wint toernooi Kooyong Classic

Roger Federer heeft de einzege gepakt van het invitatietoernooi Kooyong Classic door in de finale zijn landgenoot Stan Wawrinka met 6-1 en 6-3 te verslaan en lijkt klaar voor de Australian Open.

De Zwitser won de Kooyong Classic eerder in 2005 en was zeer te spreken over zijn eigen spel: "Ik speelde een geweldige wedstrijd vandaag. Het is goed, maar ik wil ook niet te enthousiast worden, want dit was mij beste partij van de week. Maar ik heb wel goed kunnen wennen aan de hitte en de wind."

De Australian Open begint aanstaande maandag.

Schaep wint het van Goor en Uri

Wie o wie zou er winnen, was gisteren de vraag. Op RTL4 startte een nieuw seizoen X Factor en op SBS loopt het tweede seizoen De Nieuwe Uri Geller. De grote winnaar is echter Het vrije Schaep (met de vijf pooten) op de publieke omroep.

De tweede serie van het Schaep trok 1.529.000 kijkers. X Factor met jurylid Gordon trok 1.497.000 kijkers. Naar Uri en de wederom hysterische Patty Brard keken een miljoen mensen, ondanks een spannend bericht dat een en ander was misgegaan tijdens de repetities. Op RTL4 trok Peter van der Vorst met zijn Ivo Niehe-imitatie 1.145.000 kijkers. De echte Ivo trok tegelijkertijd 1.177.000 kijkers met de TV-show. Opmerkelijk: de driehonderdste herhaling van Home Alone 2 trok 890.000 kijkers.



Brard stelt zich aan.

Del Potro wint finale Auckland

Juan Martín del Potro heeft het toernooi van Auckland op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Argentijn was in de finale met tweemaal 6-4 te sterk voor de Amerikaan Sam Querrey .

Del Potro begon sterk met een break in de eerste game. Querrey brak terug naar 4-3 waarna Del Potro drie games op rij won. Querrey overleefde nog wel drie setpoints. In de volgende set was een break in de negende game voldoende voor Del Potro om de set en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Vlemmings: "Eerste helft was ok"

Niet alleen Roy Makaay vond het teleurstellend dat Feyenoord vrijdagavond onderuit ging. De debuterende interim-coach, Leon Vlemmings, was dezelfde mening toegedaan.

"De eerste helft spelen we behoorlijk en krijgen we een ongelukkige goal tegen. Na de rust was alles een stuk minder", aldus de trainer. "We gaan ons nu richten op het duel van dinsdag. Feyenoord treft dan opnieuw Heerenveen als tegenstander, dan in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi.

De ex-assistent trainer van NAC Breda reageerde nuchter op de zeer vijandige houding in Heerenveen van de fanatieke fans van de Rotterdamse club. [i]"We lopen niet weg voor de huidige situatie. Daarom hebben we donderdag ook gewoon buiten op het bijveld van De Kuip getraind. We begrijpen en respecteren de emoties van onze supporters. Zij moeten hun gevoelens kunnen uiten na het ontslag van Gertjan Verbeek. Ze waren hier toch weer massaal aanwezig en ik neem aan niet alleen om Feyenoord af te branden. Maar ik hoop wel dat de fans ook snel weer naar de andere kant kunnen kijken. Want als zee zich zo negatief blijven opstellen, helpen ze hun ploeg daar natuurlijk niet mee."

Makaay: "Genoeg kansen gehad"

Vrijdagavond werd in Heerenveen het duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord afgewerkt. De thuisclub was te sterk voor de Rotterdammers en won het duel met 3-1. Aanvaller Roy Makaay van Feyenoord vond dat zijn ploeg er ondanks het verlies alles aan gedaan had.

"We hebben er alles aan gedaan. Bij de rust moeten we voorstaan. In de eerste helft spelen we goed en komen we acher door een klotegoal. We hebben zelf genoeg kansen gecreëerd, maar benutten deze niet", aldus de maker van het Feyenoorddoelpunt.

De selectie van de Rotterdamse ploeg was uiteraard voorbereid op de negatieve reacties van het eigen publiek. "Natuurlijk is het balen, maar we wisten dat het publiek zo zou reageren. Andere mensen moeten maar oordelen of de reacties terecht zijn" aldus de spits.

"Gio heeft al genoeg gezegd over wat er de afgelopen dagen is gebeurd", doelde Makaay over de woorden van Giovanni van Bronckhorst. De aanvoerder verklaarde donderdag onder meerd dat de spelers unaniem het vertrouwen in Verbeek hebben opgezegd. [i]"En daar wil ik het bij laten", aldus Makaay voor de camera van Eredivisie Live.

[NBA] Uitslagen van 16-01-2009

De Oklahoma City Thunder hebben voor een grote verrassing gezorgd door van de Detroit Pistons te winnen. In het Ford Center werd het 89-79.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Oklahoma City ThunderDetroit Pistons89-79
Los Angeles LakersOrlando Magic103-109
Golden State WarriorsAtlanta Hawks119-114
Sacremento KingsMilwaukee Bucks122-129
Phoenix SunsMinnesota Timberwolves103-105
Memphis GrizzliesUtah Jazz91-101
Cleveland CavaliersNew Orleans Hornets92-78
Washington WizardsNew York Knicks96-89
Philadelphia SixersSan Antonio Spurs109-87
Indiana PacersToronto Raptors111-104

Ancelotti beschouwt transfer Kaka niet onmogelijk

AC Milan-coach Carlo Ancelotti heeft eveneens aangegeven dat de kans aanwezig is dat zijn sterspeler Kaka wellicht naar Manchester City zal verhuizen.

AC Milan heeft nog geen officiële uitspraak gedaan over de transferstatus van Kaka, maar coach Carlo Ancelotti verklaart dat de Rossoneri een bod van ongeveer 150 miljoen euro kregen aangeboden.

"Ik heb het vermoeden dat een onderhandeling gaande is en daarom is dit iets dat de club samen met de speler moet evalueren," aldus Ancelotti volgens de Daily Mail.

"Ik hoop dat ik Kaka nog jaren kan coachen, maar we moeten kijken tot welk besluit de club komt ten aanzien van de aanbieding die gedaan is."

Ancelotti zal met zijn ploeg hetzelfde doel nastreven, mocht Kaka daadwerkelijk naar Manchester City verkassen. "Onze doelen blijven hetzelfde, met of zonder Kaka."

'Ribéry in beeld bij Barcelona'

Er is een nieuwe naam in de gangen van Camp Nou te horen. Volgens El Mundo Deportivo staat Franck Ribéry, momenteel op de loonlijst bij Bayern München, in de belangstelling van Barcelona.

De Fransman zou, als het aan de Catalaanse topclub ligt, in de zomer de overstap naar de Spaanse velden moeten maken.

De aanvallend ingestelde middenvelder staat in Duitsland nog onder contract tot medio 2011. Het is duidelijk dat Barcelona al bezig is met het volgende seizoen. De club liet weten geen spelers aan te trekken of te laten gaan tijdens het huidige seizoen en zich volledig te richten op zomertransfers. In de zoektocht naar versterking voor het seizoen 2009/2010 zijn al enkele namen binnen het stadion gevallen.

De scouts zouden onder meer de diensten van Luis Suarez, Emmanuel Adebayor, David Villa, Karim Benzema en Mounir El Hamdaoui in de gaten houden.

Niet alleen Pep Guardiola ziet Ribéry graag de overstap naar de Spaanse topclub maken, ook zijn persoonlijke sponsor ziet een overstap naar Barcelona zitten. Bayern München heeft Adidas als kledingsponser, terwijl Barcelona, evenals Ribéry, Nike als hoofdsponsor heeft.

Hoeveel de Catalanen moeten betalen om de middenvelder los te weken bij de club uit München, is nog onbekend.

Scarface leek afgelopen zomer al te vertrekken uit Duitsland door het bod van ruim 40 miljoen euro, afkomstig van Chelsea. Het kwam echter nooit tot een transfer, waardoor de Fransman zijn minuten nog altijd maakt in het shirt van de Bundesliga-club. In 2007 nam Bayern de middenvelder voor een bedrag van 26 miljoen euro over van Olympique Marseille.

Topdrukte bij artsen na schaatspret

Bijna tienduizend Nederlanders moesten tijdens de schaatsgekte van de afgelopen weken bij een ziekenhuis aankloppen om hun schaatsverwondingen te laten behandelen. Dat blijkt uit een rondgang langs vrijwel alle ziekenhuizen waarover de Volkskrant vandaag bericht.

Van de 73 ziekenhuizen in Nederland die zijn gebeld, konden 61 exact zeggen hoeveel extra patiënten zij ontvingen met blessures en verwondingen door de schaatspret. Dat waren er zevenduizend. Volgens de ziekenhuizen zijn de schaatskwetsuren die bij hen binnenkwamen nog maar het topje van de ijsberg, omdat er ook veel mensen naar de huisarts gingen om hun verwondingen te laten behandelen.

Het ging veelal om pols-, enkel- en heupfracturen, ernstige verwondingen aan het gezicht en knieproblemen. Twee schaatsers overleden: de een door verdrinking, de ander door een schedelbasisfractuur na een val. Ook werd volgens de Volkskrant een gebroken nek gemeld en een verloren neus bij iemand die onder het ijs was geschoten.

Onduidelijk is nog wat de kosten van al deze behandelingen zijn voor de ziekenhuizen en verzekeraars.

Algemene Vergadering eist bestand Gaza

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft gisterenavond (plaatselijke tijd) een onmiddellijk en duurzaam bestand in de Gazastrook en een terugtrekking van de Israëlische troepen uit het Palestijnse gebied geëist. De resolutie werd aangenomen met een overweldigende meerderheid van de 192 lidstaten.

De Veiligheidsraad had vorige week ook al een staakt-het-vuren in de Gazastrook geëist. De gevechten en het bloedvergieten gingen desondanks door. Door het Israëlische offensief zijn sinds eind december al zeker 1192 Palestijnen om het leven gekomen, onder wie 410 kinderen.

De Algemene Vergadering had zich twee dagen lang over de Gazacrisis gebogen; tijdens het debat hebben meer dan zeventig landen het woord gevoerd. Uiteindelijk stemden 142 landen voor en drie tegen; de andere landen onthielden zich van stemming of namen niet deel. De drie tegenstemmers waren Israël, VS en Nauru. Eerder had de voorzitter van de vergadering per abuis een hoger aantal tegenstemmers gemeld.

Ook vanochtend werden er opnieuw Israëlische luchtaanvallen gemeld vanuit de Gazastrook. Nieuwszender al-Jazeera repte over artilleriebeschietingen en explosies.

  (foto: ANP)

Margreet Dolman terug op televisie

Margreet Dolman keert 25 januari terug op de landelijke televisie. De licht ontvlambare, maar altijd integere presentatrice maakt bij de NPS op tien achtereenvolgende zondagen op eigenzinnige wijze een ontdekkingstocht door de wereld van kunst en cultuur.

Dat heeft de omroep zaterdag bekendgemaakt. "Niet alleen klassieke kunstuitingen staan centraal", legt Dolman uit. "Maar ook andere vormen van expressie kunnen aan bod komen, zoals gedrevenheid, authenticiteit en eigenzinnigheid."

Het is voor het eerst in lange tijd dat Dolman weer op de landelijke televisie te zien is. Daarvoor werkte zij onder meer voor de VARA en de VPRO. Ook staat de even openhartige als strijdbare dame regelmatig op het podium, onlangs nog in de kerstvoorstelling Dolman brengt warmte.
 
 
Dolman bij Loretta & Max

CD: Three Ality -'t Minne

Er zijn tijden geweest dat streektaalmuziek -en dan doel ik vooral op de Friese streektaal- hoogtij vierde. Denk aan een band als De Kast en het duo Twarres. Op dit moment zit de klad er wat in en moeten we het voornamelijk hebben van andere provincies. Het trio Three Ality probeert daar weer wat verandering in te brengen en Friesland opnieuw op de muzikale kaart te zetten. Komende maand brengen zij hun eerste album uit: 't Minne.

Lamp in de vorm van Super Mario's Piranha Plant gespot

Als je op internet rondsurft is het soms gewoon bizar te noemen wat je tegenkomt. Onderstaande is bizar te noemen als je bedenkt hoeveel werk in het maken van deze knutsels heeft gezeten. Hieronder kun je één van de vele creatieve uitspattingen bewonderen: van een NES TV-set die je overigens ook zelf kunt namaken als je enigszins handig bent met naald en draad en het niet, zoals veel redactieleden, moet stellen met twee linkerhanden. Via de bron vind je ook zaken als bijvoorbeeld een Piranha Plant-lamp.

[Dakar] Uitslag etappe 13

De dertiende en voorlaatste etappe in de Dakar Rally bracht de rijders van La Rioja naar Cordoba. De etappe kende een klassementsproef van ruim 200 kilometer. Cyril Despres won bij de motoren wederom een etappe. Nani Roma won bij de auto's, terwijl Firdaus Kabirov bij de vrachtwagens de snelste was.

Voor Despres is de Dakar Rally te laat begonnen. De Fransman kende de eerste dagen veel problemen met de banden en verloor tijd. In de dertiende etappe toonde de Fransman zijn rijderskunsten en won voor klassementsleider Marc Coma en David Fretigne. Beste Nederlander was Frans Verhoeven met een tiende plaats. In het klassement staat Coma nog ruim voor Despres en Fretigne. Beste Nederlander is Verhoeven op plaats acht, net voor Henk Knuiman die negende staat. Teus Visser staat vijftiende, terwijl Jurgen van den Goorbergh opgeklommen is naar plaats 18.

Bij de quads van Carlos Avendano de snelste voor klassementsleider Josef Machacek en Hubert Deltrieu. Martijn van Gastel kwam als twaalfde binnen. In het klassement staat Machacek nog ruim voor Marcos Patronelli en Rafal Sonik. Van Gastel staat tiende.

Bij de auto's waren vandaag wat verrassende namen voorin te vinden. Zo won de Spanjaard Nani Roma de etappe voor de Pool Krzysztof Holowczyc en Guerlain Chicherit. Beste Nederlander werd Rene Kuipers op plek veertien. In het klassement gaat Giniel de Villiers nog aan de leiding voor Mark Miller en Robbie Gordon. Kuipers staat, door de vele tijd die hij in de twaalfde etappe verloor, op een negentiende plaats.

Kabirov heeft bij de vrachtwagens in de dertiende etappe toegeslagen. De Rus won de etappe voor Gerard de Rooy en pakte de leiding in het klassement over van Vladimir Chagin die vandaag vijfde werd. Derde werd Franz Echter in de MAN, terwijl in de top tien Marcel van Vliet zesde werd, Martin van den Brink zevende en Wuf van Ginkel achtste. In het klassement gaat Kabirov aan de leiding voor Chagin en De Rooy. Van Ginkel staat nu zevende.


Uitslag etappe 13

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 001DespresKTM02:33:35
2 002 ComaKTM 02:35:20 + 00:01:45
3 012FretigneYamaha02:36:12 + 00:02:37
4 009ViladomsKTM02:37:27 + 00:03:52
5 003CasteuKTM 02:37:30 + 00:03:55

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 251AvendanoSuzuki02:53:12
2 250MachacekYamaha02:55:24 + 00:02:12
3 255DeltrieuPolaris02:56:01 + 00:02:49
4 252PenaYamaha03:05:32 + 00:12:20
5 272BrazinaYamaha03:06:43 + 00:13:31

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 304Roma/Cruz SenraMitsubishi02:33:48
2 317Holowczyc/FortinNissan02:41:06 + 00:07:18
3 306Chicerit/BaumelBMW02:41:15 + 00:07:27
4 307Depping/GottschalkVolkswagen02:43:48 + 00:10:00
5 316Novitskiy/TyupenkinBMW02:44:21 + 00:10:33

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz03:01:51
2 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF03:04:03 + 00:02:12
3 507Echter/Ruf/KleinMAN03:04:27 + 00:02:36
4 504De Azevedo/Justo/MartinecTatra03:04:38 + 00:02:47
5 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz03:06:24 + 00:04:33


Klassement na etappe 13:

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 002 ComaKTM 50:26:50
2 001DespresKTM51:54:53 + 01:28:03
3 012FretigneYamaha52:01:37 + 01:34:47
4 003CasteuKTM 52:45:13 + 02:18:23
5005RodriguesKTM52:54:07 + 02:27:17

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 250MachacekYamaha66:07:35
2 273PatronelliCAN - AM 68:27:55 + 02:20:20
3 262SonikYamaha73:27:50 + 07:20:15
4 255DeltrieuPolaris77:19:24 + 11:11:49
5272BrazinaYamaha82:00:51 + 15:53:16

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen46:35:14
2 308Miller/PitchfordVolkswagen46:37:34 + 00:02:20
3 309Gordon/GriderHummer48:02:27 + 01:27:13
4 327Tollefsen/EvansNissan52:30:15 + 05:55:01
5317Holowczyc/FortinNissan53:12:46 + 06:37:32

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz47:44:50
2 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz47:47:50 + 00:03:00
3 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF48:42:27 + 00:57:37
4 508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz54:16:49 + 06:31:59
5507Echter/Ruf/KleinMAN55:03:04 + 07:18:14


Etappe 14 Cordoba - Buenos Aires

De veertiende etappe voert de rijders van Cordoba naar Buenos Aires. In deze laatste etappe moet er nog 792 kilometer afgelegd worden, waarvan 227 kilometer speciale proef. De etappe zal over een snel gravel parcours gaan, dus grote tijdsverschillen zijn niet meer te verwachten.

Uitslagen Jupiler League speelronde 22

Dit weekend begon de Jupiler League weer. Na een maand winterstop vond vanavond de 22e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

VVV-Venlo blijft ook na de winterstop op titelkoers. De Limburgse club won thuis met 3-1 van RBC Roosendaal Alledrie de doelpunten van VVV vielen al voor rust. De twee achtervolgers, RKC Waalwijk en Excelsior, konden niet in het spoor van de koploper blijven, beide clubs speelden gelijk. RKC kwam nog wel op een 0-2 voorsprong bij AGOVV, maar zag de Apeldoorners nog langszij komen. Excelsior en FC Den Bosch kwamen niet tot scoren, waardoor VVV weer twee punten uitloopt. Excelsior zag zelfs sc Cambuur-Leeuwarden voorbij komen op de ranglijst, aangezien de club uit Friesland wél wist te winnen, met 0-1 van HFC Haarlem.

Na tien duels zonder overwinning wist BV Veendam weer eens de drie punten te pakken. De nummer zestien deed dat niet tegen de minste ploeg, het was namelijk nummer vijf MVV die met 1-0 werd verslagen. Ook FC Omniworld, de rodelantaarndrager van de Jupiler League, wist een belangrijk duel te winnen. De ploeg versloeg FC Emmen met 1-0, waardoor het de achterstand op Emmen tot drie punten verkleinde. Wel behoudt het de laatste plaats, aangezien ook nummer negentien FC Dordrecht won, met 2-0 van Top Oss.

Fortuna Sittard boekte de vierde overwinning op rij, Helmond Sport werd met 3-1 verslagen, en staat daarmee fier bovenaan in de strijd om de vierde periodetitel.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Fortuna Sittard Helmond Sport 3-1
FC Den Bosch Excelsior 0-0
FC Omniworld FC Emmen 1-0
FC Dordrecht TOP Oss 2-0
FC Eindhoven Telstar 1-4
AGOVV Apeldoorn RKC Waalwijk 2-2
Haarlem SC Cambuur-Leeuwarden 0-1
BV Veendam MVV 1-0
VVV-Venlo RBC Roosendaal 3-1

Zondag wordt nog het duel gespeeld tussen Go Ahead Eagles en FC Zwolle, maandag vindt het inhaaduel plaats tussen MVV en FC Emmen.

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 22 16 3 3 51 53-22
2 RKC Waalwijk 22 9 12 1 39 35-21
3 SC Cambuur-Leeuwarden 22 11 5 6 38 41-32
4 Excelsior 22 10 7 5 37 33-21
5 MVV 21 9 6 6 33 33-23
6 FC Den Bosch 22 8 8 6 32 37-28
7 Helmond Sport 22 8 8 6 32 33-29
8 Haarlem 22 10 2 10 32 28-34
9 FC Zwolle 21 8 7 6 31 35-32
10 Go Ahead Eagles 21 7 8 6 29 21-26
11 AGOVV Apeldoorn 22 8 4 10 28 33-40
12 Fortuna Sittard 22 7 6 9 27 26-36
13 Telstar 22 6 8 8 26 32-34
14 BV Veendam 22 6 8 8 26 27-35
15 RBC Roosendaal 22 6 7 9 25 27-29
16 FC Eindhoven 22 5 10 7 25 37-43
17 TOP Oss 22 6 5 11 23 25-36
18 FC Emmen 21 5 5 11 20 26-42
19 FC Dordrecht 22 4 6 12 18 21-26
20 FC Omniworld 22 4 5 13 17 23-37

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Calabro VVV-Venlo 17
2Koç FC Eindhoven 15
=Plet Telstar 15
4Ars RBC Roosendaal 11
5Keisuke Honda VVV-Venlo 10
=Stroeve FC Emmen 10
7Berger RKC Waalwijk 9
8Benson RKC Waalwijk 8
=Bokila AGOVV Apeldoorn 8
=Braber Excelsior 8

Programma:
DatumThuisUit
zo 18/1 Go Ahead Eagles FC Zwolle
ma 19/1 MVV FC Emmen
vr 23/1 RKC Waalwijk TOP Oss
vr 23/1 FC Den Bosch FC Omniworld
vr 23/1 Telstar VVV-Venlo
vr 23/1 RBC Roosendaal Go Ahead Eagles
vr 23/1 FC Emmen FC Eindhoven
vr 23/1 SC Cambuur-Leeuwarden Fortuna Sittard
vr 23/1 FC Zwolle AGOVV Apeldoorn
vr 23/1 Helmond Sport BV Veendam
vr 23/1 MVV FC Dordrecht

YouTube TV via je Wii of PlayStation 3

Heb jij een Wii of een PlayStation 3 en heb je ooit bedacht dat YouTube filmpjes bekijken op je TV tof kan zijn? Check dan de beta van YouTube TV op je Wii of PS3 via www.youtube.com/tv. Momenteel laat YouTube TV je gewoon filmpjes zien via je televisie, maar het moet in de toekomst ook mogelijk zijn om televisiekanalen te bekijken via deze weg.

De vereenvoudigde navigatie en vergrote tekst zorgt ervoor dat YouTube via je TV net zo makkelijk en intuïtief werkt als mogelijk is. Het is overigens mogelijk om gerelateerde video's opeenvolgend te bekijken door de auto-play optie waardoor je een soort TV-achtige ervaring krijgt. Vooralsnog werkt dit alleen via de Wii of de PlayStation 3, dus doe er je voordeel mee!

De ongenode gasten van de schrijver

Niets rechtvaardigt hun aanwezigheid, dat weten zij, alleen een vermetele geldingsdrang op school en een ongeveinsde dweepziekte voor de literatuur heeft hen naar deze plek gebracht, terwijl zij terdege weten dat de schrijver nooit interviews geeft - zeker niet aan mensen van hun kaliber. Een gracieus geklede vrouw kijkt tersluiks door de brievenbus om te zien wie er voor haar deur staat. De jongens hebben niet in de gaten dat zij bestudeerd worden. De vrouw aarzelt even, maar besluit dan om de deur te openen voor de ongenode bezoekers. De studenten kijken elkaar verbaasd aan als zij het marmer op het gangpad zien, zoiets decadents hadden ze niet verwacht van hun grote held.

DVD: Resident Evil: Degeneration

Harvardville, VS. Meer dan 100.000 doden door atoombom in Raccoon City. De president treedt af. Een uitbraak en genezing van het T-virus in India. Senator Ron Davis steunt farmaceutisch bedrijf WilPharma, waar proeven met het dodelijke T-virus worden uitgevoerd. Demonstraties door het hele land en een verhoogt alarm voor bio-terrorisme. Alles bij elkaar het ideale rampenscenario voor Resident Evil: Degeneration.

Del Piero en Buffon niet weg voor 110 miljoen

De voorzitter van Juventus, Cobolli Gigli, heeft natuurlijk ook gehoord van het bod van Manchester City op AC Milan speler Kaká. Gigli schept alvast wat duidelijkheid over de toekomst van de spelers van zijn club.

Zo verklaart hij: "Alessandro Del Piero en Gianluigi Buffon zullen voor zo'n bedrag zeker niet weggaan." Buffon is al eerder in verband gebracht met Manchester City. Gigli is er echter vrij zeker van dat Juventus geen van zijn sterspelers zal verliezen. "We hebben nooit een bod ontvangen op Buffon", aldus de preses. Wat voor Buffon geldt dat geldt ook voor Del Piero. "Het zijn sterren van de club en ze zullen voorlopig niet vertrekken. Zelfs niet voor 110 miljoen. Zeker op dit moment, in financieel moeilijke tijden zijn dit soort bedragen onlogisch."

Doelman Buffon is alweer bezig aan zijn achtste seizoen in Turijn. De 34-jarige Del Piero is zelfs al aan zijn zestiende seizoen bezig. Beide Italianen bleven ook hun club trouw toen ze na het schandaal Calciopoli in de Serie B speelden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.