Halfuur bewegen goed voor potentie

Djeez

Dagelijks een half uurtje in de tuin bezig zijn is goed voor de potentie. Maar ook dansen of een andere vorm van bewegen is goed voor het seksleven van de man. Vijf dagen per week een half uurtje bewegen vermindert namelijk de kans op impotentie, zo concluderen Oostenrijkse wetenschappers.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 674 mannen tussen de 45 en zestig jaar. Uit deze studie is gebleken dat indien men door extra te bewegen wekelijks duizend calorieën kwijtraakt, de kans kleiner is dat men last krijgt van een weigerend lid. Bij wekelijks vierduizend calorieën te verbranden wordt de kans op impotentie zelfs gehalveerd. Voor de extra verbranding is vijfmaal per week een half uur schoffelen, wandelen of fietsen al genoeg.

Impotentie is een groot probleem. Maar liefst tien procent van de mannen krijgt ooit te maken met een weigerend zaakje. Bj zeven op de tien is een lichamelijk probleem de oorzaak. Het was overigens al langer bekend dat impotentie wordt voorkomen door een gezond leven te leiden, maar de hoeveelheid benodigde beweging was tot heden niet bekend.


Daarom is Nederland in beweging ook zo populair onder bejaarden
Met dank aan E-Lise voor de submit