Gemeenten strijden om Glazen Huis

Er lijkt een ware strijd losgebarsten tussen gemeenten over wie het Glazen Huis van 3FM dit jaar krijgt. Veertien steden hebben zich inmiddels gemeld bij 3FM-baas Florent Luyckx. Als eerste bood Tilburg zich al aan in 2007. Zanger Guus Meeuwis kwam toen al het Glazen Huis in Den Haag binnen en nodigde het radiostation uit in de Brabantse stad. Tilburg heeft dit jaar 200 jaar stadsrechten en viert dat uitbundig. Als afsluiting van het feestjaar zou Serious Request leuk zijn, vinden ze in Tilburg.

Maar na het succes van het Huis in Breda hebben ook dertien andere steden zich gemeld, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht. "Het is geweldig dat er zoveel gemeentes 3FM Serious Request willen herbergen. Maar een echte beslissing wordt pas in de komende maanden genomen", zo zegt Luyckx.

De zenderbaas beslist uiteindelijk nog voor de zomer waar Serious Request 2009 zal worden gehouden Hij heeft erover wel overleg met de zenderredactie van 3FM waarin alle omroepen zitten.

Serious Request begon in 2004 in Utrecht en heeft ook al in Den Haag en Breda gestaan.