AC Milan heeft verlanglijstje al klaar

AC Milan heeft niet bepaald stilgezeten nadat bekend werd dat Manchester City interesse heeft in sterspeler Kaká. De Italiaanse topclub zou het verlanglijstje al klaar hebben staan.

De coach, Carlo Ancelotti, wil met de vele miljoenen die Kaká zou opleveren eens een kijkje gaan nemen in Engeland. Diverse Italiaanse media meldden dit. Onbetwist op nummer één staat Emmanuel Adebayor. De Togolees lijkt Engeland wel voor Italië te willen verlaten. In de zomer van 2008 was er al een akkoord tussen Adebayor en Milan, maar toen weigerde Arsenal hem te laten gaan. Arsenal zou maar liefst dertig miljoen euro eisen. Als Kaká inderdaad voor de genoemde bedragen verkocht word, kan Milan de vraagprijs wel ophoesten.

De tweede speler van het verlanglijstje kan ook gevonden worden bij Arsenal. Gaël Clichy staat namelijk ook in de belangstelling. Hij moet de positie opvullen van de veteranen Paolo Maldini en Giuseppe Favalli. De beide linksbacks zijn ondertussen behoorlijk op leeftijd. De verdediger zou vijftien miljoen euro gaan kosten. Ancelotti wil daarna doorreizen naar Chelsea. Ancelotti heeft namelijk ook interesse in ex-PSV'er Alex. Deze zou ook vijftien miljoen moeten gaan kosten. Ook Michael Essien zou daar in de belangstelling van de trainer staan.

De clubleiding van Chelsea vraagt maar liefst 35 miljoen voor Essien. De Milanese club hoopt dan hun selectie optimaal te hebben voor de komende seizoenen. Momenteel presteert het team van Ancelotti niet geweldig in de Italiaanse Serie A. Ze staan namelijk derde op de ranglijst met maar liefst negen punten achterstand op stadsgenoot en nummer één, Inter Milan.