'Ribéry in beeld bij Barcelona'

Ermin (TheClown1)
Er is een nieuwe naam in de gangen van Camp Nou te horen. Volgens El Mundo Deportivo staat Franck Ribéry, momenteel op de loonlijst bij Bayern München, in de belangstelling van Barcelona.

De Fransman zou, als het aan de Catalaanse topclub ligt, in de zomer de overstap naar de Spaanse velden moeten maken.

De aanvallend ingestelde middenvelder staat in Duitsland nog onder contract tot medio 2011. Het is duidelijk dat Barcelona al bezig is met het volgende seizoen. De club liet weten geen spelers aan te trekken of te laten gaan tijdens het huidige seizoen en zich volledig te richten op zomertransfers. In de zoektocht naar versterking voor het seizoen 2009/2010 zijn al enkele namen binnen het stadion gevallen.

De scouts zouden onder meer de diensten van Luis Suarez, Emmanuel Adebayor, David Villa, Karim Benzema en Mounir El Hamdaoui in de gaten houden.

Niet alleen Pep Guardiola ziet Ribéry graag de overstap naar de Spaanse topclub maken, ook zijn persoonlijke sponsor ziet een overstap naar Barcelona zitten. Bayern München heeft Adidas als kledingsponser, terwijl Barcelona, evenals Ribéry, Nike als hoofdsponsor heeft.

Hoeveel de Catalanen moeten betalen om de middenvelder los te weken bij de club uit München, is nog onbekend.

Scarface leek afgelopen zomer al te vertrekken uit Duitsland door het bod van ruim 40 miljoen euro, afkomstig van Chelsea. Het kwam echter nooit tot een transfer, waardoor de Fransman zijn minuten nog altijd maakt in het shirt van de Bundesliga-club. In 2007 nam Bayern de middenvelder voor een bedrag van 26 miljoen euro over van Olympique Marseille.