Vlemmings: "Eerste helft was ok"

Niet alleen Roy Makaay vond het teleurstellend dat Feyenoord vrijdagavond onderuit ging. De debuterende interim-coach, Leon Vlemmings, was dezelfde mening toegedaan.

"De eerste helft spelen we behoorlijk en krijgen we een ongelukkige goal tegen. Na de rust was alles een stuk minder", aldus de trainer. "We gaan ons nu richten op het duel van dinsdag. Feyenoord treft dan opnieuw Heerenveen als tegenstander, dan in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi.

De ex-assistent trainer van NAC Breda reageerde nuchter op de zeer vijandige houding in Heerenveen van de fanatieke fans van de Rotterdamse club. [i]"We lopen niet weg voor de huidige situatie. Daarom hebben we donderdag ook gewoon buiten op het bijveld van De Kuip getraind. We begrijpen en respecteren de emoties van onze supporters. Zij moeten hun gevoelens kunnen uiten na het ontslag van Gertjan Verbeek. Ze waren hier toch weer massaal aanwezig en ik neem aan niet alleen om Feyenoord af te branden. Maar ik hoop wel dat de fans ook snel weer naar de andere kant kunnen kijken. Want als zee zich zo negatief blijven opstellen, helpen ze hun ploeg daar natuurlijk niet mee."