Armstrong rijdt met doel in Tour Down Under

Redactie FOK!frontpage
Normaal zijn de ogen van de sportfans in januari gericht op Melbourne waar de Australian Open wordt gespeeld maar nu is de mondiale aandacht verplaatst naar Adelaide waar morgen de Tour Down Under begint met een openingstijdrit. Lance Armstrong beantwoordde voorafgaand de vragen van de talrijk opgekomen pers.

“Ik ben zeer gemotiveerd maar ik weet niet wat ik van de koers moet verwachten,” geeft de zevenvoudig Tourwinnaar aan. “Ik heb geen duidelijk doel in deze koers behalve koersritme opdoen na drie jaar met een biertje op de bank te hebben gezeten. Maar,” voegt de Texaan daar snel aan toe, “als de kans zich voordoet, zal ik zeker aanvallen alhoewel ik nu niet weet of ik daartoe in staat zal zijn.”

De Amerikaan vervolgt: “Ik had niet verwacht dat het een dergelijk groot mediaspektakel zou worden, maar ben blij met alle aandacht die het genereert voor de strijd tegen kanker en het wielrennen in het algemeen. Dat zijn de redenen dat ik ben teruggekomen.”

Op de vraag of hij de koers niet gemist heeft, antwoordt de renner van Astana: “Het lijkt alsof ik eeuwen niet op de fiets heb gezeten terwijl het maar een periode van drie en een half jaar was. In die periode zijn er wereldwijd 27 miljoen mensen overleden aan kanker. Voor hen ben ik hier. Ik wil een krachtige boodschap overbrengen aan de wereld.” Armstrong, gehuld in een t-shirt van zijn organisatie Livestrong en met het gele bandje om de pols, oogt ontspannen. “Het belangrijkste in deze koers, en de koersen die zullen komen, is geen zorgen te hebben, alert vooraan te rijden en ongelukken te vermijden.”