Man snijdt vinger af in rechtbank

Djeez

De Portugees Orico Silva heeft middenin een rechtbank een bloederig tafereel opgevoerd. Omdat de rechter niet inging op zijn voorstel om een schuld van 1,7 ton af te betalen, sneed de zakenman uit pure wanhoop zijn vinger af. Ondanks dit incident is het onvermijdelijk dat een deel van Silva's boerderij moet worden verkocht. "Mijn bedoeling was om met het bloed dat vrijkwam de gerechtspapieren onbruikbaar te maken. Zo zou de verkoop van mijn boerderij worden uitgesteld", zo verklaarde de Portugees zijn gruwelijke daad.

De zakenman is eigenaar van een boerderij met twintig bunder land, vlakbij de stad Figueira da Foz. Bij de koop van een stuk land was de man echter te laat met betalen, waarop de verkoper hem voor de rechter sleepte.

"De rechter had geen horen naar mijn betaalplan en beval de verkoop van een deel van de landerijen. Ik vertelde haar dat ik een bankgarantie van 1,2 miljoen euro heb, maar ze wilde niet luisteren. Ik ging daarna door het lint en sneed met een slagersmes mijn vinger af. Ik sneed het in drie strukken. Ik voelde niks, ik kon even goed al mijn vingers hebben afgesneden. Ik deed het uit wanhoop."