Van der Leegte: "PSV valt uit elkaar"

Tommy van der Leegte heeft geen spijt van zijn vertrek bij PSV. De verdediger staat sinds de zomer bij NAC Breda onder contract. In een interview haalde de speler enkele negatieve punten binnen de organisatie van de Eindhovense club aan.

"Het vertrek bij PSV viel me rauw op mijn dak, want ik kom uit Eindhoven, mijn familie sponsort de club. Bovendien ben ik ben opgeleid door PSV en heb ik er mijn profdebuut gemaakt. Het is altijd mijn club gebleven. Maar in die elf jaar dat ik weg was, is PSV drastisch veranderd. Er is nu een opstaan-trainen-en-weer-naar-huis-mentaliteit. Er blijft haast niemand hangen. Alleen de Nederlandse spelers. Ik heb niets tegen de buitenlandse spelers, stuk voor stuk aardige jongens, maar ze zijn meteen weg en spreken geen Nederlands. Ze werden daartoe ook nooit verplicht, doordat Hiddink en Koeman Spaans met ze spraken en perschef Salazar voor Vergoossen tolkte," liet hij weten.

Van der Leegte ging nog even verder: "Maar nu de Nederlandse kern steeds verder uitdunt en er ook geen trainer meer is die Spaans spreekt, valt de ploeg steeds verder uit elkaar. Doodzonde want het was altijd de kracht van PSV dat er een team stond. Ook buiten het veld. Nu zie je geen eenheid meer en het voetbal glijdt af. Ik zag PSV laatst thuis tegen Twente spelen en in de tweede helft hadden ze niets te vertellen! Dat was vroeger onbestaanbaar."