Nalbandian wint finale in Sydney

Tim86
David Nalbandian heeft het ATP-toernooi van Sydney op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de nummer vier van de plaatsingslijst Jarkko Nieminen.

De Argentijn maakte eerder deze week al indruk met goed en aanvallend spel en ondanks het feit dat hij tegen drie totaal verschillende spelers in actie kwam tot de finale verloor hij nog geen set. Michael Llodra, Lleyton Hewitt en Richard Gasquet werden overtuigend verslagen.

Tegen de Fin Nieminen leek dit scenario zich wederom te voltrekken. Nalbandian was op ieder front de betere speler en won de eerste set gemakkelijk met 6-3. Ook in de tweede set kende de Argentijn weinig problemen. Hij liep uit naar wederom een 5-3 voorsprong, nadat hij zelfs kansen voor de dubbele break had laten liggen, maar op 5-3 sloeg het noodlot toe. De spanning werd Nalbandian teveel en ineens was hij geen schim meer van zichzelf. Met moeite wist hij uiteindelijk nog tot een tiebreak te komen, waarin hij met 9-11 ten onder ging.

De zenuwen van Nalbandian speelden hem ook in de derde set parten. Ondanks zijn ervaring leek hij niet om te kunnen gaan met de druk, maar doordat ook zijn Finse opponent slordiger werd kwam hij toch met 3-1 voor te staan. Opnieuw een zwakke game kostte hem echter de rebreak, waarna hij zich sterk herstelde door wederom te breaken naar 4-2. Een game later diende Nalbandian wederom breakpoints weg te werken maar ditmaal slaagde hij er wel in. Met een extra break trok hij de set, en daarmee de titel in Sydney, naar zich toe.

Ook op de Australian Open zal de Argentijn in actie komen. De campagne van Nalbandian zal dan beginnen tegen Marc Gicquel uit Frankrijk.