Onzekerheid rondom Dutch Open

René (Eilanden)
De toekomst van het Dutch Open tennistoernooi hangt aan een zijden draadje, nu de deal met de nieuwe hoofdsponsor RWE niet door lijkt te gaan.

Eerder al werd de ATP-licentie van het toernooi vanwege financiële nood verkocht aan de familie Djokovic. De organisatie wilde de Dutch Open als Challenger verder laten gaan en had in het Duitse energiebedrijf RWE een hoofdsponsor gevonden.

Die onderneming heeft nu een fusie met Essent aangekondigd, waardoor het geen baat meer heeft bij het uitdragen van de naam RWE in Nedeland.

Toernooidirecteur Hans Felius geeft aan dat die aankondiging absoluut een bedreiging is voor het voortbestaan van de Dutch Open: "We dachten alles in kannen en kruiken te hebben en waren van plan om RWE als nieuwe hoofdsponsor te presenteren. Maar gisteren heb ik begrepen dat er een kink in de kabel is gekomen. We waren erg blij met de geplande samenwerking en het zou niet best zijn wanneer we weer opnieuw op zoek moeten naar een andere hoofdsponsor."

Felius noemt de huidige situatie zorgelijk, maar geeft wel aan dat hij er op dit ogenblik nog te weinig van af weet om al conclusies te kunnen trekken.