DVD: Resident Evil: Degeneration

Harvardville, VS. Meer dan 100.000 doden door atoombom in Raccoon City. De president treedt af. Een uitbraak en genezing van het T-virus in India. Senator Ron Davis steunt farmaceutisch bedrijf WilPharma, waar proeven met het dodelijke T-virus worden uitgevoerd. Demonstraties door het hele land en een verhoogt alarm voor bio-terrorisme. Alles bij elkaar het ideale rampenscenario voor Resident Evil: Degeneration.Een groep demonstranten staat de senator op te wachten op het vliegveld van Harvardville. In de terminal tegenover de demonstratie staat een oude bekende uit de Resident Evil-reeks: Claire Redfield. Als senator Davis eenmaal aankomt gebeurt hetgeen waar iedereen bang voor was; het virus is uitgebroken. In een mum van tijd worden mensen gebeten en transformeren in een levende dode. De hel breekt los als een vliegtuig, waar een medewerker van WilPharma doodziek in wordt, in de besmette terminal crasht.

Het SRT (Special Response Team) heeft het hele vliegveld afgezet. Rondom Harvardville Airport staan inmiddels speciale verzorgingstenten en vele hardware. Uit voorzorg heeft het team Leon S. Kennedy gebeld, een man die net zoals Claire de ramp in Raccoon City heeft meegemaakt. Hij krijgt een verontrustende 911-melding te horen. Claire heeft zich met senator Davis opgesloten in de VIP-ruimte van het vliegveld. De missie is simpel; ga naar binnen, bereik de overlevenden en maak dat iedereen levend wegkomt.Tijdens missie rijst de vraag waar het virus vandaan komt.
Langzaam maar zeker wordt het duidelijk dat het virus niet is uitgebroken door werkzaamheden bij WilPharma , maar door bio-terroristen. Ze eisen dat de regering de waarheid naar buiten brengt over de gebeurtenissen en de financiering van de Umbrella Coorporation. Als dit niet voor middernacht gebeurt, laten ze het T-virus los op meerdere plaatsen in de VS. Een 'manhunt' op ÚÚn van de betogers tegen WilPharma, Curtis Miller, is gestart

Een researcher van WilPharma, Frederick Downing, neemt Claire mee naar het hoofdkantoor om een verschrikkelijk geheim prijs te geven. Het bedrijf maakt een vaccin voor het nog dodelijkere G-virus, wat gebruikt is in het eerdere Nemesis-project. Op het moment dat Claire Leon belt met de vraag of hij naar het kantoor kan komen, vindt een enorme explosie plaats in het gebouw. Curtis wordt in het kantoor teruggevonden... met een lege spuit naast zich.


In de film zitten meerdere knipogen naar de Resident Evil-reeks van Capcom en andere bekende zombiefilms. Zo wordt bijvoorbeeld als wapen een roodwitte paraplu aangegeven, gelijk aan het logo van de Umbrella Coorporation. Natuurlijk mogen ook twee grote namen in de RE-reeks, Claire Redfield en Leon S. Kennedy niet ontbreken. De hele film is in CGI gemaakt. De zeer mooie hoeken en gedetailleerde omgevingen en personages maken het een genot om te kijken. Ook is er veel aandacht aan het verhaal besteed. Het is zeer sterk neergezet en er is goed over het plot nagedacht.
De makers hebben duidelijk de voorgaande games in het achterhoofd gehouden en een anderhalf uur durend spektakel afgeleverd, met een prachtige kop en een verbluffend mooie staart.

De dvd is te huur vanaf januari 2009. Wil je het schijfje liever houden? In februari gaat de film in de verkoop.


Label: Sony Pictures Home Entertainment Releasedatum: januari 2009
Kijkwijzer: Waardering film: