FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 januari 2009

Zimbabwe laat 2-jarige vrij uit gevangenis

Een tweejarig jongetje is na 76 dagen vrijgelaten uit de beruchte Chikuribi-gevangenis in Zimbabwe. Dat meldde de Zimbabwaanse oppositiepartij MDC vandaag.

Nigel Mutemagawu zat samen met zijn ouders gevangen. Hij zou in de gevangenis zijn mishandeld door veiligheidsagenten. Medische hulp zou hem zijn ontzegd.

De peuter was eind oktober samen met zijn ouders ontvoerd uit hun huis in het noordwesten van Zimbabwe. Nigels vader en moeder zitten nog steeds vast, samen met 26 andere MDC-activisten. Zij worden beschuldigd van het plannen van aanslagen tegen het regime van president Robert Mugabe. Volgens hun advocaten worden de activisten gemarteld om ze tot bekentenissen te dwingen.

Tunnelgravers vs. vliegende vogels des doods

Spherios stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het is 1 januari 2009, en Achmed zit ietwat gespannen aan de thee, samen met opa, vader en zijn twee jaar jongere broertje Mohammed. Dat Achmed gespannen is komt niet door de vele generaties aanwezig in één kamer, daar is hij wel aan gewend, nee, het is het feit dat hij via via heeft gehoord dat de vliegende vogels des doods weer op pad zijn, en hun kant op komen.

Dries Roelvink:'Ik ben alcoholist'

Voor iedereen die vindt dat Dries Roelvink een verlopen kop heeft van de drank, dat is ook zo. Dries vindt namelijk zelf dat hij een behoorlijke zuiplap is. "In principe ben ik een alcoholist, want ik drink iedere dag drie glazen", bekent hij.

Sinds zijn huwelijk is gestrand, is de blonde zanger bijna dagelijks in zijn stamkroeg in Buitenveldert te vinden. "Ik zit daar bijna iedere dag wijn te drinken, ik hoor er bij het meubilair", zo geeft hij toe.

Ook de avonden wil Dries het liefst niet thuis doorbrengen. "Ik heb tot nu toe altijd gezegd: 'Ik blijf zo lang mogelijk thuis wonen'. Maar nu voel ik meer druk komen. Luciënne (Dries' vrouw-red.) trekt het niet meer. Ze zegt: 'Dit is niet de situatie waarin ik wil leven'. Ik zei het wel zo makkelijk, 'we blijven samenwonen en we leiden ons eigen leven', maar dat blijkt toch niet te werken."

De volkszanger is dan ook naarstig op zoek naar een andere woning. Waarschijnlijk wil Dries een flatje in Amsterdam gaan betrekken.

 


Misschien kan Dries wel een cover van deze klassieker maken...

Verbeek neemt op bijzondere manier afscheid

Gertjan Verbeek heeft woensdagavond op een bijzondere manier afscheid genomen van de Feyenoord-fans. De ontslagen trainer sprak bij de hoofdingang van de Kuip de aanwezige menigte toe. Dit deed hij met rechte rug en luide stem. Eric Gudde stond gedurende de toespraak naast hem.

"Ik voel me geen slachtoffer en ben ook niet geslachtofferd," aldus Verbeek, die met regelmaat werd toegezongen. "Maar als twee partijen moeten samenwerken en ťťn partij wil dat niet meer, dan moet je stoppen. Niet in mijn belang, maar in het belang van Feyenoord. Dat is ook jullie belang. Het is jullie club. En jullie verdienen een beter Feyenoord!"

De trainer kreeg na deze woorden, waarmee hij doelde op de spelersgroep van Feyenoord, een ovationeel applaus van de aanwezige menigte. Eric Gudde kreeg veel minder bijval van het publiek, maar kon zijn verhaal ook redelijk rustig doen. "Gertjan verdient jullie applaus volledig. Als het aan mij had gelegen, was de technische staf ook gewoon in functie gebleven. Maar er waren bepaalde krachten aan de gang, die de situatie onwerkbaar hebben gemaakt. Daardoor heeft dit moeten gebeuren."

De rust keerde na het gezamenlijke optreden van Verbeek en Gudde weer langzaam terug.

Naakte man met vis opgepakt

In een winkel in Weert heeft de politie vandaag een 25-jarige man opgepakt die in zijn geboortekostuum en sportschoenen door de winkel liep. Tijdens zijn wandeling zwaaide hij met een rauwe vis waaruit hij zo nu en dan een hap nam.

De man maakte een verwarde indruk en reageerde agressief toen een medewerker van de winkel hem aansprak. Woedend gooide hij een rek met koopwaar omver en beet hij de medewerker in zijn onderarm. Omdat Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente dit zagen gebeuren, konden zij direct te hulp schieten.

Nadat de politie gewaarschuwd was kon de man overmeesterd worden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie en kon met moeite naar het politiebureau worden overgebracht. Een arts moest worden ingeschakeld om de man te kalmeren.

Op het politiebureau bleek dat de man psychiatrisch patiënt te zijn en in Weert in een gezondheidsinstelling verbleef waar hij was weggefietst. Hij is inmiddels naar een gesloten afdeling van de gezondheidsinstelling overgebracht. De winkelmedewerker die door de man gebeten werd heeft aangifte gedaan van mishandeling.

[Dakar] Vooruitblik etappe 12

Na een voor de coureurs slopende tiende etappe en een door weersomstandigheden afgelaste elfde etappe mogen de coureurs morgen weer aan de slag. Hoewel de etappe niet lang is, zal deze toch als lastig worden ervaren.

De twaalfde etappe in de Dakar Rally loopt van Fiambala naar La Rioja over 518 kilometer, waarvan 253 kilometer speciale proef is. De deelnemers rijden in de woestijn, waarbij ze verschillende typen duinen moeten overwinnen. Het klassement kan in deze etappe overhoop worden gehaald.

'Idols voor strippers' aangeklaagd

Het Amerikaanse programma 'American Idol' klaagt een stripclub in Texas aan. De club organiseert wekelijks stripwedstrijden onder de naam 'Stripper Idol'.

Mediabedrijf FremantleMedia vindt dat het woord 'idol' alleen door hen gebruikt mag worden en wil dat de club stopt met 'Stripper Idol'. De club is al in haar 12e week en de wedstrijd wint nog steeds aan populariteit.

De eigenaar is dan ook niet van plan om de wedstrijd te staken. Deelnemers aan de wedstrijd krijgen 60 seconden om topless te dansen. Het applaus van het publiek bepaalt de winnaar van 500 dollar.

Wisgerhof naar FC Twente

FC Twente heeft zich versterkt met Peter Wisgerhof. De verdediger komt over van NEC en moet de naar Ajax vertrokken Robbie Wielaert gaan vervangen.

Wisgerhof zal morgen in Enschede een contract voor 3,5 jaar tekenen. Hij zal vanavond medisch worden gekeurd en traint donderdagochtend al mee met FC Twente.

Wisgerhof speelde de afgelopen achtenhalf jaar bij NEC en kwam tot 285 wedstrijden in de Eredivisie. Daarin scoorde de centrale verdediger dertien keer.

Adolf Hitler bij ouders weggehaald

De 3-jarige Adolf Hitler Campbell is deze week bij zijn ouders wegehaald door de kinderbescherming in de staat New Jersey, aldus lokale media vandaag. Ook de zusjes van Adolf Hitler, JoyceLynn Aryan Nation en Honzlynn Hinler zijn bij de ouders weggehaald.

Adolfje Hitler kwam eerder in het nieuws toen zijn vader een taart bestelde voor zijn verjaardag met daarop de tekst 'Fijne verjaardag Adolf Hitler'. De keten waar de taart werd besteld weigerde de taart destijds te maken. Ook de overheid was niet zo gechameerd van het nieuws over taart voor de kleine Adolf Hitler. Waarom de kinderen bij hun ouders zijn weggehaald, wilde de kinderbescherming niet zeggen.

De kinderen van Campbell hebben allemaal namen die met het nazisme van doen hebben. De vader, een fervent neonazi, zegt dat hij op deze manier zijn Duitse afkomst wil eren.  

Met dank aan R0n voor de submit.

Motoragent schiet op overvallers

Een motoragent heeft vanochtend in Tilburg enkele schoten gelost nadat hij was aangereden door een auto met daarin drie overvallers. Door de aanrijding raakte de agent licht gewond. De overvallers bleven ongedeerd en zijn later aangehouden, maakte de politie bekend.

Om kwart over negen werd een dierenspeciaalzaak aan de Korvelseweg overvallen. Een klein half uur later kwam een melding binnen over een overval op een drogisterij annex postagentschap aan het Bart van Peltplein, aldus de politie. De overvallers gingen er na de tweede overval vandoor in een zwarte Fiat Punto die even later op het Julianapark in botsing kwam met een motoragent. De politieman kwam ten val en loste met zijn dienstwapen enkele schoten. De overvallers reden echter door.

Even verderop botste de Fiat tegen een lantaarnpaal. De drie inzittenden lieten de auto achter en vluchtten te voet weg in de richting van Tilburg Noord. Korte tijd later hield de politie in de Componistenbuurt de drie verdachten aan. Het gaat om drie 20-jarige mannen uit Tilburg.

Overvallers vormen de laatste tijd een ware plaag voor de detailhandel in Tilburg. De nieuwe overvallen zijn de vierde en vijfde binnen een week. Een bakkerij aan de Johannes van Zantenstraat was twee keer doelwit. Maandagavond werd een erotiekwinkel in de Goirkestraat overvallen. Bij de presentatie van de jaarcijfers eerder deze week maakte het politiekorps Midden- en West-Brabant een toename bekend van 60 procent vergeleken met het aantal overvallen in 2007.

Vliegtuig geramd door bagagekarretje

Twee medewerkers van de bagage-afdeling op het Londense vliegveld Heathrow hebben afgelopen vrijdag een grote ravage veroorzaakt. De twee hebben het voor elkaar gekregen om met hun bagagevoertuig een passagiersvliegtuig van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) te rammen. Na de botsing deed het tweetal of hun neus bloedde en reed gewoon door.

Pas tijdens de voorbereidingen voor vertek kwam men erachter dat de Airbus 321 schade aan de romp had opgelopen. In het toestel bevonden zich tachtig passagiers, die zaten te wachten op hun binnenlandse tripje naar Aberdeen.

Een woordvoerster van BA wilde helaas niet vertellen hoe hoog het schadebedrag was. Het duo is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. De luchtvaartmaatschappij heeft het tweetal op non-actief gesteld.

Banken laat met verlagen rentetarieven

Nederlandse banken berekenen hun klanten nog altijd een veel hogere hypotheekrente dan het rentetarief van de Europese Centrale Bank (ECB). Wel is de hypotheekrente sinds half december iets gedaald. Naar verwachting zet de ECB de rente morgen nog lager.

Om de economie te stimuleren heeft de ECB de rente sinds begin oktober via drie rentestappen verlaagd van 4,25 procent naar 2,5 procent nu. Algemeen wordt verwacht dat de rente morgen zakt naar 2 procent. Een lagere rente zou zich moeten vertalen in lagere leenkosten voor consumenten, waardoor ze geld durven uitgeven.

Uit gegevens van vergelijkingssite Independer blijkt dat banken pas vorige maand begonnen zijn met verlaging van de hypotheekrentetarieven. De rente op een variabele aflossingsvrije hypotheek bedraagt momenteel gemiddeld ongeveer 4,5 procent, 2 procentpunt boven het ECB-tarief.

De Consumentenbond laat weten onderzoek te doen naar de hoogte van hypotheekrentetarieven. Volgens een woordvoerder komt hierover in de loop van volgende week meer naar buiten.

De bond pleitte er begin vorige maand al voor dat banken de rente in gelijke tred laten lopen met de ECB. "En als de ECB besluit tot verdere renteverlaging, dan zou het logisch zijn dat de banken die ontwikkeling volgen. Een eerder onderzoek van ons wijst echter uit dat iets wat logisch is, niet automatisch gebeurt. Dat moeten we dus nog bezien."

Consument moet goed kiezen
Ook de Vereniging Eigen Huis (VEH) zou graag zien dat de lagere ECB-rente veel meer ten goede komt aan consumenten, aldus woordvoerder Hans André de la Porte. "Een hoge risico-opslag is helaas de realiteit. Toch zijn er ook geldverstrekkers die nu wel een lagere variabele rente hanteren. Dat zien we ook bij de lange rentevaste perioden gebeuren en daar wijzen we onze leden natuurlijk op", aldus de woordvoerder.

De VEH verwacht dat die trend zich doorzet. "In de eerste drie maanden van het nieuwe jaar zal je zien dat de strijd om de gunst van de klant gaat losbarsten. Een hypotheek is toch een product om consumenten voor langere tijd aan je te binden", aldus André de la Porte.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) stelt in een reactie dat het beleid voor wat betreft hypotheekrentetarieven "een individuele keuze is per bank". Wel stelt de belangenorganisatie dat er bij het bepalen van de hoogte ervan verschillende factoren een rol spelen. "De ECB-rente is er slechts eentje", stelde een woordvoerster.

Osterhaus: griepepidemie komt eraan

Er komt zeer waarschijnlijk een griepepidemie. Viroloog Ab Osterhaus van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum en het Nationaal Influenza Centrum heeft dat vandaag gezegd.

Er heerst al wel griep in Nederland, maar volgens Osterhaus nog niet op extreem grote schaal. In België is echter wel een griepepidemie losgebarsten. Osterhaus denkt dat die 'zal doorreizen' naar Nederland. Morgen maakt het Nationaal Influenza Centrum nieuwe cijfers bekend over de mate waarin griep voorkomt.

Onderzoeksbureau NIVEL meldt woensdag dat er al wel een epidemie gaande is onder grieppatiënten in Nederland. Nivel hield er vorig jaar ook al andere inzichten op na over wanneer er wel en niet sprake is van een epidemie.

Hatsjoe!  (foto: ANP)

[upd] Verbeek definitief ontslagen

Gertjan Verbeek is weg als trainer van Feyenoord. Het is nog onduidelijk of hij is ontslagen of zelf is opgestapt.

De 46-jarige Verbeek was bezig aan zijn eerste seizoen als coach in Rotterdam. Een deel van zijn selectie had geen vertrouwen meer in de werkwijze van de coach.

De club uit de Kuip staat twaalfde in de Eredivisie, 22 punten achter koploper AZ en vijf punten boven de degradatiestreep. In de strijd om de UEFA Cup werd het in de groepsfase al uitgeschakeld.

Update 17.30 uur

Feyenoord heeft vanmiddag tegengesproken dat trainer Gertjan Verbeek is ontslagen. "Op dit moment ontken ik dat Gertjan Verbeek ontslagen is, maar dat kan elk moment anders zijn", aldus hoofd communicatie Raymond Salomon. "We zijn nog in gesprek."

Vandaag vonden in De Kuip gesprekken plaats tussen coach en spelers, spelers en directie en coach en directie. Een aantal spelers, onder wie Roy Makaay en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, wilden vandaag geen commentaar geven. Zij stapten in hun auto en reden weg zodra ze journalisten ontwaarden.

Een klein uur later verschenen ook algemeen directeur Eric Gudde en financieel directeur Onno Jacobs. Op weg van de Kuip naar hun kantoor in het Maasgebouw weigerden beiden de massaal toegestroomde mediavertegenwoordigers te woord te staan. Onduidelijk was of hun gesprek met Verbeek opgeschort dan wel afgerond was.

Salomon kon niet aangeven hoe lang het nog zou duren eer er duidelijkheid is. "De gesprekken kunnen nog uren duren, maar het kan ook met een paar minuten afgelopen zijn. Ik weet alleen dat de uitkomst nu nog niet zo is als in de media wordt gesteld."

Update 20.04 uur

De hele middag gonsde het al van de geruchten maar nu is het officieel: Gertjan Verbeek vertrekt per direct als trainer bij Feyenoord. Op een zojuist gegeven persconferentie werd bekend gemaakt dat Verbeek vanmiddag zelf heeft aangegeven niet meer verder te willen in de Kuip vanwege de onhoudbare situatie die is ontstaan.

Technisch directeur Peter Bosz en assistent-trainer Wim Jansen hebben zich, zoals we eerder berichtten solidair verklaard met Verbeek en vertrekken ook. Dat was ook de reden waarom de club uit de Kuip geen officiële verklaring naar buiten had gebracht, tot nu dan.

De 46-jarige Verbeek was bezig aan zijn eerste seizoen als coach in Rotterdam. Een deel van zijn selectie had geen vertrouwen meer in de werkwijze van de coach en wilde niet meer met Verbeek samenwerken. De club uit de Kuip staat twaalfde in de Eredivisie, 22 punten achter koploper AZ en vijf punten boven de degradatiestreep. In de strijd om de UEFA Cup werd het in de groepsfase al uitgeschakeld.

Onder de supporters is Verbeek ontzettend populair. Een aantal supporters zou vanavond bij de Kuip willen demonstreren als steunbetuiging aan Verbeek.

Leon Vlemmings, oud-assistent coach van NAC-Breda, neemt voorlopig de taken van Verbeek waar. Al vele namen worden genoemd als opvolger van Verbeek. Wie denk jij dat het gaat worden? Stem op de poll op FOK!voetbal !

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport.

'Lagere zorgpremie lost tekort donoren niet op'

Korting op de zorgpremie voor mensen die hun keuze om al of niet orgaandonor te worden laten vastleggen, zal het tekort aan donororganen niet oplossen. Financiële prikkels zetten weinig zoden aan de dijk.

Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag geantwoord op vragen van VVD-Kamerlid Edith Schippers. Een aantal zorgverzekeraars kwam in december met het aanbod voor een korting. De Tweede Kamer wees het idee meteen van de hand.

De minister stelt dat het aanbod wettelijk wel door de beugel kan. De korting is voor iedereen die zijn keuze laat registreren, en niet alleen voor verzekerden die hun organen ook daadwerkelijk willen afstaan na hun dood.

Verder geldt de registratie als voorwaarde voor deelname aan een collectieve zorgverzekering, waarvoor een premiekorting van maximaal 10 procent geldt. Het aanbod van de verzekeraars is niet in strijd met de regels die de zorgverzekeringswet stelt voor toegang tot de collectieven.

Nog steeds tekort aan donoren  (foto: ANP)

Excelsior haalt Faouzi

Excelsior heeft een nieuwe aanvaller gehaald. Mohammed Faouzi komt van FC Utrecht naar Kralingen.

De 21-jarige Gouwenaar was de afgelopen tijd al op proef bij Excelsior. De Rotterdammers waren dusdanig onder de indruk van zijn kwaliteiten dat zij Faouzi voor de rest van het seizoen vastlegden. De aanvaller is geen onbekende van de club, want FC Utrecht plukte hem enkele jaren geleden weg bij Excelsior. In Utrecht speelde Faouzi vooral in het belofteteam. Hij speelde maar ťťn keer in het eerste, toen hij inviel in een bekerwedstrijd.

De nummer drie van de Jupiler League onderzoekt verder de mogelijkheid om de andere tester, Guyon Fernandez van ADO Den Haag, vast te leggen.

'Twintigste kaper 9/11 gemarteld in GuantŠnamo'

De vermeende twintigste kaper bij de terreuraanslagen van 11 september 2001 is tijdens zijn gevangenschap op de Amerikaanse marinebasis Guantánamo Bay gemarteld. Daarom is hij niet vervolgd. Dat zegt een hoge medewerker van het Amerikaanse ministerie van Defensie in de Amerikaanse krant Washington Post van vandaag.

Mohammed al-Qahtani zou onder meer langdurig zijn blootgesteld aan kou. Ook moest hij een beha dragen, werd hij uit zijn slaap gehouden, intimideerden de ondervragers hem met honden en werden zijn moeder en zus beledigd. Daardoor heeft zijn gezondheid ernstige schade opgelopen, aldus Susan Crawford, die namens het ministerie van Defensie toezicht houdt op het detentiekamp in Guantánamo.

"De technieken die de ondervragers gebruikten zijn toegestaan, maar ze deden het veel te agressief en ze gingen er te lang mee door", zei Crawford. Al-Qahtani is volgens Amerikaanse militaire aanklagers de zogeheten twintigste kaper van de terreuraanslagen van 11 september 2001.

De Saudiër zou hebben meegedaan aan de kaping van United Airlines vlucht 93, die neerstortte in Pennsylvania. Een maand voor de aanslagen bleek hij echter de VS niet in te komen.


Martelingen in Guantanamo bay  (foto: ANP)

Ook Wilusz naar RBC

RBC Roosendaal heeft een tweede slag geslagen op de transfermarkt. Na het huren van AZ-aanvaller Gregory Nelson, komt nu ook Sparta-verdediger Maciej Wilusz naar Roosendaal.

De twintigjarige centrumverdediger werd vorig jaar in de winterstop door Sparta weggeplukt bij SC Heerenveen. Hij maakte in Rotterdam een prima indruk in het belofteteam en tekende een contract in Rotterdam. Door een blessure kwam Wilusz dit seizoen nog niet in actie. Hij kan zich nu in Roosendaal verder ontwikkelen. RBC huurt hem de rest van het seizoen.

Verbeek nu echt weg bij Feyenoord

De hele middag gonsde het al van de geruchten maar nu is het officieel: Gertjan Verbeek vertrekt per direct als trainer bij Feyenoord. Op een zojuist gegeven persconferentie werd bekend gemaakt dat Verbeek vanmiddag zelf heeft aangegeven niet meer verder te willen in de Kuip vanwege de onhoudbare situatie die is ontstaan.

Technisch directeur Peter Bosz en assistent-trainer Wim Jansen hebben zich, zoals we eerder berichtten solidair verklaard met Verbeek en vertrekken ook. Dat was ook de reden waarom de club uit de Kuip geen officiŽle verklaring naar buiten had gebracht, tot nu dan.

De 46-jarige Verbeek was bezig aan zijn eerste seizoen als coach in Rotterdam. Een deel van zijn selectie had geen vertrouwen meer in de werkwijze van de coach en wilde niet meer met Verbeek samenwerken. De club uit de Kuip staat twaalfde in de Eredivisie, 22 punten achter koploper AZ en vijf punten boven de degradatiestreep. In de strijd om de UEFA Cup werd het in de groepsfase al uitgeschakeld.

Onder de supporters is Verbeek ontzettend populair. Een aantal supporters zou vanavond bij de Kuip willen demonstreren als steunbetuiging aan Verbeek.

Leon Vlemmings, oud-assistent coach van NAC-Breda, neemt voorlopig de taken van Verbeek waar.

Operation Anchorage over enkele weken te downloaden

Operation Anchorage wattes? De Fallout 3-kenners weten inmiddels waar ik het over heb. Ik heb het dan ook over de uitbreiding van Fallout 3, die voor iets van vier ŗ vijf uur plezier gaat zorgen. Deze uitbreiding komt deze maand nog uit, namelijk op 27 januari. Dat is vandaag bekend gemaakt door Bethesda. Daarnaast is er vandaag een patch verschenen voor de Xbox 360-bezitters van Fallout 3.

Er is echter slecht nieuws voor de bezitters van een PlayStation 3. Bethesda heeft een 'dealtje' met Microsoft, dat ervoor zorgt dat Operation Anchorage exclusief voor de Xbox 360 en de PC uitkomt. Misschien komt de uitbreiding later op het netwerk van PlayStation.

Een echte neppe Microsoftwinkel

Tsja, je kan een keer ongeveer tweeduizend kubieke meter ruimte overhebben. Wat moet je er mee doen? Het is best veel ruimte, dus je kunt er een geweldige ruimte van maken. Nah, dat is niet origineel, aldus Microsoft. Laten we een neppe Microsoftwinkel gaan bouwen! Joah, dat is net zo'n goed idee!

Nu moet je niet denken dat de schrijver van dit artikel je een beetje voor de gek houdt. Microsoft heeft ťcht een neppe Microsoftwinkel gemaakt. Een rondleiding en een video met uitleg vind je op deze website.

Nu zul je je zeker afvragen, waarom heeft Microsoft geen echte winkel gemaakt? Het is ontwikkeld om bedrijven inzicht te geven in mogelijke verkoopstrategieŽn en winkelopzetten onder de naam Microsoft Retail Experience Center. Best grappig, zo'n nepwinkel, een winkel waar je dus echt niks kunt kopen. Het gebouw heeft overigens geen adres of telefoonnummer. Overigens is de nooduitgang een beetje nep, zie hieronder een foto.

'Meisje van 10 oud genoeg voor huwelijk'

Het is verstandig als meisjes al gaan trouwen als ze slechts tien jaar oud zijn. Sterker nog, wie beweert dat ze hier toch echt te jong voor zijn, doet deze meisjes tekort. Deze wijze woorden komen van groot-moefti Sheik Abdul-Aziz al Sheikh.

De beste man weet waar hij over praat, want hij is de hoogste islamitische geestelijke van Saudi-Arabië. Tevens heeft de wijze man laten weten dat men zich moet schamen als men vindt dat een vrouw tot haar 25ste de bloemetjes buiten moet zetten. Wie vindt dat het voor een vrouw niet hoort dat ze trouwt voordat ze 25 is, begeeft zich volgens de  groot-moefti op het verkeerde pad.

De opmerkingen van al Sheikh zijn een antwoord op de discussie die momenteel gaande is in Saudi-Arabië. Saudische mensenrechtengroeperingen willen nu koste wat kost ervoor zorgen dat er een einde wordt gemaakt aan het uithuwelijken van zeer jonge meisjes. Ze willen dit tegengaan door de minimumleeftijd voor een huwelijk naar boven bij te stellen.

 


Je kunt beter wachten tot je veertigste...
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

[Upd] 'Jansen en Bosz vertrekken bij Feyenoord'

Wim Jansen, assistent-trainer bij Feyenoord, zal vermoedelijk per direct vertrekken bij de stadionclub. Jansen is ťťn van de grondleggers van de huidige voetbalvisie van de Rotterdammers. Zijn positie lijkt door de recente ontwikkelingen nu onhoudbaar te zijn geworden.

De voormalig middenvelder van Feyenoord stapte dit seizoen, na jarenlang achter de schermen gewerkt te hebben, weer het veld op als rechterhand van Gertjan Verbeek.

Update 18.54

Naast Wim Jansen zou ook Peter Bosz opstappen bij Feyenoord. De technisch directeur is bij de Stadionclub verantwoordelijk voor het beperken van de schuldenlast en verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Bosz zou zich net als Jansen solidair hebben verklaard met Verbeek.

Cryostasis, NecrovisioN en Men of War komen 20 februari

505 Games heeft van een drietal games de releasedatum aangekondigd. De games Cryostasis, NecrovisioN en Men of War komen alle drie op 20 februari uit voor de PC onder het 1C Publishing-label.

Cryostasis: Sleep of Reason is een ijskoude survival-horrorgame waarbij je als Alexander Nesterov de herinneringen van de doden herleven om te achterhalen waarom een ijsbreker schipbreuk heeft geleden.

NecrovisioN is een FPS die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog afspeelt. Je neemt de controle over de Amerikaanse soldaat Simon Bukner die een duivels leger tegenkomt. Uiteraard is het aan Bukner om de wereld te redden, onder andere met zijn Shadow Hand en zijn demonische wapens.

Men of War is het vervolg op Faces of War. Het is een RTS tijdens de Tweede Wereldoorlog met drie verschillende campagnes, meer dan 50 nieuwe units, een nieuwe grafische engine en naast een singleplayer-campagne ook een uitgebreide multiplayer-mode met onder andere maps gebaseerd op de singleplayer missies.


Cryostasis in actie

Resident Evil 5-demo vanaf 26 januari exclusief voor de X360

Goed nieuws voor Xbox 360-bezitters die zitten te wachten op Capcoms nieuwste horrortitel Resident Evil 5. Hoewel de game namelijk pas 13 maart uitkomt, zal er vanaf 26 januari een demo te downloaden zijn via Xbox Live. Niet alleen dat, er zal ook een exclusieve trailer via Xbox Live te zien zijn vanaf 16 januari. Deze trailer was tot nu toe alleen te zien op de Tokyo Game Show.

De demo zal de eerste twee levels van de game laten zien, die je zowel in singleplayer als met zijn tweeŽn zult kunnen doen. Deze omgevingen bieden alvast een voorproefje van de actie, hordes bloeddorstige Majini en puzzels geven. De co-op van de game zal speelbaar zijn op ťťn systeem via split-screen of gewoon via Xbox Live. De demo laat je ook alvast kennis maken met de nieuwe besturing van RE5, die gebaseerd is op actiegames als Gears of War 2 en Halo 3.

Net als het lijkt dat de dreiging van Resident Evil voorbij is, steekt een nieuw gevaar zijn kop op. Chris Redfield, die de hele wereld heeft afgereisd op zoek naar het gevaar, gaat naar Afrika waar bioterrorisme mens en dier verandert in hersenloze zombies. Ditmaal zal je als speler niet alleen bang zijn voor de gevaren van de nacht, maar ook die je tegenkomt in het felle zonlicht.

[Upd] Verbeek nog niet weg bij Feyenoord

Gertjan Verbeek is ontslagen als trainer van Feyenoord.

De 46-jarige Verbeek was bezig aan zijn eerste seizoen als coach in Rotterdam. Een deel van zijn selectie had geen vertrouwen meer in de werkwijze van de coach.

De club uit de Kuip staat twaalfde in de Eredivisie, 22 punten achter koploper AZ en vijf punten boven de degradatiestreep. In de strijd om de UEFA Cup werd het in de groepsfase al uitgeschakeld.

Update

Feyenoord heeft vanmiddag tegengesproken dat trainer Gertjan Verbeek is ontslagen. "Op dit moment ontken ik dat Gertjan Verbeek ontslagen is, maar dat kan elk moment anders zijn", aldus hoofd communicatie Raymond Salomon. "We zijn nog in gesprek."

Vandaag vonden in De Kuip gesprekken plaats tussen coach en spelers, spelers en directie en coach en directie. Een aantal spelers, onder wie Roy Makaay en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, wilden vandaag geen commentaar geven. Zij stapten in hun auto en reden weg zodra ze journalisten ontwaarden.

Een klein uur later verschenen ook algemeen directeur Eric Gudde en financieel directeur Onno Jacobs. Op weg van de Kuip naar hun kantoor in het Maasgebouw weigerden beiden de massaal toegestroomde mediavertegenwoordigers te woord te staan. Onduidelijk was of hun gesprek met Verbeek opgeschort dan wel afgerond was.

Salomon kon niet aangeven hoe lang het nog zou duren eer er duidelijkheid is. "De gesprekken kunnen nog uren duren, maar het kan ook met een paar minuten afgelopen zijn. Ik weet alleen dat de uitkomst nu nog niet zo is als in de media wordt gesteld."

Vanaf juni vingerafdrukken in paspoort

Vanaf 28 juni 2009 zijn alle Nederlandse burgers vanaf twaalf jaar verplicht om twee vingerafdrukken in te leveren bij aanvraag van een nieuw paspoort of identiteitskaart. Deze afdrukken zullen vervolgens in een landelijke of Europese database terechtkomen.

Het Europees Parlement heeft vandaag met deze regelgeving ingestemd, waardoor alle nieuwe Europese identiteitsbewijzen van twee vingerafdrukken moeten worden voorzien. In 2006 was al bekend dat de Europese Commissie dit wilde, dus geheel nieuw is deze 'instemming' niet.

Met deze maatregel zegt men de veiligheid te willen vergroten en identiteitsfraude tegen te gaan. Echter kwam pas nog aan het licht dat vingerafdrukken helemaal niet zo waterdicht zijn.

In december 2008 keurde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens een Britse wet af die het de regering mogelijk maakte om DNA-profielen en vingerafdrukken van mensen zonder strafblad te bewaren. Uit deze uitspraak bleek ook dat je niet enkel DNA-profielen of enkel vingerafdrukken mag bewaren van mensen zonder strafblad.
Wanneer zal de eerste rechtszaak worden aangespannen?

Driekwart brengt verloren portemonnee terug

De makers van de website WalletTest wilden weten hoe eerlijk de gemiddelde Amerikaan is. Ze legden honderd keer een portemonnee op straat met daarin twee dollar, een waardebon van vijftig dollar en een duidelijke ID-kaart met het complete adres. De uitslag viel niet tegen. 74 van de 100 beurzen werden terugbezorgd.

Alle honderd testpersonen werden gefilmd en staan beschreven op de site. Uit het onderzoek bleek dat vooral mannen de portefeuille niet teruggeven. 39 procent van de mannen ’stal’ de beurs tegenover 14 procent van de vrouwen. Ook hielden jongeren de portemonnee veel vaker dan de oudere vinders.

Heideman wint in Biddinghuizen

De vijfde en laatste Superprestigewedstrijd van dit seizoen is gewonnen door Jan Maarten Heideman. Heideman was in Biddinghuizen na 75 kilometer de snelste van een kopgroep van zeven rijders.

Het was voor Heideman de tweede overwinning van dit seizoen. Martijn Kromkamp eindigde als tweede en Rene Ruitenberg legde beslag op de derde plaats.

Sandor Stuut werd winnaar van het eindklassement.

Welke games spelen de pornosterren

Als journalist bestaat het leven soms uit keuzes maken. Zo word je bijvoorbeeld naar Las Vegas gestuurd om de Consumer Electronics Show te verslaan, terwijl een zaal verder de Adult Entertainment Expo gehouden wordt. Ga je dan tussen de nieuwste games, gadgets en andere elektronica staan of wandel je richting de (al dan niet dankzij de siliconentechniek) rondborstige dames ťťn deur verder?

Chris Buffa van GameDaily stond voor die keuze en besloot aan de dames te vragen welke videogames zij spelen, om de beslissing toch nog enigszins te verantwoorden bij z'n werkgever.

Zo kwam hij er bijvoorbeeld achter dat Havanna Ginger het liefst ťťn van de hoertjes in Grand Theft Auto zou willen spelen, tot Chris haar vertelde dat de hoertjes doodgemept worden door de speler om zo je geld terug te krijgen. Zij vindt Guile uit Street Fighter II het meest sexy gamespersonage, aangezien ze van grote, sterke, blanke mannen houdt.

Allie Foster bleek een echte gamer, ze had haar DS mee naar de AEE met de spelletjes Guitar Hero: On Tour Decades, Cooking Mama 2 en Mario Party. Thuis speelt ze liever op de Wii: Guitar Hero, Carnaval Games, Mario Party, Hannah Montana en Trauma Center zijn haar favoriete games. Als zij een gamepersonage zou zijn, zou ze een supersletterig gamesmeisje zijn die mensen slaat met haar borsten. Ze voegde hier nog aan toe dat die groot zijn.

Uit het gesprek met Kristina Rose bleek dat ze koning uit Katamari Damaci erg sexy vindt. Of zoals zij het zelf zegt: "I'd ride his royal rainbow". Het hoogst op haar lijstje staat echter Super Mario, ze is namelijk gek op zweterige mannen. Haar collega Kristin Price was het hier echter niet mee eens, zij vindt Mario namelijk te veel op Ron Jeremy lijken. Als zij in een videogame zou zitten, zou ze het liefst een stoere chick uit Mortal Kombat spelen, maar dan wel met grote borsten, donker haar en eentje die karate kan.

Boom wint in Surhuisterveen

De internationale veldrit van Surhuisterveen is vanmiddag gewonnen door Lars Boom. In het Friese dorp bleef de wereldkampioen, die afgelopen weekeinde zijn nationale titel prolongeerde, Thijs Al en Gerben de Knegt voor.

Boom ging met voorsprong de voorlaatste ronde in, maar reed toen lek waardoor Al en De Knegt hem wisten te passeren. In de laatste ronde wist Boom zijn twee concurrenten te achterhalen en zelfs nog van zich af te schudden waardoor hij toch de overwinning pakte.

Emmen wil De Groot terug

FC Emmen hoopt Donny de Groot terug te kunnen halen. De spits van De Graafschap mag na de komst van Ben Sahar mogelijk vertrekken uit Doetinchem.

Mocht Emmen de 29-jarige De Groot kunnen strikken, dan begint Maradonny aan zijn tweede periode in Drenthe. In het seizoen 2002/03 werd hij door FC Utrecht verhuurd aan Emmen. In 31 competitieduels scoorde hij toen liefst dertig keer, waarmee hij topscorer van de Jupiler League werd.

Dit seizoen speelt De Groot niet veel, nadat hij vorig seizoen nog met acht goals clubtopscorer werd van de Superboeren. In deze jaargang speelde de spits slechts acht keer in competitieverband. Trainer Henk van Stee geeft de voorkeur aan Geert den Ouden en Jason Oost en kan ook Ben Sahar na de winterstop zijn opwachting maken.

Rechter in Halo 3-zaak: gamesverslaving geen excuus

De jongen die zijn moeder vermoord en zijn vader verwond heeft omdat hij Halo 3 niet mocht spelen (zie ook eerder bericht) is veroordeeld.

De advocaten van de zeventienjarige jongen zeiden in zijn verdediging dat hij verminderd aansprakelijk was, omdat zijn acties een gevolg waren van z'n jeugd en videogameverslaving. De rechter schoof deze verdediging echter opzij nadat er bewijzen werden gepresenteerd dat de handelingen van de jongen vooraf waren uitgedacht.

Een straf is nog niet uitgesproken, maar de maximumstraf die hij kan krijgen voor dit misdrijf is levenslang zonder vervroegde vrijlating.

RBC huurt aanvaller van AZ

RBC Roosendaal huurt aanvaller Gregory Nelson tot het einde van dit seizoen van AZ. De snelle rechtsbuiten kon in Alkmaar de stap naar het eerste nog niet maken.

De twintigjarige Nelson speelde dit seizoen voornamelijk in Jong AZ. Het is de bedoeling dat hij in Roosendaal ervaring op hoger niveau gaat opdoen. In september 2007 debuteerde Nelson in de eredivisie, toen AZ een uitwedstrijd speelde tegen Heracles Almelo. Bij die ene invalbeurt bleef het.

RBC heeft verder nog interesse in Sparta-verdediger Maciej Wilusz. De jonge Pool, die door blessures een moeizame eerste seizoenshelft kende in Rotterdam, mag verhuurd worden op elders ervaring op te doen.

Utrecht viert 300.000e inwoner

De stad Utrecht heeft vanaf nu 300.000 inwoners. Het was nog afwachten of het een nieuwe student, een nieuwkomer of een baby zou worden. Maar het is dat laatste geworden. Baby Helena Dijkhuizen is de gelukkige. Haar vader kwam haar afgelopen maandag bij de balie van Burgerzaken aangeven.

Utrecht heeft er van de vier grote steden de afgelopen jaren het meeste inwoners bij gekregen. In Rotterdam nam de bevolking zelfs af sinds 2000. Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is Utrecht de vierde stad van het land. Nummer vijf is Eindhoven met 210.000 inwoners. Nummer zes is Tilburg met ruim 200.000 inwoners.

In 1958 kwam de stad op 250.000 en tot en met 1971 bleef de groei aanhouden tot 278.000. Daarna viel de stad ver terug: 232.000 inwoners in 1999. De bouw van stadsdeel Leidsche Rijn zorgde vanaf het jaar 2000 voor een groeispurt.

Om het inwoneraantal te vieren wordt het 'grootste kraamfeest ooit' gehouden door de gemeente. 24 januari mogen alle Utrechters beschuit met muisjes komen eten op het Plein voor het Stadhuis. Er wordt zelfs een recordpoging gedaan. Broodbelegfabrikant De Ruijter, die sinds kort een fabriek in Utrecht heeft staan, besloot voor deze gelegenheid speciale muisjes te maken in de kleuren van Utrecht: rood en wit. Het eerste Utrechtse beschuitje ontvangen de ouders.

DLC voor Castle Crashers vanaf vandaag beschikbaar

Castle Crashers is de meest gespeelde Xbox LIVE Arcade-game van 2008. In Castle Crashers speel je met vier ridders en roei je alles en iedereen uit die je tegenkomt. De mogelijkheid om dit te doen met drie anderen via Xbox Live ontbreekt ook niet, net als allemaal te unlocken bonuskarakters, wapens en spells. Vanaf vandaag is er nieuwe content te downloaden.

Voor 160 MS-Points kun je de King Pack downloaden. In het pakket zijn twee nieuwe personages te vinden, de King en de Open Faced Grey Knight. Ook krijg je de beschikking over drie nieuwe wapens, waaronder de Golden Sword. Verder is er een nieuwe soort orb te verzamelen en is er een spreuk toegevoegd om je teamgenoten te healen.

Kut-Nudist!

Ik heb altijd een vies beeld gehad van nudisten. Dat heeft te maken met een jeugdherinnering die teruggaat naar de zomer van 1990. Hoek van Holland. Ik had een gulden gekregen om een ijsje te kopen bij zo´n strandtentje met een heel groot Ola-parasol. Hier werd ik op achtjarige leeftijd traumatisch geconfronteerd met een bukkende Duitse moeder. Het was de tijd dat schaamhaar nog in de mode was. Zeker in Duitsland. Een schokkende ervaring voor een kind. Ondanks dat Ola nog steeds lekkere ijsjes maakt, zal dit merk voor mij onlosmakend verbonden blijven met de smerig behaarde foef van deze bukkende mutti.

Trein ramt 2 auto's, slechts 1 gewonde

Bij een treinongeluk waarbij twee auto's waren betrokken is slechts een gewonde gevallen. Het ongeluk voltrok zich vanochtend rond kwart over negen bij een spoorwegovergang in het Friese Buitenpost.

De eerste auto was van een haastige vrouw. "Zij zag dat de bomen dicht waren, maar besloot na een snelle blik toch over te steken, slalommend tussen de slagbomen", laat een politiewoordvoerder weten. Maar zoals gezegd, de bestuurder bleek een vrouw. Zij reed met haar auto tegen een paaltje aan, waarna de achterkant van haar auto op het spoor bleef staan. 

In een reflex stapte ze uit, en haalde haar kindje van de achterbank. Net op tijd, want de sneltrein Leeuwarden-Groningen ramde haar auto inmiddels tot een klein pakketje. "Ze had haast. Ongelooflijk, zeker met zo'n kind erbij."

Baanwerkers zagen het ongeluk al aankomen. Ze sprongen en zwaaiden als een gek om maar de aandacht van de machinist te trekken. "Een 77-jarige automobiliste dacht uit dat gezwaai op te kunnen maken dat ze wel de spoorweg kon oversteken. Zij werd geramd door de trein en kwam bekneld te zitten." Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om de hoogbejaarde vrouw uit het wrak te zagen. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

'City gaat met Juventus praten over Buffon'

Manchester City blijft het nieuws beheersen in voetbalminnend Europa. De, sinds de overname door de Abu Dhabi Group, rijkste club van Europa wil zoveel mogelijk sterspelers contracteren.

Vooralsnog lukt dit echter maar moeizaam en is alleen Robinho een echte grote naam binnen het keurkorps van manager Mark Hughes.
Naast KakŠ hoopt Man City deze maand ook Gianluigi Buffon aan te trekken. De Engelsen hebben zo'n 100 miljoen euro over voor de nationale doelman van ItaliŽ.

Volgens Tuttosport zit er progressie in de transfer en zouden verantwoordelijken van Manchester City reeds naar ItaliŽ afgereisd zijn om Juventus te ontmoeten. De Oude Dame en Buffon's zaakwaarnemer Silvano Martina hebben tot dusverre altijd ontkennend gereageerd op de berichtgeving.

Tennistoernooi Berlijn geschrapt

Het WTA-toernooi in Berlijn is van de internationale tenniskalender geschrapt. Dit werd vandaag bekendgemaakt. Het graveltoernooi vond altijd plaats in mei in de week voor Roland Garros.

Een woordvoerder van de WTA heeft gezegd dat het annuleren van het toernooi niets te maken heeft met de wereldwijde economische crisis. "De tennisfederatie van Qatar, die eigenaar is van de licentie, heeft besloten dat het niet langer in Berlijn wil blijven en wil de licentie aan de WTA terugverkopen.”

Vanaf volgend jaar internet in de trein

Vanaf volgend jaar komt er internet in de intercity treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Dat heeft de nieuwe NS-baas Bert Meerstadt vandaag gezegd.

"Of daarvoor betaald moet worden of niet weten we nog niet." Internet in de treinen vergt een grote investering van de NS, die dit dan ook graag samen met een partner wil doen. Een eerder avontuur met KPN strandde, maar ook dat bedrijf kan weer in beeld komen. "We besteden het Europees aan. Er is al gebleken dat er genoeg belangstelling is", aldus Meerstadt.

Het zal van de uiteindelijke kosten afhangen of internet in de trein gratis wordt of niet. "We zullen het nooit kostendekkend kunnen krijgen, maar zien het ook als service."

De aanbesteding loopt in de zomer af. "Daarna kan het snel gaan. Begin 2010 zie ik wel gebeuren."

Dario Silva houdt woord en scoort met prothese

Dario Silva heeft de volgende stap gezet op weg naar zijn doel: deelnemen aan de Paralympics in 2012. De 36-jarige voetballer, bij wie in 2006 zijn rechteronderbeen werd geamputeerd, scoorde twee keer in een benefietduel in Punta del Este.

De voormalige spits van onder meer Cagliari, MŠlaga en Sevilla benutte een strafschop en maakte een veldgoal. Hij speelde met een prothese aan zijn rechterbeen. Na zijn ongeluk twee jaar geleden beloof Dario Silva het voetballen niet op te geven, al realiseerde hij zich dat topniveau voor hem voorbij was.

"Het ging goed, ik was best zenuwachtig, want ik had nog niet eerder voor publiek gespeeld sinds het ongeluk. Ik richt me nu op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen. Maar niet als voetballer, maar als roeier. Voor dat doel train ik met dezelfde intensiteit als dat ik deed als voetballer."

Buikspierblessure Kuznetsova

De deelname van de Russische tennisster Svetlana Kuznetsova aan de Australian Open is onzeker. De nummer acht van de wereld kampt met een buikspierblessure.

Kuznetsova, die in Melbourne als vijfde is geplaatst, heeft nog vier dagen om te herstellen. "Ik doe mijn best. De fysiotherapeut heeft me geadviseerd twee dagen rust te nemen en me intussen te laten behandelen. Daarna begin ik rustig met trainen. Ik laat ook nog een scan maken. Ik moet gewoon hopen dat ik op tijd fit ben."

Oleguer verliest sponsor Kelme

Een rechter in het Spaanse Alicante heeft bepaald dat Kelme het sponsorcontract met Oleguer mag verbreken. Vanwege politieke uitspraken zou de Ajacied het bedrijf in sportartikelen in diskrediet hebben gebracht.

Twee jaar geleden weigerde Oleguer in een interview een terrorist van de ETA te veroordelen. "De rechtsstaat kent vele schaduwzijden," zei de Catalaan toen onder meer.

Overigens loopt er nog een rechtzaak tegen hem. De verdediger hoorde eind september twee jaar tegen zich eisen vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij rellen in Sabadell, in 2003. Volgens de aanklacht zou Oleguer, toen nog spelend voor Barcelona, ‘verschillende objecten hebben gegooid op agenten.’ Bij de rellen vielen twintig gewonden en werden elf jongeren, onder wie Oleguer, gearresteerd.

Man levert 2 auto's in 3 dagen in bij politie

Een man uit Ureterp heeft in drie dagen tijd twee auto's moeten inleveren bij de politie. Het was afgelopen zondag al de zoveelste keer dat de 23-jarige Fries werd betrapt voor het rijden zonder rijbewijs. Omdat zijn rijbewijs al eens eerder was ingevorderd, besloot de politie nu ook zijn voertuig in beslag te nemen.

Geen probleem, aldus de Ureterper. Hij beloofde de politie dan ook snel weer op de weg terug te keren met een nieuwe auto. En inderdaad, gisteravond betrapte een motoragent hem achter het stuur van een zojuist gekochte auto. Of de man er nu wel iets van leert is nog niet duidelijk, maar de politie heeft ook het tweede voertuig in beslaggenomen.

Van der Wal haalt nominatie Vancouver

Snowboarder Dolf van der Wal heeft een olympische nominatie behaald. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Japan eindigde de Nederlander als achtste op het onderdeel halfpipe. Vorige week haalde Nicolien Sauerbreij al een nominatie op de parallel reuzenslalom.

De 21-jarige snowboarder maakte, na een half jaar blessureleed, in Gujo zijn rentree in de wereldbeker. Van der Wal bereidde zich voor op de wereldkampioenschappen in het Koreaanse Gangwon, komend weekeinde.

Van der Wal moet volgend seizoen vormbehoud tonen om het startbewijs voor Vancouver daadwerkelijk binnen te halen.

Didulica: "Moeilijk om gemotiveerd te blijven"

AZ-reservedoelman Joey Didulica had gehoopt dat hij op zoek kon gaan naar een andere club, maar helaas voor hem zit dat er niet in.

“Ik heb voorzitter Dirk Scheringa voor de winterstop gevraagd of ik weg mocht, maar volgens hem ben ik erg belangrijk voor de groep en hij wil me niet laten gaan. Einde discussie. Ik ben wel blij dat hij eerlijk was. Hij gaf me geen valse hoop, vertelde tenminste de waarheid,” aldus de doelman die begin dit seizoen nog wat anders had gehoord van de directeur voetbalzaken Marcel Brands. “Hij zei dat ik in januari mocht vertrekken. Nu is de situatie dus anders. Ik ben niet teleurgesteld in mensen, wel in hun woorden. I’m sick of people feeding me bullshit. Dat is het afgelopen halfjaar gebeurd.”

Didulica had erop gerekend dat hij dit seizoen een vaste plek in de basis had, maar AZ-coach Louis van Gaal koos voor Sergio Romero. “Het doet nog steeds pijn. Het gaat nu erg goed met AZ, maar ik maak er geen deel van uit. Ik ben een soldaat die in de frontlinie wil vechten. Maar als tweede keeper heb ik een passieve rol. Ik kan niet de dominante persoon zijn die ik in werkelijkheid ben,” aldus Diculica die zei dat, mocht de situatie niet veranderen, hij in de zomer alsnog wil vertrekken uit Alkmaar. “Alleen wordt het er niet makkelijker op om weg te komen als ik niet speel. Ik zit in een moeilijke situatie. M’n carriŤre ontglipt me. Het is erg moeilijk om gemotiveerd te blijven. Ik heb elke Rocky-dvd gezien, maar toch lukt dat niet altijd.”

Hello Kitty-ziekenhuis levert 2000 baby's op

Het Hello Kitty-ziekenhuis in Taiwan is een succes. Er zijn inmiddels al zo'n 2000 baby's geboren. De methode werkt, zegt het ziekenhuis.

Het idee is dat het tekenfilmfiguurtje Hello Kitty de stress vermindert. En dus moet alles in dezelfde Hello Kitty-stijl. Zo slapen de baby's onder Hello Kitty-dekens, het personeel heeft kleding aan van het poesje, zelfs de artsen. En de kersverse moeders worden helemaal in het roze gestoken. Een foto staat hier.

Het ziekenhuis bestaat nu zo'n twee jaar. Hello Kitty staat in Azië symbool voor de schattigheid. Het witte poesje dat veel lijkt op Nijntje, is vooral populair onder jonge meisjes. Er zijn allerlei, veelal roze prullaria te verkrijgen waarop het beestje te zien is.

Met dank aan angel007 voor de submit

Kas van Iersel weer bij RTL4

Kas van Iersel zal vanaf vrijdag weer te horen zijn op RTL4. Hij gaat het programma X-factor voorzien van commentaar. Eerder was hij de stem van RTL Boulevard, maar daar moest hij mee stoppen.

Hij werd in augustus ontslagen toen hij een dag verstek liet gaan na een conflict over zijn contract. Volgens Van Iersel duurde het maanden voordat hij een nieuw contract kreeg opgestuurd. De rechtbank bepaalde toen dat zijn oude werkgever hem weer in dienst moest nemen.

RTL ging daarop in overleg met Van Iersel, die ook voice-over is bij Sky Radio.

De geschiedenis van het American Football (slot)

Om de twee weken op of rond zondag vind je een stuk van FOK!user Days-Of-Wild op FOK!sport. Hij neemt ons mee in de wereld van het American Football, en dan met name de NFL. Deel I en Deel 2 van de geschiedenis van het American Football op FOK!sport kwamen de vorige keren aan de beurt en zondag was Deel III aan de beurt. Vandaag volgt het slot.

De gevolgen van de fusie (1970 - nu)

Buiten de eerder genoemde zaken die overgenomen waren bij de fusie, werden ook de statistieken en records van spelers en teams door de NFL overgenomen, iets wat bij de AAFC-fusie niet gebeurde. Ook kregen zwarte spelers in de NFL meer kansen. De nieuw ontstane NFL zou met 24 teams gaan spelen, wat later uitgebreid zou worden tot 28 rond 1970 en inmiddels 32 teams is geworden. Geen enkel team zou opgedoekt hoeven te worden. AFL-teams die in dezelfde stad speelden als NFL teams moesten die teams een "schadeloosstelling" betalen.

De nieuwe NFL werd in twee competities (conferences) opgedeeld, de tien AFL-teams aangevuld met drie NFL-teams vormden de American Football Conference (AFC) en de overige 13 NFL-teams vormden de National Football Conference (NFC). Inmiddels zijn er 32 teams, nog steeds twee conferences met elk vier divisies Noord, Oost, West en Zuid van elk vier teams. De winnaars van de divisies, aangevuld met een aantal wildcard teams maken in een knock out-toernooi (de playoffs) uit wie de divisie- en conference kampioenen worden. De twee conference winnaars spelen dan tegen elkaar om de Superbowl, het belangrijkste sportevenement in de Verenigde Staten en een gigantische bron van inkomsten voor de televisiestations.

Nieuwe concurrentie

Sinds de AFL-NFL fusie is de NFL dominant geweest. Er zijn diverse pogingen geweest een nieuwe American football league op te zetten, maar deze zijn allemaal mislukt. In 1974 ontstond de World Football League, een 12-team competitie met nieuw gevormde teams die wel spelers van de NFL weghaalden. Alhoewel het aanvankelijk goed leek te gaan, met veel toeschouwers bleek na een aantal weken dat de meeste toeschouwers gratis naar binnen mochten als publiciteitsstunt. Dit zorgde er voor dat er weinig geld binnenkwam en teams in financiŽle problemen kwamen. Twee teams haalden het einde van de competitie niet. Ondanks de problemen ging er toch een tweede seizoen van start. Er was flink wat reorganisatie en heel wat, meest contractvrije, spelers gingen over naar de WFL en de competitie ging met elf teams van start. Wederom waren er financiŽle problemen en het seizoen werd na dertien wedstrijden afgebroken. Een aantal teams heeft, zelfs via de rechter, geprobeerd om tot de NFL toegelaten te worden, maar allen werden geweigerd. Een aantal zaken die in de WFL zijn bedacht zijn later door de NFL overgenomen, zoals de kic-koff vanaf de 30 yard-lijn. Ook het Thursday Night Football is van de WFL afkomstig.

Tussen 1983 en 1985 was er nog de United States Football League. Begonnen met 12 teams, uitgegroeid tot 18 teams in 1984 en geŽindigd met 14 teams in 1985. Er waren plannen voor een seizoen in 1986, maar door een rechtszaak aangespannen tegen de NFL, vanwege een monopoly op TV rechten en sommige stadions, is dat seizoen er nooit gekomen. Hoewel de USFL de rechtszaak na vele jaren in feite had gewonnen, de NFL had een monopoly bij de drie grote TV stations, werd bepaald dat de NFL niet de USFL dwars zat om een contract te sluiten. Het kwam namelijk door het mismanagement binnen de USFL, waardoor het niet lukte. De USFL had immers een speelschema dat plaats vond in de maanden dat de NFL niet speelde, omdat veel spelers bang waren dat de USFL het niet zou halen tekenden ze contracten bij de NFL teams en Canadese teams. Hierdoor was de USFL niet meer in staat om de benodigde teams samen te stellen, wat los stond van de schuld die inmiddels torenhoog was.

Toch was ook de USFL niet geheel zonder invloed op de NFL. Vele van de wijzigingen die de USFL toepaste op de regels, werden in de jaren die volgden door de NFL overgenomen. Ook werden vele ex-USFL-spelers populair in de NFL en werden teams opgericht in gebieden waar de USFL heel populair was geweest. Ook zijn vele spelregelwijzigingen overgenomen, zoals de twee-punt conversie, de mogelijkheid om beslissingen van scheidsrechters aan te vechten via instant-replay en de salary cap die in 1994 door de NFL werd ingesteld.

In 2001 werd een andere competitie in Amerika opgericht, de XFL, opgericht door Vince McMahon, eigenaar van de WWF, World Wrestling Federation. Zij hielden het slechts ťťn seizoen uit, en begonnen de week nadat de NFL geeindigd was met de Superbowl. Door minder regels en penalties hoopte men het succes van de WWF te kunnen combineren met American football. Dit mislukte totaal, en na aanvankelijke hoge kijkers aantallen, daalde het aantal kijkers al heel snel tot een dramatisch laagste aantal wat er ooit gemeten was op primetime bij een groot TV station in Amerika. De XFL was de eerste football competitie die gebruikt maakte van een sky-cam, iets wat later door de NFL is overgenomen.

De NFL buiten Amerika

Om football buiten de VS te promoten en om jonge spelers de gelegenheid te geven ervaring op te doen werd door de NFL een nieuwe competitie opgestart in 1991, de World League of American Football. Hierin zaten teams uit Amerika, ťťn uit Canada en drie uit Europa. Deze competitie bestond twee jaar en stopte uiteindelij, omdat de Amerikaanse team-eigenaren er geen geld meer in wilden stoppen. Tijdens deze twee jaar werd de van de USFL overgenomen twee-punts conversie getest en in 1994 in de NFL ingevoerd. Om een anti-trust rechtszaak te helpen winnen, en nog steeds vanwege de ervaring van jonge spelers, werd deze competitie nieuw leven ingeblazen in 1995 onder de naam World League en bestond uitsluitend uit Europese teams, waaronder de Amsterdam Admirals. In 1997 werd de naam gewijzigd in NFL Europe, en in 2006 nogmaals in NFL Europa. In 2007 werd de stekker uit deze competitie getrokken. In het laatste jaar bestond de competitie uit vijf Duitse teams en de Amsterdam Admirals, in 2005 de winnaar van de World Bowl, het officiŽle kampioenschap, en in 1995 (het eerste jaar) en 2006 de verliezend finalist. De NFL competitie in Europa is vervangen door een wedstrijd uit de reguliere NFL competitie die in het Wembley Stadium in Londen wordt gespeeld.

De toekomst

Voor 2009 stonden er twee nieuwe competities op stapel, de All American Football League en de United Football League. In 2010 zou de United States Football League moeten starten. Door de kredietcrisis is het nog niet zeker of deze ook gaan beginnen. De toekomst zal uitwijzen of zij het goed gaan doen en of ze enige impact op de NFL hebben. Naast de professionele en college competities zijn er in de VS nog vele semi-professionele-, dames-, high school-, indoor- en amateur-competities. Ook in andere werelddelen, met name Europa, zijn er vele American Football competities.

Feit is dat door de NFL het American football is uitgegroeid tot de populairste kijksport in Amerika. De gemiddelde toeschouwersaantallen per wedstrijd zijn veruit het hoogste van welke sport dan ook ter wereld. De absolute aantallen van vele sporten zijn groter dan die van de NFL, omdat er relatief weinig wedstrijden gespeeld worden. Door de manier waarop de NFL is opgezet, de draft (het kiezen van nieuwe speler uit college teams), de salary cap (een maximum wat een team aan salarissen mag uitbetalen in een seizoen) en het verdelen van inkomsten zijn niet alleen de teams redelijk gelijkwaardig aan elkaar, er is sinds 1993 geen enkele spelersstaking of iets vergelijkbaars geweest, de enige competitie in Amerika waarbij dit het geval is.

Osama roept op tot strijd om Gaza

Het boegbeeld van de terroristische organisatie al-Qaeda, de Saudiër Osama bin Laden, heeft op een geluidsband opgeroepen tot strijd tegen de Israëlische aanvallen op Gaza. Osama's oproep werd vandaag op extremistische websites afgespeeld.

Zoals gebruikelijk betoogde Osama dat religieus plichtsbesef tot deze gerechvaardigde strijd of jihad dwingt. "God heeft ons met het geduld begiftigd nog eens zeven jaar de heilige oorlog te voeren en dan nog zeven jaar en zeven jaar."

Osama, of iemand met een stem die zeer sterk op diens stemgeluid lijkt, zei dat de financiële crises hebben aangetoond dat de invloed van de Verenigde Staten afneemt en dat Israël dus ook zwakker wordt. De vraag is of Amerika nog decennia kan doorgaan met zijn oorlogen, aldus Osama.

Osama bin Laden en zijn Egyptische rechterhand, Ayman al-Zawahiri, worden onder meer verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen in het noordoosten van de VS in september 2001. Zij waren daarom eind dat jaar het doelwit van Amerikaanse aanvallen in hun toenmalige verblijfplaats, Afghanistan.

Beiden zijn sindsdien spoorloos en houden zich mogelijk op in het ontoegankelijke grensgebied van Afghanistan en Pakistan. Ze hebben meer dan zestig boodschappen gepubliceerd; al-Zawahiri meestal ook met beeld.

Osama verschijnt zelden in beeld. Maar hij was in september 2007 voor het eerst sinds jaren weer op video te zien. Vorig jaar verspreidde hij of zijn entourage vier geluidsopnames met vermaningen en raadgevingen.

(foto: ANP)

Meer dan 3 miljoen eu-domeinnamen geregistreerd

Domeinnamen met .eu zijn erg populair. Op 11 januari werd de drie miljoenste domeinnaam met .eu geregistreerd, maakte de Europese Commissie vandaag bekend.

Binnen Europa is het eu-domein nu het vierde meeste populaire internetdomein van alle domeinen van de Europese landen. Op wereldniveau staan domeinen met .eu op een negende plaats. Het populairst blijft .com.

"De drie miljoen .eu-domeinen getuigen van het vertrouwen van Europese internetgebruikers in .eu", aldus Viviane Reding, Europees commissaris voor Informatiemaatschappij en media. Ze is vooral blij dat een toenemend aantal kleine- en middelgrote ondernemingen .eu-domeinen gebruiken.

Eu-domeinnamen zijn sinds 2,5 jaar beschikbaar. In Nederland zijn er 24,7 eu-domeinen in gebruik per duizend inwoners.

Djokovic eenvoudig door in Sydney

Novak Djokovic heeft de kwartfinales van het toernooi in Sydney gehaald. De ServiŽr, als eerste geplaatst, won met 6-1 en 6-2 van de Fransman Paul Henri Mathieu.

Djokovic werd vorige week in de eerste ronde in Brisbane uitgeschakeld door de Let Ernests Gulbis. Djokovic zei toen dat kwam omdat hij met zijn nieuwe racket z'n ritme nog niet gevonden had.

Djokovic verdedigt komende week bij de Australian Open zijn titel.

Armstrong wint centimeters met 'zoolloze' schoen

Om extra seconden te winnen bij zijn rentree grijpt wielrenner Lance Armstrong de nieuwste technieken aan. De zevenvoudig winnaar van de Tour de France gaat met een revoltionaire zoolloze koersschoen rijden. Dit meldt De Telegraaf.

Nike ontwikkelde een schoen waar een carbonprofiel van Armstrongs voetzool onderop zit. Op deze manier komt de Amerikaan lager op zijn fiets te zitten en dat levert weer aerodynamische winst op.

Armstrong gaat in de Tour Down Under aankomende dinsdag overigens van start met het nummer 1275 op zijn racefiets. Het is dan 1275 dagen geleden dat de Amerikaan zijn laatste wegwedstrijd reed.

Van Basten: 'In Arena hangt de beste sfeer'

De aanhang van Ajax staat niet bekend om zijn fanatieke sfeer in Nederland. Dit beeld berust niet op waarheid volgens de coach van Ajax, Marco van Basten. De trainer is van mening dat de steun van de fans in de eerste helft van het seizoen geweldig was.

Van Basten gaat nog een stapje verder in zijn lof over de fans. “In de Arena heerst mijns inziens momenteel de beste sfeer van alle stadions in Nederland. Het publiek is heel positief, zelfs als we slecht spelen. Natuurlijk proef je de behoefte om kampioen te worden. Maar ze staan niet stil langs de kant. Ze willen helpen.

De trainer heeft wel een verklaring voor de goede sfeer. “Dat komt doordat er veel warmte is van alle kanten. En herkenbaarheid. Ajax is nog steeds de uitzondering met 15 van de 24 selectiespelers die uit de jeugdopleiding komen. Het blijft een bijzondere club,” zo zegt hij tegenover Sportweek.

Met dank aan poehej en Jimmie voor de submit

[NBA] Denver nipt langs Dallas

De Denver Nuggets wonnen thuis van de Dallas Mavericks maar een makkelijke wedstrijd was het niet. De Mavs werden met 99-97 verslagen in het Pepsi Center in Denver.

De Nuggets moesten het doen zonder hun sterspeler Carmelo Anthony. De grote forward was afwezig vanwege een handblessure. De point guard Chauncey Billups, die in de ruil met Detroit is overgekomen voor Allen Iverson, was sterk aanwezig met 23 punten en vier assists. Daarbij kreeg hij hulp van Nenť, die de wedstrijd met twintig punten en zes rebounds eindigde. Dahntay Jones en Chris Andersen waren goed voor vijftien punten. JR Smith kwam niet verder dan twee punten in meer dan dertig minuten speeltijd.

De grote score van Dirk Nowitzki van 44 punten was niet voldoende om de winst te pakken. De Duitser pakte daarbij ook nog eens veertien rebounds maar reageerde teleurstellend na de wedstrijd. Het is de zestiende verlies dat de Mavs leidden dit jaar. Hiermee lijken de kansen op de play-offs steeds kleiner te worden. Jason Kidd, die dit team zou moeten leiden met al zijn ervaring, kwam niet verder dan twee punten.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Denver NuggetsDallas Mavericks99-97
Sacramento KingsOrlando Magic107-139
Phoenix SunsAtlanta Hawks107-102
Houston RocketsLos Angeles Lakers100-105
Minnesota TimberwolvesMiami Heat96-99
Memphis GrizzliesCleveland Cavaliers87-102
Detroit Pistons Charlotte Bobcats78-80

Ajax laat Djuricic voorlopig lopen

De 17-jarige ServiŽr Filip Djuricic hoeft voorlopig niet te rekenen op een contract bij Ajax.

De ServiŽr is vooralsnog niet goed genoeg bevonden door de Amsterdammers. Ajax heeft Djuricic de afgelopen maanden enkele keren bekeken, maar daaruit is niet naar voren gekomen dat de spelmaker van ServiŽ onder 17 iets kan toevoegen.

"Het is best een aardige speler, maar voor de positie van nummer tien hebben we al genoeg opties," aldus technisch manager Danny Blind in het Algemeen Dagblad.

De jeugdinternational werd gisteren overigens ook in verband gebracht met Manchester United.

Gezocht: oud-deelnemers aan BB, de Bus en DGK

FOK! bestaat bijna tien jaar en dus bestaat reality tv zoals Big Brother, De Bus en De Gouden Kooi ook tien jaar. Want FOK! kreeg bekendheid dankzij Big Brother. Nu zijn we op zoek naar de smaakmakers uit alle BB-series en aanverwante reality soaps. Dus de winnaars, de losers, de lovers en grote bekken. En de zwangere vrouw. Tanja, Joost, Chantal, Roel en Dido. Seki, Job en Antoinette, Stephan en Nicolaas uit De Gouden Kooi, Rolf Wouters, enz.

Weet jij hoe we deze mensen kunnen bereiken of ben je zelf één van deze mensen? Neem dan even een kijkje in dit topic op het FOK!forum. We gaan uiteraard 'prudent' met gegevens om.

Contador achter op schema

L'…quipe meldt dat Alberto Contador voor een lichte voorbereiding op zijn grootste doel in 2009, de Tour de France, kiest. Contador, die in 2008 de Vuelta en de Giro wist te winnen, zal als voorbereiding slechts vier koersen gaan rijden.

De Spaanse wielrenner zei dat zijn voorbereiding tot nu toe nog niet ideaal gaat. "Ik lig iets achter op mijn schema ten opzichte van andere jaren," aldus Contador die zich geen zorgen maakt. "Dat ik iets achter lig, baart me geen zorgen. Het is nog te vroeg om echt conclusies te trekken over mijn conditie."

Contador begint met koersen in Portugal waar hij van 18 tot 22 februari de Ronde van de Algarve zal rijden. Daarna rijdt hij de voorjaarskoersen Parijs-Nice, Ronde van CastilliŽ en Leon en de Ronde van het Baskenland. In april en mei zal hij de belangrijkste Touretappes gaan verkennen.

Botte rekening nabestaanden omgekomen man

Een 22-jarige Australiër die vorige week donderdag samen met zijn broer onder honderd ton ijs terechtkwam in Nieuw-Zeeland, heeft ongewild zijn familie opgezadeld met een forse rekening. Hij had namelijk een auto gehuurd en de sleutel daarvan zat nog in zijn  zak toen hij bedolven raakte onder het ijs. Het autoverhuurbedrijf verhaalt nu de kosten van de verloren sleutel, bijna duizend euro, op de familie van de man.

De Nieuw-Zeelandse premier John Key reageerde vandaag geagiteerd: "Het bedrijf heeft misschien juridisch een punt, maar zou verder moeten kijken en moeten zien dat het hier gaat om het tragische verlies van twee Australiërs." Hij noemde het bedrijf ‘bot’. Nadat ook vertegenwoordigers uit de toeristensector kwaad reageerden, heeft het autoverhuurbedrijf besloten de kosten kwijt te schelden.

Het stoffelijk overschot van de 22-jarige ligt nog steeds bedolven onder het ijs van de Fox Glacier op het Zuider-eiland. Het lichaam van zijn eveneens omgekomen 24-jarige broer werd enkele uren na het ongeval geborgen.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Middelkoop door, Koning en Huta Galung klaar

Er is nog maar ťťn Nederlander over in het kwalificatietoernooi van het Australian Open. Waar Michel Koning en Jesse Huta Galung hun partijen verloren, wist Matwť Middelkoop zijn tegenstander wel te verslaan.

Huta Galung (175) verloor met 7-6 en 6-3 van de Spanjaard Santiago Ventura (118). Ook Koning (268) ging na twee sets van de baan af: hij verloor van de Canadees Frank Dancevic (131) met 6-3 en 6-3.

Matwť Middelkoop (259) had op het eerste gezicht de moeilijkste loting. Hij moest het namelijk opnemen tegen een top 100-speler, namelijk de als eerste geplaatste Chileen Paul Capdevilla (94). Hoewel Capdevilla in totaal meer punten naar zich toetrok, stapte Middelkoop als winnaar van de baan af: 6-3, 2-6 en 6-4.

In de volgende ronde speelt Middelkoop tegen de Rus Alexander Kudryavtsev, de nummer 218 van de wereld.

Toiletactivist Sim Jae-duck overleden

De Zuid-Koreaanse toiletactivist Sim Jae-duck is vandaag op 69-jarige leeftijd overleden, maakte een woordvoerder van de Wereld Toilet Vereniging (WTO) vandaag bekend. Sim Jae-duck zette zich in voor een betere hygiëne via schonere toiletten.

Sim werd geboren in een wc. Dit kondigde destijds in Korea geluk aan. Toen hij in 1995 burgemeester van Suweon werd, begon hij campagnes voor schoon sanitair. Als het aan hem lag werden toiletten 'schone en mooie plaatsen van rust die vervuld zijn van cultuur'. In 1999 stichtte hij vervolgens de Koreaanse Toiletvereniging, die zich vervolgens over de hele wereld verspreidde en sinds 2001 als de Wereld Toilet Vereniging (WTO) verder ging.

Een jaar geleden begon Sim met de Wereld Toilet Vereniging die zich inzet voor een betere gezondheid dankzij schoon sanitair. Hun lijfspreuk is dan ook 'Toilet is leven'. Naar schatting leven er in arme landen ongeveer twee miljard mensen zonder toiletvoorzieningen.

In 2007 liet SIm een groot huis in de vorm van een toilet bouwen uit staal, beton en glas. Hij hoopte in zijn toiletpotvorminge huis in Suweon te sterven, maar overleed in een ziekenhuis in Seoul aan de gevolgen van kanker.

Een foto van het opmerkelijke huis is hier te vinden.

Meer informatie over de Wereld Toilet Vereniging is hier te vinden.

Speech Wilders 'carnavalsschlager'

Wetenschapper Jaap de Jong, die deze maand een conferentie over retorica aan de Universiteit Leiden mede organiseert vergelijkt toespraken van bekende personen met muziekstukken. "Een toespraak van Obama steekt in elkaar als een compositie van Bach. Een speech van Wilders heeft daarentegen meer weg van een carnavalsschlager", aldus De Jong.

Volgens De Jong kan Obama heel goed herhalen en weet hij deze op een goede, muzikale manier uit te buiten. "Een Obama-toespraak bevat bijvoorbeeld drie thema's die elk vijf keer terugkomen. Vlak voor een thema afloopt, wordt het volgende thema geïntroduceerd. Aan het eind in de samenvatting, de peroratie, komen de drie thema's weer bij elkaar in een knappe apotheose", aldus Neerlandicus De Jong. Deze opbouw is vergelijkbaar met een compositie van Bach.

De Jong is dan ook erg blij dat een man met deze kwaliteiten de toekomstige president van Amerika is: "Obama heeft de monolog en de speech weer hoog op de agenda gezet."

Volgens de wetenschapper gebruikt Wilders een vergelijkbare techniek, alleen is er een groot verschil wat de inhoud van de boodschap betreft. "Wilders kent maar weinig beperkingen. Hij doet altijd stevige uitspraken en grossiert in stevige metaforen en hyperbolen. Bij hem is het nooit 'soms', 'meestal' of 'in enkele gevallen' ", aldus de Leidse wetenschapper. "En over een uitspraak als 'dit is een flutbegroting van het allerslechtste kabinet ooit' kun je natuurlijk nooit meer heen bieden."

De conferentie Rhetoric in Society vindt plaats van 21 tot 23 januari.

Red de wereld in Mario & Luigi 3 screenshots

Enkele jaren terug kwamen Mario en Luigi met zijn tweetjes naar de Gameboy Advance in de vorm van Mario & Luigi: Superstar Saga. Toen de Nintendo DS verscheen, liet het vervolg niet lang op zich wachten. Mario & Luigi: Partners in Time voegde touchscreen functies toe.

Dit jaar moet dan eindelijk het derde deel verschijnen. De precieze titel is nog niet bekend en de game gaat nu door het leven als Mario & Luigi 3. Vandaag zijn er enkele screenshots verschenen. De game verschijnt 11 februari in Japan.

Gewonde scooterrijder uur lang genegeerd

Een 21-jarige scooterrijer uit Velserbroek heeft gistermorgen zeker een uur lang gewond, en waarschijnlijk ook bewusteloos, langs een fietspad gelegen eer een voorbijganger hulp inriep. Vermoedelijk zijn er tientallen fietsers en bromfietsers de man voorbij gereden, maar hebben zij geen actie ondernomen, aldus de politie.

Het slachtoffer kan zich niet veel herinneren van het ongeval, maar hij weet wel dat hij in Velsen-Noord in een flauwe bocht met zijn scooter door de gladheid onderuit ging. Een voorbijganger heeft uiteindelijk de politie gewaarschuwd. De man is naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat hij een hersenschudding opgelopen had.

Met dank aan john6 voor de submit.

[Dakar] Uitslag etappe 10

De tiende etappe in de Dakar Rally ging van Copiapo naar Copiapo. De oorspronkelijke proef werd ingekort tot 476 kilometer en voor de vrachtwagens was dit 423 kilometer. Bij de motoren wist Jordi Viladoms te winnen. Bij de auto's was Carlos Sainz de snelste, terwijl Vladimir Chagin bij de vrachtwagens won.

Viladoms, die de snelle assistentie van klassementsleider Marc Coma is, wist in de tiende etappe Alain Duclos en Pal Anders Ullevalseter voor te blijven. Beste Nederlanders waren Henk Knuiman, Frans Verhoeven en Teus Visser op de plaatsen acht, negen en tien. In het klassement blijft Coma aan de leiding met een ruime voorsprong op David Fretigne en Ceryl Despres. Verhoeven staat negende, Knuiman tiende en Visser zestiende.

Bij de quads was Marcos Patronelli de snelste voor Josef Machacek en Hubert Deltrieu. In het klassement staat Machacek nog ruim voor Patronelli en Rafal Sonik. Over het resultaat van de enige Nederlander Martijn van Gastel is nog niets bekend.

Sainz wist bij de auto's ook de tiende etappe te winnen. De Volkswagen-coureur was nipt sneller dan de Hummer van Robbie Gordon. Mark Miller werd op ruime afstand derde. Beste Nederlander werd Rene Kuipers die als dertiende eindigde. Tonnie van Deijne verloor vier uur door een gebroken aandrijfas. Orlando Terranova was snel onderweg in de etappe, maar hij crashte zwaar. In het klassement gaat Sainz aan de leiding voor Miller en Giniel de Viliers. Kuipers klom op naar plaats acht, terwijl Van Deijne enkele plaatsen in moest leveren.

Bij de vrachtwagens was Chagin opnieuw de snelste. De Rus bleef Gerard de Rooy en Firdaus Kabirov voor. Deze laatste twee hebben voor het helpen van Thomas Tomecek wel tijd teruggekregen. In het klassement gaat Kabirov nog nipt aan de leiding voor Chagin. De Rooy staat op ruime afstand derde.

Na de tiende etappe dook het gerucht op dat veel equipes een waypoint gemist zouden hebben. Mocht dit gerucht waar zijn, dan zal het klassement bij de auto's veel veranderen, omdat het de Volkswagens betreft. Ook Mirjam Pol die aan de leiding gaat bij de vrouwen, zou het waypoint gemist hebben. Onduidelijk is nog wat de organisatie zal gaan besluiten.


Uitslag etappe 10:

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 009ViladomsKTM06:35:26
2 014DuclosKTM06:36:32 + 00:01:06
3 004UllevalseterKTM06:37:33 + 00:02:07
4 005RodriguesKTM06:43:55 + 00:08:29
5 003CasteuKTM06:44:10 + 00:08:44

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 273PatronelliCAN - AM 08:20:30
2 250MachacekYamaha08:20:58 + 00:00:28
3 255DeltrieuPolaris09:13:08 + 00:52:38
4 272BrazinaYamaha09:34:24 + 01:13:54
5 268KraftPolaris10:01:20 + 01:40:50

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 301Sainz/PerinVolkswagen05:32:55
2 309Gordon/GriderHummer05:33:16 + 00:00:21
3 308Miller/PitchfordVolkswagen05:40:34 + 00:07:39
4 306Chicherit/BaumelBMW05:45:20 + 00:12:25
5 304Roma/Cruz SenraMitsubishi05:47:56 + 00:15:01

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz05:14:40
2 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF05:16:23 + 00:01:43
3 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz05:18:36 + 00:03:56
4 508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz05:46:50 + 00:32:10
5 504Loprais/Stajf/HolanTatra05:47:17 + 00:32:37


Klassement na etappe 10

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 002 ComaKTM 43:52:30
2 012FretigneYamaha45:17:20 + 01:24:50
3 001DespresKTM45:23:41 + 01:31:11
4 009ViladomsKTM45:49:10 + 01:56:40
5 005RodriguesKTM45:58:08 + 02:05:38

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 250MachacekYamaha57:53:17
2 273PatronelliCAN - AM 60:23:51 + 02:30:34
3 262SonikYamaha63:08:03 + 05:14:46
4 272BrazinaYamaha67:56:31 + 10:03:14
5 255DeltrieuPolaris69:04:23 + 11:11:06

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 301Sainz/PerinVolkswagen38:59:02
2 308Miller/PitchfordVolkswagen39:26:33 + 00:27:31
3 305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen39:40:15 + 00:41:13
4 304Roma/Cruz SenraMitsubishi40:12:15 + 01:13:13
5 309Gordon/GriderHummer40:33:40 + 01:34:38

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz40:01:23
2 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz40:01:37 + 00:00:14
3 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF40:33:55 + 00:32:32
4 508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz44:32:57 + 04:31:34
5 507Echter/Ruf/KleinMAN45:38:02 + 05:36:39


Etappe 11 Copiapo - Fiambalo

De elfde etappe zou de coureurs brengen van Copiapo naar Fiambalo over 680 kilometer, waarvan 215 kilometer speciale proef zou zijn. De organisatie heeft deze etappe afgelast vanwege weersomstandigheden. De coureurs rijden nu over de openbare weg richting Fiambalo.

'Betaalgedrag overheid remt economie'

Als de Nederlandse overheid haar rekeningen eerder betaalt, betekent dat een enorme stimulans voor het bedrijfsleven. Het verbetert de kaspositie en levert extra banen op. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van incassobureau Intrum Justitia.

De kaspositie van het bedrijfsleven verbetert volgens de onderzoekers per direct met anderhalf miljard euro als openstaande bedragen binnen dertig dagen worden voldaan. De overheid betaalt nu na 46 dagen. Bovendien zou het op tijd betalen van de rekeningen tweeduizend extra banen opleveren.

Man vraagt 13-jarige om naaktfoto's via Xbox Live

Lekker op de Xbox spelen is niet altijd even onschuldig. Een 24-jarige man uit Portsmouth zit momenteel in de gevangenis in afwachting van een rechtszaak. De Amerikaan vroeg namelijk via Xbox Live naaktfoto's van een 13-jarige jongen. Hij gaf ook advies over hoe de jongen moest masturberen.

Volgens de man ging het allemaal om een grapje. Maar de politie kon er niet om lachen. De man blijft voorlopig nog in hechtenis, aangezien hij de 20.000 dollar niet kon opbrengen om op borgtocht vrij te komen.

Mocht de man veroordeeld worden dan kijkt hij tegen een gevangenisstraf aan van vijf tot twintig jaar.

Knallen met Halo rifle in Fable 2 DLC

Knothole Island, de pas uitgekomen downloadable content voor Fable 2, kent meer geheimen dan we aanvankelijk dachten. Zo is er namelijk een speciaal geweer te vinden om je vijanden mee af te knallen. Misschien een beetje uit de tijdsgeest, maar toch cool: een geweer uit Halo.

Het geweer is te verkrijgen bij 'The Box of Secrets' winkel en is te verkrijgen met een hoop experience points. Wat je hier voor krijgt?

- 59 damage per shot
- 24 shoten per magazijn
- een bereik van 50
- plaats voor een augment

Hieronder wat plaatjes van het geweer:Alle bekende karakters in launchtrailer LotR: Conquest

Gisteren kwam in Amerika de game Lord of the Rings: Conquest uit. Hier in Europa moeten we er nog twee dagen op wachten, maar omdat de game al beschikbaar is, is er ook een launchtrailer te bekijken. Hierin krijg je een kort overzicht van wat er allemaal mogelijk is in de game en met wie je allemaal zult kunnen vechten.

Lord of the Rings: Conquest verschijnt vrijdag voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo DS.

In dit strategische actiespel vechten spelers aan de zijde van zowel het Goede als het Kwade in alle grote veldslagen uit de The Lord of the Rings-films. In het Battlefront-format kunnen ze op elk moment wisselen van personage, zodat ze het personage kunnen kiezen dat het beste past bij bepaalde omstandigheden of hun favoriete spelstijl. Zodoende kunnen ze alle woelige en spannende conflicten uit de films herbeleven (en zelfs opnieuw uitvinden) terwijl ze kiezen hoe ze hun doelen het beste kunnen behalen en hun vijanden kunnen verslaan. Bij online-spellen met meerdere spelers kunnen gebruikers al vanaf het begin ervoor kiezen om aan de zijde van het Kwade te vechten.

Sony toont hun releaselijst voor de Benelux

Wat mogen we de komende twee maanden verwachten van Sony? Goede vraag, om antwoord te geven heeft Sony een releaselijst vrijgegeven met de games die tot maart nog in de Benelux zullen gaan verschijnen. Helaas hebben we geen exacte data gekregen. Het is dus nog even wachten tot wanneer we precies moeten wachten.

Februari

PlayStation2
WipEout Pulse

PSP
Patapon 2

PSN
SOCOM CONFRONTATION
Ragdoll KungFu
Flower

PLAYSTATION3
SOCOM CONFRONTATION bundel (+ headset)
Killzone 2 (27-02)

Maart

PlayStation2
Buzz! De Slimste van Nederland
SingStar Queen

PSP
Buzz! De Slimste van Nederland
Resistance Retribution

PSN
Fat princess

PLAYSTATION3
Buzz! De Slimste van Nederland
SingStar Queen

Wielaert naar Ajax dankzij zijn vader

Rob Wielaert heeft de transfer naar Ajax te danken aan zijn vader, die hiervoor hoogstpersoonlijk contact opnam met FC Twente-voorzitter Joop Munsterman.

"Hij deed in een gesprek van tweeŽnhalf uur een dringend beroep op mij om Rob naar Ajax te laten gaan," zegt de voorzitter van de Tukkers in De Telegraaf. "FC Twente had in de zomer al 'nee' gezegd en dit was voor Wielaert junior een droom, zei zijn vader. Hij heeft de deal gered. Ik heb ingestemd, omdat de zaak onhoudbaar was geworden. Wij hebben niets aan een hevig teleurgestelde aanvoerder."

"Als ik mijn poot stijf had gehouden, was Rob niet naar Ajax gegaan. Ik denk niet dat die zaak er ooit was gekomen. Gerard Wielaert is scout bij FC Twente ..."

Musterman geeft aan dat uiteindelijk alle drie de partijen water bij de wijn hebben gedaan. De centrumverdediger vertrok voor ruim drie miljoen euro naar Amsterdam, waar hij een contract tot medio 2011 heeft getekend.

De Guzman start revalidatie in Canada

Feyenoorder Jonathan de Guzman zal dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie komen voor zijn club. De aanvallende middenvelder is onlangs geopereerd aan zijn meniscus.

De jeugdinternational is inmiddels vertrokken naar Canada om zijn familie te bezoeken. Daar zal de Feyenoorder langer dan normaal blijven om het eerste deel van zijn revalidatie af te werken.

De Guzman kwam vanwege blessureleed slechts ťťn competitieduel in actie dit seizoen. Dat was aan het begin van het seizoen tegen Heracles Almelo. In dat duel werd hij al na ruim een half uur spelen met rood van het veld gestuurd.

Moeliker heeft geen trek in Eindhoven

FC Eindhoven heeft bot gevangen bij doelman Kevin Moeliker van Go Ahead Eagles. Volgens de Stentor heeft de sluitpost een aanbod van Eindhoven van de hand gewezen.

In Brabant had Moeliker de concurrentie aan moeten gaan met Jurgen Hendriks. Beide partijen spraken onlangs reeds met elkaar. Moeliker, tot dit seizoen eerste keeper bij Go Ahead Eagles, heeft nu echter besloten om in Deventer te blijven. Bij de Eagles is hij tweede doelman achter Remko Pasveer.

Aanvraag naaktfoto's via Xbox Live levert man arrestatie op

De komst van het internet is natuurlijk niet alleen positief geweest. Zo maken veel pedofielen er gebruik van om jonge mensen via chatrooms tot onzedelijke acties aan te zetten, soms proberen ze zelfs echte ontmoetingen op te zetten. Nu wilde een 24-jarige man uit Portsmouth nog niet zo ver gaan, maar hij zit momenteel wel in de gevangenis in afwachting van een rechtszaak. De man vroeg namelijk via Xbox Live naaktfoto's van een 13-jarige jongen. Hij gaf ook advies over hoe de jongen moest masturberen. Het excuus van de man? Het was een grapje.

De politie dacht daar dus anders over. De man blijft voorlopig nog in hechtenis, aangezien hij de $20.000 niet kon opbrengen om op borgtocht vrij te komen. Mocht de man veroordeeld worden dan kijkt hij tegen een gevangenisstraf aan van vijf tot twintig jaar.Pedoseksueel moet buddy krijgen

De burgemeester van Breda, Peter van der Velden, heeft een opmerkelijke oproep gedaan aan minister van justitie Hirsch Ballin. Hij vind namelijk dat pedoseksuelen die terugkeren in de maatschappij met een zogeheten buddysysteem begeleid moeten worden.

De minister heeft onlangs laten weten dat burgemeesters voortaan op de hoogte gesteld worden als er een pedofiel vrijkomt uit de bajes. Volgens van der Velden is alleen informeren echter niet genoeg. Hij vind dat de pedoseksuelen betere begeleiding moeten krijgen. Hierbij denkt hij aan een buddysysteem.

De kwestie is in Breda opgelaaid door een uitzending van Zembla afgelopen zondagavond. in deze uitzending kwam de Bredase pedoseksueel clown Harry aan het woord. De situatie in de wijk Heuvelkwartier, waar clown Harry woont, is hierdoor gespannen en wordt in de gaten gehouden. De burgemeester van Breda heeft naar aanleiding van deze uitzending en de situatie naar aanleiding van de uitzending een brief naar de minister gestuurd.

Meer informatie over de uitzending van Zembla van afgelopen zondag is hier te vinden.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Boek: Garth Nix - Heer Donderdag

In de fantasyreeks De Zeven Sleutels van het Koninkrijk van de Australische auteur Garth Nix is Heer Donderdag het vierde boek. Elke slimmerd kan vast wel inschatten waar een donderdag hoort in een zevendelige reeks. Meneer Maandag verscheen in 2003, gevolgd door Grim Dinsdag, Vrouwe Woensdag en nu Heer Donderdag. In het Engels is de reeks al voortgezet met Lady Friday en Superior Saturday. Aangezien de boektitels slaan op de personages in de boeken, kan ik verklappen dat het in het Nederlands Dame Vrijdag wordt (die overigens net op de laatste pagina van Heer Donderdag geÔntroduceerd wordt) en Overste Zaterdag. Meester Zondag heeft zelfs in het Engels nog geen eigen boek, maar dat zal spoedig volgen.

Bijlmercipier runde drugswinkeltje

Wie een avondje flink van de kaart wilde raken in de Bijlmerbajes hoefde maar even naar het winkeltje van de Amsterdamse cipier T. te gaan. Hij verkocht wodka verstopt in pakken melk voor 250 euro per liter of een grammetje coke voor 200 euro. Alles was bij hem te bestellen: XTC, speed, cocaïne, hasj, wiet. Je hoefde het maar te vragen.

De corruptie kwam aan het licht toen T. toegang eiste tot een opslagkast voor schoonmaakspullen. Toen gedetineerde Marinus, die hielp schoonmaken in een van de torens van de gevangenis, hem dit weigerde. "Zijn onschuldige collega zou erdoor zijn baan verliezen", aldus Marinus. "Toen hij me ging bedreigen, heb ik dit gerapporteerd aan Christ de Jong, directeur van de Bijlmerbajes.

Wie iets kocht bij T. moest dit buiten de bajesmuren betalen. Op een hoekje bij het Amstelstation konden vrienden en familieleden van gedetineerden daar de goederen afrekenen die hun geliefden gebruikten. "Soms werd hij ook betaald in XTC en amfetamine, vertelde hij me zelf. Hij was er zelf niet vies van, en de rest verhandelde hij", laat Marinus weten. Op deze manier verdiende de cipier maandelijks zeker tweeduizend euro bij.

Bureau Integriteit en Veiligheid

Nadat Marinus zijn verklaring had afgegeven aan de directeur van de bajes werd het Bureau Integriteit en Veiligheid (BIV) ingeschakeld. Zij hebben veelvuldig met de gedetineerden gepraat en verschillende manieren bedacht om de cipier op heterdaad te betrappen. Uiteindelijk liet justitie de cipier in de val lopen met behulp van een andere gedetineerde. Het verhaal werd door justitie angstvallig in de doofpot gestopt, maar gedetineerde Marinus heeft nu toch zijn verhaal gedaan.

Als dank voor zijn medewerking aan het onderzoek en het arresteren van de cipier, werd Marinus een speciale behandeling beloofd. Maar nadat de cipier medio augustus werd aangehouden, werd Marinus voor vier maanden overgeplaatst naar het huis van bewaring Zwaag, beter bekend als de slechtste gevangenis van Nederland. "De Bijlmerbajesdirecteur weigert te vertellen hoe het onderzoek verder loopt. Toen ik daarover ging bellen, kreeg ik ineens de directeur van de Zwaagbajes in mijn cel, die mij ronduit bedreigde. Als ik zou vertellen aan zijn personeel waarom ik was overgeplaatst, verdween ik onmiddellijk in de isoleercel!"

'Stoppen ze de boel in de doofpot?' 

Ten einde raad heeft Marinus toen een van de onderzoeksleiders gebeld, die hem vertelde dat het onderzoek zeker nog drie maanden zou duren. "Beetje vreemd, want die cipier is al medio augustus aangehouden... Stoppen ze de boel in de doofpot?" vraag Marinus zich af. Marinus heeft inmiddels een volledige verklaring afgelegd aan SP-Kamerlid Krista van Velzen. Zij heeft vanochtend Kamervragen ingediend over het voorval. Het Kamerlid wil dat de onderste steen boven komt: "Onacceptabel dat cipiers zo het signaal geven dat criminaliteit wél goed en lucratief is. Deze praktijken moeten met wortel en tak worden uitgeroeid.

"De directie van de penitentiaire inrichting Over-Amstel heeft de mond vol van corruptiebestrijding, maar hieruit blijkt dat bijna niemand zijn mond durft open te doen", aldus Marinus. Medewerkers van het BIV, alsmede de communicatiemedewerker van de Bijlmerbajes en de gevangenisdirecteur zijn onbereikbaar voor commentaar.

Het verhaal is echter bevestigd door Patrick Mikkelsen, woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI): "Op 10 september hebben we een medewerker de toegang ontzegd tot de Bijlmerbajes, omdat er vragen zijn gerezen omtrent diens integriteit. Het onderzoek naar hem is onlangs afgerond en deze cipier wordt eind deze maand aan de tand gevoeld. Naar aanleiding van dat gesprek wordt besloten of er disciplinaire maatregelen worden genomen of dat justitie moet worden ingelicht voor strafrechtelijke vervolging. Tot die tijd is hij op non-actief gezet."

Met dank aan DJMO voor de submit.

CD: Cradle of Filth - Godspeed on the Devil's Thunder

Cradle of filth bestaat alweer bijna achttien jaar en is een grote naam in het extreme metal genre. De band komt oorspronkelijk uit Suffolk in het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben nogal wat wisselingen in de samenstelling gehad en eigenlijk alleen de zanger, Dani Filth, is nog van de oorspronkelijke groep over.
Er is wat discussie over wat voor metal ze nou eigenlijk maken; black metal, gothic metal, symphonic of epic black metal. Het is nogal moeilijk om zo'n label op de band te plakken, omdat ze allerlei verschillende kenmerken van verschillende stromingen gebruiken. Zoals de shriek van de black metals, de grunt van death metal, keiharde drums, maar ook rustigere stukken. En de klassieke instrumenten en composities, onder andere gebaseerd op religieuze gezangen, worden ook niet geschuwd. Zelf geeft de band, bij monde van Dani Filth, aan dat ze gewoon Cradle of Filth zijn en niet gehinderd willen worden door "stomme genre grenzen".

Red Alert 3 komt naar PS3 als Ultimate Edition

Command & Conquer: Red Alert 3 komt alsnog uit op de PlayStation 3. Electronic Arts heeft besloten om deze versie tot "Ultimate Edition" te dopen. Wat is er anders aan deze game dan de versie die we al eerder konden spelen op PC en Xbox 360?

Je krijgt als gamer de beschikking over een hele lading filmpjes die niet op de vorige edities verschenen. Zo zijn er bloopers, een achter-de-schermen-special, en filmpjes waarin de ontwikkelaars strategieŽn uitleggen te vinden. Bovendien is de videofeature "Girls of RA3" nu in HD te bekijken.
Daarnaast krijg je nieuwe Battlegroundmaps, toegang tot de soundtrack van Red Alert 3 en een video-encyclopedie met alle units.

Het is nog niet duidelijk wanneer deze versie beschikbaar zal zijn en of er ondersteuning zal zijn voor toetsenbord en muis. Zodra we meer weten, lees je dat uiteraard op FOK!games.

Spurs willen Adriano huren

Tottenham Hotspur-manager verblijft volgens The Daily Mail momenteel in Milan met de hoop spits Adriano los te peuteren bij Inter. De 26-jarige spits is wederom bezig aan een moeizaam seizoen bij Inter, waar hij ook met trainer Jose Mourinho geen beste band heeft.

Dinsdagavond tegen Genoa scoorde hij echter weer eens en of Inter mee wil werken aan een vertrek, is nog maar de vraag. Adriano scoorde bij de Italiaanse kampioen 46 keer in 118 duels sinds zijn komst in 2001.

Tottenham hoopt de aanval met tenminste ťťn speler te versterken. Momenteel beschikt Redknapp met Frazier Campbell, Darren Bent, Roman Pavlyuchenko en Jermain Defoe over vier spitsen.

Moszkowicz: vervolg SP'er Van Bommel

SP'ers Harry van Bommel en Sadet Karabulut en pro-Palestina-activist Gretta Duisenberg hangt mogelijk vervolging boven het hoofd. Een van Nederlands bekendste advocaten, Bram Moszkowicz, doet op eigen titel aangifte tegen het drietal. Moszkowicz vraagt om vervolging wegens het aanzetten tot haat, discriminatie en geweld. Van Bommel en Karabulut riepen onlangs tijdens een demonstratie op tot een intifada tegen Israël.

De SP'ers liepen voorop tijdens de betoging en riepen herhaaldelijk 'Intifada, intifada, Palestina vrij'. Ook was de leus 'Hamas, Hamas, Joden aan het gas', te horen. Hoewel het SP-duo hier niets mee van doen had, verwijt Moszkowicz hen wel dat zij geen afstand namen van deze Jodenhaat.

Moszkowicz verwijst in zijn aanklacht naar een rechtszaak rondom de inmiddels overleden politicus Hans Janmaat. De Hoge Raad bepaalde in 1999 dat Janmaat zich schuldig had gemaakt aan het medeplegen van het aanzetten tot haat. De zaak die Moszkowicz nu aanspant ligt volgens hem 'veel scherper'. "De Kamerleden scandeerden een regelrechte oproep tot geweld, namelijk een intifada die gepaard gaat met zelfmoordaanslagen tegen volstrekt onschuldige burgers."

Met dank aan tsijben voor de submit.

Alle supermoves op een rijtje in Street Fighter IV-trailers

Het zal een druk jaar worden voor de Street Fighter liefhebbers. Niet alleen is Super Street Fighter II HD pas uitgekomen maar dit jaar zal ook een nieuw deel in de serie verschijnen. Street Fighter IV bevat alle fighters waarvan we zijn gaan houden met een aantal nieuwe addities.

Street Fighter staat natuurlijk ook bekend om zijn supermoves en ultramoves. In onderstaande trailers zijn al deze krachtige aanvallen op een rijtje gezet.

Islamitische basisschool toch van start

Een nieuwe Islamitische basisschool op Kanaleneiland die eerder het door de gemeente toegewezen pand aan de Europalaan afwees als locatie, gaat in augustus toch van start op die locatie. Reden dat de stichting het pand afwees is dat het te dicht bij de tippelzone zou liggen. "Het gebouw is ook verwaarloosd. Maar een ander schoolgebouw is in de wijk niet voor handen", aldus manager Redouan Boudil van de stichting. "We komen nu in een ander deel van het pand en willen toch beginnen."

Boudil hoopt dat er genoeg leerlingen zijn om vier groepen te vormen. Als het nodig is komen er meer groepen. "We kijken wel goed welke kinderen we toelaten. Het kan beter zijn dat een kind groep acht op zijn eigen school afmaakt." In maart begint zijn stichting met het werven van kinderen.

Hoesein Nanhekhan, directeur van de Islamitische basisschool Aboe Da’oed aan de Marnixlaan, heeft in mei al aangegeven geen moeite te hebben met een tweede Islamitische basisschool. "Het houdt je scherp om beter onderwijs te geven", zo zegt hij. Boudil zegt dat de nieuwe school op Kanaleneiland, die voorlopig nog naamloos is, geen orthodoxe wordt. Hij denkt dat de school een bijdrage kan leveren bij het oplossen van de problemen in de wijk. "Als wij op school met de kinderen praten over waarden en normen, komt dat de wijk zeker ten goede."

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Seks met leerling mag

In Washington heeft een rechter bepaald dat leraren en leerlingen seks met elkaar mogen hebben, als de leerling in kwestie maar 18 jaar of ouder is. De uitspraak werd gedaan in de zaak die was aangespannen tegen Matthew Hirschfield. Deze zaak, daterend uit 2006, werd unaniem verworpen wegens 'de vaagheid van de wet'.

In de wet staat namelijk dat werknemers geen seks mogen hebben met leerlingen die 16 of 17 jaren zijn. De toen 33-jarige koorleraar had in 2006 seks met een leerling. Zij was destijds 18 jaar oud. Het jaar daarna heeft Matthew ontslag genomen.

Man reed bijna 200 meter over het ijs heen

De 69-jarige man uit Wassenaar die maandagavond met zijn auto door het ijs heen zakte in Zoetermeer, heeft een afstand van bijna tweehonderd meter afgelegd over het ijs voor hij een nat pak haalde. Toen het ijs het eindelijk begaf, was de man bijna terug bij de boothelling aan de Werflaan. Hier was hij ook het ijs opgereden op aanraden van zijn navigatiesysteem.

Tegenover het AD verklaart Jeroen Menzo dat de oom en tante van zijn vriendin de man rond half negen het ijs op zagen rijden. Ze volgden de man via de naastgelegen Fregatwerf om te kunnen helpen wanneer hij door het ijs zou zakken. Na ongeveer zeventig meter sloeg de man ineens rechtsaf op het ijs, tot grote verbazing van de familieleden. Na het keren van de auto begon de man aan de terugtocht. Met de boothelling in zicht zakte de man zo’n tien meter voor de wal alsnog door het ijs. Hij werd door de brandweer bevrijd en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht.

Henk Blankestein (54 jaar, buurtbewoner) zag de man ook op het ijs rijden. Zijn vermoeden is dat de bestuurder in meer dan één opzicht de weg even kwijt was: "Het moet normaal gesproken al op de helling zelf duidelijk zijn dat het hier niet om een straat gaat." Hij keek raar op toen hij rond half negen naar buiten keek: "Maar er reed op het ijs toch echt een auto voorbij."

Even later hoorde Blankestein een luid gekraak en zag dat de auto in tegengestelde richting door het ijs was gezakt. "Gelukkig voor de bestuurder is het daar al erg ondiep, zodat de auto niet helemaal onder water verdween. Als het ijs het eerder had begeven, had het er waarschijnlijk heel wat slechter voor hem uitgezien."

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Onderwijsbond woedend op Prem

De Algemene Onderwijsbond (AOb) is niet blij met het programma 'De School van Prem'. Volgens hen brengt het programma grote schade toe aan het basisonderwijs en schoffeert het leerkrachten. Ook minister Plassterk is niet blij met het programma waarin Prem Radhakishun tien basisscholieren klaarstoomt voor de Cito-toets.

Volgens de minister en de onderwijsbond is het ongepast om problemen in het onderwijs in een realityshow aan de kaak te stellen. "Het risico is groot dat je de zaken spannender voorstelt dan ze zijn", aldus Plasterk. "Prem geeft ook valse hoop. Alsof er een gouden toekomst voor je is weggelegd als je de Cito-toets maar goed maakt." Prem is echter van mening dat het onderwijs dusdanig faalt, dat het doel in dit geval de middelen heiligt.

De School van Prem

In zijn programma gaat de presentator en beroepsprovocateur Prem Radhakishun (46) tien leerlingen uit het basisonderwijs klaarstomen voor de Cito-toets. Het doel is om de kinderen beter te laten scoren dan het advies van de school. Volgens Prem komt het helemaal goed met zijn programma en heeft maatschappelijke reality-tv de toekomst. Dit genre televisie leidt namelijk tot debat. "Mag ik daarom kinderen misbruiken voor amusement? Ja!", aldus Prem.

Volgens Prem faalt het basisonderwijs in twintig procent van de gevallen en moeten ouders het geld voor bijlessen voor hun kind op de school verhalen. Met deze stellingen heeft zij zich de woede van het onderwijs op de hals gehaald. Om zijn boodschap kracht bij te zetten en discussie uit te lokken stoomt hij 'wel even' tien kinderen klaar voor de Cito-toets.

Gewoon een realityshow, maar dan met een boodschap 

En ja, volgens Prem mag je die kinderen misbruiken voor amusement. Ook versterkt emotie, zoals huilende ouders omdat de schoolprestaties van hun kind tegenvallen, de boodschap. De enige voorwaarde is dat betrokkenen instemmen met de uitzending. "Ik maak geen reportages, maar een realityshow. Zoals De Toppers op weg naar de Arena of Frans Bauer in aanloop naar Ahoy. Alleen kom ik met tien kinderen op weg naar de Cito- toets. Een soort Peking Express, maar mijn etappes bestaan uit de weekenden dat ze hier extra komen studeren", aldus Prem.

Volgens Prem is dit de enige manier om echt iets los te maken in Nederland. Hij verwacht nog stevige kritiek, maar dat maakt hem niet uit. In dit geval is het doel het meest belangrijk: een debat over de kwaliteit van het onderwijs en de grootte van de klassen. "Met een documentaire was me dat nooit gelukt", aldus Prem.

Falen is geen optie 

Voorafgaand aan het programma heeft Prem zijn jonge kandidaten gewaarschuwd dat hij 'als een aap' zal worden afgeschilderd door de media. De kinderen hebben een andere mening over Prem. Het is volgens hen een drukke, luidruchtige en aanwezige man van wie je soms schrikt, maar die toch wel grappig en aardig is. Een enkele deelnemer durft te zegen goed te scoren voor de Cito-toets door het programma. Volgens Prem halen ze de doelstelling echter allemaal. "Falen is geen optie bij mij. Als tegenprestatie heb ik de kinderen beloofd: ik ga vijftien kilo afvallen."

Inbreker slaat bewoner met dildo

In het Australische Mackay heeft maandagochtend vroeg een merkwaardige inbraak plaatsgevonden. Een 38-jarige inbreker drong samen met een 21-jarige vrouw het huis van hun 49-jarige slachtoffer binnen. De man droeg een zwart lederen masker en viel het slachtoffer vervolgens aan met een grote rubberen dildo.

De vrouw des huizes kreeg enkele stevige klappen met de grote dildo, maar wist samen met haar 19-jarige zoon te ontkomen aan de inbrekers. Vervolgens namen de twee de hond van de vrouw mee en bonden deze met tape vast aan een boom, waarop het dier stikte.

De politie wist het tweetal op te sporen en in te rekenen. Zij zitten nu vast op verdenking van inbraak met geweld en dierenmishandeling met de dood tot gevolg. De rechter zal 29 januari naar de zaak kijken. Het tweetal kan een levenslange gevangenisstraf krijgen voor het misdrijf.

Met dank aan renwan, Vince_Taylor en Ynske voor de submit.

Ov-chipkaart weer op agenda Kamer

De ov-chipkaart is weer onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer. De verkeersspecialisten van de diverse fracties voelen vandaag in een hoorzitting vertegenwoordigers van openbaarvervoerbedrijven zoals de NS, en consumenten- en reizigersorganisaties aan de tand.

Directeur Pedro Peters van de Rotterdamse RET wordt verwacht. Over twee weken verdwijnt de strippenkaart als geldig vervoersbewijs uit de Rotterdamse metro. Reizigers zullen met ingang van 29 januari alleen nog met de ov-chipkaart kunnen reizen. Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer), die daarover gaat en zich gesteund wist door een Kamermeerderheid, gaf eind oktober daar toestemming voor.

Gisteren bleek echter dat vorig jaar ruim 200.000 reizigers in Rotterdam vergaten uit te checken bij hun rit met de kaart. Hierdoor betaalden zij teveel voor hun reis. GroenLinks in de Maasstad wil hierover een spoeddebat in de gemeenteraad, en zint op nieuw uitstel van de afschaffing van de strippenkaart.

In de Tweede Kamer is voor zo'n besluit weinig animo. Regeringsfractie CDA en oppositiepartij VVD vinden dat Rotterdam, proeftuin sinds 2005 voor de ov-chipkaart, moet doorgaan op de ingeslagen weg. De SP neemt de zaak weliswaar hoog op, maar niet zo hoog dat zij een spoeddebat aanzwengelt om Huizinga ter verantwoording te roepen. Begin februari is overleg met de staatssecretaris over de chipkaart voorzien, de directe aanleiding voor de hoorzitting van woensdag.

Al bijna duizend doden in Gaza-oorlog

De Gazastrook lag vanochtend voor de negentiende achtereenvolgende dag onder Israëlisch vuur. Het dodental onder de Palestijnen is inmiddels opgelopen tot 975.

Dit heeft de gezondheidsdienst van Gaza laten weten. Alleen al gisteren kwamen 47 Palestijnen om het leven.

Nieuwszender al-Jazeera meldde vanochtend zware explosies in het centrum van de Gazastrook. Ook in het noorden van het Palestijnse gebied waren er weer permanente beschietingen en luchtaanvallen.

Directeur City naar Milan voor KakŠ

Manchester City heeft serieuze plannen om sterspeler KakŠ bij AC Milan los te weken. Garry Cook van The Citizens was reeds in Milaan om gesprekken te starten met de Italiaanse topclub. De verwachting is dat de rijkste club van de wereld binnenkort met een bod komt op de Braziliaan.

KakŠ zelf heeft echter al meerdere malen aangegeven bij Milan te blijven en eerdere pogingen van Real Madrid en Chelsea om hem daar weg te lokken, mislukten reeds.

City heeft volgens SkySports zo'n 100 miljoen euro over voor de aanvallende middenvelder. Een bedrag waarmee Milan de selectie op meerdere plaatsen kan versterken. De Engelse nieuwszender denkt te weten dat KakŠ in Engeland per week 221.000 euro kan gaan verdienen, waarmee hij de best betaalde speler ter wereld wordt.

Sinds de overname door de Abu Dhabi Group in de zomer van 2008 zit Manchester City er warmpjes bij. Successen heeft het de club echter nog geenszins opgeleverd. In de Premier League is de club zelfs terug te vinden in de onderste regionen.

ADO akkoord met Buijs en Derijck

ADO Den Haag kan zich op korte termijn gaan versterken met twee Feyenoorders. De club uit de residentiestad heeft een akkoord bereikt met Feyenoord, betreffende de spelers Danny Buijs en Timothy Derijck. Dit maakte ADO dinsdagavond bekend.

De 26-jarige Buijs is uit de gratie geraakt bij de Stadionclub en Derijck (21) kon dit seizoen zelden rekenen op een basisplaats. Enkel bij blessuregevallen hulde hij zich in het Feyenoord-shirt als vervanger. Een opvallend detail is dat Buijs zijn opleiding genoot bij de Rotterdamse club, maar deze noodgedwongen moest verlaten. Via Excelsior en FC Groningen keerde hij in 2006 terug.

Derijck stond aanvankelijk in de belangstelling van Club Brugge, maar de Belgen leken niet tot een akkoord te kunnen komen met Feyenoord. Voor beide spelers wacht nu een gesprek met de trainer van de geÔnteresseerde club, Andrť Wetzel. Onderling zullen zij praten over een transfer.

Van den Bergh vervolgt loopbaan bij FC Dallas

Voormalig FC Utrecht-speler Dave van den Bergh zal zijn loopbaan vervolgen in Dallas. De plaatselijke FC neemt hem over van New York Red Bulls.

Van den Bergh had van de technisch directeur van de club uit New York mogen blijven, aangezien ze bij de Red Bulls zeer tevreden over hem zijn. Maar de buitenspeler zocht naar een nieuwe uitdaging.

FC Dallas wilde de oud-speler van Utrecht deze uitdaging graag bieden, waarvoor het speler Diminic Oduro af moest staan aan de concurrent uit New York. Voor Van den Bergh is Dallas de derde club in Amerika. Hij begon zijn 'tour' bij Kansas City Wizards.

Zet de boel op stelten in CrimeCraft debuut trailer

Vogster Entertainment is druk bezig met een MMO, CrimeCraft. CrimeCraft is een combinatie van een Third Person Shooter en een MMO en geeft spelers de kans om de straten van Sunrise City op zijn kop te zetten. Veel is er nog niet bekend over de game. Wel is er een trailer verschenen om iets meer beeld te geven van CrimeCraft. Laten we in ieder geval niet klagen over de titel van de game. Voor HD-kwaliteit klik je hier.

Weg is de rust


Al thuis zittend worden wij gamers constant geconfronteerd met onze hobby. We bekijken programma’s over games, lezen tijdschriften over games en spelen uiteraard ook games. Ikzelf ben dan ook nog eens lid van de FOK!games crew, een verantwoordelijkheid die mij nog meer met games te maken laat hebben. Hoewel ik het absoluut geen straf vind om overal waar ik ga en sta games te zien, is wel eens lekker om er eens aan te ontsnappen. Voor mij is werken een manier om eventjes een dagje bezig te zijn zonder games. Tot vorige week...
Laatste reviews en specials
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
©FOK.nl e.a.