Verbeek neemt op bijzondere manier afscheid

Gertjan Verbeek heeft woensdagavond op een bijzondere manier afscheid genomen van de Feyenoord-fans. De ontslagen trainer sprak bij de hoofdingang van de Kuip de aanwezige menigte toe. Dit deed hij met rechte rug en luide stem. Eric Gudde stond gedurende de toespraak naast hem.

"Ik voel me geen slachtoffer en ben ook niet geslachtofferd," aldus Verbeek, die met regelmaat werd toegezongen. "Maar als twee partijen moeten samenwerken en één partij wil dat niet meer, dan moet je stoppen. Niet in mijn belang, maar in het belang van Feyenoord. Dat is ook jullie belang. Het is jullie club. En jullie verdienen een beter Feyenoord!"

De trainer kreeg na deze woorden, waarmee hij doelde op de spelersgroep van Feyenoord, een ovationeel applaus van de aanwezige menigte. Eric Gudde kreeg veel minder bijval van het publiek, maar kon zijn verhaal ook redelijk rustig doen. "Gertjan verdient jullie applaus volledig. Als het aan mij had gelegen, was de technische staf ook gewoon in functie gebleven. Maar er waren bepaalde krachten aan de gang, die de situatie onwerkbaar hebben gemaakt. Daardoor heeft dit moeten gebeuren."

De rust keerde na het gezamenlijke optreden van Verbeek en Gudde weer langzaam terug.