[NBA] Denver nipt langs Dallas

De Denver Nuggets wonnen thuis van de Dallas Mavericks maar een makkelijke wedstrijd was het niet. De Mavs werden met 99-97 verslagen in het Pepsi Center in Denver.

De Nuggets moesten het doen zonder hun sterspeler Carmelo Anthony. De grote forward was afwezig vanwege een handblessure. De point guard Chauncey Billups, die in de ruil met Detroit is overgekomen voor Allen Iverson, was sterk aanwezig met 23 punten en vier assists. Daarbij kreeg hij hulp van Nené, die de wedstrijd met twintig punten en zes rebounds eindigde. Dahntay Jones en Chris Andersen waren goed voor vijftien punten. JR Smith kwam niet verder dan twee punten in meer dan dertig minuten speeltijd.

De grote score van Dirk Nowitzki van 44 punten was niet voldoende om de winst te pakken. De Duitser pakte daarbij ook nog eens veertien rebounds maar reageerde teleurstellend na de wedstrijd. Het is de zestiende verlies dat de Mavs leidden dit jaar. Hiermee lijken de kansen op de play-offs steeds kleiner te worden. Jason Kidd, die dit team zou moeten leiden met al zijn ervaring, kwam niet verder dan twee punten.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Denver NuggetsDallas Mavericks99-97
Sacramento KingsOrlando Magic107-139
Phoenix SunsAtlanta Hawks107-102
Houston RocketsLos Angeles Lakers100-105
Minnesota TimberwolvesMiami Heat96-99
Memphis GrizzliesCleveland Cavaliers87-102
Detroit Pistons Charlotte Bobcats78-80