FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 januari 2009

Uitgaven aan IT dalen in 2009

De wereldwijde uitgaven aan informatietechnologie zullen dit jaar voor het eerst sinds 2002 dalen. Volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau Forrester komen de uitgaven van bedrijven en overheden aan goederen en diensten uit op 1,66 biljoen dollar (1259 miljard euro), 3 procent minder dan vorig jaar.

Vorig jaar stegen de bestedingen nog met 8 procent, zo zei Forrester gisteren. In 2002 was de daling wel sterker. Toen gingen de uitgaven met 6 procent omlaag als gevolg van het uiteenspatten van de internetzeepbel.

Volgens Forrester kunnen de uitgaven in 2010 weer gaan stijgen. Het bureau gaat er daarbij vanuit dat de recessie in de Verenigde Staten en andere belangrijke economieën in de tweede helft van dit jaar haar einde nadert.

Prado zet topwerken op Google Earth

Kunstliefhebbers wereldwijd kunnen veertien topwerken uit het beroemde museum Prado in Madrid straks thuis bekijken en preciezer dan ooit. Google zet ze met instemming van de kunsttempel superscherp op Google Earth.

Maandenlang is er gewerkt om de werken van onder anderen Diego Velazquez, Peter Paul Rubens en Francisco de Goya te fotograferen. Er werden 8200 opnamen gemaakt en door een speciale techniek is al het moois duizend keer scherper te zien dan op een gewone foto. Kunstminnenden kunnen daardoor op hun computer details zien, die ze in het museum zelf amper met het blote oog kunnen waarnemen.

Prado-directeur Miguel Zugaza haastte zich al wel om te zeggen dat er toch niets boven het kijken naar de kunst zelf in het Prado gaat.

FOK!kers: 'Stevens als eerste ontslagen'

Huub Stevens is de eerste trainer die in 2009 de laan uit zal worden gestuurd. Dat vindt althans 43% van de mensen die afgelopen week op de poll op FOK!voetbal heeft gestemd.

Stevens maakt een moeilijk seizoen door in Eindhoven. In de Eredivisie verloor het al vijf maal en heeft op de helft van de competie al elf punten achterstand op koploper AZ. In de Champions League werd het kansloos uitgeschakeld, na vijf nederlagen en slechts ťťn overwinning eindigde de club als laatste in een poule met Liverpool, Atlťtico Madrid en Olympique Marseille. Naast de magere resultaten had Stevens het ook al met enkele spelers aan de stok. Onlangs lekte uit dat Stevens al onderwerp van discussie was geweest bij de directie.

Op de tweede plek in de poll staat Gert Jan Verbeek van Feyenoord, met bijna 20% aan stemmen. De van SC Heerenveen overgekomen oefenmeester presteert ondermaats met de Rotterdamse club en staat op de twaalfde plaats met vijf overwinningen, vier gelijke spelen en al acht nederlagen. Verbeek heeft al meer dan eens kritiek gehad van zijn spelers dat hij te zwaar zou trainen.

Trond Sollied van sc Heerenveen staat vlak achter Verbeek, met slecht twee stemmen minder. Zijn ploeg staan dan wel zesde, met ťťn punt achterstand op de nummer vier, toch loopt het niet helemaal lekker bij de club. Heerenveen kreeg in de eerste zeventien duels als 37 doelpunten tegen, en staat daarmee op de tweenalaatste plaats in het klassement van tegentreffers. Alleen Sparta en Volendam kregen meer tegendoelpunten te verwerken. Eerder dit seizoen werd er intern al gefluisterd om Sollied te vervangen door oud-coach Foppe de Haan.

De volledige uitslag van de poll vind je hier.

Duizenden huishoudens BelgiŽ zonder water na vorst

Door bevroren waterleidingen zaten in de Zuid-Belgische stad La Louvière ruim 30.000 gezinnen zonder water. Door de vorst waren al talrijke waterleidingen gesprongen. Nu het dooit, zijn die gaan lekken en daardoor valt op veel plaatsen de druk weg.

Volgens de Waalse watermaatschappij SWDE kampen ook andere plaatsen in Wallonië met problemen met de watertoevoer. Deze situatie hebben we sinds 1987 niet meer meegemaakt, aldus een woordvoerder van de SWDE.

Naar verwachting zal het nog meerdere dagen duren voordat de situatie weer normaal is. De autoriteiten delen zakken water uit.

Valencia moet derde winteraankoop Real worden

Real Madrid wil Wigan Athletic-speler Antonio Valencia graag aan de gelederen toevoegen. De Madrilenen zijn bereid om twaalf miljoen euro neer te tellen plus speler Javier Saviola bij de deal te betrekken.

The Daily Mail meldt dat de Engelse club echter pas wil onderhandelen als er een bod van 22 miljoen euro op tafel komt te liggen. De spelersruil zou aan het bod van twaalf miljoen euro dus tien miljoen euro bij moeten dragen.

De Koninklijke wil de vraagprijs van 22 miljoen euro niet bieden, aangezien ook Lassana Diarra en Klaas Jan Huntelaar al voor totaal 42 miljoen euro werden aangetrokken. Ook heeft Real Cristiano Ronaldo immer in het vizier.

Een bod van Real, om Valencia eerst op huurbasis over te nemen en vervolgens definitief vast te leggen, is door Wigan van tafel geveegd.

Sevilla niet happig op bod voor De Mul

Sevilla heeft het eerste bod dat Racing Genk op buitenspeler Tom de Mul heeft uitgebracht, resoluut afgewezen.

Daarom is een transfer hoogst onzeker geworden, ondanks het feit dat de voorzitters van beide clubs de onderhandelingen voortzetten. De Mul denkt echter niet dat er schot in de zaak zit.

"Sevilla heeft destijds vijf miljoen euro aan Ajax betaald," zei De Mul, die doelde op het feit dat de Spanjaarden hem niet voor een gering transferbedrag laten vertrekken.

Via de digitale weg maakt Genk duidelijk dat zij wel goede hoop hebben. "De onderhandelingen lopen momenteel op het niveau van beide voorzitters," bericht de clubsite. "Er is dus op dit moment zeker nog geen sprake van een definitieve afwijzing van de transfer."

Naast de interesse in De Mul heeft de Belgische club ook het vizier gericht op FC Twente-speler Stein Huysegems.

[Update] Indiana Jones niet gecanceld

Update 22.26
De site Joystiq heeft contact gehad met Lucasarts en die zijn nog volop bezig met de game rondom Indy. Ze zijn zich bewust dat de game al lang in ontwikkeling is, maar binnenkort mogen we nieuwe details over de game verwachten.

Oorspronkelijk bericht
Vorig jaar mocht je nog kiezen tussen Lara Croft en Indiana Jones. Sommige mensen hier op FOK!games vonden Indiana Jones veel toffer, leuker, gezelliger, lekkerder, geiler of aardiger dan Lara Croft. Helaas voor deze mensen hebben we waarschijnlijk slecht nieuws. Als we de geruchten op IGN mogen geloven, is de nieuwe Indy-game gecanceld.

Het bewijs van IGN? Verschillende betrouwbare bronnen die ůůk van LucasArts afkomen. Het is eigenlijk best logisch, aangezien we de laatste tijd niets meer hebben vernomen van Indiana Jones... Misschien is hij stiekem met pensioen gegaan?

Labyrint met je Balance Board spelen

Je kent ze vast wel, die houten labyrints waarbij je een balletje van punt A naar punt B moet krijgen door het doolhof te kantelen. En je kent vast ook wel het Wii Balance Board, waarmee je games bestuurt door je gewicht te verplaatsen.
Je voelt hem vast al aankomen: iemand is zo gek (of geniaal, die grens is over het algemeen nogal vaag) geweest om z'n Balance Board aan z'n labyrint te koppelen om zo het spel te kunnen spelen. Hieronder kun je het resultaat zien.

Mocht het filmpje het niet doen, dan kun je hier klikken.

Ook Nuon in de verkoop

Na Essent staat ook het samengaan van energiebedrijf Nuon met een buitenlandse partij voor de deur. Van de tien partijen die het bedrijf had uitgenodigd om een bod uit te brengen, is inmiddels nog een ’shortlist’ over. Nuon hoopt op "relatief heel korte termijn” met de uiteindelijke keuze naar buiten te komen.

Dat stelde grootaandeelhouder de provincie Gelderland, die 44,4 procent van de aandelen Nuon in handen heeft, vandaag. Nuon was nog niet bereikbaar voor commentaar. In juni vorig jaar stelde Nuon binnen ongeveer een half jaar exclusieve gesprekken met een partij te willen voeren.

Kamer in debat over Essent

De Tweede Kamer houdt deze week op aandringen van de SP een spoeddebat met minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) over de aangekondigde overname van het energiebedrijf Essent door het Duitse RWE. SP en GroenLinks zullen dan proberen een stokje te steken voor de overname. Ook de PVV drong vandaag aan op een spoeddebat.

SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant vindt dat het rijk desnoods de aandelen Essent moet overnemen van provincies en gemeenten, zodat de onderneming niet in handen komt van een buitenlands commercieel bedrijf. Kees Vendrik (GroenLinks) stelt dat RWE een "hekkensluiter" is als het gaat om duurzame energie. Hij vreest dat Nederland hierin nog verder achterop zal raken bij andere landen. Ook herinnert Vendrik eraan dat Van der Hoeven eerder heeft gezegd dat kerncentrale Borssele niet in buitenlandse handen mag komen, terwijl Essent voor 50 procent eigenaar is van Borssele.


Ook Nuon in de verkoop?  (foto: DAG)

Slaapwandelaar wordt wakker met bevroren tenen

Will Fee kreeg de schrik van zijn leven toen hij gisternacht zijn ogen opendeed. Hij bevond zich zittend op de bank en naast hem stond een aantal agenten. Hij had het steenkoud en toen zijn blik afdwaalde naar zijn voeten zag hij dat zijn tenen flink aangetast waren door bevriezing. De Amerikaan bleek een flink stuk door zijn buurt te hebben geslaapwandeld.

Een buurman zag Fee in zijn pyjama op blote voeten door de straat lopen en belde het alarmnummer. Agenten in Minneapolis vonden de slaapwandelaar zes blokken verderop en brachten hem terug naar zijn huis. Daar werd hij pas wakker.

"Toen ik naar mijn tenen keek, dacht ik dat ik ze kwijt zou raken", vertelt Fee tegen FoxNews. Dat viel uiteindelijk mee, want hij hield ‘alleen maar’ tweedegraads brandwonden over aan zijn wandeltocht bij -12 graden. Het ziekenhuis noemt het een ‘wonder’ dat Fee niet meer bevriezingsverschijnselen heeft.


Brrrrr, koud!  (foto: DAG)

Brad Pitt uitgescholden omdat hij lelijk is

Het zal Brad Pitt niet vaak zijn overkomen. Maar de acteur die voor velen geldt als een van de knapste mensen ter wereld, is afgelopen week uitgescholden door een vrouw omdat ze hem zo lelijk vond.

Het incident vond gisteren plaats op een feestje na de uitreiking van de Golden globes, melden getuigen tegen Mail on Sunday. Pitt stond gezellig te keuvelen met wat bekenden toen een vrouw op hem afstormde en begon te tieren dat de acteur er zo onooglijk uitziet in zijn laatste film, The Curious Case Of Benjamin Button.

Pitt speelt daarin een man die bejaard geboren wordt en gedurende zijn leven juist steeds jonger wordt. Door make-up die dit proces voor de kijker geloofwaardig moet maken, werd Pitt volgens de vrouw echter hondslelijk. De verbaasde acteur probeerde haar uit te leggen dat het allemaal in dienst stond van het verhaal, maar zij wilde daar niets van weten. Voordat ze weer wegliep, keek ze nog eens goed naar Pitt zijn gezicht en beet hem toe: 'En dat verschrikkelijke sikje moet je ook afscheren!' Volgens ooggetuigen konden Pitt en zijn vrienden er hartelijk om lachen. Bovendien was de vrouw overduidelijk aangeschoten.

Boete voor vloeken in kerk

Een vijftigjarige vrouw heeft een flinke boete gekregen. De Roemeense heeft het namelijk aangedurfd om te vloeken in de kerk.

De vrouw wist met haar vele gescheld en gevloek andere kerkgangers het bloed onder de nagels vandaan te halen. Het is haar op een boete van omgerekend bijna honderd euro komen te staan. En dat is veel, want een normaal maandsalaris in Roemenië is zo'n driehonderd euro.

Haar gevloek en getier heeft nogal lang geduurd. Toen de door de priester en een kaarsenverkoopster gewaarschuwde politie bij de Hemelvaartkerk in Botosani aankwam, was de vrouw namelijk nog bezig met haar scheldkanonnade. 

Een zegsman bij de politie wilde niet herhalen wat voor vuige woorden de vrouw heeft gebezigd. Of de vrouw bezeten was is niet bekend.

Clinton ontvouwt deel buitenlands beleid

De volgende Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft vandaag een deel van haar beleidsplannen bekend gemaakt. Clinton deed dit ten overstaan van de Senaatscommissie, die de ministersbenoemingen moet goedkeuren.

Clinton vertelde de commissie dat Amerika niet in staat is alle problemen in de wereld alleen op te lossen. "We hebben de hulp nodig van bondgenoten." De voormalig presidentskandidaat wil voor het oplossen van de financiële crisis onder meer samenwerken met landen als China, India en Brazilië. Ook samenwerking met Rusland sluit ze niet uit. "Maar dan wel met behoud van Amerikaanse waarden en internationale normen."

Troepen eerder weg uit Irak

Ook haar Midden-Oosten beleid werd onder de loep genomen. Clinton gaf aan een snelle terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak na te streven. Haar plan om uiterlijk juni 2011 alle troepen naar huis te brengen is volgens haar "in lijn met afspraken tussen Irak en Amerika over terugtrekking die in oktober vorig jaar zijn gemaakt." Die afspraken hadden echter eind 2011 als einddatum.

Over het conflict tussen Hamas en Israël hield ze zich op de vlakte. Clinton sprak haar steun uit voor "zowel de veiligheidsbehoefte van Israël als de legitieme politieke en economische aspiraties van de Palestijnen". Ook beloofde ze de nucleaire ambities van Iran anders te gaan aanpakken. "We streven een andere aanpak na. Wat tot nu toe is geprobeerd door de Republikeinen, heeft niet geholpen."


Clinton ontvouwt deel buitenlands beleid  (foto: DAG)

Tientallen ex-gevangenen GuantŠnamo weer in jihad

Tientallen voormalige gevangenen van de Amerikaanse terreurgevangenis op Guantánamo Bay hebben zich na hun vrijlating weer aangesloten bij de jihad, de heilige moslimoorlog tegen het Westen. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag gezegd.

Van achttien ex-gedetineerden is volgens de zegsman vastgesteld dat ze de jihad weer hebben opgepakt. Nog eens 43 mensen zijn "vermoedelijk teruggekeerd in het gevecht".

Kort na de terreuraanslagen van 11 september 2001 nam de Amerikaanse regering op de marinebasis Guantánamo Bay in Cuba een gevangenenkamp in gebruik, waar vermeende terroristen werden opgesloten. Mensenrechtenorganisaties hebben in de loop van de tijd forse kritiek op het kamp geuit. De aanstaande Amerikaanse president Barack Obama wil het complex zo snel mogelijk sluiten.

Fotoshoot in de stijl van Mirror's Edge

Niet alleen is de game door veel journalisten ontvangen als een van de beste games van 2008, het is ook een uiterst populaire inspiratiebron gebleken. Eerder lieten we jullie al een Parkours-video zien die gebaseerd was op Mirror's Edge, nu is ook Pixaleted Girl te bewonderen als Faith. Aangezien we de minsten niet zijn, hebben we na veel beraad besloten de foto's toch maar met jullie te delen.
[Update]DC-figuren in DC Universe screens, niet in trailer

Update 21.25u
We hebben ook bewegend beeld gevonden. De ontwikkelaar legt ons enkele gameplay-elementen uit, toont de nieuwe "Acrobat"-moves en geeft ons alvast een voorproefje van de karakter-editor.

Mocht het filmpje niet werken, dan kun je hier de video ook bekijken.

Oorspronkelijk bericht
De game is nog niet af, maar we krijgen wel steeds meer te zien van de game, DC Universe Online. Kijk hieronder maar de kortgeleden vrijgegeven screenshots.

In DC Universe maak je een totaal eigen superheld of slechterik en zul je samen met (en/of tegen) bekende figuren uit de DC Comics kunnen vechten. Denk maar onder andere aan Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Catwoman, Green Lantern en niet te vergeten, The Joker. Zo zul je ook verscheidene bekende locaties als Gotham City en Metropolis bezoeken.

DC Universe is exclusief voor de PC en PlayStation 3.Deze generatie gaat langer duren volgens Microsoft-topman

Er zijn drie dingen zeker in het leven: de dood, de belasting en dat elektronische apparaten steeds beter worden. Spelcomputers vallen ook in de laatste categorie en we wisten al geruime tijd dat er een nieuwe Xbox, PlayStation en Nintendo-console aan zat te komen.

Microsoft heeft bij monde van hun hoofd Entertainment And Devices, Robbie Bach, laten weten dat men verwacht dat deze generatie langer zal duren dan de consument gewend is. Beter en mooier zal niet meer genoeg zijn volgens Robbie. Microsoft zal zich voorlopig concentreren op games en features voor de huidige generatie Xboxen. Bach wist vorig jaar de divisie eindelijk winstgevend te krijgen na een verlies van 3 miljard dollar de afgelopen 2 jaar.

Volgens Bach zijn de grafische kwaliteiten van de Xbox 360, Wii en PlayStation 3 van dermate hoge kwaliteit dat het moeilijk zal worden om consumenten ervan te overtuigen dat ze een nieuwe gameconsole nodig hebben. Tijdens deze zware economische tijden zijn consumenten meer waarde-bewust en Bach wil een sterke positie in de markt hebben als deze periode voorbij is.

Ombouwen van je WoW-character nu mogelijk

Blizzard heeft een systeem gelanceerd waarmee mensen hun character volledig kunnen aanpassen. Naast het veranderen van het gezicht en haarkleur, is het zelfs mogelijk om van sekse te veranderen. De in-game functies van de barber-shop zijn ook verwerkt in deze service, dus ook het veranderen van je kapsel en sieraden is mogelijk. Uiteraard hangt hier wel een prijskaartje aan, vijftien Euro zullen we neer moeten leggen om van deze service gebruik te maken. De service is beschikbaar via het 'Manage Account' gedeelte van de de officiŽle World of Warcraft site.Altijd al een vrouw willen zijn? Nu is het mogelijk!

IsraŽl klaagt journalisten aan wegens uitzending

Twee Palestijnse journalisten zijn aangeklaagd in Israël, omdat ze zonder toestemming van het Israëlische leger hadden gemeld dat Israëlische grondtroepen de Gazastrook waren binnengetrokken. Daarmee voorzagen ze volgens het Openbaar Ministerie de Palestijnse beweging Hamas van "gevoelige en vertrouwelijke informatie".

Dat meldde de Israëlische krant Yedioth Ahronoth vandaag. De twee journalisten, die werken voor een Iraanse televisiezender, stonden begin januari bij de grens tussen Israël en de Gazastrook. Ze zagen hoe Israëlische tanks en militairen de kuststrook binnentrokken. Daarop onderbrak de zender de uitzending om verslag te doen van de Israëlische invasie, "hoewel de reporters wisten dat de troepenbewegingen nog niet waren vrijgegeven door de Israëlische militaire censor", aldus de aanklacht.

EiffelTowers Europees verder

De basketballers van EiffelTowers hebben de laatste zestien bereikt van de Eurochallenge. Een kleine nederlaag volstond hiervoor.

De basketbalclub uit Den Bosch ging in Litouwen met 82-80 onderuit tegen BC Siauliai. Het begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het met 22 punten verschil mocht verliezen en keek na het eerste kwart al tegen een 29-17 achterstand aan. Dat verschil werd gaandeweg steeds kleiner, maar nooit helemaal weggewerkt.

Topscorer bij EiffelTowers was Devonne Giles met 21 punten. Bij de Litouwers scoorde Andrius Slezas de meeste punten, 25 in totaal.

Man wil van Amy Winehouse af

Blake Fielder-Civil, man van Amy Winehouse, heeft een scheiding aangevraagd. Hij en de drankverslaafde 'junk annex zangeres' trouwden in mei 2007.

Sinds het begin van hun huwelijk heeft Amy tijd doorgebracht in afkickklinieken en manlief in de nor. Blake zat in het gevang voor het in elkaar slaan van een kastelein in 2006.

Volgens de advocaat van Blake is het overspel van Amy de reden voor de scheiding. De advocaten van Amy bevestigen dat ze de scheidingspapieren hebben ontvangen en buigen zich nog over de kwestie.

UEFA wijst beroep Real af

De beroepscommisie van de UEFA heeft het beroep van Real Madrid om zowel Klaas Jan Huntelaar als Lassana Diarra in te mogen zetten in de Champions League afgewezen.

Beide spelers werden afgelopen weken door de Spaanse club gekocht, maar volgens de reglementen mag slechts ťťn van hen in de Champions League uitkomen. Er mogen weliswaar in de transferperiode tot 1 februari drie nieuwe spelers worden aangemeld, maar slechts ťťn van die drie mag al Europese wedstrijden voor zijn club hebben gespeeld. Huntelaar en Diarra waren namens respectievelijk Ajax en Portsmouth actief in de UEFA Cup.

Volgens Real is de regel vooral is bedoeld om te voorkomen dat spelers in dezelfde competitie van club veranderen. Het overweegt nu naar het internationale sporttribunaal CAS te stappen.

Kinderdagverblijf bekogeld door buurtbewoners

Amsterdams kinderdagverblijf 'Dromelot' in stadsdeel Oud-West heeft het aan de stok met de buurtbewoners. Kinderen van het verblijf spelen met mooi weer buiten en buurtbewoners zeggen daarvan geluidsoverlast te ondervinden. Het ongenoegen gaat zo ver dat het kinderdagverblijf met eieren wordt bekogeld.

Om het lawaai van huilende en spelende kinderen te beperken is er zelfs een geluidsscherm ingezet. Buitenspelen op gezette tijden bleek geen optie voor de crèche. Wekelijks wordt de crèche echter nog bekogeld met huisvuil en eieren en ook werden door een buurtbewoner vanaf een balkon met een megafoon de kinderen uitgescholden.

Het plein waar de kindertjes op spelen werkt als een soort klankkast waardoor het geluid van de kinderen versterkt wordt. Het stadsdeel Oud-West heeft gezegd dat het geen andere maatregelen kan treffen om de overlast tegen te gaan en heeft geen oplossing voor de situatie.

Vrijpartij op kantoor trekt veel bekijks

Naar aanleiding van een intiem stoeipartijtje op hun werk vlakbij Manchester hebben de twee schuldigen ontslag genomen. Ze hadden namelijk niet in de gaten dat minstens twintig paar ogen hun werkzaamheden volgden.

De twee maakten hun nummertje voor een gedeeltelijk beslagen ruit. Binnen een mum van tijd bleven enkele voorbijgangers onder het raam staan kijken. Na twintig minuten vond een agent het echter welletjes en besloot in te grijpen.

Het duo verdiende hun brood bij  Unity Partnership, een bedrijf dat voor de overheid de dienstverlening moet verbeteren. De directie van het bedrijf wil niet in details treden over de kwestie. Een woordvoerder wilde bevestigen noch ontkennen dat het tweetal zelf hun ontslag heeft ingediend.

Bij de horde toeschouwers bevond zich ook een taxichauffeur. Hij kan er met zijn hoofd niet bij dat het duo niets in de gaten had. "Verschillende mensen moedigden hen nogal luid aan. Het was hilarisch!"

Wolverine hakt mootjes in 3D screenshot

Ontwikkelaar Rave Software is al een geruime tijd bezig met een game rondom X-mens Wolverine. De game, met dezelfde titel als de film die dit jaar uit moet komen, X-Men Origins: Wolverine, gaat uitkomen voor de Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii, Nintendo DS en PSP. De game biedt spelers de mogelijkheid om het verleden van Wolverine te achterhalen. Vandaag is er een mooie 3D sceenshot verschenen. We kunnen de screenshot helaas niet zelf draaien en moeten het dus doen met een video. Voor de HD-beelden klik je hier.

Klik hier om naar de officiŽle website te gaan.

Vrouw krijgt winkelverbod bij 376 zaken

Een 46-jarige vrouw heeft een flinke straf gekregen. Na gisteren wat te hebben gejat uit een winkel in Enschede, heeft de dievegge een winkelverbod gekregen. Bij 376 winkels blijven de deuren voor haar het komende jaar gesloten. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De winkel waar de vrouw had gestolen, is aangesloten bij het Collectief Winkelverbod. Hier werken de gemeente, politie en 376 winkels samen. 

Omdat de vrouw gisteren voor de tweede keer in haar carrière werd betrapt op winkeldiefstal, heeft de politie haar de rode kaart uitgereikt. De sanctie die op deze rode kaart volgt, is een winkelverbod bij alle aangesloten winkels.

FC Utrecht test spits van Spakenburg

FC Utrecht gaat spits Ruben Wilson testen. De aanvaller speelt nu nog voor zaterdaghoofdklasser Spakenburg.

De 29-jarige Wilson heeft van het bestuur van Spakenburg toestemming gekregen om een week stage te lopen bij FC Utrecht. Trainer Ton Du Chatinier werkte dit seizoen met Wilson bij de regerend kampioen van de zaterdaghoofdklasse B. Bovendien werkte hij ook bij AFC en Kozakken Boys met de aanvaller, die eerder als prof bij het Zwitserse FC Luzern speelde. Wilson werd vorig seizoen topscorer van de hoofdklasse. Als zijn stage bevalt, wil Utrecht hem per direct overnemen van Spakenburg.

Dagelijks zes 'topmannen' weg in VS

Een recordaantal bestuursvoorzitters in de Verenigde Staten is afgelopen jaar opgestapt. In totaal 1484 bestuursvoorzitters verlieten hun post. Dat is gemiddeld zes per dag, zo blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse detacherings- en adviesbureau Challenger, Gray & Christmas.

Het vorige record was in 2006, toen 1478 bestuursvoorzitters weggingen. Verrassend genoeg was het niet de financiële sector waar de meeste topmensen vertrokken. Vooral in de gezondheidszorg (285 vertrokken voorzitters van bestuur) en de technologiesector (221 exits) was het verloop groot.

In de financiële branche vertrokken 169 topmensen. Een groot deel hiervan was het gevolg van de kredietcrisis, aldus het onderzoek. Besturen in alle sectoren gingen kritischer kijken naar de prestaties van hun voorzitters.

De onderzoekers vermoeden dat druk vanuit het bestuur achter het vrijwillig opstappen van honderden bestuursvoorzitters lag. Anderen gingen met pensioen of deden een stapje terug binnen hun eigen bedrijf.

FC Dordrecht raakt Boyen en De Jong kwijt

FC Dordrecht maakt het seizoen af zonder Govert Boyen en Tommy de Jong. De Belgische keeper en de Franse middenvelder keren terug naar hun vaderland.

De 31-jarige Boyen, die in de zomer naar de Krommedijk kwam, heeft in BelgiŽ een andere baan gekregen. Hierdoor voelde hij meer voor een terugkeer naar BelgiŽ, waar hij gaat keepen voor Verbroedering Geel-Meerhout uit de vierde klasse. Boyen was dit seizoen eerste doelman van de Schapenkoppen.

Aanvallende middenvelder Tommy de Jong zag door de komst van Cecilio Lopes, Jurrick Juliana en Brian Tevreden weinig toekomst meer voor zichzelf. Naast de komst van deze drie nieuwelingen keert Marcel van der Sloot terug na een blessure en heeft Dordrecht ook John van Loenhout in de selectie. De 21-jarige Fransman kende een prima voorbereiding, maar verloor zijn basisplaats al snel. Zijn nog anderhalf jaar lopende contract werd ontbonden. De Jong keert terug naar Frankrijk om een club te zoeken.

Aanvaller John Verhoek blijft wel in Dordrecht. Hij liep stage in Engeland, maar acht zichzelf nog te jong voor een buitenlands avontuur. Verhoek wil vechten voor zijn kansen. Rocky Siberie, een andere aanvaller, mag per direct vertrekken bij FC Dordrecht.

ADO Den Haag wil topscorer hoofdklasse

ADO Den Haag wil zich versterken met spits Raily Ignacio. De 21-jarige aanvaller speelt nu nog bij zondaghoofdklasser Westlandia.

Ignacio traint al enige tijd mee bij ADO. Trainer Andrť Wetzel is zeer tevreden met de verrichtingen van de spits tijdens die trainingen en wil hem per direct vastleggen. Ignacio maakte dit seizoen veertien treffers voor Westlandia. Daarmee is hij topscorer van de gehele hoofdklasse.

Aangeboden: betaald luieren op een tropisch eiland

De Australische staat Queensland biedt een droombaan aan: voor ruim 10.000 euro per maand en een luxeappartement gratis zes maanden op een tropisch eiland de boel in de gaten houden.

Tot de belangrijkste taken behoren het wandelen over de witte stranden, snorkelen in zee en "eventueel het zwembad schoonmaken". De uitverkorene moet ook een dagboek op internet bijhouden, waarbij vooral de positieve kanten van het eiland Hamilton moeten worden belicht.

De droombaan, die wereldwijd in advertenties is aangekondigd, is bedoeld als toeristische reclamecampagne voor Queensland. Solliciteren kan door het maken van een videosollicitatie.

Prins Charles pikt beschuldiging niet

Een woordvoerder van de Britse prins Charles heeft vandaag duidelijk gemaakt dat noch de troonopvolger, noch zijn zonen William en Harry het verdienen om racist te worden genoemd. Kwam Harry eerder deze week door een opmerking in opspraak, nu zou zijn vader een Aziatische vriend 'roetmop' hebben genoemd.

Volgens persbureau Press Association en de krant Daily Telegraph zou de Prins van Wales zijn makker Kolin Dhillon zo hebben aangesproken in de Cirencester Polo Club, waarvan beiden lid zijn. Anonieme bronnen beweren dat.

Ook de zonen zouden het woord voor de vriend hebben gebruikt. Dhillon zelf zou er niet mee hebben gezeten. Volgens Clarence House, de residentie van prins Charles, is het te gek voor woorden om de prinsen van racisme te beschuldigen. Ze helpen iedereen in hun liefdadigheidswerk, juist zonder aanzien des persoons.

'Zie ik daar een roetmop?'  (foto: ANP)

Faith op je PC in Mirror's Edge beelden

Vorig jaar kwamen Electronic Arts en Digital Illusions met Mirror's Edge. Een game waarbij freerunning een van de belangrijkste elementen was. Mirror's Edge kwam alleen uit op de Xbox 360 en Playstation 3, maar over niet al te lange tijd moeten ook PC gamers kunnen gaan genieten van de game. De PC-versie bevat enkele extra's ten opzichte van de consoleversies. Vandaag zijn er wat beelden verschenen van de PC-versie. Om de beelden in HD te bekijken klik je hier.

[PRIJSVRAAG] Kijk Role Models samen met de hoofdrolspelers!

De film Role Models vertelt het verhaal van Danny (Paul Rudd) en Wheeler (Seann William Scott), twee vertegenwoordigers in energiedrankjes, die hun bedrijfswagen aan gort rijden. De twee worden voor de keuze gesteld: de bak in of 150 uur werken in een jongerenproject. Ze kiezen voor het laatste. Dat wordt zo'n succes dat het tweetal na dag één al verlangt naar een verblijf achter tralies...

Role Models

De film Role Models is vanaf 12 maart in de Nederlandse bioscopen te zien, maar aanstaande vrijdag 16 januari is er al een voorvertoning in Pathé De Munt in Amsterdam, waarbij ook Paul Rudd en Seann William Scott aanwezig zijn. Vanaf 19.00 uur delen ze handtekeningen uit om vervolgens de film te bekijken, samen met genodigden, de pers...en misschien ook met jou!

FOK! heeft vijf maal twee kaarten te verdelen. Wil je kans maken op twee kaarten voor Role Models? Kijk dan gauw in dit topic !

Veel succes!

Mercedes biedt Honda motoren

Norbert Haug heeft aangegeven dat Mercedes het Honda-team wel van motoren wil voorzien mocht het team overgenomen worden. De motorsportbaas van Mercedes zei dit in een interview met autosport.com. Naast McLaren voorziet Mercedes ook Force India volgend jaar al van motoren.

"Als er een haalbare oplossing is met een investeerder voor dat team, dan zijn we bereid om er over te praten. Maar de financiŽle basis moet wel aanwezig zijn," aldus Haug. "Je kunt in deze tijd geen cadeautjes weggeven, maar we willen voor de Formule 1 wel helpen. Ross Brawn en Nick Fry en hun team hebben tot nu goed werk verricht en als we in de positie zijn om te kunnen helpen, dan doen we dat. Echter staat de financiŽle haalbaarheid bovenaan. Dit moet 100% gegarandeerd zijn."

Haug zegt dat het leveren van motoren aan een extra team de huidige plannen niet in de weg zitten. "Het is niet ideaal en we hebben het met onder andere de introductie van KERS en de lagere toerenlimiet al druk genoeg. Je moet langere runs met de motoren doen om te kijken of betrouwbaar genoeg zijn. Zelfs met de introductie van de V8 hadden we het minder druk dan nu."

Eerder leek Ferrari de motorleverancier te worden van het nieuwe team dat uit Honda zal ontstaan. Ross Brawn had hiervoor zijn vele contacten bij zijn vorige team aangewend, maar het Italiaanse team maakte eerder deze week bekend af te zien van een deal.

Pedofiel wint loterij voor slachtoffers

Een Amerikaanse loterij ten bate van slachtoffers van verkrachtingen heeft een opmerkelijke winnaar opgeleverd. De hoofdprijs van een half miljoen dollar (ongeveer 373.000 euro) ging naar een veroordeelde zedendelinquent, meldde nieuwszender CNN vandaag.

De winnaar was in 1993 en 2000 veroordeeld voor seksueel misbruik van minderjarigen. Volgens lokale media zal hij het geld uitgeven aan "een huis, aan God en aan goede doelen". Een van de goede doelen zou de organisator van de loterij zijn, de steungroep voor verkrachtingsslachtoffers Standing Together Against Rape.

Zakenman zet dood in scŤne

Een Amerikaanse zakenman die in geldnood was geraakt, heeft geprobeerd zijn eigen dood in scène te zetten. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Marcus Schrenker (38) was zondag met zijn sportvliegtuigje vertrokken vanuit Indiana voor een vlucht naar Florida. Boven de staat Alabama deed de zakenman een noodoproep. De voorruit van zijn vliegtuig zou door turbulentie zijn ingeslagen en hij zou zwaar bloeden.

Straaljagers van de Amerikaanse luchtmacht werden naar het vliegtuigje gestuurd. Dat bleek op de automatische piloot door te vliegen. De ruiten waren nog intact en nergens waren sporen van bloed. Bovendien stond de deur open en was Schrenker nergens te bekennen. Na een onbemande vlucht van meer dan 300 kilometer stortte het toestel neer in Florida. Vermoedelijk is de piloot met een parachute uit het toestel gesprongen.

Een dag later probeerde een man met het rijbewijs van Schrenker een kamer te boeken in een hotel in Alabama. Vervolgens vluchtte hij in verwarde toestand een nabijgelegen bos in. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de man.

De bedrijven van Schrenker worden volgens Amerikaanse media onderzocht op mogelijke fraude. Bovendien zou hij een schuld hebben van ongeveer een half miljoen dollar (circa 373.000 euro).

Spelletje spelen reden voor arrestatie

Games zijn niet bedoeld om zonder geluid gespeeld te worden, of dat nou stereo, 5.1- of zelfs 7.1-surround is. Een game zonder geluid is als voetbal zonder bal: bijna hetzelfde, maar net niet.

Twee Denen volgen ook deze denkwijze en kregen hierdoor de politie op hun dak en over de vloer. De buren hadden namelijk het idee dat er een vuurgevecht plaatsvond en belden de plaatselijke politie.
Eťnmaal aangekomen bij het woning klopten ze natuurlijk niet eerst op de deur, maar schreeuwden ze via een megafoon naar de jongens en eisten dat ze naar buiten kwamen. Nadat de jongens afgevoerd waren naar het politiebureau werd de woning geÔnspecteerd. De politie deed een vondst van nul vuurwapens, maar wel een PlayStation 3, een flatscreen-TV en een audiosysteem waarvan het volume op maximaal stond.

De jongens zijn inmiddels op vrije voeten.

Ook De Jong niet naar skate-off

Bob de Jong neemt, net als Koen Verweij, niet deel aan de skate-off voor een ticket voor het WK allround in Hamar.

De stayer van VPZ wil zich volledig gaan richten op de 5.000 en de 10.000 meter bij de WK afstanden en de wereldbekerwedstrijden op die twee afstanden.

De verwachting is dat het bij de skate-off bij de mannen nu zal gaan tussen Erben Wennemars, Ben Jongejan, Ted-Jan Bloemen en Jan Blokhuijsen. Jorien Voorhuis, Wieteke Cramer en Diane Valkenburg zullen bij de vrouwen gaan strijden om het ticket.

OekraÔne blokkeert weer gas voor Europa

Het Oekraïense gasbedrijf Naftogaz blokkeert de doorstroom van Russisch gas naar Europa. Dit ondanks een afspraak tussen Rusland, Oekraïne en Europa om de gaskranen vanochtend weer open te draaien.

Oekraïne stelde vandaag geen gas door te voeren wegens de "ondraaglijke Russische voorwaarden voor de doorvoer". Oost-Europa is nu een week verstoken van gas. In enkele landen zitten mensen daardoor in de kou en liggen fabrieken stil.

Rusland en Europa reageren boos dat de doorvoer niet op gang komt. "De situatie is zeer ernstig. We vinden dat de situatie snel moet verbeteren. Er zijn geen redenen om de doorvoer tegen te houden", zei een woordvoerder van de Europese Commissie.

Voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie belde vandaag direct naar de Russische premier Vladimior Poetin. Barroso uitte zijn teleurstelling dat er nog steeds amper of geen gas binnenkomt. De EU-topman gaat later nog in gesprek met de autoriteiten van Oekraïne.

Het Russische energiebedrijf Gazprom zegt voorlopig niets te kunnen doen. "Wij hebben de Europese Commissie laten weten dat wij nu geen kans zien om gas te leveren. Oekraïne heeft de route voor transit niet opengesteld, maar ons op cynische wijze gemeld dat het gastransportsysteem is omgeleid voor binnenlandse consumptie", aldus Gazprom in een verklaring.

Een groep EU-waarnemers had in Oekraïne moeten controleren of Oekraïne geen gas aftapt voor eigen gebruik. De waarnemers hebben volgens de Europese Commissie echter nog geen volledige toegang gekregen tot de meters.

Tientallen Hongaren doodgevroren

Zeker veertig Hongaren zijn de afgelopen weken omgekomen door de vrieskou. Dat heeft de Hongaarse minister van Sociale Zaken, Erika Szucs, vandaag bekendgemaakt.

Een kwart van de slachtoffers was dakloos, maar de meesten kwamen thuis om het leven. Het zou vooral gaan om armen en gehandicapten.

De lage temperaturen in Hongarije zijn verergerd door het gasconflict tussen Rusland en Oekraïne. Het land bleef verstoken van aardgas, waardoor verwarmingen het niet deden.

De overheid heeft een fonds opgericht om mensen te helpen. Bovendien mogen energiebedrijven klanten niet afsluiten van hun netwerk. "Zelfs al hebben zij grote schulden", aldus Szucs.

Topverkopers

Uiteindelijk zal de winnaar door een, zichzelf benoemde, Topverkoper gecoacht worden aan zijn naamdragende Academie. Deze constant grijnzende bestempelde Hoge Priester van de verkoop, ooit succesvol in de vastgoedsector maar waar ik nog geen tuinhuis van zou kopen laat staan een schaar bij zou laten slijpen wanneer hij aan mijn voordeur staat, evalueert de opdrachten met de met dollartekens-in-hun-ogen-kandidaten.

Alien vs Bobbys

In Engeland staan er zowat op iedere hoek van de straat verschillende camera's opgesteld. Deze camera's moeten de mensen een meer veilig gevoel verschaffen.

Sommigen zijn er echter niet tevreden mee en vinden het een schending van hun privacy. Een aantal leukerds kwamen op het idee om door de straten een meer dan twee meter hoge alien te laten wandelen. Zouden de camera's die intergalactische bedreiging opmerken ?

Met dank aan Superwatje voor de submit

Scheringa pleit voor afschaffen buitenspel

In zijn nieuwjaarspeech heeft de voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, de 'leeftijdsgrens' voor scheidsrechters ter discussie gesteld. Ook voerde hij een betoog om buitenspel af te schaffen.

"Dit is een principekwestie voor mij", aldus Scheringa die zei dat hij zich op zondagavond regelmatig ergert bij uitzendingen van Studio Sport. "Dan zie je op de beelden dat scheidsrechters fluiten voor buitenspel, terwijl daar geen sprake van is. Voor de objectieve kijker moet dat heel apart zijn om te zien."

"Het doet de sport geen goed. Soms scheelt het 10 centimeter, dat is toch niet te zien. Van mij mag de buitenspelregel verdwijnen. En ik pleit er ook voor dat scheidsrechters de beschikking krijgen over hulpmiddelen. Voetbal is wat dat betreft heel ouderwets."

Over scheidsrechters en hun leeftijd zei Scheringa: "Wij willen de beste mensen op de beste plekken. Het moet dan geen rol spelen hoe oud iemand is. Als een scheidsrechter zestig jaar is maar nog steeds goed fluit en fit is, moet dat geen enkel probleem zijn.

Australian Open wil in Melbourne blijven

Craig Tiley, de toernooidirecteur van de Australian Open, heeft gezegd dat het grandslamtoernooi ook de komende jaren in Melbourne wil blijven.

Shanghai, Dubai en Sydney zouden interesse hebben getoond in de organisatie. Melbourne Park heeft nog een contract tot 2016 om als gastheer op te treden. "De vraag om toernooien te mogen organiseren is in deze regio de afgelopen vijf jaar enorm gestegen. Het is een groot compliment dat er zoveel interesse in de Australian Open is, maar wij zijn niet van plan om uit Melbourne te vertrekken", aldus Tiley.

De spelers zelf klagen over de veroudering van het Melbourne Park. De kleedkamers zouden te krap zijn en er zijn te weinig banen om te trainen. "Het is voor de Australische tennisbond de hoogste prioriteit om het park te moderniseren. We werken daar hard aan", aldus de toernooidirecteur.

Belgen worden nerveus van Boom

De bondscoach van de Belgische veldrijders, Rudy de Bie, heeft voor aankomende zaterdag een spoedvergadering belegd. Op deze manier wil hij proberen de rijders op een lijn te krijgen voor het wereldkampioenschap veldrijden op 1 februari in Hoogerheide.

De aanleiding voor de spoedvergadering zijn de uitspraken van Niels Albert. Albert zei afgelopen zondag, bij het nationaal kampioenschap, wederom dat hij zich niet te beroerd voelt om zijn Tsjechische ploegmaat Radomir Simunek aan de wereldtitel te helpen.

De Bie wil voor de wereldbekerwedstrijd in Roubaix in gesprek gaan met zijn rijders. "Ik heb dit nooit eerder meegemaakt”, aldus Sven Nys. "Maar ik vind dat De Bie gelijk heeft. We moeten het samen opnemen tegen een heel sterke renner uit het buitenland”, waarmee Nys verwijst naar titelverdediger Lars Boom. "Ik denk dat we tot een overeenkomst moeten komen. Als die renner de lijn van de Belgische ploeg niet wil volgen, moet hij thuisblijven. De Bie heeft het recht om dat te eisen.”

Eerder lieten de Belgen nog weten dat ze een blok willen vormen om de strijd aan te gaan met Boom. Richard Groendaal zei na afloop van het NK in Huijbergen dat hij niet in een Belgische eenheid gelooft, omdat die ploeg te veel kanshebbers voor de titel heeft.

Nys heeft gezegd dat het vooral belangrijk is dat iedereen vrede heeft met het resultaat na de WK. "Wie zelf niet meer kan winnen, moet bereid zijn om iemand anders een steuntje te geven. Zoals Richard Groenendaal dat vorig jaar met Lars Boom deed in Treviso. Als ik zelf niet meer kan winnen, zal ik best bereid zijn om me voor de kar van Niels Albert te spannen”.

Williams, Safina eenvoudig door

Serena Williams heeft vrij eenvoudig de achtste finales bereikt van het toernooi in Sydney. De Amerikaanse won na 50 minuten en 6-1 en 6-2 van de Italiaanse Sara Errani.

Vanaf de eerste game werd de Italiaanse in het nauw gedrongen. Ze betwistte in die game twee keer een call, maar beide keren kreeg ze nul op het rekest. De Italiaanse had een korte opleving in het begin van de tweede set, maar daarna kon ze Williams geen strobreed in de weg leggen.

Dinara Safina, als tweede geplaatst, versloeg haar landgenote Vera Doesjevina met 6-3 en 6-0.

GeenStijl wil inzage WOB gegevens

Website GeenStijl beroept zich op de Wet Openbaarheid Bestuur, om zo de juiste cijfers van de internetverkiezing van het TV Moment van het Jaar te achterhalen. Dat melden zij op hun website. GeenStijl zou in het bezit zijn van een fax waarop duidelijk wordt dat niet Paul de Leeuw, maar zij de meeste internetstemmen kregen. Al zei Rutger Castricum van GeenStijl gisteren op 3FM dat ze helemaal niet zeker wisten of de fax wel echt was. Maar het bevestigde wel de eigen vermoedens, gaf hij aan als reden dat het toch geplaatst is.

GeenStijl eindigde met het bekende Vogelaarinterview op de derde plaats tijdens de verkiezing, volgens de website is er dus gesjoemeld met de stemmen. "Het is immers een publieke organisatie en via de wet openbaarheid bestuur willen we graag inzicht in de daadwerkelijke cijfers. Waarschijnlijk hebben we die al in ons bezit, maar wij zijn graag zeker van onze zaak", aldus de internetsite.

Volgens de VARA, die de verkiezing organiseerde, is de fax vals. "GeenStijl viert zijn eigen feestje door hun eigen fragment met een zelf gefabriceerd lijstje tot winnaar uit te roepen. We gunnen GeenStijl zijn eigen feestje, maar feliciteren Paul de Leeuw als terechte winnaar van Het TV-Moment van het Jaar", aldus de omroep in een verklaring.

Verkeerde medicijnen zetten Frutos buitenspel

Anderlecht zal de komende tijd geen beroep kunnen doen op spits Nicolas Frutos. De Argentijn heeft weer last gekregen van zijn achillespees.

Er heeft zich weer vocht opgehoopt rond de geplaagde achillespees van Frutos. Dit valt mede te wijten aan verkeerde medicatie. De spits kreeg onlangs in een ziekenhuis in Buenos Aires Cyproxine toegediend vanwege een darminfectie. Het antibioticum verzwakt echter ook de pezen.

Frutos heeft bovendien flink ingeleverd wat betreft zijn lichaamsgewicht. De langharige Argentijn is hierdoor behoorlijk wat spiermassa kwijtgeraakt. "Nico zal zijn kilo's niet terugkrijgen door alleen maar te eten. Zijn lichaam moet een evenwicht vinden en zijn conditie moet geleidelijk opgebouwd worden", aldus de trainer van Anderlecht, AriŽl Jacobs, tegenover Sporza.

Knieblessure voor Van Bommel

Bayern MŁnchen-middenvelder Mark van Bommel heeft gisteren in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Al-Wehda een knieblessure opgelopen.

De aanvoerder van Der Rekordmeister verliet na een half uur spelen het veld met het pijnlijke gewricht. In het ziekenhuis zal worden onderzocht hoe ernstig de kwetsuur is. Bayern won het duel uiteindelijk met 1-3.

Van Bommel heeft overigens nog ruim twee weken de tijd om te herstellen. Bayern hervat op vrijdag 30 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen Hamburger SV.

Verheijen en Groenewold naar WK allround

Carl Verheijen en Renate Groenewold zullen definitief meedoen aan de wereldkampioenschappen allround in Hamar. Dit hebben ze besloten na overleg met hun trainer Gerard Kemkers.

Verheijen en Groenewold kwalificeerden zich afgelopen weekend bij het Europees kampioenschap in Heerenveen rechtstreeks voor het WK. Ze twijfelden echter aan deelname met het oog op de WK afstanden in maart in Vancouver. "Maar het WK allround past wel in de voorbereiding op dat toernooi", aldus Kemkers.

Naast Verheijen doen bij de mannen Europees kampioen Sven Kramer en Wouter Olde Heuvel mee aan het WK allround. Bij de vrouwen zijn, naast Groenewold, ook Paulien van Deutekom en Ireen WŁst zeker van deelname. Voor het vierde startbewijs bij de mannen en vrouwen zal er een skate-off worden verreden.

Blessure Douglas zadelt Twente op met probleem

FC Twente kampt met een groot probleem de komende weken. Steve McClaren zag gisteren Rob Wielaert vertrekken naar Ajax, terwijl Douglas nog altijd geblesseerd is.

De Braziliaan is nog altijd niet hersteld van zijn knieblessure en is voorlopig nog niet inzetbaar, meldt TC Tubantia. Ook de derby volgende week zondag tegen Heracles komt nog te vroeg voor hem.

De Tukkers zijn op zoek naar een vervanger voor Wielaert, maar de kans is niet groot dat die er voor komend weekend al zal zijn. In dat geval is de kans groot dat Slobodan Rajkovic zijn debuut in de Eredivisie gaat maken voor Twente.

Krajicek ziet af van Australian Open

MichaŽlla Krajicek doet niet mee aan de kwalificaties voor de Australian Open. Allistar McCaw, haar Zuid-Afrikaanse trainer, heeft dit vandaag gezegd. De Nederlandse heeft nog te veel last van haar enkel.

"MichaŽlla heeft maandag wat punten gespeeld, maar de reactie van de enkel was niet goed. We hebben daarom besloten om de enkel eerst volledig te laten genezen. Dat is beter. Ze heeft haar les van vorig jaar geleerd”, aldus McCaw.

Krajicek raakte begin deze maand bij de kwalificaties voor het toernooi in Auckland geblesseerd aan de enkel.

Hewitt vecht zich voorbij Benneteau

Lleyton Hewitt heeft voor eigen publiek in Sydney de tweede ronde weten te bereiken. De AustraliŽr verloor weliswaar de eerste set van Julien Benneteau maar zegevierde desondanks met 5-7, 6-2 en 6-4.

In de volgende ronde ontmoet Hewitt de Servische Janko Tipsarevic, die Mardy Fish in drie sets versloeg. Voor Radek Stepanek en Tomas Berdych eindigde het toernooi verrassend vroeg. Stepanek moest bij een stand van 4-6 en 0-3 opgeven tegen de Fransman Jeremy Chardy, terwijl Berdych kansloos was van de tweede AustraliŽr in het deelnemersveld, Chris Guccione.

Naast de overwinning van Chardy was er meer succes voor de Fransen in Sydney. Zo versloeg Paul-Henri Mathieu de Italiaan Andreas Seppi in drie sets en won ook landgenoot Richard Gasquet in twee sets van Dimitry Tursunov.

Vanaf 2010 MotoGP op Silverstone

Vanaf 2010 zal op het circuit van Silverstone de Grote Prijs van Groot-BrittanniŽ in de MotoGP worden gereden. CommerciŽle rechtenhouder Dorna heeft gisteren een contract voor vijf jaar met het Britse circuit getekend.

Dit seizoen wordt er voor het laatst een Grand Prix in de Formule 1 verreden op Silverstone. Het circuit raakt de autosportrace kwijt aan Donington Park, dat de komende twee jaar voor een kleine 100 miljoen euro het circuit renoveert.

Federer oneens met bookmakers

Roger Federer is verrast over het feit dat Andy Murray wordt gezien als favoriet voor de Australian Open titel bij de bookmakers. De huidige nummer twee van de wereldranglijst staat zelf als tweede op deze lijst, maar had verwacht dat de huidige top drie van de ranglijst bovenaan zou staan.

"Hij heeft nog nooit een Grand Slam-toernooi gewonnen", legde Federer uit over Murray, die momenteel vierde staat in de ATP rankings. Nadal, Djokovic en Federer zelf vormen de top drie en wonnen al wel een Grand Slam-evenement.

Van Hanegem denkt nog niet aan pensioen

Willem van Hanegem werd eind 2008 door FC Utrecht aan de kant geschoven als trainer. De Kromme is echter nog niet van plan met pensioen te gaan en geeft aan dat hij best nog wel ergens aan de slag zou willen als coach.

"Ik stop niet, omdat anderen vinden dat ik moet stoppen," aldus de woorden van Van Hanegem tijdens de nieuwjaarsreceptie van Excelsior. De voormalig middenvelder was aanwezig om een plaquette te onthullen ter nagedachtenis aan zijn vorig jaar overleden 'voetbalvader ' Bob Janse.

Het Algemeen Dagblad meldde gisteren al dat Van Hanegem een aanbieding uit het buitenland naast zich heeft neergelegd. "Als er iets leuks voorbij komt, hap ik toe. Als ik stop, is het mijn eigen beslissing. Hoezeer mensen ook op me inpraten", zei de Kromme.

Van Hanegem kreeg na zijn ontslag veel kritiek te verwerken. Johan Derksen sprak niet al te vleiende woorden over de rol van de trainer in de soap bij FC Utrecht.

Veel waarde aan de woorden van Derksen lijkt Van Hanegem echter niet te hechten. "Waar Derksen heeft gevoetbald, hebben de geiten geen eten. Zo schrijft hij ook. Hij is nooit mijn vriend geweest. Ik weet niet waar hij het op baseert als hij dingen schrijft."

Voor de rest heeft hij weinig redenen tot klagen. "Als ik met mensen praat, heb ik het gevoel dat ik goed ziek ben geweest. Maar het gaat verder goed met me, hoor."

Fable 2 DLC - Knothole Island nu te downloaden

Lionhead heeft eindelijk de downloadable content voor Fable 2 vrijgegeven, genaamd Knothole Island. De content had eigenlijk afgelopen december al uit moeten komen, maar door technische problemen was de content verzet naar deze maand. Nu kunnen we er dan ook daadwerkelijk van gaan genieten.

De content bevat nieuwe opdrachten, items, personages, winkels, wapens, drankjes, schatten en nog veel meer leuks.

Vanaf je school/werk de download alvast naar je 360 sturen kan hier als je 800 MS-punten hebt. De gratis versie die ook op die site te zien is, is om co-op te kunnen spelen met mensen die Knothole Island gekocht hebben. Met de gratis versie kun je helaas niet zelf daarheen.Alle geplaatste speelsters in Hobart onderuit

Na de tweede ronde bij het WTA-toernooi in het Australische Hobart zijn alle geplaatste speelsters uitgeschakeld.

In de eerste ronde werden de nummers 2, 3,5,6 en 8 van de plaatsingslijst uitgeschakeld, en in de tweede ronde werden ook de als eerste geplaatste Flavia Pennetta, de nummer 4, Zheng Jie en de nummer 7, Alona Bondarenko uitgeschakeld.

Pennatta ging met 5-7 en 3-6 onderuit tegen Magdalena RybŠrikovŠ. Die laatste was, bij temperaturen van rond de veertig graden, vooral opgelucht dat de partij al na twee sets was afgelopen. "Ik wilde echt in twee sets winnen, want de hitte was verschrikkelijk. Ik ben heel blij, want Pennetta is een prima speelster."

Hersendode moeder bevalt van meisje

Een baby is, twee dagen nadat de moeder hersendood werd verklaard, door middel van een keizersnede ter wereld gekomen. Het lichaam van de 41-jarige Jayne Soliman werd na een beroerte door doktoren in leven gehouden. Jayne is zes uur na de bevalling overleden. Haar dochter, Aya Jayne Soliman, is kerngezond. Ze werd 15 weken te vroeg geboren.

De Brit Mahmoud Soliman werd overspoeld door emoties na de geboorte van zijn dochtertje Aya en het verlies van zijn vrouw: "Ik heb de liefde van mijn leven verloren, maar heb ook het mooiste cadeau ter wereld van haar gekregen."

Jayne zakte op haar slaapkamer in elkaar nadat ze had geklaagd over hoofdpijn. Ze werd per traumahelikopter naar het John Radcliffe ziekenhuis in Oxford vervoerd waar haar lichaam kunstmatig in leven werd gehouden.

De doktoren dienden steroïden toe aan het lichaam van de vrouw om de longen van de baby sterker te maken. Jayne bleek een agressieve hersentumor te hebben die een groot bloedvat kapot heeft gemaakt.

Chinese docente rukt wang van leerling los

Of de 10-jarige Chao Qun Zheng een notoir lastige leerling is, vermeldt het bericht niet. Maar de reactie van zijn lerares Guo toen zij er achter kwam dat Chao zijn huiswerk niet had gemaakt, was hoe dan ook absurd. En extreem gewelddadig.

Het incident speelde zich vorige maand af, op een basisschool in HeNan. Docent Guo werd zó boos dat Chao zijn zaakjes niet op orde had, dat ze hem aan zijn wangen begon te trekken. 'Ze pakte ze met beide handen beet en tilde me op een gegeven moment aan mijn wangen op', aldus het slachtoffer.

52 hechtingen

De lerares liet Chao in de lucht bungelen totdat een van zijn wangen het begaf en afscheurde. Zonder aarzeling pakte ze het stuk vlees op, drukte het tegen zijn hevig bloedende gezicht en stuurde hem naar huis.

Doktoren hadden 52 hechtingen nodig om Chao's wang weer vast te maken. Zijn vader gaat de lerares aanklagen.


Chinese docente rukt wang van leerling los  (foto: DAG)

CoD: World at War meest online gespeeld

De meest gespeelde online Xbox360 games zijn weer bekend gemaakt. Het is de laatste tijd een beetje stuivertje wisselen om de nummer 1 positie; deze keer is het Call of Duty dat de lijst aanvoert. Wie weet is het de volgende keer weer Halo 3 of Gears 2 dat bovenaan staat: voor de laatste komt er deze maand waarschijnlijk een nieuwe patch uit, waardoor veel mensen de game misschien weer een kans geven. De lijst:

1 CoD: World at War
2 Halo 3
3 Gears of War 2
4 Call of Duty 4
5 Left 4 Dead
6 GTA IV
7 Guitar Hero World Tour
8 FIFA 09
9 Lord of the Rings: Conquest Multiplayer Demo
10 Fallout 3

De top drie betreffende Xbox Live Arcade games wordt aangevoerd door Castle Crashers, gevolgd door Super Street Fighter II Turbo HD Remix en Worms. Check deze lijst voor meer overzichten.

"Argumenten Feyenoord onzin"

De argumenten van Feyenoord om het samenwerkingsverband met Excelsior stop te zetten zijn onzin, meent Rob Albers van Excelsior.

"Ze hebben bij Feyenoord boekhoudkundig dingen gedaan waar ik mijn vraagtekens bij zet," aldus Albers tegen RTV Rijnmond. "Ze hebben de salarissen van spelers die in De Kuip mislukten en bij ons in de etalage werden gezet geboekt op de post 'samenwerking' en dat slaat nergens op. Een goed voorbeeld is David Connoly die bijna een miljoen euro verdiende en simpelweg niet goed genoeg was voor Feyenoord. De samenwerking kan Feyenoord juist geld opleveren zoals met spelers als Kalou en Drenthe ook gebeurt is."

Een ander argument dat door Albers van tafel wordt geveegd is dat spelers bij Jong Feyenoord net zo veel zouden leren als bij Excelsior.

De clubs werkten jarenlang samen, maar eind vorig jaar liet Feyenoord weten hiermee te stoppen.

Blind jr.:"Mister Ajax worden, dat lijkt me wat"

Daley Blind slaagde er dit seizoen al in om zijn debuut te maken in de hoofdmacht van Ajax. Als het aan hem ligt, gaan er nog heel wat wedstrijden volgen in het shirt van de Amsterdammers.

"Ik had voorafgaand aan dit seizoen mezelf ten doel gesteld om een paar keer bij de selectie te zitten", aldus de 18-jarige verdediger/middenvelder op het digitale thuis van Ajax. "Dat is gelukt, maar er komen is ťťn, er blijven is een heel ander verhaal."

Blind durft desondanks al een blik op de toekomst te werpen. "Volgend seizoen of het jaar erna wil ik een vaste plek in de basis hebben en vervolgens flink wat seizoenen in Ajax 1 meedraaien. De nieuwe Mister Ajax worden lijkt me wel wat."

Voorlopig is zijn periode bij Ajax 1 een groot avontuur voor Blind jr. "Het is natuurlijk mooi om te beleven. Daar doe je het uiteindelijk ook allemaal voor."

"Nu speel ik bij de grote jongens mee en dat merk je meteen: alles gaat sneller. Het voetbal ligt echt op een hoger niveau, maar dat is logisch met al die internationals."

Zware loting Middelkoop voor kwalificaties

Matwť Middelkoop heeft zwaar geloot voor de kwalificatie voor de Australian Open. De Nederlandse tennisser moet het in de eerste ronde opnemen tegen de als eerste geplaatste Chileen Paul Capdeville.

Naast Middelkoop proberen ook Jesse Huta Galung en Michel Koning zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Huta Galung treft de als negende gerangschikte Spanjaard Santiago Ventura en Koning moet het opnemen tegen de als veertiende geplaatste Canadees Frank Dancevic.

Automobilist rijdt ijs op na tips navigatie

Een 69-jarige automobilist nam de aanwijzingen van zijn navigatiesysteem gisteren wel erg letterlijk. De bestuurder kwam met zijn auto op het ijs terecht en zakte daar doorheen. Dat liet de politie vandaag weten.

De man uit Wassenaar reed op de Werflaan in Zoetermeer toen zijn apparaat aangaf dat hij "nu" rechtsaf moest slaan. De automobilist volgde het advies, maar kwam op een helling terecht die speciaal is aangelegd om boten te water te laten. De man reed vervolgens zo het ijs op.

Voordat de man dat in de gaten had en kon keren, zakte hij met auto en al door het ijs, aldus de politie. De Wassenaarder bleef ongedeerd, maar zijn auto en navigatiesysteem kan hij niet meer gebruiken. (foto's)


"Nu rechtsafslaan"

Killzone-ontwikkelaar reageert op 'grijze' kritieken

Misschien heb je nog wat van meegekregen, want de screenshots van Killzone 2 vielen niet bij iedereen goed in de smaak. Eťn van de meest voorkomende kritieken was dat het spel er tť grijs uitzag. Natuurlijk is dat voor Guerrilla niet leuk om te horen, maar het belangrijkste is of ze goed met de kritiek omgaan. Mathijs de Jonge, developer bij Guerrilla, reageert met het volgende:

"The first images that we released were just from one level that was still in early production, and I can assure you that the final game has a very rich and varied colour palette - and still manages to maintain that gritty and realistic look and feel."

"We've managed to push so far in all areas that this game feels like a next generation game. When I go home at night after a long day of work I play other shooters to relax, and although I certainly enjoy playing them, the difference in graphical quality, production values and the experience itself, is striking."

Ach, misschien hoort dat wel bij de stijl van Killzone 2. Binnenkort lees je veel meer over Killzone 2 op FOK!games, aangezien de game al binnenkort uitkomt...

Automobilisten claimen geld van Rijkswaterstaat

Bijna vierhonderd automobilisten hebben een schadeclaim ingediend bij Rijkswaterstaat. Ze willen dat de dienst de schade aan auto's vergoedt die de afgelopen tijd ontstond doordat steentjes door de vorst losraakten uit het asfalt.

Rijkswaterstaat bevestigt vandaag berichtgeving hierover in het Algemeen Dagblad. Volgens een zegsman worden de claims de komende tijd beoordeeld. Hij geeft aan dat verzoeken om schadevergoeding alleen worden gehonoreerd als de schade aan de weg te laat is ontdekt en als er onvoldoende is gewaarschuwd. De schade hoeft niet per se bij Rijkswaterstaat te worden ingediend, dat kan ook via de verzekeringsmaatschappij.

'35 procent reizigers gebruikt ov-chipkaart'

Twee weken voor de definitieve afschaffing van de strippenkaart in de Rotterdamse metro, gebruikt ongeveer 35 procent van de reizigers de ov-chipkaart. Dat blijkt vandaag uit cijfers van vervoerder RET.

In december lag dat percentage ook rond de 35. In januari krijgen Rotterdamse studenten een jaarkaart met ov-chipkaart. Volgens de RET komt het aantal reizigers dat de ov-chipkaart gebruikt op 55 procent.

"We merken dat steeds meer mensen een kaart aanvragen, maar voor wat betreft het gebruik moeten we nog wel een slag maken. We zijn er echter nog gerust op dat dat gaat gebeuren", aldus een woordvoerster.

Een op tien reizigers negeert malaria-advies

Zeker een op de tien reizigers gaat zonder bescherming tegen malaria naar de tropen. Oudere reizigers lopen op pad een verhoogd risico op infecties. De helft van de reizende Nederlanders doet niets tegen een mogelijke infectie met hepatitis A.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen resultaten van het Schiphol Survey, een jaarlijks onderzoek onder 2500 Nederlanders over reisgewoonten. Als ze al malariapillen meenemen naar tropische gebieden, zijn dat lang niet altijd de goede medicijnen. Vorig jaar liepen ten minste acht Nederlanders in Gambia malaria op. Een aantal van hen belandde op de intensivecareafdeling, één patiënt overleed.

"Ouderen blijken net zo ondernemend te zijn op hun 'verre' reizen als jongeren", stelt David Overbosch van de Travel Clinic Havenziekenhuis Rotterdam. "En dat terwijl ze fysiek kwetsbaarder zijn en sneller met lokale medische zorg in aanraking kunnen komen. Het risico op bijvoorbeeld hepatitis B is dan een feit."

Veel mensen vinden het verder niet noodzakelijk zich bij vakantiebestemmingen die 'dicht bij huis liggen' als Turkije en Kroatië te beschermen tegen hepatitis A. Zes op de tien reizigers naar deze bestemmingen ziet af van een prik.

[Dakar] UItslag etappe 9

De negende etappe in de Dakar Rally bracht de rijders van La Serena naar La Copiapo via een klassementsproef van 430 kilometer. Bij de motoren was het Frans Verhoeven die zijn tweede zege boekte. Carlos Sainz won bij de auto's, terwijl Vladimir Chagin bij de vrachtwagens de macht greep.

Verhoeven was in de negende etappe ruim drie minuten sneller dan David Frťtignť en klassementsleider Marc Coma. Francisco Lopez was sneller dan Coma maar kreeg vijf minuten straftijd opgelegd en werd vijfde. In de top 20 eindigden Henk Knuiman als twaalfde, Teus Visser als dertiende en Jurgen van den Goorbergh als achttiende. In het klassement staat Coma aan de leiding met ruim een uur voorsprong op Frťtignť en Ceryl Despres. Verhoeven staat nu achtste in het klassement, terwijl Knuiman tiende staat. Visser staat zeventiende. De Amerikaan Jonah Street die goed stond in het klassement moest opgeven met een handblessure.

Bij de quads won Josef Machacek. De Tsjech bleef Marcos Patronelli en Hubert Deltrieu voor. Martijn van Gastel kwam op een elfde plaats binnen. In het klassement heeft Machacek een ruime voorsprong op Patronelli en Rafal Sonik. Van Gastel staat dertiende in het klassement.

Carlos Sainz heeft bij de auto's zijn leidende positie in het klassement versterkt. De Spanjaard bleef zijn teamgenoot Mark Miller en Robbie Gordon voor. Beste Nederlanders waren Rene Kuipers op plek elf, Tonnie van Deijne op plek twaalf en Eric van Loon op plek achttien. In het klassement gaat Sainz aan de leiding voor Miller en Giniel de Villiers. Beste Nederlander is Kuipers op plek negen, twee plaatsen voor Van Deijne die elfde staat.

In het vrachtwagenklassement greep Vladimir Chagin de macht. De Rus won met bijna 25 minuten voorsprong op Andrť de Azevedo, Firdaus Kabirov en Gerard de Rooy. De tijd van deze laatste twee equipes kan mogelijk nog met twintig minuten aangepast worden, omdat ze de zwaar gecrashte Tomas Tomecek geholpen hebben. Wuf van Ginkel werd in de negende etappe nog tiende. In het klassement gaat Chagin aan de leiding met een half uur voorsprong op Kabirov en 48 minuten op De Rooy. Van Ginkel staat achtste.


Uitslag Etappe 9:

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 015VerhoevenKTM06:26:33
2 012FretigneYamaha06:29:42 + 00:03:09
3 002 ComaKTM 06:31:32 + 00:04:59
4 001DespresKTM06:32:36 + 00:06:03
5 020LopezKTM 06:35:13 + 00:08:40

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 250MachacekYamaha08:20:54
2 273PatronelliCAN - AM 08:21:33 + 00:00:39
3 255DeltrieuPolaris08:38:20 + 00:17:26
4 276PottierCAN - AM 08:46:40 + 00:25:46
5 267CarliniPolaris08:53:17 + 00:32:23

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 301Sainz/PerinVolkswagen05:56:08
2 308Miller/PitchfordVolkswagen05:57:55 + 00:01:47
3 309Gordon/GriderHummer05:58:24 + 00:02:16
4 315Terranova/GuehennecBMW06:06:14 + 00:10:06
5 305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen06:08:09 + 00:12:01

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz07:02:34
2 504De Azevedo/Justo/MartinecTatra07:27:31 + 00:24:57
3 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz07:36:04 + 00:33:30
4 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF07:37:03 + 00:34:29
5 508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz08:01:02 + 00:58:28


Klassement na etappe 9

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 002 ComaKTM 37:04:47
2 012FretigneYamaha38:09:25 + 01:04:38
3 001DespresKTM38:39:25 + 01:34:38
4 020LopezKTM 39:09:06 + 02:04:19
5 009ViladomsKTM39:13:44 + 02:08:57

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 250MachacekYamaha49:32:19
2 273PatronelliCAN - AM 52:03:21 + 02:31:02
3 262SonikYamaha53:01:40 + 03:29:21
4 251AvendanoSuzuki57:47:22 + 08:15:03
5 272BrazinaYamaha58:22:07 + 08:49:48

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 301Sainz/PerinVolkswagen33:26:07
2 305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen33:45:59 + 00:19:52
3 308Miller/PitchfordVolkswagen33:49:05 + 00:22:58
4 304Roma/Cruz SenraMitsubishi34:24:19 + 00:58:12
5 309Gordon/GriderHummer35:00:24 + 01:34:17

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz34:46:57
2 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz35:16:47 + 00:29:50
3 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF35:35:32 + 00:48:35
4 508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz39:09:07 + 04:22:10
5 507Echter/Ruf/KleinMAN39:58:02 + 05:11:05


Etappe 10 Copiapo - Copiapo

De tiende etappe in de Dakar Rally brengt de deelnemers van Copiapo via een rondje weer terug in Copiapo over 690 kilometer, waarvan 670 kilometer meetellen voor het klassement. De rijders komen veel gravel en stenen tegen. De laatste 100 kilometer zal door de woestijn gereden moeten worden.

Geen Herrera voor FC Utrecht

German Gustavo Herrera zal deze transferperiode niet naar FC Utrecht verhuizen, zo meldt de Telegraaf.

De spits van Corinthians werd onlangs in verband gebracht met de club uit de Domstad. Utrecht heeft er echter voor gekozen om voorlopig van Herrera af te zien, aangezien de tijd ontbreekt om tot een goed oordeel over de aanvaller te komen.

Op financieel gebied was er minder goed nieuws voor Utrecht. De Domstedelingen krijgen ook dit seizoen weer te maken met een tekort op de begroting.

"Dat zal twee miljoen euro bedragen", aldus geldschieter Frans van Seumeren. "Het wordt zaak dat we volgend seizoen wel met een sluitende begroting gaan werken."

Radio 538 dumpt Armin van Buuren

Dj Armin van Buuren is aan de kant gezet als slotact van het Koninginnedagfeest van Radio 538 op het Museumplein in Amsterdam. En dat is de schuld van Dj Tiësto. Armin was al gevraagd voor een optreden, maar kreeg vorige week te horen van de hitzender dat Tiësto het optreden gaat doen.

Tiësto is sinds april 2007 ook dj bij Radio 538. Hij zou zijn contract niet hebben willen verlengen als Van Buuren het optreden zou doen op Koninginnedag.

Armin zelf reageert niet op het voorval. Zijn manager heeft hem dat afgeraden.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit

Nuno Gomes: "Van Nistelrooy is de beste"

De negentiende plaats bij de FIFA wereldvoetballer van het jaarverkiezing voor Ruud van Nistelrooy was te danken aan een paar opmerkelijke stemmen.

Het schijnt dat de bondscoach van Guyana en Pakistan een groot fan zijn van Van the Man. Beide coaches hadden de spits op de eerste plek gezet. De Nederlandse bondscoaches van Mozambique (Mart Mooy) en Polen (Leo Beenhakker) hadden de man uit Geffen op de derde plek op hun lijstje gezet.

Collega’s van de aanvaller van Real Madrid hadden liever hem op de eerste plaats in plaats van Cristiano Ronaldo. Nuno Gomes en Timmy Simons hadden de Nederlandse aanvaller ook bovenaan hun lijst staan. Uiteindelijk ging Ronaldo er met de prijs vandoor.

Botsing is radiofragment van het jaar

Na het tv moment van het jaar, is er nu ook een radiofragment van het jaar. Verschil is wel dat het radiofragment volledig door het publiek verkozen is en dus zonder jury. Een botsing was uiteindelijk de winnaar. In het radioprogramma 'Giel' op Radio 3FM kwam zangeres Giovanca langs om haar nieuwe single Joyride te promoten. Dj Giel Beelen kwam er vervolgens achter dat de de zangeres geen rijbewijs heeft. Daarop daagt hij haar uit een joyride te maken. Zij doet dat in de auto van de dienstdoende nieuwslezer Jurgen van den Berg.

Maar Giovanca schrikt tijdens het uitrijden en raakt een andere auto. Wat ze op dat moment niet wist, is dat de auto van een hoge pief van de publieke omroep is. Volgens het publiek het meest opvallende fragment van het afgelopen jaar.

Andere genomineerden waren onder andere cabaretier Guido Weijers die zich bij Radio Veronica liet kaalscheren door dj Patrick Kicken, Frits Spits die de Coen & Sander Show presenteert op 3FM en de laatste uitzending van Adam Curry op Arrow Classic Rock.


Het radiofragment van het jaar, ook verfilmd

Mutu op tijd fit voor Ajax

Fiorentina hoeft niet te vrezen voor de afwezigheid van de sterspeler Adrian Mutu tijdens het treffen tegen Ajax in het UEFA Cup-toernooi op 18 februari. De Roemeen viel zondag tegen Lecce (1-2) uit met een ontwrichte schouder.

Op de website van de club liet de arts weten dat het herstel ongeveer tien dagen in beslag gaat nemen. Naast Mutu klaagde ook doelman Frey na afloop van de verloren duel tegen Lecce. Hij had knieklachten maar kan vermoedelijk dit weekend gewoon in actie komen.

Auto kiest het luchtruim

De eerste vliegende auto zal volgende maand de lucht in gaan. Het voertuig met de naam Terrafugia Transition, zal volgend jaar op autobeurzen te bewonderen zijn wanneer het de proefrit/proefvlucht volgende maand overleeft.

De ontwerper heeft laten weten dat de vliegende auto in een garage past en gewoon op benzine rijdt en vliegt. "Het is voor het eerst dat in een ontwerp de vleugels opvouwen en alle onderdelen in één voertuig zijn verwerkt", laat Terrafugia-baas Carl Dietrich in The Sunday Times weten.

Het voertuig is ontwikkeld door NASA-ingenieurs. Het zou op één tank benzine ongeveer achthonderd kilometer kunnen vliegen. Het nieuwe voertuig is tot nu toe alleen op de weg getest en zal zijn eerste vlucht volgende maand maken. 

Een foto van de bijzondere auto is hier te vinden.

Met dank aan Eindredaksie en Andiamo voor de submit.

Zusjes jagen vrouw dood in na overspel

Een jaar lang hebben de Ridderkerkse zusjes Amalia (22) en Troeta (32) verzwegen dat zij Joyce Feenstra (23) hebben vermoord. Toen zij gisteren voor de rechter moesten komen, kwamen er dan toch tranen. Tegen de zusjes zijn celstraffen van 8 en 15 jaar geëist.

Joyce werd in juli 2007 dood aangetroffen in haar woning met een touw om haar nek. Op de tafel lag een afscheidsbrief naast een blikje bier met bleekmiddel en medicijnen. Alles wees in eerste instantie op zelfmoord. Joyce was bovendien zestien weken zwanger en had een moeilijk leven gehad. Ze wilde opnieuw beginnen.

Even na haar dood kwam er langzaamaan informatie bij de politie binnen dat de zusjes Amalia en Troeta meer wisten van de dood van Joyce. Zij ontkenden bij de eerste verhoren ook maar iets met de dood van Joyce te maken te hebben, maar Troeta vertelde later bij vrienden dat zij er toch wel meer van wist.

Bijna een jaar later konden de zusjes opgepakt worden. Joyce was zwanger van de man van Troeta, die op haar beurt bang was haar man te verliezen aan Joyce. Samen met haar zusje ging ze naar Joyce 'om te praten'. Justitie is van mening dat dit zich al snel uitte in een urenlange zoektocht naar de manier waarop ze Joyce om het leven konden brengen.

Uiteindelijk hebben de zusjes Joyce zo ver gekregen dat ze het bleekmiddel opdronk, waarna ze samen met Troeta met een touw naar een zijkamertje moest gaan. Troeta zou op dit moment hebben gezegd: "Ik ga het afmaken". Troeta beweert vanaf dat moment niets meer te weten. "Het volgende moment lag Joyce dood op de grond en zat ik bij haar met het touw. Het kan niet anders dan dat ik haar heb vermoord", laat ze weten.

Tijdens de wurging heeft Amalia geen moment ingegrepen, ook niet toen er uit de kamer gerochel klonk. De laatste uren van Joyce zijn volgens justitie 'een hel' geweest. De vader van Joyce laat in een reactie weten: "Deze pijn gaat nooit over." Troeta moet toerekeningsvatbaar worden geacht ten tijde van de moord, aangezien zij psychiatrisch onderzoek weigert.

Met dank aan E-Lise voor de submit.

[NBA] Knicks verrassen Hornets

De sterke New Orleans Hornets hebben thuis van de New York Knicks verloren met 95-101. Door de korte rotatiesysteem van coach Mike D’Antoni werden de Hornets verrast.

Het werd de wedstrijd van Al Harrington en David Lee. Harrington liet twintig punten noteren en pakte daarbij tien rebounds. Lee was goed voor 24 punten en negen rebounds. De Knicks blijven de nummer ťťn team wat betreft het nemen van de driepunters. Er werden er maar liefst 25 genomen. Harrington schoot er acht waarvan twee raak.

Bij de Hornets was het duo Chris Paul en David West weer bijna niet te stoppen. West scoorde 25 punten en pakte veertien rebounds terwijl de kleine Paul goed was voor 23 punten en zeven assists. De ServiŽr Peja Stojakovic speelde een teleurstellende wedstrijd met slechts acht punten.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
New Orleans HornetsNew York Knicks95-101
Utah JazzIndiana Pacers120-113
Chicago BullsPortland TrailBlazers95-109
New Jersey NetsOklahoma City Thunder103-99
Boston CelticsToronto Raptors115-109
Washington WizardsMilwaukee Bucks91-97

Hoofdpijn kind onderschat

Terugkerende hoofdpijn bij kinderen wordt door de ouders vaak niet serieus genoeg genomen. De ouders geven de kinderen een paracetamol tegen de pijn, maar eigenlijk zouden ze in een vroeg stadium al naar een huisarts of zelfs naar een kinderneuroloog moeten gaan, laat kinderarts/kinderneuroloog Jacques Bruijn, verbonden aan het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam, weten naar aanleiding van zijn onderzoek naar de levenskwaliteit van hoofdpijnpatiëntjes in dit ziekenhuis.

Bruijn concludeert dat hoofdpijn het leven van kinderen en hun naaste familie vergalt. Daarnaast kan de hoofdpijn een diepere oorzaak hebben dan in eerste instantie zou lijken. Hoofdpijn kan namelijk gerelateerd zijn aan stress of overbelasting op school, alsmede aan verborgen aandoeningen aan keel, neus en oren.

De hoofdpijnklachten blijken vooral gezinsactiviteiten en de sfeer in het gezin negatief te beïnvloeden. Ook kunnen kinderen door hun hoofdpijn vaak niet deelnemen aan sportieve activiteiten. "Ze stoppen met voetballen, ponyrijden of ballet omdat ze voor of tijdens het sporten hoofdpijn hebben. Daarbij wordt de saamhorigheid in het gezin ernstig aangetast. Keesje verpest de leuke uitstapjes met zijn hoofdpijn, vinden broertjes en zusjes. Ouders maken zich doorlopend zorgen."

Ongeveer de helft van alle kinderen tussen de vier en achttien jaar heeft een of meerdere keren per maand last van hoofdpijn. Vijf tot vijftien procent van de kinderen heeft last van migraine. Wanneer een kind langdurig televisie kijkt of computert, veel cola drinkt of te laat gaat slapen, lijkt de kans op hoofdpijn flink toe te nemen.

 

Met dank aan E-lise voor de submit.

Braid developer: "Braid thema zou gratis moeten zijn"

Braid is toch wel ťťn van de grote verrassingen op Xbox Live van vorig jaar. De artistieke puzzelgame die regelmatig vrij uitdagend kan zijn wist veel mensen naar zich toe te trekken en belandde op een elfde plek in onze crew Game of the Year top tien. Maker van Braid, Jonathan Blow, is alleen niet blij met Microsoft dat voor het nu te downloaden thema-pack betaald moet worden.

Jonathan Blow vond dat de verschillende achtergronden gratis weggegeven konden worden aan de fans om te vieren dat Braid zo'n succes was. Microsoft was het hier niet mee eens en besloot om de thema's voor 250 MS points (3 euro) op live te zetten. Microsoft wist al eerder de woede van Blow op zich te halen door Braid voor 1200 MS points (14,40 euro) op live aan te bieden inplaats van de gebruikelijke 800 MS points (9,60 euro)


"We want to make it free, but Microsoft doesn't like giving things out for free."

Om Blow tegemoet te komen heeft Microsoft wel 20 exemplaren van Braid beschikbaar gesteld om weggegeven te worden via Braid-game.com.

Fritzl naar het theater

Oostenrijkse media melden vandaag dat Josef Fritzl, de Oostenrijker die zijn dochter in een kelder opsloot en verkrachtte, nu ook stof is voor theatermakers. Op 23 februari zal in Wenen een theaterstuk over de incestpleger in première gaan, melden de media.

Over de inhoud en auteur van het theaterstuk met de naam Pension F. worden voorlopig geen nadere mededelingen gedaan. Reacties op de websites van Oostenrijke media laten zien dat het stuk niet bij iedereen in de smaak valt. Lezers van de nieuwsberichten reageren woedend en noemen het stuk 'smakeloos'. 

De regisseur van het stuk, Hubsi Kramer, is eerder bekend geworden door andere controversiële producties zoals Mein Kampf en Scholier Hitler.

 

Man verkoopt dochter voor bier

In het Amerikaanse Greenfield heeft de politie een vader aangehouden, omdat hij verdacht wordt van mensenhandel. De man verkocht zijn 14-jarige dochter voor 16.000 dollar, honderd kratten bier en een paar dozen vlees zodat ze kon trouwen.

De mensenhandel kwam aan het licht toen de vader zelf naar de politie stapte, omdat de tegenpartij zijn afspraak niet nakwam. Hierop heeft de politie hem aangehouden. Ook een 18-jarige werd aangehouden op verdenking van seks met een minderjarige.  

De politie denkt dat het meisje wel vrijwillig met de man mee is gegaan en ook met hem wilde trouwen. Dit was echter niet mogelijk vanwege haar leeftijd: in Californië mogen minderjarigen niet trouwen. De politie heeft laten weten dat geregelde huwelijken met minderjarige meisjes in de boerengemeenschap van de Central Coast een steeds groter probleem lijkt te worden.

[Upd] Mager huurbod voor Rommedahl

NEC heeft zich maandagavond bij Ajax gemeld voor Dennis Rommedahl.

"Die club heeft zich gemeld. Onze voorkeur gaat uit naar verkoop. Lukt dat niet, dan is verhuur een optie. Voor een bepaalde som, en niet die NEC nu wil betalen," aldus manager technische zaken Danny Blind in De Telegraaf.

De 30-jarige aanvaller is geen vaste waarde onder trainer Marco van Basten en mag van de clubleiding dan ook vertrekken.

De Deense international speelt pas anderhalf seizoen voor de Amsterdammers, die hem overnamen van het Engelse Charlton Athletic.

Update 10.30 uur

NEC heeft vooralsnog te weinig geboden op Dennis Rommedahl. De Nijmegenaren hebben interesse om de flankspeler voor de rest van het seizoen te huren, maar het huidige bod vindt Ajax niet genoeg en wijst het daarom af.

Het probleem is de salarisbijdrage die NEC biedt, aangezien de Deen veel verdiend bij Ajax kan NEC niet het volledige salaris overnemen. NEC wil wel een gedeelte van zijn salaris overnemen maar de technisch manager van Ajax, Danny Blind, laat weten dat het te weinig is.

Volgens de technisch directeur van NEC, Carlos Aalbers, wil Rommedahl wel komen: "Hij wil wel naar NEC komen, hij past precies in ons plaatje want wij zoeken voorin nog iemand met snelheid en diepgang. En aangezien we nog op alle fronten meedoen is een versterking in de voorhoede niet onnodig", zo besloot Aalbers.

Mega wietplantage ontmanteld

De politie heeft in een woning in Noord-Holland afgelopen zaterdag een grote wietplantage ontmanteld. In de kwekerij stonden bijna elfduizend planten. De politie kwam de plantage op het spoor toen ze vorige week dinsdag in de Einsteinstraat in Purmerend zagen hoe dozen met wietplantjes van de ene naar de andere auto werden overgeladen.

De bestuurder uit Purmerend (44) is direct opgepakt en zijn huis werd doorzocht. Hier troffen de agenten 675 plantjes aan. Daarna zijn er nog vijf mensen door de politie aangehouden, één van hen, een 64-jarige man, zat gisteren nog vast. Hij beweerde dat hij geen vast adres had, maar na onderzoek werd in zijn woning de kwekerij met elfduizend plantjes aangetroffen. De planten stonden verdeeld over vier ruimten in het huis.

In welke plaats de megakwekerij is opgerold wil de politie niet zeggen. Het is wel bekend dat de man die vast zit nog een celstraf van 88 dagen moest uitzitten.

Explosieve actie in Infamous-interview

De lente van dit jaar zal Infamous voor de Playstation 3 verschijnen. Je speelt een koerier die wordt verzocht een pakje te bezorgen als dat zelfde pakje explodeert en de hele stad de verwoesting in helpt. Je ontdekt dat je de mogelijkheid hebt gekregen om de elektrische lading van je lichaam te versterken en deze te gebruiken als wapen of als redmiddel. Dit zal je goed van pas komen in de stad die afgezonderd is van de buitenwereld en wordt geregeerd door bendes.

In onderstaand interview wordt nieuwe informatie gegeven over het spel maar er zijn ook een hoop nieuwe beelden te zien. Al je krachten zullen elektrisch zijn die je kunt gebruiken om je vijanden te doden maar je kan ze ook gebruiken om andere mensen te genezen. Het is ook mogelijk de elektrische lading van andere mensen te lezen zodat je bijvoorbeeld kan achterhalen wat er met ze is gebeurd voordat ze dood gingen.

Door het spel heen zal je meer leren over je krachten en hoe je deze kunt gebruiken. Dit zal je voornamelijk zelf moeten ondervinden en uitzoeken waardoor je het gevoel krijgt echt een superheld te spelen die zijn krachten aan het ontdekken is. Ook zal je nieuwe krachten aanleren om ze bijvoorbeeld als bommen te gebruiken. Hoe deze krachten groeien heeft ook te maken hoe je het spel speelt.

Het volledige interview kun je hieronder zien.

Magnifiek Nederlands, affreus Spaans

Iedereen moet tegenwoordig zonodig Spaans gaan leren. Maar ik houd niet zo van Spaans. Ook niet van Italiaans, Frans en Portugees trouwens. Nee, geen taal zo fraai zijn als het Nederlands. Onmogelijk. Wat is naarstig in het Spaans? En ontrieven? Mooier kan het nooit worden. Alleen al het woord schragen zou genoeg dienen te zijn om geen enkele andere taal te willen leren. Dat móet immers wel op een teleurstelling uitlopen. Versjteren is in het Spaans simpelweg niet écht versjteren.

Mannen woedend om afwijzing door Hooters

Een paar mannen wil de Amerikaanse horecaketen Hooters voor de rechter slepen. De mannen zijn namelijk niet aangenomen bij een filiaal van Hooters.

In de wereldberoemde restaurantketen worden gasten geserveerd door halfblote dames. De heren wilden hier wel elke dag vertoeven, maar dit trok hun portemonnee niet. Daarom leek het hen een goed plan om er te solliciteren. Helaas vingen ze bot, want mannen worden er niet aangenomen.

Dit vinden de heren discriminatie, en voldoende grond voor een aanklacht. Ze denken zelf een goede kans te maken, aangezien zo'n dertig jaar geleden een dergelijke zaak zich voordeed in Amerika. Southwest Airlines werd destijds door de rechter gedwongen ook mannelijk stewards aan te nemen. Deze werden eerder op grond van hun sekse niet aangenomen.

ideale maten
Alleen met de ideale maten mag je bij hooters aan de slag

 

Rijbewijs opnieuw halen na domme leugen

Een vrouw uit Holwerd moet opnieuw rijexamen doen na een wel heel domme leugen. Bij de gemeente Dongeradeel vertelde de Friezin dat ze haar rijbewijs had laten slingeren en was kwijtgeraakt. Dit bleek echter niet het geval, want na een incident bij de Belgische grens afgelopen zomer hadden de Belgische autoriteiten het roze papiertje in beslaggenomen.

Ze kon haar rijbewijs wel terugkrijgen, maar daarvoor moest ze persoonlijk naar Antwerpen reizen om deze op te halen. Aangezien de vrouw toen zwanger was, had ze daar geen oren naar.

De vrouw besloot bij de gemeente aan te kloppen met de smoes dat ze haar rijbewijs was verloren. Helaas voor haar hadden onze zuiderburen gemeente Dongeradeel al geïnformeerd over het ingevorderde papiertje. De gemeente had haar rijbewijs dan ook ongeldig laten verklaren, dus zit er voor de Friezin niets anders op dan opnieuw af te rijden.

Met dank aan Gnittoo voor de submit.

Soepfabriek komt met Palestijnse soep

Terwijl Palestina van de kaart wordt geveegd, ziet een soepfabriek brood in een Palestijnse soep. De Kleinste Soepfabriek uit het Groningse Noordbroek wil met deze speciale soep echter geen politiek statement maken.

Chef-kok Michel Jansen die de soep op de markt brengt zegt dat hij met zijn nieuwste creatie een verhaal wil vertellen. Dit verhaal gaat over de moeder die iedere avond weer een gerecht op tafel weet te zetten. En juist dit verhaal krijgt de consument volgens Jansen  te weinig te zien.

 


Soepie?

PC softwareverkopen USA, apres-kerst syndroom

Volgens mijn kalender hebben we kerst alweer lang en breed achter ons gelaten en de softwareverkopen hebben besloten dat het dat ook is. Hieronder staan daarom ook de PC softwareverkopen van de USA van de week van 28 december tot en met 3 januari, en ik zal maar heel eerlijk zijn: erg veel gebeurt er niet in de lijst. The Sims heeft Wrath of the Lich King van de eerste plek verstoten, Left 4 Dead zakt wat verder weg in de peiling en Bejeweled Twist is de lijst uit geknikkerd. Hier is op een spannende volgende week!

1.The Sims 2 Double Deluxe
2. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
3. Spore
4. The Sims 2 Apartment Life
5. World Of Warcraft: Battle Chest
6. Fallout 3
7. Left 4 Dead
8. Call Of Duty: World At War
9. World Of Warcraft
10. The Sims 2 Mansion & Garden Stuff

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
©FOK.nl e.a.