Naakte man met vis opgepakt

In een winkel in Weert heeft de politie vandaag een 25-jarige man opgepakt die in zijn geboortekostuum en sportschoenen door de winkel liep. Tijdens zijn wandeling zwaaide hij met een rauwe vis waaruit hij zo nu en dan een hap nam.

De man maakte een verwarde indruk en reageerde agressief toen een medewerker van de winkel hem aansprak. Woedend gooide hij een rek met koopwaar omver en beet hij de medewerker in zijn onderarm. Omdat Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente dit zagen gebeuren, konden zij direct te hulp schieten.

Nadat de politie gewaarschuwd was kon de man overmeesterd worden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie en kon met moeite naar het politiebureau worden overgebracht. Een arts moest worden ingeschakeld om de man te kalmeren.

Op het politiebureau bleek dat de man psychiatrisch patiënt te zijn en in Weert in een gezondheidsinstelling verbleef waar hij was weggefietst. Hij is inmiddels naar een gesloten afdeling van de gezondheidsinstelling overgebracht. De winkelmedewerker die door de man gebeten werd heeft aangifte gedaan van mishandeling.