Islamitische basisschool toch van start

Veerle (Volpez)

Een nieuwe Islamitische basisschool op Kanaleneiland die eerder het door de gemeente toegewezen pand aan de Europalaan afwees als locatie, gaat in augustus toch van start op die locatie. Reden dat de stichting het pand afwees is dat het te dicht bij de tippelzone zou liggen. "Het gebouw is ook verwaarloosd. Maar een ander schoolgebouw is in de wijk niet voor handen", aldus manager Redouan Boudil van de stichting. "We komen nu in een ander deel van het pand en willen toch beginnen."

Boudil hoopt dat er genoeg leerlingen zijn om vier groepen te vormen. Als het nodig is komen er meer groepen. "We kijken wel goed welke kinderen we toelaten. Het kan beter zijn dat een kind groep acht op zijn eigen school afmaakt." In maart begint zijn stichting met het werven van kinderen.

Hoesein Nanhekhan, directeur van de Islamitische basisschool Aboe Da’oed aan de Marnixlaan, heeft in mei al aangegeven geen moeite te hebben met een tweede Islamitische basisschool. "Het houdt je scherp om beter onderwijs te geven", zo zegt hij. Boudil zegt dat de nieuwe school op Kanaleneiland, die voorlopig nog naamloos is, geen orthodoxe wordt. Hij denkt dat de school een bijdrage kan leveren bij het oplossen van de problemen in de wijk. "Als wij op school met de kinderen praten over waarden en normen, komt dat de wijk zeker ten goede."

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.