Verbeek definitief ontslagen

Gertjan Verbeek is weg als trainer van Feyenoord. Het is nog onduidelijk of hij is ontslagen of zelf is opgestapt.

De 46-jarige Verbeek was bezig aan zijn eerste seizoen als coach in Rotterdam. Een deel van zijn selectie had geen vertrouwen meer in de werkwijze van de coach.

De club uit de Kuip staat twaalfde in de Eredivisie, 22 punten achter koploper AZ en vijf punten boven de degradatiestreep. In de strijd om de UEFA Cup werd het in de groepsfase al uitgeschakeld.

Update 17.30 uur

Feyenoord heeft vanmiddag tegengesproken dat trainer Gertjan Verbeek is ontslagen. "Op dit moment ontken ik dat Gertjan Verbeek ontslagen is, maar dat kan elk moment anders zijn", aldus hoofd communicatie Raymond Salomon. "We zijn nog in gesprek."

Vandaag vonden in De Kuip gesprekken plaats tussen coach en spelers, spelers en directie en coach en directie. Een aantal spelers, onder wie Roy Makaay en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, wilden vandaag geen commentaar geven. Zij stapten in hun auto en reden weg zodra ze journalisten ontwaarden.

Een klein uur later verschenen ook algemeen directeur Eric Gudde en financieel directeur Onno Jacobs. Op weg van de Kuip naar hun kantoor in het Maasgebouw weigerden beiden de massaal toegestroomde mediavertegenwoordigers te woord te staan. Onduidelijk was of hun gesprek met Verbeek opgeschort dan wel afgerond was.

Salomon kon niet aangeven hoe lang het nog zou duren eer er duidelijkheid is. "De gesprekken kunnen nog uren duren, maar het kan ook met een paar minuten afgelopen zijn. Ik weet alleen dat de uitkomst nu nog niet zo is als in de media wordt gesteld."

Update 20.04 uur

De hele middag gonsde het al van de geruchten maar nu is het officieel: Gertjan Verbeek vertrekt per direct als trainer bij Feyenoord. Op een zojuist gegeven persconferentie werd bekend gemaakt dat Verbeek vanmiddag zelf heeft aangegeven niet meer verder te willen in de Kuip vanwege de onhoudbare situatie die is ontstaan.

Technisch directeur Peter Bosz en assistent-trainer Wim Jansen hebben zich, zoals we eerder berichtten solidair verklaard met Verbeek en vertrekken ook. Dat was ook de reden waarom de club uit de Kuip geen officiële verklaring naar buiten had gebracht, tot nu dan.

De 46-jarige Verbeek was bezig aan zijn eerste seizoen als coach in Rotterdam. Een deel van zijn selectie had geen vertrouwen meer in de werkwijze van de coach en wilde niet meer met Verbeek samenwerken. De club uit de Kuip staat twaalfde in de Eredivisie, 22 punten achter koploper AZ en vijf punten boven de degradatiestreep. In de strijd om de UEFA Cup werd het in de groepsfase al uitgeschakeld.

Onder de supporters is Verbeek ontzettend populair. Een aantal supporters zou vanavond bij de Kuip willen demonstreren als steunbetuiging aan Verbeek.

Leon Vlemmings, oud-assistent coach van NAC-Breda, neemt voorlopig de taken van Verbeek waar. Al vele namen worden genoemd als opvolger van Verbeek. Wie denk jij dat het gaat worden? Stem op de poll op FOK!voetbal !

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport.