Resident Evil 5-demo vanaf 26 januari exclusief voor de X360

Morthill
Goed nieuws voor Xbox 360-bezitters die zitten te wachten op Capcoms nieuwste horrortitel Resident Evil 5. Hoewel de game namelijk pas 13 maart uitkomt, zal er vanaf 26 januari een demo te downloaden zijn via Xbox Live. Niet alleen dat, er zal ook een exclusieve trailer via Xbox Live te zien zijn vanaf 16 januari. Deze trailer was tot nu toe alleen te zien op de Tokyo Game Show.

De demo zal de eerste twee levels van de game laten zien, die je zowel in singleplayer als met zijn tweeën zult kunnen doen. Deze omgevingen bieden alvast een voorproefje van de actie, hordes bloeddorstige Majini en puzzels geven. De co-op van de game zal speelbaar zijn op één systeem via split-screen of gewoon via Xbox Live. De demo laat je ook alvast kennis maken met de nieuwe besturing van RE5, die gebaseerd is op actiegames als Gears of War 2 en Halo 3.

Net als het lijkt dat de dreiging van Resident Evil voorbij is, steekt een nieuw gevaar zijn kop op. Chris Redfield, die de hele wereld heeft afgereisd op zoek naar het gevaar, gaat naar Afrika waar bioterrorisme mens en dier verandert in hersenloze zombies. Ditmaal zal je als speler niet alleen bang zijn voor de gevaren van de nacht, maar ook die je tegenkomt in het felle zonlicht.