Didulica: "Moeilijk om gemotiveerd te blijven"

Olga (Nuongirl)
AZ-reservedoelman Joey Didulica had gehoopt dat hij op zoek kon gaan naar een andere club, maar helaas voor hem zit dat er niet in.

“Ik heb voorzitter Dirk Scheringa voor de winterstop gevraagd of ik weg mocht, maar volgens hem ben ik erg belangrijk voor de groep en hij wil me niet laten gaan. Einde discussie. Ik ben wel blij dat hij eerlijk was. Hij gaf me geen valse hoop, vertelde tenminste de waarheid,” aldus de doelman die begin dit seizoen nog wat anders had gehoord van de directeur voetbalzaken Marcel Brands. “Hij zei dat ik in januari mocht vertrekken. Nu is de situatie dus anders. Ik ben niet teleurgesteld in mensen, wel in hun woorden. I’m sick of people feeding me bullshit. Dat is het afgelopen halfjaar gebeurd.”

Didulica had erop gerekend dat hij dit seizoen een vaste plek in de basis had, maar AZ-coach Louis van Gaal koos voor Sergio Romero. “Het doet nog steeds pijn. Het gaat nu erg goed met AZ, maar ik maak er geen deel van uit. Ik ben een soldaat die in de frontlinie wil vechten. Maar als tweede keeper heb ik een passieve rol. Ik kan niet de dominante persoon zijn die ik in werkelijkheid ben,” aldus Diculica die zei dat, mocht de situatie niet veranderen, hij in de zomer alsnog wil vertrekken uit Alkmaar. “Alleen wordt het er niet makkelijker op om weg te komen als ik niet speel. Ik zit in een moeilijke situatie. M’n carrière ontglipt me. Het is erg moeilijk om gemotiveerd te blijven. Ik heb elke Rocky-dvd gezien, maar toch lukt dat niet altijd.”