Verbeek nu echt weg bij Feyenoord

Olga (Nuongirl)
De hele middag gonsde het al van de geruchten maar nu is het officieel: Gertjan Verbeek vertrekt per direct als trainer bij Feyenoord. Op een zojuist gegeven persconferentie werd bekend gemaakt dat Verbeek vanmiddag zelf heeft aangegeven niet meer verder te willen in de Kuip vanwege de onhoudbare situatie die is ontstaan.

Technisch directeur Peter Bosz en assistent-trainer Wim Jansen hebben zich, zoals we eerder berichtten solidair verklaard met Verbeek en vertrekken ook. Dat was ook de reden waarom de club uit de Kuip geen officiële verklaring naar buiten had gebracht, tot nu dan.

De 46-jarige Verbeek was bezig aan zijn eerste seizoen als coach in Rotterdam. Een deel van zijn selectie had geen vertrouwen meer in de werkwijze van de coach en wilde niet meer met Verbeek samenwerken. De club uit de Kuip staat twaalfde in de Eredivisie, 22 punten achter koploper AZ en vijf punten boven de degradatiestreep. In de strijd om de UEFA Cup werd het in de groepsfase al uitgeschakeld.

Onder de supporters is Verbeek ontzettend populair. Een aantal supporters zou vanavond bij de Kuip willen demonstreren als steunbetuiging aan Verbeek.

Leon Vlemmings, oud-assistent coach van NAC-Breda, neemt voorlopig de taken van Verbeek waar.