Motoragent schiet op overvallers

Redactie
Een motoragent heeft vanochtend in Tilburg enkele schoten gelost nadat hij was aangereden door een auto met daarin drie overvallers. Door de aanrijding raakte de agent licht gewond. De overvallers bleven ongedeerd en zijn later aangehouden, maakte de politie bekend.

Om kwart over negen werd een dierenspeciaalzaak aan de Korvelseweg overvallen. Een klein half uur later kwam een melding binnen over een overval op een drogisterij annex postagentschap aan het Bart van Peltplein, aldus de politie. De overvallers gingen er na de tweede overval vandoor in een zwarte Fiat Punto die even later op het Julianapark in botsing kwam met een motoragent. De politieman kwam ten val en loste met zijn dienstwapen enkele schoten. De overvallers reden echter door.

Even verderop botste de Fiat tegen een lantaarnpaal. De drie inzittenden lieten de auto achter en vluchtten te voet weg in de richting van Tilburg Noord. Korte tijd later hield de politie in de Componistenbuurt de drie verdachten aan. Het gaat om drie 20-jarige mannen uit Tilburg.

Overvallers vormen de laatste tijd een ware plaag voor de detailhandel in Tilburg. De nieuwe overvallen zijn de vierde en vijfde binnen een week. Een bakkerij aan de Johannes van Zantenstraat was twee keer doelwit. Maandagavond werd een erotiekwinkel in de Goirkestraat overvallen. Bij de presentatie van de jaarcijfers eerder deze week maakte het politiekorps Midden- en West-Brabant een toename bekend van 60 procent vergeleken met het aantal overvallen in 2007.