FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 juli 2008

Boeren gratis in luchtballon

Voor alle ballonvaarders die FOK! rijk is, moet het bekend in de oren klinken. Je moet landen en kiest daarvoor het land van een boer uit. Vanavond zijn meer dan honderd Friese boeren, die tegen wil en dank een ballon op hun land verwelkomden, daarvoor bedankt met een ballonvlucht.

Het is een jaarlijkse traditie dat de gratis vlucht aan boeren wordt aangeboden. Ballonvaarders weten nooit van te voren waar zij kunnen landen. Meestal wordt er een leeg weiland gezocht om te landen, maar een enkel geval moet er geland worden in een veld met vee. Koeien kunnen schrikken en gestresst raken van de ballon en de branders.

De bedankvlucht vond plaats aan de vooravond van de Ballonfeesten in Joure. Daar is vrijdag onder andere de grootste condoom ter wereld te bewonderen. Het gevaarte is ruim 39 meter hoog en is eigendom van zeven GGD-kantoren om veilig vrijen te promoten.

De Luchtballon. Een onderschat vervoersmiddel.

De heteluchtballon. Een onderschat vervoersmiddel.

Uitslagen eerste voorronde Champions League

Vorige week dinsdag en woensdag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de eerste voorronde van de Champions League. Vandaag waren enkele returns, hieronder vind je de uitslagen.

ThuisUitUitslag1e wed.Saldo
FK Rabotnicki (MKD)FK İnter Bakı (AZE)*1-10-01-1
FK Ventspils (LVA)*Llanelli AFC (WAL)4-00-14-1
FBK Kaunas (LTU)*FC Santa Coloma (AND)3-14-17-2
NSÍ Runavík (FRO)FC Dinamo Tbilisi (GEO)*1-00-31-3
FC Sheriff (MDA)*FK Aktobe (KAZ) 4-00-14-1

* = door naar de tweede voorronde van de Champions League

PC-gamers kunnen nu al genieten van Portal: Still Alive

Op de E3 werd aangekondigd dat Portal: Still Alive exclusief naar Xbox Live Arcade zou komen. De overbekende robotstem leidde de introductie zonder enig materiaal, waardoor de content ietwat door mysterie omhuld werd. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een concreet beeld van die spel, er is namelijk bekend gemaakt waar het spel uit bestaat. Portal: Still Alive zal een stand-alone versie van de normale Portal zijn met wat extra content. De extra content krijgt overigens niet de voice-over van GladOS. Deze content was overigens langer verkrijgbaar voor de PC, het gaat namelijk om de 3d versies van de Portal Flashgame Tribute levels, welke je gratis kunt downloaden.

Eind dit jaar kunnen 360 bezitters Portal: Still Alive kopen via Marketplace en zich van hot naar her, maar niet naar de frietzaak teleporteren.

'Dronken Polen gooien baby uit raam'

Een baby die door de Poolse politie op een stoep in Warschau werd gevonden en die later overleed is waarschijnlijk van de tweede verdieping uit een raam gegooid. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De baby, een meisje, werd maandagnacht gevonden in een ruige buurt in Warschau en door de politie naar het ziekenhuis gebracht, waar het kind al gauw overleed.

De politie concludeerde dat de baby uit het raam van een appartement was gegooid, maar de bewoners weigerden de politie binnen te laten. Met behulp van de brandweer wisten agenten de woning via het balkon toch binnen te dringen. Daar werd een 34-jarige vrouw aangetroffen die klaarblijkelijk kort tevoren was bevallen. Haar moeder en haar echtgenoot waren ook in het appartement. Alledrie verkeerden in kennelijke staat van dronkenschap. De 34-jarige werd naar het ziekenhuis gebracht, de twee anderen werden in hechtenis genomen.

De dood van de baby wordt door de politie behandeld als een moordzaak. Wie de baby uit het raam heeft gegooid, was niet direct bekend.

Verzekeraars zien brandschade fors toenemen

De financiële schade door grote branden is het afgelopen halfjaar fors toegenomen. In de eerste helft van 2008 veroorzaakten branden voor 351 miljoen euro aan schade, tegenover ruim 211 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2007.

Het Verbond van Verzekeraars bevestigde vanavond berichtgeving van het RTL Nieuws. De toename van het schadebedrag houdt vrijwel volledig verband met de grote brand die in mei het gebouw van de faculteit bouwkunde van de TU Delft verwoestte. De schade van deze brand bedraagt ongeveer 140 miljoen euro.

Het Verbond van Verzekeraars spreekt pas van een grote brand bij een schadebedrag van meer dan een miljoen euro. Jaarlijks doen zich ongeveer vijftig van dergelijke branden voor. "Een brand zoals die op de TU Delft is uitzonderlijk", aldus een woordvoerder van het Verbond. De laatste keer dat we zo'n grote schade zagen, was door de vuurwerkramp in Enschede in 2000.''

Nieuwe domeinextensies populairder

Nederlanders met een internetsite kiezen steeds vaker voor een nieuwe domeinextensie, het laatste deel van een internetadres. Dit concludeerde hostingprovider TransIP vandaag.

Volgens het bedrijf blijft de .nl-extensie voor Nederland het populairst. Van de 221.000 domeinnamen die bij het bedrijf geregistreerd staan eindigen er 133.000 op '.nl'. Maar andere extensies, zoals bijvoorbeeld '.info' en '.nu', zijn in opmars.

Sinds korte tijd is ook de extensie .me beschikbaar. Hierdoor kunnen creatieve sites worden geopend met namen zoals 'lunchmet.me'. TransIP verwacht dat ook bloggers belangstelling zullen hebben voor de nieuwe .me-extensie.

Uitslagen oefenduels 22 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
GermanicusAjax
Cvitanich (2), Gabri, Bakircioglu, Martina, Leonardo, De Jong
0-7
Ruurlo De Graafschap
OOst (2), Bugdayci (2), Meijer, Bloemendaal, Terschegget, Fränkel, Jungschläger
0-9
Feyenoord Real Mallorca (Spa)
Arango (2)
0-2
Oostkapelle Sparta Rotterdam
Slot (3), Poepon (2), Promes, Rutjes, Dissels, John
1-9
FC Twente
Janssen, Arnautovic, Gerritsen
BV Veendam 3-0
SV Panter Vitesse
Van Wolfswinkel (7), Kolk (7), Pryor (2), Megrelishvili, Pluim, Molhoek
0-19
TOP Oss
Moutawakil
RKC Waalwijk
Berger
1-1
FC Zwolle Litex Lovech (Bul) 0-1
SV Meppen (Dui) FC Emmen
Stroeve
0-1
GA Eagles Excelsior 0-0
KFC Witgoor SportFC Eindhoven
Prince (2), Caracciolo, Koc
0-4

YouTube-filmpje diefstal leidt nog niet naar dader

Het YouTube-filmpje van het Emmeloordse bedrijf Custom Media waarop de diefstal van een laptop te zien zou zijn, heeft nog geen gouden tip opgeleverd. Dat zei Robin Clement van de marketingonderneming dinsdag.

Vorige week zette het bedrijf beelden van de bewakingscamera op internet, waarop te zien is dat een man met lege handen het kantoor aan de Dukaat binnenloopt en even later weer naar buiten wandelt met een - volgens Clement gevulde - laptoptas.

 

Het bewuste filmpje

Lesbische vrouwen winnen van Lesbos

Het moest maar eens afgelopen zijn met het gebruiken van woorden als 'lesbisch' en 'lesbienne', dachten de bewoners van het Griekse Lesbos. De eilandbewoners besloten er dan ook een rechtszaak van te maken. Bij de rechtbank kregen zij echter nul op het rekest.

Omdat de bewoners van het eilandje het alleenrecht op vervoegingen van het woord 'Lesbos' eisten, besloten ze zelfs de lesbiennes zelf voor het gerecht te slepen. De Grieken kregen echter geen steun van de rechter. Hij oordeelde dan ook dat homoseksuele vrouwen gewoon lesbiennes mogen blijven heten.

"Een geweldige beslissing voor lesbische vrouwen wereldwijd", vindt Vassilis Chirdaris, advocaat van de Griekse homobelangenvereniging. "Het zou ook te gek voor woorden zijn als een Griekse rechter zou bepalen dat homoseksuele vrouwen de term 'lesbisch' niet meer mogen voeren."

Ondanks dat de rechtszaak de Lesbos ieder al 230 euro heeft gekost, overwegen zij in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Volgens hen worden de vrouwelijke bewoners van het eiland namelijk vaak verward met vrouwen die op vrouwen vallen.

Gokkende tennisspelers krijgen straf

De tennisorganisatie ATP heeft Slowaak Michal Mertinak en Tsjech Frantisek Cermak bestraft voor gokken op wedstrijden. Cermak is per direct geschorst voor tien weken en een boete van 15.000 dollar (ca. 9500 euro). De Tsjech won met Rogier Wassen de dubbeltitel op de Dutch Open.

De Slowaak Mertinak werd voor twee weken geschorst met een boete van 3000 dollar (ca. 1900 euro). Onderzoek wees uit dat geen van de profs op hun eigen duels had gegokt. Er is ook geen bewijs dat de dubbelspecialisten andere wedstrijden hebben geprobeerd te beïnvloeden.

Op de 37e plaats op de dubbelspelerranglijst is Mertinak de beste dubbelspeler van Slowakije, Cermak staat op de wereldlijst op de 34e plek. ATP startte een jaar geleden een wereldwijd onderzoek en heeft al een aantal Italiaanse tennissers bestraft. Zo was daar Alessio di Mauro in november 2007, die kreeg de zwaarste straf. Ook Potto Starace en Daniele Bracciali een maand later, en ook Federico Luzzi kregen een schorsing met een boete.

Crimineel gepakt dankzij babyfoto

Een Roemeense misdadiger moet in het Verenigd Koninkrijk vijf jaar de cel in. Hij werd gepakt dankzij de foto die hij maakte van zijn baby. Op de foto speelt de baby met de bankbiljetten van vaderlief.

De 34-jarige crimineel nam de foto om aan de rest van zijn familie te laten zien dat hij niet op een houtje hoefde te bijten. De grote stapel briefjes van 20 pond waar de kleine zo graag mee speelde bleek echter afkomstig te zijn van andermans rekeningen. Papa Adu Bunu haalde het geld samen met een kameraad van de bankrekening van nietsvermoedende slachtoffers. Dankzij skimming wist hij zo bankgegevens te bemachtigen, opdat hij wekelijks meer dan vijftigduizend euro wist buit te maken.

Bij het doorzoeken van het huis van de Roemeen, stuitte de politie op de foto van de kleine. Samen met uittreksels van bankgegevens en speciale bankpaskopieermachines vormde de foto voldoende bewijs om de man voor vijf jaar op te sluiten.

De schattige foto van de kleine is te vinden in het bronartikel

Feyenoord beste papieren voor Krul

Feyenoord lijkt de strijd om doelman Tim Krul te winnen. Toch leek sc Heerenveen de club waar Krul naar toe zou gaan aangezien zij de vraagprijs van Newcastle United konden bieden. Ook PSV en Chelsea waren even in beeld. Maar Feyenoord toonde ook belangstelling voor de goalie.

De 20-jarige vertelde aan The Journal dat hij een eventuele transfer naar de Rotterdamse club wel ziet zitten. Ook zei hij dat hij zeker niet voor Chelsea zal kiezen. Psv moest afhaken omdat scout Piet Visser brak met de club, die zou een grote rol spelen bij de overgang naar de Eindhovense ploeg.

De transfer naar Heerenveen is volgens Forzaheerenveen.nl om onbekende redenen afgeketst. De Friese club leek de perfecte kandidaat on Krul over te nemen.

Zaakwaarnemer Søren Lerby zei dat Krul nog aan het kijken is wat de beste aanbieding voor hem is, en dat het pas in augustus duidelijk zou zijn. De jonge doelman staat nog tot half 2011 onder contract bij de Magpies maar lijkt geen toekomst meer te hebben met Steve Harper, Shay Given, en Fraser Forster als goalies. Krul hoeft niet weg bij Newcastle, maar Feyenoord en Heerenveen hebben betere aanbiedingen.


Met dank aan SkirMisch voor een toevoeging.

Webber wil andere safety carregels

Mark Webber heeft laten weten dat hij de safety carregels erg slecht vindt. Het is niet de eerste keer dat de Red Bull-coureur zich negatief over de regels uitlaat.

Webber schrijft in zijn column voor de BBC dat hij het raar vind dat Nelson Piquet op het podium kwam afgelopen zondag. "Door de safety car hebben we een bizar raceresultaat gekregen. Ik vind de regels voor de safety car een grap. Ik ben blij voor Nelson Piquet dat hij tweede is geworden, gezien het moeilijke begin van zijn seizoen, maar de Formule 1 heeft betere regels voor de safety car nodig. Het staat erg amateuristisch als iemand die van de zeventiende plek start en in de hele race maar één wagen inhaalt (de gespinde Nakajima, red.) bijna de race kan winnen."

Verder zei de 31-jarige Australiër, die zelf uitviel, dat er nog aan een oplossing voor de regels gewerkt word. "Nelson zou de eerste zijn om toe te geven dat zijn tweede plaats niet echt verdiend was. Geen van de coureurs is dol op het huidige systeem. We houden niet van vertekende uitslagen. De teams en de FIA werken nog aan betere safety carregels, maar ze maken het zichzelf nogal moeilijk."

Haven Breskens ontruimd na vondst vliegtuigbom

De haven van Breskens (Zeeland) is deze avond ontruimd vanwege de vondst van een granaat met bijbehorende huls. Het projectiel werd op de kade van de Oosthaven gebracht door een zandzuiger die het op zee had opgezogen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Sluis gemeld.

Het projectiel is ruim een meter lang en heeft een doorsnede van ongeveer dertig centimeter. De Explosieven Opruimings Dienst gaat onderzoeken hoe gevaarlijk de bom is. Zolang daarover nog geen uitsluitsel is, blijft de haven ontruimd en afgesloten voor vaarverkeer.

Er staan geen woningen in het ontruimingsgebied. Alleen twee opvarenden van een schip in de haven hebben hun vaartuig moeten verlaten.

TMF schokt Belgen met 'cannabis'-reclame

De Belgische gsm-provider TMF Mobile heeft zich de woede op de hals gehaald van enkele instanties. Hun nieuwe reclamecampagne zou namelijk een verkapte cannabisreclame zijn. Volgens de antidrugbewegingen zou de operator hiermee willen oproepen tot het legaliseren van softdrugs. De jongerenmuziekzender, die samen met de Belgische provider Proximus een eigen gsmdienst heeft, ontkent echter in alle toonaarden.

Op de reclameposters is een aantal mobiele telefoons getekend, die zijn neergezet in de vorm van een hennepblad. De afbeelding gaat gepaard met de slogan 'Legalize It'. Volgens drie Belgische antidrugverenigingen heeft het reclamebureau van de operator om de doelgroep te bereiken, expres gebruik gemaakt van een wietblad. Verder spreken zij van "een oproep tot het plegen van een overtreding".

Op het oog zouden de softdrugs worden gebruikt om de handel aan de man te brengen, hoewel deze bij onze zuiderburen streng verboden zijn. Daarbij is de reclamecampagne expliciet aan jongeren gericht, terwijl juist zij "bijzonder gevoelig zijn voor reclame".

TMF heeft echter laten weten dat het absoluut nimmer de bedoeling is geweest softdrugs te promoten. Ook willen ze geen standpunt innemen inzake de legalisatie van cannabis. "Wij communiceren altijd in de taal van de jongeren, en die is altijd wat rebels. Het gaat hier duidelijk om een boodschap met een knipoog die jongeren perfect begrijpen",zegt woordvoerster An Steylemans. Verder wijst zij erop dat men de jongeren niet moet onderschatten.

Bovendien strookt de provocerende campagne precies met datgene waar de provider voor staat. Volgens Steylemans is de prijs voor sms'en zo laag, "dat het bijna illegaal is". De drie antidrugstichtingen willen geen stappen ondernemen om de campagne te verbieden. Wel zijn er inmiddels al enkele klachten binnengekomen bij Jury inzake Ethische Publiciteit (JEP), de Belgische Reclame Code Commissie.

 

TMF Mobile campagne
Belgen hebben veel fantasie

 

Breukink: "Morgen wordt veel duidelijk"

Denis Menchov heeft dinsdag dure seconden verloren in de strijd om de gele trui. Tijdens de afdaling van de Bonette, in de zestiende etappe van de Tour de France, verloor de Rus de aansluiting met de directe concurrentie en moest uiteindelijk 34 seconden toegeven.

Breukink was zichtbaar teleurgesteld over de stuurmanskunsten van Menchov. "Het zijn seconden die in Parijs erg belangrijk kunnen zijn," aldus de ploegleider van Rabobank. "Alles verliep in de klim daarvoor prima, het was verrassend dat hij het contact kwijtraakte. Dat zijn foutjes die je op zulke momenten niet mag maken."

Toch sprak Breukink ook duidelijke taal. Menchov zal morgen, tijdens de etappe naar Alpe d'Huez, aan moeten vallen om nog enig zicht op de gele trui te houden. "Vandevelde is er vandaag al afgegaan, daar zullen er morgen nog wel twee of drie bijkomen."

Vooralsnog heeft Cadel Evans, vanwege zijn sterke tijdrit, de beste papieren om in het gele tricot in Parijs te eindigen. Toch heeft Breukink zijn bedenkingen daarbij. "Op papier is Evans de beste tijdrijder, maar je weet het nooit. Bovendien gaat het niet alleen om hem, je hebt ook nog Frank Schleck en Carlos Sastre van CSC. Morgen gaat veel duidelijk worden."

KERS-incident bij BMW

Vandaag heeft BMW het KERS-systeem getest. Helaas ging het niet helemaal lekker en raakte een monteur licht geblesseerd.

Christian Klien kwam na drie rondjes de pits weer in en toen de monteur de wagen wou terugduwen de pitbox in kreeg hij een elektrische schok door zijn lichaam heen. Meteen werd de monteur afgevoerd naar het medisch complex van Jerez de la Frontera.

Gelukkig is het niet erg, er zijn alleen schaafwonden geconstateerd op zijn linkerarm. 's Middags hervatte de monteur zijn werk weer. Wel heeft het team maar drie rondjes gereden vandaag en morgen zal het team verder testen.

Vanaf komend seizoen moet iedere auto het KERS-systeem hebben. Het systeem zorgt ervoor dat energie die bij het remmen vrij komen opgeslagen wordt. Later zal diezelfde energie gebruikt worden voor het accelereren. De maatregelen zijn genomen om de Formule 1 milieuvriendelijker te maken.

Mertesacker drie tot vier weken buitenspel

Per Mertesacker zal de eerste weken van het nieuwe voetbalseizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. De speler van Werder Bremen is namelijk geblesseerd aan zijn meniscus en moet de komende drie tot vier weken rust houden.

Afgelopen maandag trainde Mertesacker voor de eerste keer met de selectie van Werder Bremen mee. De verdediger had namelijk nog vakantie, vanwege zijn deelname aan het EK voetbal.

Door deze kwetsuur zal Mertesacker de eerste competitiewedstrijden en het duel in de eerste ronde van de DFB Pokal moeten missen.

'Rentree Ribéry in september'

Franck Ribéry denkt in september zijn rentree op het voetbalveld te maken. De Franse spelmaker liet dit dinsdag weten. Tijdens het afgelopen EK voetbal, dat in Oostenrijk en Zwitserland werd gehouden, liep de speler namelijk een blessure aan zijn enkel op.

"Ik hoop natuurlijk snel weer in vorm te zijn, maar ik verwacht niet voor september op het veld te staan", liet Ribéry optekenen. De Fransman raakte, tijdens het verloren duel tegen Italië, gekwetst aan zijn enkel na een ongelukkige tackle op Gianluca Zambrotta. Tot overmaat van ramp verloor Frankrijk de wedstrijd en was daardoor uitgeschakeld op het eindtoernooi in de Alpenlanden.

Immuniteit voor Berlusconi

De Italiaanse Senaat heeft vandaag ingestemd met een omstreden wet die premier Silvio Berlusconi tijdens zijn ambtstermijn immuniteit geeft van strafvervolging. Dit heeft het nationale persbureau ANSA gemeld.

De Kamer van Afgevaardigden had de wet eerder al goedgekeurd. Behalve de premier krijgen de president en de voorzitters van Kamer en Senaat immuniteit.

Berlusconi staat bekend voor zijn wetten "ad personam" die bedoeld zijn om hemzelf en zijn vrienden en familie voordelen te verschaffen.

 

Dessel had slechte benen

Cyril Dessel schreef dinsdag de Alpenrit naar Jausiers op zijn naam, maar naar eigen zeggen waren zijn benen niet helemaal goed. De nodige kennis van het parkoers zorgde uiteindelijk toch voor de winst in de etappe.

"Mijn tactiek van de dag was om met een vlucht mee te gaan en dat is gelukt," liet Dessel na afloop van de etappe weten. "Maar in het begin van de ontsnapping had ik slechte benen en op de Bonette moest ik hard werken voor mijn kopman Valjavec. Toch bleef ik erin geloven."

Dessel vervolgde met de woorden: "Ik kende de aankomst goed en wist dat er op 150 meter van de streep nog een belangrijke bocht lag. Ik wist dat ik daar als eerste moest doorkomen. Op de streep durfde ik mijn stuur niet los te laten. Een Tourrit winnen is enorm!"

Ajax en Barcelona akkoord over Oleguer

Ajax en Barcelona hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Oleguer Presas Renom, kortweg Oleguer.

De verdediger moet de Amsterdammers drie miljoen euro gaan kosten, maar moet zelf nog wel een overeenstemming met Ajax bereiken. De clubs zijn er in ieder geval uit, zo meldt de website van Barcelona.

De 28-jarige verdediger gaat Ajax nog eens 2,25 miljoen euro kosten als de Ajacieden in een van de komende drie seizoenen de Champions League halen.

Ajax lijkt met de komst van de Catalaan te hebben geanticipeerd op de zaak rondom Henrique, die volgend seizoen voor Bayer Leverkusen uitkomt. Het contract van Oleguer bij Barcelona liep in de zomer van 2010 af.

Tailor tekent bij AGOVV

Stanley Tailor is voor twee jaar verbonden aan AGOVV. De 26-jarige Utrechter is afkomstig vn VfB Oldenburg, dat actief is in de Duitse Regionalliga.

De 26-jarige verdediger heeft reeds een lange weg afgelegd alvorens hij bij AGOVV terechtkwam. Tailor speelde eerder voor HFC Haarlem, Jong Vitesse, FC Emmen en bij de amateurs kwam hij uit voor Elinkwijk, FC Hilversum en IJsselmeervogels. Met die laatste club werd hij in 2006 landskampioen bij de amateurs.

"Na onze ervaringen van het afgelopen seizoen vinden wij het belangrijk om voldoende bezetting te hebben voor onze defensief ingestelde posities," zo meldde AGOVV-coach John van den Brom.

De oefenmeester heeft verder laten weten erg tevreden te zijn over de ontwikkeling van Dino Medjedovic, Jeremy Bokila, Johan Pater en Dries Mertens. Tailor is de derde proefspeler die aangenomen wordt, eerder waren dit Martin Suchy en Jeroen Van den Broeck

Golden Girl Estelle Getty overleden

De Amerikaanse actrice Estelle Getty uit de tv-serie Golden Girls is in Los Angeles overleden. Ze speelde in de serie de eigenwijze oude vrouw Sophia Petrillo die het haar dochter Dorothy altijd moeilijk maakte. Estelle Getty won eind jaren tachtig begin jaren negentig zeven Emmy Awards en ook enkele Golden Globes voor die rol.

Ze speelde ook in enkele films waaronder Tootsie en The Mask. In 2000 zette ze een punt achter haar carrière omdat ze de ziekte van Parkinson had. Tijdens een korte reünie in november 2004 deelden de overige drie Golden Girls mee dat Getty zwaar dement was.

Estelle Getty is 84 jaar geworden.

Raúl wil terug in Spaans national elftal

Nu de Europees Kampioen Spanje bondscoach Luis Aragonés heeft vervangen door Vicente del Bosque hoopt voormalig aanvoerder Raúl op een terugkeer. De spits van Real Madrid werd gepasseerd voor het EK.

Aragonés selecteerde Raúl na het Wereldkampioenschap in Duitsland niet meer, ondanks het goede spel van de aanvaller van Real Madrid. De 31-jarige Spanjaard hoopt dat de aanstelling van Del Bosque als bondscoach hem weer terug kan brengen in het elftal. Raúl werkte bij Real Madrid eerder met Del Bosque, en samen wonnen zij twee titels en tweemaal de Champions League.

"Mijn doel is goed spelen en zo mijn plaats bij de nationale selectie trug te verdienen", meldde Raúl. "Als de mogelijkheid zich voordoet ben ik dolblij. Zoniet, dan blijf ik werken om het alsnog te bewerkstelligen. De komst van Vicente is geweldig, vind ik. Hij krijgt de kans die hij heeft verdiend door zijn jaren bij Real Madrid. Hij is een persoon die het werk van de afgelopen jaren kan voortzetten."

Raúl beweert ook dat hij niet verbitterd was dat Spanje Europees Kampioen werd zonder hem. "Wie denkt dat ik niet blij was, kent me niet. Het was een EK waar we allemaal van genoten, en Luis Aragonés en zijn spelers hebben het Spaanse voetbal naar het hoogst mogelijke niveau gebracht. Spanje was het beste team, ze verdienden de winst omdat ze het beste spel leverden."

Nieuwe medicatie tegen dodelijke prostaatkanker

Wetenschappers zijn enthousiast over een nieuw medicijn om agressieve prostaatkanker te behandelen. Ze noemen het de belangrijkste stap voorwaarts in zeventig jaar op dit gebied, berichtte de BBC vandaag.

Het medicijn Abiraterone zou 80 procent van alle patiënten kunnen behandelen die de dodelijke variant van de ziekte hebben en resistent zijn tegen beschikbare chemotherapie. De medicatie zorgt ervoor dat de testikels geen testosteron meer produceren.

Het Britse Institute of Cancer Research hoopt dat het medicijn binnen twee à drie jaar in eenvoudige pilvorm te verkrijgen is. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. De gemiddelde levensverwachting na chemotherapie ligt op 18 maanden.

Gamma Geleen houdt politie bezig

Het personeel van de Gamma in Geleen heeft de politie flink op het verkeerde been gezet. Een beveiliger hoorde vannacht boorgeluiden in de winkel en alarmeerde de politie. Zes politiepatrouilles en een speurhond omsingelden het gebouw, zodat de vermeende inbrekers niet konden vluchten. Toen ze het pand in Geleen ingingen, vonden ze geen inbrekers, maar wel een video-recorder die nog aanstond.

Op het beeldscherm was een demonstratie van een boormachine te zien. Het personeel van de Gamma was vergeten de band uit te zetten. Er waren geen dieven in de winkel.

Tour: Dessel wint zestiende etappe

In de zestiende etappe van de Tour de France werden twee bergen van de buitencategorie beklommen, te weten de Col de la Lombarde en de Cime de la Bonnette-Restefond. De etappe was 157 kilometer lang en liep van Cuneo naar Jausiers. Het peloton deed het aanvankelijk rustig aan, maar op de laatste klim begon het vaart te maken.

Een groep vluchters ging er met de dagoverwinning vandoor. Cyril Dessel was de snelste in de finale, gevolgd door Casar en Arroyo. Denis Menchov kreeg in de afdaling van de Bonnette een gevoelige tik uitgedeeld, hij liep 35 seconden averij op ten opzichte van geletruidrager Fränk Schleck. 

De afdaling van de Bonnette werd opgeschrikt door de val van John-Lee Augustyn, renner van Barloworld. Hij reed aan de leiding, maar miste de bocht en ging over het randje. De jonge Zuid-Afrikaan bleef ongedeerd, maar zijn fiets gleed verder het ravijn in en hij was kansloos voor de dagoverwinning.

Voor een uitgebreid verslag kijk je op FOK!sport!

Dessel wint zestiende etappe

Cyril Dessel heeft de zestiende etappe in de Tour de France gewonnen. Het geel bleef in bezit van Fränk Schleck, terwijl Denis Menchov een gevoelige tik kreeg in de laatste afdaling.

De etappe van vandaag voerde van Cuneo naar Jausiers over 157 kilometer. Twee bergen van de buitencategorie moesten worden beklommen, te weten de Col de la Lombarde en de Cime de la Bonette-Restefond.

Al vroeg in de etappe ontsnapten een aantal renners uit het peloton. Er ontstond een kopgroep van vijf man: Stefan Schumacher, Thomas Voeckler, Samuel Dumoulin, Christophe le Mevel en Sébastien Rosseler. Daarachter ging een groep van ongeveer dertig renners in de achtervolging, met onder andere Voigt, Dessel, Popovych, Cunego en Raborenners Fletcha en Freire.

Op de flanken van de Col de la Lombarde kon Stefan Schumacher wegrijden bij zijn medevluchters. Hij reed hard naar boven en daalde goed af. Het peloton deed het de eerste klim nog relatief rustig, waardoor de voorsprong van Schumacher opliep tot bijna een kwartier. Bij de achtervolgers was het Cunego die zijn ploegmaat voorop liet rijden.

Tijdens de lange beklimming van de Bonette liepen zowel de achtervolgers als het peloton hard in. Een groot aantal renners moest daardoor wel lossen, waaronder Cunego uit de achtervolgingsgroep. Schumacher werd op tien kilometer voor de top bijgehaald, maar kon aanpikken. Vlak voor de top was het John-Lee Augustyn die demarreerde, en hij kwam als eerste boven.

Het peloton was inmiddels flink uitgedund. De top tien was aanwezig, minus Christian Vandevelde en Vladimir Efimkin, en CSC had nog Andy Schleck mee. Vooraan zouden negen man gaan strijden om de overwinning.

Augustyn viel al snel in de verraderlijke afdaling van de Bonette. Hij miste een bocht en vloog over het randje. Hij bleef ongedeerd, maar zijn fiets schoof ver naar beneden en hij was kansloos voor de dagoverwinning. De overgebleven groep viel al snel uiteen in twee helften. Popovych, Arroyo, Casar en Dessel wisten afstand te nemen van Hincapie, Valjavec en Portal. In de finale was het Dessel die het koelst was en de rit won, voor Casar, Arroyo en Popovych.

In de klassementsgroep was het Menchov die tijd verloor in de afdaling. Hij kwam 35 seconden na de geletruidrager binnen.

Uitslag zestiende etappe

#NaamTeamTijd
1Cyril DesselAG2R4:31.27
2Sandy CasarFrançaise des Jeuxz.t.
3David ArroyoCaisse d'Epargnez.t.
4Yaroslav PopovychCSC+ 0.03
5George HincapieColumbia+ 0.24
6Nicolas PortalCaisse d'Epargnez.t.
7Tadej ValjavecAG2Rz.t.
8Stefan SchumacherGerolsteiner+ 1.03
9Andy SchleckCSC+ 1.28
10Bernhard KohlGerolsteinerz.t.

Klassement na zestiende etappe

#NaamTeamTijd
1Fränk SchleckCSC68:30.16
2Bernhard KohlGerolsteiner+ 0.07
3Cadel EvansSilence-Lotto+ 0.08
4Carlos SastreCSC+ 0.49
5Denis MenchovRabobank+ 1.13
6Christian VandeveldeGarmin-Chipotle+ 3.15
7Kim KirchenColumbia+ 3.23
8Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne+ 4.11
9Samuel SanchezEuskatel+ 4.38
10Tadej ValjavecAG2R+ 5.23

Obama spreekt met soennitische leiders

Barack Obama heeft dinsdag gesproken met de leiders van soennitische stammen die de wapenen hebben opgenomen tegen Al-Qaida in Irak. De Amerikaanse presidentskandidaat voor de Democraten sprak met de stamleiders in Ramadi, in het westen van Irak.

Ramadi is de hoofdstad van de provincie Anbar, die vroeger werd gedomineerd door Al-Qaida in Irak. Maar plaatselijke sjeiks begonnen vorig jaar een offensief tegen de rebellen en veroverden een aantal bolwerken van Al-Qaida. Mede daardoor is het geweld in Irak sterk afgenomen ten opzichte van de afgelopen vier jaar.

Obama sprak onder andere met Ahmed Abu Risha, de broer van de soennitische leider Abdul-Sattar Abu Risha, die in september omkwam in de strijd tegen Al-Qaida in Irak.

Obama's bezoek aan Anbar was van groot symbolisch belang. In Anbar begon het verzet van de soennieten, maar het is ook de provincie waar de Verenigde Staten enkele van hun zwaarste verliezen leden, vooral in de strijd om Fallujah.

Het bezoek dat Obama maandag bracht aan Basra had een vergelijkbare symboolwaarde. Daar werd in maart onder leiding van het Iraakse leger succesvol strijd gevoerd tegen sjiitische rebellen.

Race de Tour de France in de Pro Cycling Manager 2008 demo

De Franse ontwikkelaars van Pro Cycling Manager 2008 hebben een toepasselijke demo bedacht. Net als in het echt begint de demo bij de 16e etappe van de tour, met jou als leider van het Euskaltel team. Het team heeft nog niet zo goed gepresteerd, nog geen enkele etappe-zege staat op jullie naam, en het is aan jou om je team zo te managen dat voor de finish op de Champs-Élysées op zijn minst een paar zeges op jullie naam hebben staan.

De demo weegt 760 MB en is onder andere bij onderstaande mirrors te vinden:

Gamer's Hell
Filefront


Net als in het echt!

Batman-acteur Bale in cel gegooid

Als Batman mag Christian Bale dan boven de wet staan, maar in het echte leven moet hij zich toch aan de regels houden. Vandaar dat het voormalige kindsterretje momenteel in een Londense gevangenis na een aanklacht wegens mishandeling.

Bale's moeder en zus hebben de aangifte gedaan. Naar verluidt heeft Christian hen gisteren in het Dorchester Hotel aangevallen. Het gezin is in Engeland voor de promotie van The Dark Knight, de tweede Batmanfilm met Bale. In Amerika brak de film afgelopen weekend alle records, er werd meer dan 150 miljoen dollar opgehaald. Donderdag gaat Dark Knight in Nederland draaien. Bale mag overigens wel de cel uit om de film in Londen te promoten. Volgend jaar is hij te zien in de vierde Terminatorfilm als John Connor.



Bale als John Connor.

Jan Smit stopt met reallife soap

Net nu het leven Jan Smit boeiend is geworden voor mensen die niet van zijn muziek houden, hij heeft naar eigen zeggen elke dag seks met Yolanthe, stopt hij met zijn reallifessoap.

Diverse seizoenen liet Jan ons zijn leven zien in Volendam en tijdens zijn optredens. De soap was een doorslaand succes, toch vindt Jan het tijd om de soap ten grave te dragen. "We zijn niet onder de miljoen kijkers gedoken en stoppen dus op het hoogtepunt. Het laatste seizoen was leuk om te laten zien, met de operatie en het herstel enzo. Maar het is nu klaar. Ik zeg niet dat het nooit meer terugkomt, maar in principe niet."

Oplettende kijkers hebben de ware reden van het stoppen echter gezien bij Life & Cooking. Daar zei vriendinnetje Yolanthe namelijk dat ze geen pottenkijkers dulde in hun liefdesnestje. De tortelduifjes hebben samen een huis in Volendam.



Yolanthe wil geen pottekijkers.


Bindend studieadvies levert weer klachten op

Onderwijsinstellingen houden te weinig rekening met de persoonlijke omstandigheden van een student als ze een bindend studieadvies (BSA) geven. Dat vindt althans de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), die de afgelopen weken tientallen klachten binnenkreeg van studenten over hun studieadvies. Vorig jaar waren dat er honderden.

De LSVb wil niet zeggen om welke onderwijsinstellingen het gaat. "Wel kregen we vorig jaar meer dan 150 klachten binnen over de pabo's. Studenten kregen toen te weinig begeleiding in het wiskunde- en rekenonderwijs en moesten met hun opleiding stoppen", zegt voorzitter Lisa Westerveld.

Een BSA wordt gegeven op basis van het aantal behaalde punten. Zijn dat er te weinig, dan kan de student van de hbo- of universitaire opleiding worden verwijderd. Dat kan alleen wanneer de student voldoende is begeleid, halverwege het jaar is gewaarschuwd en naar diens persoonlijke omstandigheden is gekeken. Ook moet de student op de hoogte zijn van het aantal punten dat in het eerste jaar moet worden gehaald. Volgens de LSVb voldoen niet alle instellingen aan deze voorwaarden.

"Bij een BSA wordt vaak onvoldoende rekening gehouden met studenten die een goede reden hebben om vertraging op te lopen. Studenten zijn dan bijvoorbeeld langdurig ziek", vindt Westerveld.

Niet alle studenten die bij de LSVb aankloppen worden uiteindelijk van hun opleiding verwijderd, legt de voorzitter uit. "Vaak kunnen we ze wel helpen, bijvoorbeeld door ze bezwaar in te laten dienen bij een examencommissie", zegt Westerveld. Die procedure duurt volgens haar vaak vier weken, waarin de student in onzekerheid zit. "En soms zijn er ingewikkelde gevallen, waarmee we naar de rechter gaan. Dat is dit jaar gelukkig nog niet nodig."

Britse gevangenen slapen op toilet

Gevangenen in het Noord-Engelse Doncaster moeten op het toilet slapen doordat de gevangenis stampvol is. Cellen voor twee personen zijn omgevormd tot cellen voor drie personen, waardoor een van hen op een bed in de toiletruimte moet liggen.

Dat berichtte de BBC op basis van een vandaag gepubliceerd rapport van gevangenisinspecteurs. Inspecteurs brachten in februari een onaangekondigd bezoek aan Doncaster. In het cellencomplex zitten duizend man opgesloten, tweehonderd meer dan toegestaan. Hoofdinspecteur gevangenissen Anne Owers noemde de situatie onacceptabel.

Gevangenisdirecteuren hebben te maken met recordaantallen gevangenen. Eerder dit jaar verzocht de Britse minister van Justitie Jack Straw magistraten minder criminelen achter de tralies te zetten om overvolle detentiecentra te ontzien.

Hof: 11 maanden wegens doodsteken scholier

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag de 15-jarige Hüseyin P. veroordeeld tot elf maanden jeugddetentie en behandeling in een kliniek voor jeugdpsychiatrie.

De jongen stak op 11 oktober bij het Technisch College (TeC) in Amsterdam-West zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari dood.

De straf is gelijk aan het oordeel van de rechtbank eerder dit jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep onvoorwaardelijke jeugd-tbs geëist. Bij deze variant verblijft de verdachte in een gesloten inrichting.

De verdachte ging zelf in hoger beroep . Volgens zijn advocaat, Bram Moszkowicz, was de jongen slachtoffer van pesterijen en heeft hij gehandeld uit noodweerexces, een vorm van zelfverdediging.

Aangezien P. minderjarig is, vond de zitting achter gesloten deuren plaats.

Pereiro: "Dacht dat ik dood zou gaan"

Oscar Pereiro Sio dacht dat zijn einde genaderd was toen hij op de Col d'Agnel de bocht miste en over de rand van de weg de diepte in ging. De Tour-winnaar van 2006 (Floyd Landis wordt verdacht van dopinggebruik) maakte in de vijftiende etappe een 'doodsmak' en brak zijn schouder.

Tegenover de Spaanse media gaf de renner toe dat hij enge gedachten kreeg: "“Ik kreeg een visioen. Ik dacht dat ik zou doodgaan en hoopte dat ik niet hoefde te lijden." Pereiro Sio werd met een speciaal vliegtuig naar Vigo gevlogen, waar hij aan zijn linkerarm geopereerd zal worden.

Hij herinnerde zich nog wel iets van het incident: "Ik reed harder dan enkele anderen. Damiano Cunego maakte een onverwachte beweging en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik vloog over de vangrail en zag een enorme diepte. Ik hoopte bewusteloos te zijn voor ik de grond zou raken", aldus de Spanjaard, die 'slechts' een gecompliceerde armbreuk aan het avontuur overhield. Hij stond vijftiende in het klassement voor de gele trui.

Iwata: "Friend codes zijn niet perfect"

Iedereen die wel eens heeft geprobeerd om een vriend in elkaar te slaan/schieten/racen over het internet met een Wii weet wat een gezeik het altijd is met de friend codes. Bij iedere game zijn ze weer anders, het is compleet onduidelijk welke code van wie is en het staat het snel opstarten van een potje vol spanning en sensatie gruwelijk in de weg.

Gelukkig denken ze er daar bij Nintendo net zo over, al lijkt het dat het systeem vooralsnog zal blijven bestaan. Aan het woord is Satoru Iwata, Nintendo's president:

Allereerst, ik denk niet dat het huidige systeem met de friend codes perfect is. Maar, als het gaat om een online wereld waar je contact kunt leggen met iedereen zonder restricties, dan zou ik als vader mijn dochter niet toelaten in die wereld. Dus voor Nintendo, al helemaal voor de mensen die nog nooit in contact zijn gekomen met online video games, is het denken we erg belangrijk dat we een wereld neerzetten waarin we kunnen garanderen dat er geen intimidatie zal zijn van beginnelingen, en we willen de veiligheid om dit te kunnen waarborgen. Dus we zullen dit continu in de gaten houden zodat we Nintendo's omstandigheden kunnen verbeteren, terwijl mensen nog steeds vrij en veilig kunnen communiceren over het internet.


Satoru Iwata

Explosiegevaar na brand Gouda

Aan de Ronsseweg in Gouda bestaat explosiegevaar nadat eerder op de middag brand woedde in een woonflat. De brand is inmiddels onder controle, maar er is een grote hoeveelheid gas vrijgekomen.

De brand is ontstaan na een explosie in het portiek van de gebouw, waarbij een gewonde is gevallen. Het zou gaan om de huismeester van de flat. Vanochtend is er een nieuwe boiler opgehangen op de plek waar de explosie plaatsvond. Een bewoner meldde daarna een sterke gaslucht. Uit voorzorg zijn twintig woningen ontruimd en is de omgeving afgezet.

Opnieuw aanval met bulldozer in Jeruzalem

In Jeruzalem is opnieuw een aanslag geweest met een bulldozer, de tweede keer dat zoiets deze maand gebeurt. Het incident had plaats nabij het beroemde King David Hotel, aldus Israëlische media.

De chauffeur ramde met de bulldozer twee auto's waarna hij door de politie werd doodgeschoten. Drie mensen raakten gewond.

Op 2 juli ramde een Palestijn met een bulldozer ook al enkele auto in Jeruzalem. Er vielen drie doden en dertig gewonden en ook toen werd de bestuurder van de bulldozer uiteindelijk door agenten doodgeschoten. De dader kwam uit Oost-Jeruzalem. Hij was geen lid van een Palestijnse organisatie en werkte alleen.

Antillen in beroep tegen inschrijving lesbopaar

De Antilliaanse regering gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank in Willemstad dat een verzekeraar een lesbisch echtpaar moet accepteren. Dat meldt de Wereldomroep dinsdag.

De rechtbank besliste dat de Antilliaanse verzekeraar het kind en de echtgenote van een lesbienne moet inschrijven als gezinsleden. Gehuwde homo- en lesboparen hebben volgens de rechtbank dezelfde rechten en plichten als in Nederland.

De Antilliaanse minister van volksgezondheid Omayra Leeflang noemt het volgens de Wereldomroep een principiële zaak. In de Antillen wordt het homohuwelijk niet erkend en de minister zou vrezen dat ook de Nederlandse wetgeving betreffende abortus en euthanasie aan de Antillen wordt opgedrongen.

Tekken 6 wordt geen PlayStation 3-exclusive?

Na het recente verlies van exclusiviteit van Final Fantasy XIII lijkt er nog een grote "Sony-titel" zijn weg te gaan vinden naar een andere console. In een interview in het tijdschrift GameEX zei Namco Bandai medewerker Maruki Suzaki dat er nog geen definitieve platforms zijn gekozen voor Tekken 6. De game is wel in ontwikkeling voor de PlayStation 3, maar momenteel weet het bedrijf nog niet of de game ook op de Xbox 360 zal gaan verschijnen.

Riccitiello: "Kwaliteit boeit investeerders niet"

John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, heeft in een gesprek met Venture Beat aangegeven dat volgens hem investeerders totaal niet kijken naar de kwaliteit van games. Dit als antwoord op de vraag waarom de aandelen van EA amper stijgen, terwijl de kwaliteit van de games in de laatste jaren omhoog is gegaan.

Ik denk niet dat investeerders ook maar enigszins geïnteresseerd zijn in de kwaliteit van onze games. Ze willen weten wat de winst is per aandeel. Ze wachten gewoon tot de aandelen weer gaan verschuiven.

In het interview ging Riccitiello ook in op de overnamestrijd met Take Two. Hij gaf hierin aan dat hij helemaal geen zin heeft om aandacht te genereren voor zijn bedrijf.

Het interesseert me totaal niet als mensen schrijven over Take Two. Het maakt mij niet uit. Wat mij uitmaakt is dat de beste mensen in de industrie bij EA werken. Dat de beste games uitgebracht worden door EA. En we zijn hard op weg naar dat doel. Een verbale oorlog met Take Two interesseert me niet. Ik ben niet op zoek naar koppen in de New York Times.

Voor het volledige interview waarin Riccitiello ook praat over de E3 en de verscheidene consoles kun je hier terecht.

FC Volendam haalt Smit

Promovendus FC Volendam heeft wederom een nieuwe speler vastgelegd. Middenvelder Arvid Smit komt van União Leiria en maakt daardoor zijn rentree in de eredivisie. Smit speelde vanaf januari 2007 in Portugal.

De 27-jarige Smit kende een weinig succesvol verblijf in Portugal. Bij Marítimo Funchal en União Leiria kwam hij tot slechts vier duels in de Portugese competitie. Smit zag geen toekomst meer in Portugal, waarop União Leiria zijn contract ontbond.

Smit speelde in Nederland voor Telstar, De Graafschap, FC Groningen, PSV en Willem II. Hij kwam tussen 1999 en 2007 tot 185 optredens, waarin hij 24 treffers produceerde. De middenvelder dient nog wel medisch gekeurd te worden in Volendam. Omdat Smit sinds juni voor zichzelf heeft getraind, kan hij direct aansluiten bij de groep van trainer Frans Adelaar.

Helmond Sport test opnieuw Braziliaan

De Braziliaanse spits Bruno Andrade gaat opnieuw meetrainen bij Helmond Sport. Vorig jaar was hij eveneens van de partij tijdens de voorbereiding.

Andrade liet toen een prima indruk achter bij de technische staf van Helmond Sport. De club kon Andrade toen echter niet contracteren, want de spits bleek niet over de vereiste papieren te beschikken. Nu mag hij de club uit de Jupiler League dus opnieuw zien te overtuigen van zijn kwaliteiten.

"Riccò vluchtte voor dopingtest"

Riccardo Riccò heeft geprobeerd zijn dopingcontrole te ontlopen die aan het licht bracht dat hij epo had gebruikt. Dat heeft Pierre Bordry, hoofd van het Franse antidopingagentschap AFLD, verklaard voor de start van de zestiende etappe vandaag.

Na afloop van de vierde etappe werd de Italiaan betrapt op het gebruik van een nieuwe vorm van epo, die door veel wielrenners gezien wordt als niet-opspoorbaar. Maar het Franse dopinglab heeft een test waarmee dat wel kan.

"Toen hij merkte dat hij een controle moest ondergaan, probeerde hij weg te komen", volgens Bordry. Volgens de Fransman kwam Riccò niet ver: "Stewards pakten hem tussen twee auto's op. We hebben hem toen gezegd dat hij elke dag getest zou worden als hij niet zou meewerken."

Riccò werd door de Franse politie uit de rennersbus van zijn ploeg Saunier Duval gehaald vlak voor de start van de twaalfde etappe, toen de positieve plas net bekend was. Inmiddels is hij weer vrij, en terug naar Italië met zijn vrouw.

Klacht GeenStijl tegen Volkskrant binnen

De klacht tegen de Volkskrant die de website GeenStijl maandag aankondigde, is dinsdag bij de Raad voor de Journalistiek binnengekomen. Dat heeft de raad bevestigd. De website is boos over een artikel in de Volkskrant van zaterdag met als titel 'GeenStijlgeneratie bedreigt erop los'. De zaak dient waarschijnlijk op de eerstvolgende zitting op 22 augustus.

Het gewraakte artikel op de voorpagina van de Volkskrant handelde over de toename van het aantal bedreigde politici. De schrijfster van het artikel, Sheila Sitalsing, stelt: "Een grote leverancier van het sterk gegroeide aantal dreigementen dat ministers en Kamerleden ontvangen, is het schoolkinderencircuit van de ongeremde GeenStijlgeneratie, gewend als dat is primair te reageren op alles wat onwelgevallig is".

Dominique Weesie, een van de oprichters van de populaire en controversiële website, is woedend over het stuk uit de 'Azijnbode', zoals de Volkskrant op GeenStijl genoemd wordt. Weesie noemt het artikel 'tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend'. Hij is het zat dat de GeenStijl-achterban wordt weggezet als een stel 'hersenloze apen', schrijft hij in de klacht aan de Raad voor de Journalistiek.

De Raad voor de Journalistiek heeft de klacht in achtvoud uitgeprint ontvangen. Volgens een woordvoerder van de raad is digitale aangifte niet mogelijk omdat dan moeilijker valt na te gaan of de klacht van de werkelijke afzender afkomstig is.

De Raad voor de Journalistiek is een orgaan van zelfregulering voor de media dat beoordeelt of de grenzen van de journalistieke ethiek worden overschreden. Jaarlijks komen er bij de Raad voor de Journalistiek zo'n tachtig tot negentig klachten binnen. De uitspraken van de raad hebben geen wettige status.

GeenStijl erkent het orgaan niet. Op hun website wordt de raad een 'clubje windbuilen zonder gezag', een 'papieren tijger' en een 'stelletje non-valeurs met een gemiddelde leeftijd van 78' genoemd. Dat de website desondanks een klacht indient noemt een woordvoerder van de Raad voor de Journalistiek 'opmerkelijk'.

Adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant Arie Elshout ziet de klacht met interesse tegemoet. "We hebben het recht om dit te schrijven", aldus Elshout, die zich verbaast over hoe lichtgeraakt GeenStijl is. Elshout noemt de website 'een club die graag anderen mag kwetsen en weinig respect heeft voor reputaties'.

Abel Xavier geeft Gullit flinke trap na

Abel Xavier heeft Los Angeles Galaxy-trainer Ruud Gullit een behoorlijke trap na gegeven. De 35-jarige Portugees kreeg vorige week te horen dat hij moest vertrekken bij de Amerikaanse club.

Xavier speelde - door veel blessureleed - in een jaar tijd slechts twintig competitiewedstrijden. Afgelopen week besloot de clubleiding de voormalig PSV'er geen contractverlenging te geven. Xavier zelf is niet te spreken over zijn vertrek bij Galaxy. Vooral Ruud Gullit moet het ontgelden. De coach beschuldigde de verdediger van het faken van blessures. "Dat zijn beschuldigingen die ik nooit eerder heb gehoord," zegt de rondbaardige Portugees, die het tegenspreekt. "Ik ben geen leugenaar, ik ben een eerlijk man."

Volgens Xavier is hij niet de enige die problemen had met de Nederlandse coach, maar durft niemand hem aan te vallen, bang als ze zijn om hun plaats te verliezen. "Hij heeft problemen met de meeste jongens in de selectie. De enige die dat niet heeft is David Beckham," aldus Xavier. Hij denkt dat Gullit te veel macht heeft binnen de club en dat hij negeert wat er achter de schermen gebeurt. "Ik zou graag met voorzitter Tim Leiweke spreken zodat hij inziet wat er allemaal aan de gang is."

"Ik ken Gullit al uit zijn tijd in Europa," vervolgt de gefrustreede Xavier. "Niemand kent hem in de United States. Hij was een legende en ik waardeerde hem als speler, maar dat doe ik niet als coach. De manier waarop hij zichzelf ziet en nauwelijks communiceert met spelers liggen daaraan ten grondslag." Xavier gooit er nog een schepje bovenop: "Als we winnen, prijst hij alleen zichzelf. Als we verliezen, hebben de spelers het gedaan. De selectie vecht niet voor hem en gelooft niet in hem."

Tot slot kijkt Xavier ook nog even vooruit, nu hij zonder club zit. "Ik voel me fysiek en mentaal nog sterk. Ik neem de tijd om te kijken wat ik nu ga doen. Ik verzeker je in ieder geval: ik ga nog door met voetballen!"

Enorme ruimteschepen in Black Prophecy trailer en screens

De Duitse ontwikkelaar Reakktor Media, onderdeel van 10Tacle, is momenteel bezig met de ontwikkeling van een sciencefiction MMORPG: Black Prophecy. Deze game neemt je mee naar de 26e eeuw in een tijd waarin de mensheid met aliens en cybernetische rassen strijd om overleving.

De game zal binnenkort aan haar beta beginnen en hij zal ook getoond gaan worden eind augustus op de Games Conference in Leipzig.





Halverwege de 26e eeuw is de mensheid uitgegroeid tot het dominante ras in de melkweg. Onnoemelijk veel planeten zijn gecoloniseerd. Maar dan gaat het mis, twee cybernetische rassen, de Tyi en Geniden groeien tot meer dan waarvoor ze bedoeld waren en ze raken in een oorlog verwikkeld voor controle over het heelal. De mensheid moet vluchten en komt in het gebied van een buitenaards ras, een ras dat absoluut geen andere beschavingen dult dan de eigen.

Karadzic woonde en werkte in Belgrado

De afgelopen jaren woonde en werkte Radovan Karadzic in Belgrado. Hij werkte in een alternatieve artsenpraktijk en huurde er een flat. Hij maakte gebruik van een valse identiteit en had een lange baard laten groeien. Dat maakten Servische aanklagers vandaag bekend.

De operatie om Karadzic te arresteren begon gistermiddag, in de avond werd hij opgepakt terwijl hij onderweg was. Hij was op dat moment niet op de vlucht. De arrestatie werd mogelijk door recent verkregen nieuwe informatie, aldus de aanklagers.

Volgens het conservatieve dagblad Politika was de door het Joegoslavië-Tribunaal gezochte ex-politicus Radovan Karadzic bij zijn arrestatie vermomd. Hij had een lange baard en zijn haar was geverfd, berichtte de krant vandaag. Hij zou zijn aangehouden in een bus die op weg was van westelijk Belgrado naar het voorstadje Batajnica.

Media in Belgrado hebben overigens verschillende lezingen over Karadzic' arrestatie. Sommige kranten stellen dat hij in een appartement in het centrum van Belgrado is opgepakt.

'Riccò al in Giro verdacht'

Riccardo Riccò zou al in de Ronde van Italië verdachte bloedwaarden hebben gehad. Mede daardoor zou hij tijdens de Tour extra in de gaten zijn gehouden. Dat meldden de televisiezenders Eurosport en het Franse TF1.

De Italiaan werd tijdens de Tour positief bevonden en moest uit de Tour de France stappen, zijn ploeg Saunier Duval ging diezelfde ochtend met hem mee. Even later bleek van die ploeg ook Leonardo Piepoli gebruikt te hebben, nadat al meer renners verdacht werden.

Riccò zelf heeft een medisch attest, waarin de hematocrietwaarde van de renner afgedaan wordt als 'van nature hoog'. Echter, tijdens de Giro d'Italia van dit jaar zouden andere verdachte stoffen in zijn bloed aangetrofen zijn.

In die Giro had Riccò ook twee ritten gewonnen, net als tijdens deze Ronde van Frankrijk. En hij eindigde in Italië als tweede in het algemeen klassement. Zondag verklaarde de dopinzondaar nog: "Ik moet eerst de contra-expertise afwachten, maar daarna kunnen we bekijken of ze de test die ze gebruiken wel geldig is. Ik denk niet dat dit 100 procent zeker is." Waarmee hij grote twijfels plaatst bij de tests van het Franse dopinglab.

Heitinga maakt indruk bij Atlético

Atlético Madrid is op trainingskamp in Mexico en speelde daar drie duels. Eén keer werd er gelijkgespeeld en twee keer verloren. Ondanks de magere resultaten is de Spaanse pers lyrisch over de nieuwe aankoop John Heitinga die een alleskunner blijkt te zijn.

De voormalige Ajacied werd door zijn Mexicaanse coach Javier Aguirre twee keer gebruikt als controlerende middenvelder en eenmaal als centrale verdediger. In alle gevallen liet de Alphenaar een goede indruk achter. Tegen Tigres (2-2) maakte Heitinga zelfs zijn eerste doelpunt voor de Madrilenen.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste goal heb gemaakt voor Atlético, maar dit is niet mijn echte werk. Ik hoef niet te scoren omdat ik verdediger ben en ik allereerst behoor te verdedigen", legt de nuchtere Rojiblanco uit op de website van zijn club. Heitinga speelt het liefst centraal in de verdediging. "El míster bepaalt waar ik speel, maar ik geef de voorkeur aan die van centrumverdediger boven die van back of middenvelder. Links of rechts centraal in de defensie maakt me niet uit."

Atlético Madrid zelf moet echter snel in vorm zien te geraken. De laatste voorronde van de Champions League is op 12 en 27 augustus. "Dat we het hoofdtoernooi bereiken, is heel belangrijk voor ons, want de club deed al zo lang niet mee aan deze competitie", aldus Heitinga.

'Ricco probeerde dopingtest te ontlopen'

Riccardo Ricco heeft geprobeerd de dopingtest te mijden die in de Ronde van Frankrijk aan het licht bracht dat hij epo gebruikte. Dat heeft het hoofd van het Franse antidopingagentschap AFLD Pierre Bordry vandaag voor de start van de zestiende etappe van de Ronde van Frankrijk gezegd.

Ricco werd positief bevonden na afloop van de vierde etappe, de tijdrit in Cholet. "Toen hij merkte dat hij een controle moest ondergaan, probeerde hij weg te komen", aldus Bordry.

Volgens de Fransman kwam Ricco, die twee etappes won in de Tour, niet ver. "Stewards pakten hem tussen twee auto's op. We hebben hem toen gezegd dat hij elke dag getest zou worden als hij niet zou meewerken." De Franse politie haalde Ricco vlak voor de start van de twaalfde etappe uit de rennersbus van Saunier Duval toen de positieve controle naar buiten was gekomen. Inmiddels is de Italiaan weer op vrije voeten.

Telefoonrover aangehouden na bijna-verdrinking

Een nog onbekende man is maandagnacht van de verdrinkingsdood gered in Amsterdam-Zuidoost, even nadat hij een 44-jarige Amsterdammer had beroofd. De politie meldt dinsdag dat agenten in burger zagen hoe de Amsterdammer van zijn telefoon werd beroofd op de Kelbergen.

Ze spraken de dader aan, die direct een tuin in vluchtte. Een politiehond speurde de buurt af en vond de man in een siervijver. De agenten trokken de verdachte op de kant. Hij ademde niet meer, waarop de agenten eerste hulp verleenden. Toen de man weer bijkwam, is hij aangehouden en naar een ziekenhuis overgebracht. Hij bleek de telefoon bij zich te dragen.

De 44-jarige Amsterdammer heeft aangifte gedaan van beroving.

Lichamen drie bemanningsleden B-52 gevonden

Zeker drie bemanningsleden van een Amerikaanse B-52 die maandag bij het eiland Guam in zee stortte, hebben het ongeluk niet overleefd. Hun lichamen zijn gevonden. Marine, kustwacht en brandweer zochten dinsdag nog naar de drie andere bemanningsleden.

De bommenwerper was op weg naar het eiland in de Stille Oceaan voor een luchtparade ter gelegenheid van de herovering van het eiland op de Japanners in de Tweede Wereldoorlog.

In februari stortte op een luchtmachtbasis op Guam een B-2 neer. Daarbij vielen geen slachtoffers. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een stealth bommenwerper neerstortte. Het verlies van het toestel kostte het leger 1,4 miljard dollar.

LittleBigPlanet-content zal gewoon gratis te downloaden zijn

Gisteren meldde Sony baas David Reeves nog dat gebruikers geld zouden kunnen gaan verdienen met het ontwikkelen van content voor LittleBigPlanet. Vandaag heeft Sony Europa via Eurogamer laten weten dat dit niet direct het geval zal zijn. Door gebruikers gegenereerde content zal in eerste instantie gewoon gratis zijn. Volgens een woordvoerder had Reeves het over de toekomst en de mogelijkheden om de game op de lange termijn interessant te houden.

SCEE en Media Molecule garanderen dat alle content die door gebruikers gemaakt is, gratis zal zijn vanaf de lancering. We weten hoe belangrijk dit is voor de LBP-community en wat we vooral willen is dat mensen zich kunnen vermaken door het spelen, creëren en delen van hun content.

Natuurlijk zijn we ook erg enthousiast over de mogelijkheden in de toekomst en David had het over een manier waarop content die door gebruikers gegenereerd wordt kan groeien voor de lange termijn. Alle beslissingen die invloed gaan hebben op de groei van de game zullen genomen worden in overleg met de community en zullen gericht zijn op het verbeteren van de speelervaring.

2 nieuwe drumkits en volledige tracklist van Rock Band 2

Vlak na de release van Rock Band waren er veel klachten over de drumkit: het maakte veel lawaai en het baspedaal brak bij intensief gebruik (lees: bruut geweld tijdens Metallica-tracks). Harmonix heeft de klachten serieus genomen en heeft de drumkit die bij het vervolg op Rock Band geleverd wordt sterk verbeterd.

Zo zullen de drumpads voorzien zijn van een nieuwe coating waardoor er veel minder lawaai ontstaat als je met je drumstick (zo een van hout, niet van een kip, hoewel je die waarschijnlijk ook kan gebruiken) op de drums ramt. De drumpads zijn bovendien dit keer drukgevoelig, dus als je hard er op slaat produceert de game meer kabaal dan wanneer je hem zachtjes aantikt. Verder zijn er openingen gereserveerd voor los verkochte bekkens en is het baspedaal dit keer van metaal in plaats van plastic.

Daarnaast zal er een Ion Drum Kit verschijnen voor de gamers die na het spelen van Rock Band enthousiast geworden zijn om echt te gaan drummen. Deze zal los verkocht worden en zal geleverd worden met drie electronische bekkens, verstelbare drumpads een metalen frame en de mogelijkheid om hem los te koppelen van de game om hem als een echt electronisch drumstel te gebruiken. Voorlopig wordt de prijs van de Ion Drum Kit geschat op $300.

Naast nieuwe drumkits zal Rock Band 2 ook nieuwe tracks kennen. Niet minder dan 84 tracks sieren het schijfje van de game, allen master recordings. De tracklist ziet er als volgt uit:

1. AC/DC “Let There Be Rock” 1970s
2. AFI “Girl’s Gone Grey” 2000’s
3. Alanis Morissette “You Oughta Know” 1990’s
4. Alice in Chains “Man in the Box” 1990’s
5. Allman Brothers “Ramblin’ Man” 1970’s
6. Avenged Sevenfold “Almost Easy” 2000’s
7. Bad Company “Shooting Star” 1970’s
8. Beastie Boys “So Whatcha Want” 1990’s
9. Beck “E-Pro” 2000’s
10. Bikini Kill “Rebel Girl” 1990’s
11. Billy Idol “White Wedding Pt. I” 1980’s
12. Blondie “One Way or Another” 1970’s
13. Bob Dylan “Tangled Up in Blue” 1970’s
14. Bon Jovi “Livin’ on a Prayer” 1980’s
15. Cheap Trick “Hello There” 1970’s
16. Devo “Uncontrollable Urge” 1980’s
17. Dinosaur Jr. “Feel the Pain” 1990’s
18. Disturbed “Down with the Sickness” 2000’s
19. Dream Theater “Panic Attack” 2000’s
20. Duran Duran “Hungry Like the Wolf” 1980’s
21. Elvis Costello “Pump It Up” 1970’s
22. Fleetwood Mac “Go Your Own Way” 1970’s
23. Foo Fighters “Everlong” 1990’s
24. Guns N’ Roses “Shackler’s Revenge” 2000’s
25. Interpol “PDA” 2000’s
26. Jane’s Addiction “Mountain Song” 1980’s
27. Jethro Tull “Aqualung” 1970’s
28. Jimmy Eat World “The Middle” 2000’s
29. Joan Jett “Bad Reputation” 1980’s
30. Journey “Anyway You Want It” 1970’s
31. Judas Priest “Painkiller” 1990’s
32. Kansas “Carry On Wayward Son” 1970’s
33. L7 “Pretend We’re Dead” 1990’s
34. Lacuna Coil “Our Truth” 2000’s
35. Linkin Park “One Step Closer” 2000’s
36. Lit “My Own Worst Enemy” 1990’s
37. Lush “De-Luxe” 1990’s
38. Mastodon “Colony of Birchmen” 2000’s
39. Megadeth “Peace Sells” 1980’s
40. Metallica “Battery” 1980’s
41. Mighty Mighty Bosstones “Where’d You Go” 1990’s
42. Modest Mouse “Float On” 2000’s
43. Motorhead “Ace of Spades” 1980’s
44. Nirvana “Drain You” 1990’s
45. Norman Greenbaum “Spirit in the Sky” 1960’s
46. Panic at the Disco “Nine in the Afternoon” 2000’s
47. Paramore “That’s What You Get” 2000’s
48. Pearl Jam “Alive” 1990’s
49. Presidents of the USA “Lump” 1990’s
50. Rage Against the Machine “Testify” 1990’s
51. Ratt “Round & Round” 1980’s
52. Red Hot Chili Peppers “Give it Away” 1990’s
53. Rise Against “Give it All” 2000’s
54. Rush “The Trees” 1970’s
55. Silversun Pickups “Lazy Eye” 2000’s
56. Smashing Pumpkins “Today” 1990’s
57. Social Distortion “I Was Wrong” 1990’s
58. Sonic Youth “Teenage Riot” 1980’s
59. Soundgarden “Spoonman” 1990’s
60. Squeeze “Cool for Cats” 1970’s
61. Steely Dan “Bodhitsattva” 1970’s
62. Steve Miller Band “Rock’n Me” 1970’s
63. Survivor “Eye of the Tiger” 1980’s
64. System of a Down “Chop Suey” 2000’s
65. Talking Heads “Psycho Killer” 1970’s
66. Tenacious D “Master Exploder” 2000’s
67. Testament “Souls of Black” 1990’s
68. The Donnas “New Kid in School” 2000’s
69. The Go-Go’s “We Got the Beat” 1980’s
70. The Grateful Dead “Alabama Getaway” 1980’s
71. The Guess Who “American Woman” 1970’s
72. The Muffs “Kids in America” 1990’s
73. The Offspring “Come Out & Play (Keep ‘em Separated)” 1990’s
74. The Replacements “Alex Chilton” 1980’s
75. The Who “Pinball Wizard” 1960’s

Bonus Tracks
76. Abnormality “Visions” 2000’s
77. Anarchy Club “Get Clean” 2000’s
78. Bang Camaro “Night Lies” 2000’s
79. Breaking Wheel “Shoulder to the Plow” 2000’s
80. The Libyans “Neighborhood” 2000’s
81. The Main Drag “A Jagged Gorgeous Winter” 2000’s
82. Speck “Conventional Lover” 2000’s
83. The Sterns “Supreme Girl” 2000’s
84. That Handsome Devil “Rob the Prez- O -Dent” 2000’s

Rock Band 2 verschijnt dit najaar op de Xbox 360 in de VS, voor het einde van het jaar verschijnt de game voor andere platforms in de VS. Over een Europese release is nog niets bekend.

Hoop voor lelijke vrouwen

Uit onderzoek blijkt dat mannen opgewonden raken van iedere vrouw.

"Als vrouw kun je alle mannen het hoofd op hol brengen, hoe je er ook uit ziet." Veel onzekere vrouwen zullen die opmerking onmiddellijk wegwuiven en zeggen dat ze er helemaal niets van geloven. "Mannen vallen toch alleen voor mooie vrouwen." Toch heeft onderzoek nu echt uitgewezen dat deze gedachte helemaal niet klopt.

In een experiment met 63 mannelijke studenten werd het testosterongehalte gemeten. Ze werden alleen in een kamer gezet en na enige tijd kwam er een vrouw binnen. Het effect van het vrouwelijke bezoek was al snel duidelijk. Binnen 300 seconden steeg het testosteronniveau met acht procent.

Dit is op zich niet verrassend. Het resultaat is echter wel noemenswaardig als er wordt gekeken naar het type vrouw dat binnen liep. Een mooie vrouw zorgde namelijk niet voor meer stijging van het testosteron dan de relatief lelijke meisjes. De verklaring ligt, volgens de onderzoekers, in een puur evolutionair mechanisme. Mannen worden door hun eigen hormonen voorbereid op de paring, op het moment dat ze contact hebben met een vrouw. Welke vrouw dat is, maakt dus helemaal niets uit.

Zie ook:

Wie flirt, wordt geschoren

Meer opvallend nieuws

Vakbonden willen actie Bos rond Fortis

Twee vakbonden willen dat minister Wouter Bos (Financiën) zich niet langer afzijdig houdt van de situatie waarin de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis verkeert. Volgens De Unie en BBV loopt Fortis tegen "obstakels" op bij de overname van ABN Amro, zo meldden ze vandaag.

De bonden zeggen signalen te krijgen dat Fortis nu niet het groene licht krijgt van De Nederlandsche Bank (DNB) voor de integratie van een belangrijk deel van ABN Amro. "De huidige kredietcrisis heeft ervoor gezorgd dat in de afgelopen weken de kapitaalbasis van Fortis zodanig is geërodeerd dat DNB niet de ruimte heeft om het licht hiervoor op groen te zetten", zo schrijven de bonden in een brief aan Bos.

Zeldzame orchidee terug op Ameland

De welriekende nachtorchis, een bedreigde orchidee, groeit weer op Ameland. De plant was tientallen jaren geleden van het eiland verdwenen. Dat meldt Staatsbosbeheer dinsdag.

De orchidee werd gevonden in het natuurontwikkelingsgebied De Aanleg, tussen de dorpen Hollum en Ballum. Daar groeiden al meerdere soorten orchideeën. Het gebied is in de jaren negentig ingericht als blauwgrasland, waar wordt geplagd en gemaaid. De grond wordt beweid met een beperkt aantal dieren. Blauwgraslanden staan bekend om hun soortenrijkdom, maar zijn bijna verdwenen uit Nederland.

De welriekende nachtorchis groeit in De Aanleg op het restant van een oude kreek die vroeger vanuit de duinen naar een wadslenk liep. In het gebied werden al meer zeldzame, bedreigde planten aangetroffen, zoals de gelobde maanvaren, de dwergbloem en het minibloempje dwergvlas.

Kant hekelt Klink om prijzenbesluit ziekenhuizen

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) negeert de wens van de Tweede Kamer met zijn besluit om de prijzen vrij te geven voor een groter deel van de ziekenhuiszorg. Dat stelt fractievoorzitter van de SP Agnes Kant dinsdag. Zij eist dat de bewindsman zijn besluit terugdraait.

Klink maakte maandag bekend dat voor 34 procent van de ziekenhuiszorg vanaf volgend jaar vrije prijzen gaan gelden. Nu mogen ziekenhuizen over twintig procent van de behandelingen met de zorgverzekeraars onderhandelen over de prijs.

De nieuwe fractievoorzitter vindt echter dat de bewindsman zijn besluit nog niet had mogen nemen. "Minister Klink kan niet zo maar voorbij gaan aan de Tweede Kamer. Deze heeft net voor het reces een voorstel van de SP aangenomen om de verdere invoering van de marktwerking in de ziekenhuiszorg voorlopig te staken en zich eerst te bezinnen op de effecten van de marktwerking."

Kant, verklaard tegenstander van marktwerking in de zorg, eist een 'pas op de plaats' en wil eerst het debat voeren over de effecten van de vrije prijsvorming naar aanleiding van het laatste rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Klink heeft zijn plan om de vrije prijsvorming uit te breiden al eerder aangekondigd. Met de definitieve beslissing wilde hij wachten op de resultaten van de jaarlijkse Monitor ziekenhuiszorg van de NZa, schrijft hij in zijn brief. Hieruit blijkt dat de uitbreiding van de vrije prijzen in de ziekenhuiszorg niet zal leiden tot negatieve gevolgen voor de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid, aldus de bewindsman.

Zes jaar cel en tbs voor doodslag in Tiel

Een 25-jarige man uit Tiel is dinsdag veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag en diefstal met geweld. De Tielenaar ging een man met een mes te lijf toen deze hem betrapte bij een inbraak. Het slachtoffer overleed niet als gevolg van de messteken, maar stierf ter plekke aan hartfalen. De rechtbank in Arnhem acht het echter bijna onmogelijk dat het slachtoffer ook zonder de messteken aan hartfalen zou zijn overleden.

Op 3 augustus vorig jaar brak de verdachte in bij een woning in Tiel. Het 48-jarige slachtoffer betrapte hem toen hij met de gestolen spullen naar buiten kwam. Er ontstond een handgemeen tussen de twee mannen, waarbij de verdachte meerdere malen met een mes in de duim, arm en het hoofd van het slachtoffer stak. Tijdens het steken greep het slachtoffer naar zijn hart en zakte ineen. De verdachte ging er alsnog vandoor met zijn buitgemaakte spullen.

Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer was gestorven aan hartfalen. De rechtbank heeft de 25-jarige man toch voor doodslag veroordeeld, omdat onwaarschijnlijk werd geacht dat het hartfalen ook was opgetreden zonder zijn toedoen. Bovendien acht de rechtbank tbs met dwangverpleging noodzakelijk omdat de verdachte lijdt aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis en een gevaar vormt voor de samenleving. Tegen de man was zeven jaar met tbs geëist.

Foto op linnen favoriet in kerstpakket

De meeste mensen zullen er nog niet echt mee bezig zijn, maar onderzoeksbureau TNS Nipo heeft alvast onderzocht wat werknemers dit jaar het liefst in hun kerstpakket zouden willen zien. Evenals vorig jaar is dat een foto op linnen, zo bleek vandaag.

TNS deed het onderzoek in opdracht van een bedrijf dat 'eigen keuze kerstpakketten' aanbiedt. Werknemers kunnen daarbij zelf aangeven wat zij in hun kerstpakket willen hebben. Driekwart van de werknemers zou het liefst zo'n kerstpakket krijgen. Elk jaar worden tegen de vijf miljoen kerstpakketten verdeeld, de gemiddeld waarde daarvan is 41 euro.

Na de foto op linnen willen mensen graag een hotelbon, een dvd-pakket, horloge of blender in hun kerstpakket tegenkomen. Traditionele pakketten met drank en hapjes zijn passé.

Devolder: "Volgende Tour weer"

De Belgische wielrenner Stijn Devolder wil toch nog een keer proberen een goed klassement te halen in de Ronde van Frankrijk. Hij viel zondag uit in de vijftiende etappe van Embrun naar Prato Nevoso maar heeft de hoop dus nog niet opgegeven.

Devolder denkt dat hij ooit wel succesvol kan zijn in de Tour. Bij Sporza zei hij: "Ik kom zeker nog terug voor een goed klassement. Nu is het tegengevallen, maar ik ga zeker blijven voortwerken en blijven voortproberen." De QuickStep-renner had de stille hoop bij de eerste vijf te eindigen.

De Belg had een teleurstellende Ronde van Frankrijk dit jaar: "In de etappe naar Hautacam is er bij mij iets gekraakt. Na de eerste rustdag heb ik me eigenlijk in geen enkele rit nog goed gevoeld. Fysiek en mentaal was ik op. Dan is het beter om eruit te stappen."

Boxmeer heeft alle Tour-Nederlanders

Het Criterium van Boxmeer gaat van start met alle Nederlandse deelnemers aan de Tour de France, dat zijn er tien in totaal. Het 'rondje om de kerk' wordt traditioneel de maandag na het einde van de Ronde van Frankrijk gehouden.

Ook Mark Cavendish, deze Tour al goed voor vier etappezeges, zal twee criteriums rijden, maar niet in Boxmeer. De Team Columbia-renner zal in Stiphout op dinsdag 29 juli en in Heerlen op vrijdag 1 augustus aan de start staan.

Sekstape Madonna 'in bezit' van oplichter

De Britse krant  The Daily Mirror mag blij zijn met het SBS6-programma shownieuws. Het roddel- en achterklapmagazine van SBS ontmaskerde namelijk iemand die een sekstape van Madonna zei te hebben, als de Nederlandse oplichter Rocky T., bij de burgerlijke stand beter bekend als Matheus Constantijn Tuanakotta.  

De uit Assen afkomstige 'Rocky' beweerde een seksband in zijn bezit te hebben waarin wereldster Madonna en de Amerikaanse honkballer Alex Rodriquez van bil gaan. Hij wilde vijf miljoen dollar hebben voor de tape en was in onderhandeling met The Daily Mirror. In de showbizzwereld gonst het al langer het gerucht dat Madonna en Rodriquez een geheime relatie zouden hebben.

SBS6 ontdekte dat de man die de band aanbood, Rocky Tuanakotta is. Bekend geworden door de zaak Vitesse. In 2001 zou hij de noodlijdende club wel even redden omdat hij een grote sponsor achter zich had staan. Een persconferentie op Schiphol werd bijgewoond door veel journalisten en de televisie. Rocky bleek echter alles uit zijn grote duim te hebben gezogen.  In de loop der jaren haalde hij verder geregeld het nieuws met diverse oplichtingspraktijken en afperserij. In 2005 werd hij tot 2 jaar cel veroordeeld wegen het afpersen van John de Mol. Ook deed hij diverse valse bommeldingen.

Een wat 'grappigere' actie was het oplichten van Emile Ratelband.  Die verkocht hij een niet-bestaande videoband waarop het bewijs zou staan dat minister Gerrit Zalm meer wist over de moord op Pim Fortuyn. Ratelband betaalde een paar duizend euro, maar de tape ontving hij nooit.

De 39-jarige Rocky is overigens momenteel voortvluchtig omdat hij een deel van de gevangenisstraf voor het afpersen van De Mol, nog moet uitzitten.

The Daily Mirror liet gisteren weten blij te zijn met de onthulling van SBS6.  Het tabloid gelooft er nu namelijk niets meer van dat Rocky een dergelijke tape in zijn bezit heeft.

Avondklok Katendrecht is succesvol

De avondklok die twee maanden geleden werd ingesteld in de Rotterdamse wijk Katendrecht werpt zijn vruchten af. Negen jonge onruststokers moeten uiterlijk om 21:00 uur van de straat zijn. Politie en wijkbewoners zeggen dat het merkbaar rustiger op straat is geworden.

Net na de invoering van de maatregel moest de politie nog wel eens jongeren, die zich na 21:00 uur nog op straat vertoonden, thuis afzetten. Inmiddels is dat niet meer nodig en werken ook de ouders van de kinderen mee. De sancties die genomen kunnen worden, extra toezicht bij de opvoeding en uithuisplaatsing, zorgen ervoor dat de ouders hun kinderen goed in de gaten houden en de avondklok respecteren.

De gemeente beslist binnenkort of de maatregel, persoonsgebonden gedragsaanwijzing genaamd, al dan niet wordt verlengd. In eerste instantie is de avondklok voor een periode van drie maanden ingesteld.

LEGO Indiana Jones best verkochte game in Engeland

Ondanks dat Wii Fit individueel gezien nog steeds de best verkochte game is in Engeland, is hij in de algemene ranglijst van de eerste plek verdrongen door LEGO Indiana Jones. Ook de game Wall-E gebaseerd op de gelijkname Pixar/Disney-film kende een flinke stijging en zorgde dat Wii Fit zelfs zakte naar de derde plek. Duidelijk is wel dat Nintendo absoluut de populairste systemen levert in Engeland. De individuele ranglijst is stevig in handen van de Wii en Nintendo DS.



Suu Kyi toch niet over zes maanden vrij

De Birmaanse oppositieleidster Aung San Suu Kyi mag nog tot eind volgend jaar worden vastgehouden en komt niet over zes maanden vrij. Dat heeft Birma laten weten.

Zondag werd gemeld dat de Birmaanse minister van buitenlandse zaken op de Asean-top die momenteel wordt gehouden in Singapore had laten doorschemeren dat Suu Kyi eind dit jaar vrijkomt. Het Singaporese ministerie van buitenlandse zaken liet dinsdag echter weten dat de minister, Nyan Win, verkeerd is begrepen door zijn negen ambtgenoten van de andere Asean-landen.

Nyan Win zou zondag tijdens een diner tegen de andere ministers hebben gezegd dat Suu Kyi maximaal zes jaar achtereen vastgehouden mag worden en dat die periode over ongeveer een half jaar afloopt, maar dat blijkt nu een vergissing. In werkelijkheid zou de minister hebben gezegd dat Suu Kyi eind 2009 vrij moet komen.

Suu Kyi heeft twaalf van de afgelopen achttien jaar onder huisarrest doorgebracht.

Tankink: "Geen spijt uitspraken"

Rabobank-renner Bram Tankink zegt geen spijt van zijn uitspraken over Riccardo Riccò te hebben. Het leverde hem wel kritiek op van de ploegleiding.

Tegenover Sportweek vertelde de Tukker: "Ik doe dat heus niet bewust. Een interview loopt zoals het loopt. Spontaan. Ik denk er niet van tevoren over na, ben gewoon vrij open. Zoiets zit in je karakter. Een aantal renners wordt wat behoudender op het moment dat een camera op ze gericht is. Ik niet."

Tankink stapte afgelopen winter van de Belgische ploeg QuickStep over naar de Rabobank maar daar worden zijn uitroepen wat minder gewaardeerd. "Ik probeer netjes te zijn, alleen lukt dat soms niet in de spontaniteit van het moment." De Nederlander noemde Riccò "een echte etter" en had hem het liefst een klap verkocht.

Familie wil Bruce Lee-museum in Seattle

De familie van Bruce Lee heeft plannen voor een museum in Seattle ter nagedachtenis aan de overleden vechtsportacteur. Het Bruce Lee Action Museum moet voor ruim 31 miljoen euro ruimte bieden aan onder meer een theater, een bibliotheek en een meditatieruimte.

Shannon Lee, de dochter van de 35 jaar geleden gestorven acteur, noemt het museum 'een grote droom' van de familie. Er is gekozen voor Seattle omdat de acteur daar van 1959 tot 1964 woonde en er begraven is naast zijn zoon Brandon Lee. De plannen zijn ter goedkeuring voorgelegd aan het stadsbestuur van Seattle.

De in Hongkong geboren Lee stierf in 1973 op 32-jarige leeftijd, vermoedelijk aan een allergische reactie op pijnstillers. Lee Jun Fan, zoals de ster in werkelijkheid heette, wordt beschouwd als de grootste oosterse vechtsportacteur van de vorige eeuw. Hoewel hij niet veel films maakte, wordt hij door velen verantwoordelijk gehouden voor de populariteit in het westen van kungfu en andere oosterse vechtsporten.

Riis: "Nog twee dagen oorlog"

De ploegleider van CSC, Bjarne Riis, heeft gezegd dat als Fränk Schleck of Carlos Sastre de Tour wil winnen, dat dat dan de komende twee dagen in de Alpen moet gebeuren.

Beide renners zullen zaterdag, tijdens de tijdrit, tijd verspelen en daarom zullen ze vandaag en morgen vol op de aanval moeten spelen. "We zijn nog niet klaar, de komende twee Alpenritten wordt het oorlog. Zeven seconden voorsprong is niet genoeg om mee aan de tijdrit te beginnen," aldus Riis, die zegt dat de etappe van vandaag naar Jausiers mogelijkheden biedt voor zijn renners. Toch denkt hij dat morgen, naar Alpe d'Huez, het echte spektakel pas zal losbarsten.

Er zijn nog zes kanshebbers voor de eindzege, die binnen 49 seconden van elkaar staan."De eerste zes kunnen stuk voor stuk de Tour winnen, maar het geel van Frank verandert onze tactiek niet. Wij blijven aanvallen," aldus Riis.

Celstraf voor seks met minderjarige meisjes

Twee mannen uit Zoetermeer zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens het misbruiken van vijf minderjarige zwakbegaafde meisjes.  De mannen (23 en 26 jaar) hadden via een website contact gelegd met de meisjes. Met een videocamera maakten ze bovendien opnamen van de seksspelletjes.

Volgens de twee deden de vijf meisjes met hun toestemming mee aan verschillende seksspelletjes, maar de Haagse rechtbank dacht daar toch anders over. De 23-jarige Zoetermeerder moet twee jaar de cel in, de 26-jarige een half jaar langer. De oudste kreeg dat half jaar extra omdat hij behalve het seksueel misbruiken van de minderjarige meisjes ook nog eens 3.600 xtc-pillen in bezit had.

De twee verdachten, tegen wie twee weken terug tot 4 jaar cel werd geëist, vonden dat ze ten onrechte voor de rechter moesten verschijnen. ''Een van die meisjes had eerder al seks met vier jongens tegelijk gehad. Zij zag mij gewoon als een seksspeeltje'', zo zei de 26-jarige bij de behandeling van de rechtszaak. Zijn advocaat  pleitte bij die gelegenheid voor een milde straf. De man zit al een half jaar in voorarrest, waardoor hij zijn baan en huis is kwijtgeraakt. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt ''een andere seksuele moraal''. Hij veronderstelde dat de meisjes deze ook hadden. De rechter had er geen boodschap aan.

Ramires vervangt Robinho

De bondscoach van het Braziliaanse olympische elftal, Dunga, heeft Ramires toegevoegd aan zijn selectie. De middenvelder, die speelt voor Cruzeiro de Belo Horizonte, is de vervanger van de geblesseerde Robinho.

De 24-jarige Robinho was als dispensatiespeler opgeroepen. De speler van Real Madrid kampt echter met een liesblessure en de Spaanse club vond het geen goed plan om hem zo'n zwaar toernooi te laten spelen.

De Braziliaanse voebalbond was daar niet erg blij mee. "De olympische voorbereiding wordt hierdoor ernstig verstoord. Real heeft daarnaast weinig respect voor de fans van Brazilië."

Onbeperkt zombies hakken in Dead Rising: Chop Till You Drop

Xbox 360-bezitters kunnen inmiddels al lange tijd genieten van de zombiegame Dead Rising. In deze game speel je journalist Frank West die belandt in een door zombies geïnfecteerde stad en op zoek gaat naar de oorsprong van deze ondoden. Later dit jaar zal de game ook op de Wii verschijnen onder de naam Dead Rising: Chop Till You Drop. De game zal draaien op de Resident Evil 4 engine en volop gebruik maken van de Wiimote om bijvoorbeeld zombies van je af te schudden. Ten opzichte van de Xbox 360-versie zal de game een verbeterd save systeem bevatten, waardoor een hoop frustratie voorkomen zou moeten worden.

Dead Rising: Chop Till You Drop staat gepland voor een release in het 4e kwartaal van dit jaar.






In Dead Rising: Chop Till You Drop volgen we Frank West als hij tijdens zijn jacht op een scoop belandt in het door zombies geïnfecteerde stadje Willamette. Frank vlucht naar de locale mall in de hoop daar veilig te zijn, maar het blijkt dat deze plek net zo dodelijk is als de rest van de stad. In zijn zoektoch naar de waarheid over de zombies heeft Frank maar twee doelen, overleven en eventueel andere bewoners redden.

Dodelijk racegeweld in Death Track: Resurrection

Voor iedereen voor wie gewoon racen wat te saai is komen 505 Games en Skyfallen Entertainment later dit jaar met Death Track: Resurrection. In deze game draait het om het winnen van races op elke mogelijke manier. Geweld is dus altijd geoorloofd. Je zult kunnen racen in steden als Bangkok, Londen, Moskou en Vaticaanstad. In onderstaande screenshots kun je zien wat voor geweld je mag verwachten.

Death Track: Resurrection staat gepland voor een release op 10 oktober.





















Death Track: Resurrection is een zogenaamde combat racer en neemt ons mee naar de niet zo verre toekomst. De wereld is in chaos en de mensheid is wel klaar met saaie sporten als boksen en ijshockey. Mensen willen meer actie, geweld en spanning. Dan wordt "Survival Race" uitgevonden. Een toernooi dat plaatsvindt in de grootste wereldsteden en waarin het doel altijd de middelen heiligt.

Wereld blij met aanhouding Karadzic

Leiders over de hele wereld hebben vandaag verheugd gereageerd op de aanhouding van de Bosnisch-Servische oud-president Radovan Karadzic.

De voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, en de buitenlandcoördinator van de EU, Javier Solana, zeiden dat de arrestatie de banden tussen Brussel en Belgrado verbetert. De arrestatie kan de weg plaveien voor toetreding van Servië tot de EU.

Ook de Verenigde Naties zijn tevreden met de aanhouding van Karadzic. In een verklaring noemde de secretaris-generaal, de Zuid-Koreaan Ban Ki-moon de arrestatie ''een historisch moment voor de slachtoffers''.

De slachtoffers zelf zijn opgelucht. De moeders van Srebrenica zeiden dat er ''eindelijk gerechtigheid'' was. ''De gebeurtenissen van maandagavond hebben aangetoond dat een oorlogsmisdadiger zich niet voor altijd kan blijven verstoppen'', aldus een moeder.

De regering van Nederland is ''buitengewoon verheugd'', liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. ''De arrestatie betekent dat Karadzic zich voor rechters zal moeten verantwoorden, wat van onschatbaar belang is voor de slachtoffers en nabestaanden, voor het internationale recht en voor het in het reine komen van Servië en de regio met het verleden.''

Ook de Britten, Fransen en Amerikanen reageerden verheugd. De Amerikaanse voormalige topdiplomaat Richard Holbrooke noemde Karadzic in een reactie ''de Osama bin Laden van Europa'' en ''erger dan Milosevic'', de voormalige president van Joegoslavië.

Bij de achterban van Karadzic is het nieuws logischerwijs minder goed gevallen. De familie van Karadzic zei ''vol schok en ongeloof'' te zijn over de aanhouding. Ook de grootste oppositiepartij van Servië, de ultranationalistische SRS, reageerde woedend.

Het Joegoslavië-Tribunaal, dat in 2010 moet sluiten en geen nieuwe aanklachten wegens oorlogsmisdaden meer uitvaardigt, heeft nog twee namen staan op de lijst van voortvluchtige verdachten. Het zijn de etnische Serven generaal Ratko Mladic (65) en Goran Hadzic (48). Legerleider Mladic gaf persoonlijk leiding aan de Srebrenica-operatie. Hadzic is de oud-president van de Kroatische Serven.

Geen boete CBS voor 'nipplegate'

Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft beslist dat de televisiezender CBS geen boete hoeft te betalen naar aanleiding van het zogenaamde nipplegate-incident. Aanvankelijk had de rechtbank CBS veroordeeld tot het betalen van 550.000 dollar, maar het Hof oordeelde dat CBS niet schuldig is.

Janet Jackson en Justin Timberlake zorgden tijdens de pauze van Superbowl voor grote opschudding. Timberlake trok een stuk stof van de outfit van Jackson af, waardoor haar borst tevoorschijn kwam. Televisiezender CBS ontving direct woedende telefoontjes van kijkers die dit niet konden waarderen. Timberlake bood na de wedstrijd zijn excuses aan, want het was nooit zijn bedoeling geweest.

Heel puriteins Amerika sprak er destijds schande van. Het Huis van Afgevaardigden besloot zelfs om de boetes voor obsceniteiten op tv direct te verhogen van 27.000 dollar naar 500.000 dollar.

'Rangers opnieuw geïnteresseerd in Väyrynen'

Glasgow Rangers ziet het wel zitten in de PSV'er Mika Väyrynen. Dat meldt het Schotse dagblad The Evening Times. Vorig seizoen stond de Finse middenvelder ook al in de belangstelling van de Rangers.

De Schotse topclub is op zoek naar versterking voor het middenveld en ziet in Väyrynen de ideale kandidaat.

De vraag is echter of Huub Stevens de middenvelder nu wil laten gaan. Omdat verschillende spelers ontbreken kan de keuzeheer alle spelers goed gebruiken. Als PSV echter nog wat geld aan de middenvelder over wil houden moet hij deze zomer verkocht worden, daar zijn contract tot de zomer van 2009 loopt.

Väyrynen staat nu drie seizoenen onder contract in Eindhoven en speelde daarin slechts 28 wedstrijden. Dat waren voornamelijk invalbeurten. Drie maal trof de Fin doel.

[Peking] Kompany meldt zich niet bij Belgen

Vincent Kompany heeft zich gisteren niet bij de selectie van het Belgische Olympisch elftal gemeld. Hamburger SV heeft al meerdere keren gezegd dat ze de verdediger niet wil vrijgeven.

"De club wil Kompany niet vrijgeven. De FIFA heeft donderdag al een fax gestuurd naar Hamburger, maar die is blijkbaar voor interpretatie vatbaar," aldus bondscoach Jean-François de Sart.

In de reglementen van de FIFA staat dat clubs verplicht zijn om spelers jonger dan 23 jaar af te staan. Gebeurt dat niet, dan zal een speler voor de duur van de Olympische Spelen worden geschorst.

'20% houtimport EU illegaal'

Volgens een rapport dat het Wereld Natuur Fonds vandaag presenteert, is ongeveer twintig procent van de houtimport in de Europese Unie afkomstig van illegaal gekapte bomen. Met name Rusland, China en Indonesië zijn belangrijke leveranciers.

Het WNF wil dat de EU harde maatregelen neemt tegen de invoer van illegaal gekapt hout. Het huidige vrijwillige licentiesysteem, waarbij de directie houtstromen op legaliteit worden gecontroleerd, werkt volgens WNF niet. De EU zou daarom volgens het WNF met wetgeving moeten komen, waardoor alleen nog legaal gekapt hout wordt toegelaten in de EU. Handelaren moeten de herkomst bewijzen en op overtredingen moeten strenge straffen staan.

In 2006 werd er tussen de 26,5 en 31 miljoen kubieke meter illegaal hout ingevoerd in de EU volgens het rapport, waarbij het grootste gedeelte afkomstig is uit Rusland. Het hout wordt geëxporteerd naar Finland en vervolgens tot pulp verwerkt, waarna het verder verspreid wordt in de EU. China heeft tussen 2003 en 2006 de uitvoer van hout en papier naar de EU verdrievoudigd. Een derde daarvan is afkomstig van illegale houtkap.

Anke Schulmeister van het WNF-bureau in Brussel zegt dat illegale houtkap ook van grote invloed kan zijn op de klimaatverandering en natuurrampen. "Illegale houtkap verwoest de beschermende werking van bossen en vergroot het risico op natuurrampen zoals aardverschuivingen. Ontbossing is ook een van de grootste oorzaken van klimaatverandering."

Verbeek: "Culina kan het best bij PSV blijven"

Volgens Pim Verbeek kan Jason Culina het beste bij PSV blijven. De bondscoach van de Australiërs denkt dat hij het beste aart in de Nederlandse competitie en minder in de Premier League.

"Daar wordt vaak kick-and-rush gespeeld." Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Culina zijn contract bij PSV niet wil verlengen. Omdat de verbintenis tot de zomer van 2009 loopt moeten de Eindhovenaren hem verkopen als ze de contractueel vastgelegde 1,5 miljoen euro willen opstrijken.

Culina heeft er zelf nooit een geheim van gemaakt graag nog een keer in de Premier League te spelen. Zijn bondscoach Verbeek daarover: "Als je het mij vraagt passen Australische voetballers beter in de eredivisie dan in Engeland."

De Jong niet naar Olympische Spelen

Marjolein de Jong komt volgende maand definitief niet in actie bij de Olympische Spelen. De hordenloopster, die nog kans maakte om een ticket te bemachtigen voor Peking, kampt met ademhalingsproblemen.

Begin deze maand werd De Jong voor de zevende maal Nederlands kampioene op de 400 meter horden. Met haar tijd van 55,86 was ze een halve seconde verwijderd van de limiet, die op 55,30 staat.

Moerenhout langer bij Rabobank

Koos Moerenhout rijdt ook volgend seizoen voor Rabobank. De 34-jarige wielrenner verlengde zijn contract me een jaar.

Sinds 2006 rijdt Moerenhout voor Rabobank, de ploeg waar hij ook tussen 1996 en 1999 voor in actie kwam.

"Koos is van onschatbare waarde, op de fiets, maar ook binnen de groep. En nu, tijdens de Tour, is hij ook een verlengstuk van onze ploegleiders," aldus algemeen directeur Harold Knebel.

Wenger: "Grote clubs moeten voorbeeld geven"

Arsène Wenger is van mening dat topclubs het goede voorbeeld moeten geven als het gaat om transferzaken. De Fransman doelt op de 'zaak-Ronaldo'.

De Arsenal-manager wordt niet goed van het gedrag van Real Madrid-voorzitter Ramón Calderón. "Je kunt niet, zoals hij deed, zeggen tegen United dat ze een speler die wil vertrekken niet mogen tegenhouden," aldus Wenger in The Sun.

"Iedere speler is te destabiliseren. Dat is onverantwoordelijk: grote clubs moeten juist het goede voorbeeld geven."

Invoer nepwapens groeit explosief

Het aantal nepwapens dat op Schiphol door de marechaussee in beslag wordt genomen, is dit jaar enorm toegenomen. De nepwapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden en invoer is strafbaar. Wie wordt betrapt krijgt een boete van minimaal 150 euro en een aantekening op het strafblad. In het eerste halfjaar zijn al bijna 900 nepwapens in beslag genomen.

In een aantal landen rond de Middellandse Zee en Zuid-Amerika zijn nepwapens overal te koop. Het loopt uiteen van revolvers en shotguns tot handgranaten en landmijnen. Vorig jaar onderschepte de Koninklijke Marechaussee (KMar) 931 nepwapens. Dat aantal is in de eerste zes maanden van dit jaar dus al bijna bereikt. Rob Stenacker van de KMar zegt geen verklaring te hebben voor de plotselinge stijging. "Wel verwachten we de komende weken tijdens de extra drukke vakantieperiode opnieuw veel boetes te moeten geven voor het in bezit hebben van een imitatiewapen."

Ook waterpistolen en felgekleurde neppistolen kunnen niet zonder problemen worden meegenomen; veel reizigers nemen nepwapens mee als speelgoed voor de kinderen en zijn zich van geen kwaad bewust volgens Stenacker. "Dat is dubbel sneu. We pakken dan niet alleen het speelgoed af, maar geven ook nog eens een boete. Wees daarom slim, koop het niet."

"Drenthe blijft bij Real"

Royston Drenthe blijft bij Real Madrid spelen. Althans, dat zegt zijn zaakwaarnemer Sigi Lens vandaag in de Telegraaf. De 21-jarige vleugelspeler staat in de belangstelling van verschillende clubs.

Zo klopte gisteren Benfica aan bij De Koninklijke. Daarvoor hadden Everton, Newcastle United, Tottenham Hotspur en Fiorentina al geïnformeerd.

Drenthe heeft echter aangegeven voor geen van allen open te staan. "Royston en ik hebben helemaal niet van Real vernomen dat hij verhuurd moet of mág worden. Dus blijft hij", aldus zijn manager Sigi Lens in de Telegraaf.

"Royston voetbalt pas een jaar in Madrid en heeft het goed naar zijn zin. In dat ene seizoen speelde hij achttien competitiewedstrijden, dus zo slecht heeft hij het volgens mij niet gedaan. Het is nu het belangrijkste dat Royston zich volledig op de Olympische Spelen richt. En dat alle speculaties ophouden", zegt Lens.

Groningen gaat voor Zweeds international

Petter Andersson staat in de belangstelling van FC Groningen. De 23-jarige speler van Hammarby IF moet een half miljoen euro kosten, meldt de Telegraaf.

Naast de ploeg van Ron Jans hebben Nantes en Saint-Etienne ook interesse in de middenvelder, die een gelimiteerde transfersom van een half miljoen in zijn contract heeft staan.

Andersson scoorde dit seizoen reeds vijf keer in veertien wedstrijden en kwam twee wedstrijden uit voor de nationale ploeg. Hij heeft nog een contract voor anderhalf jaar.

Martin Suchy krijgt contract bij AGOVV

AGOVV heeft de 25-jarige Martin Suchy voor twee jaar aangetrokken, dat meldt de Apeldoornse club op haar website.

De Slowaak was de afgelopen week in Apeldoorn op proef en maakte een zodanige indruk, dat hem een contract werd aangeboden. De verdediger speelde onder andere in een oefenduel van AGOVV tegen Hapoel Kfar Saba (6-1 winst).

Suchy komt over van het Tsjechische FK Siad Most, dat afgelopen jaargang uit de hoogste divisie degradeerde. Zelf speelde de Slowaak op huurbasis bij tweedeklasser Vysocina Jihlava.

Over de andere testspeler, Stanley Tailor, neemt AGOVV later een beslissing.

'Cannavaro wil terug naar Napoli'

Volgens het Franse L'Équipe gaat Fabio Cannavaro aan zijn laatste seizoen bij Real Madrid beginnen. De verdediger wil daarna terug naar Napoli, waar zijn loopbaan ooit begon.

Het contract van de 34-jarige Italiaan loopt volgend jaar zomer af. L'Équipe meldt dat zijn zaakwaarnemer, Gaetano Fedele, op een Italiaanse radiozender heeft gezegd dat dit zijn laatste seizoen in Spanje wordt. "Fabio wil zijn carrière afsluiten bij de club waar het ooit allemaal begon: Napoli," aldus Fedele.

Cannavaro werd in Napels geboren en doorliep daar de gehele jeugdopleiding. Toen Maradona bij Napoli speelde was hij ballenjongen. Na drie jaar in het eerste van Napoli vertrok hij naar Parma. Vervolgens speelde hij ook nog voor Internazionale en Juventus. In 2006 maakte de international de stap naar het buitenland. Met Real Madrid werd hij tweemaal kampioen van Spanje.

Deze zomer moest de Italiaan het EK aan zich voorbij laten gaan. Vlak voor aanvang van het toernooi raakte hij op een training van Italië geblesseerd.

VVD helpt vakantieganger vliegtaks te omzeilen

De VVD heeft uit protest tegen de vliegtaks een prijsvraag uitgeschreven waarmee de winnaar de extra belasting kan omzeilen. Wie de meest originele aanvulling heeft op de slagzin 'Wij vliegen vanaf Düsseldorf naar onze vakantiebestemming omdat...' wordt met een 'luxe touringtaxi' naar de Duitse luchthaven gebracht en daar na afloop van de vakantie weer opgehaald.

Sinds 1 juli moet er boven op de ticketprijs een vliegtaks worden betaald. Die bedraagt 11,25 euro bij vliegreizen tot 2500 kilometer. Op langere vluchten komt de toeslag uit op 45 euro. De maatregel geldt alleen voor passagiers die vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven. De toeslag is de VVD naar eigen zeggen 'als een graat in de keel'.

Volgens de liberalen zorgt deze verhoging er niet voor dat minder wordt gevlogen, maar wordt er wel meer gevlogen vanaf buitenlandse luchthavens. "De milieuwinst is dus nul terwijl de Nederlandse consument, Schiphol, Nederlandse vliegmaatschappijen en regionale luchthavens de rekening mogen betalen", stelt de VVD. "De enigen die profiteren van de belastingdrift van het kabinet zijn de heren van Financien Bos en De Jager zelf", zegt VVD'er Paul van de Krom.

Mensah voor vier jaar naar Lyon

Olympique Lyon heeft een opvolger gevonden voor Sébastien Squillaci, die naar Sevilla is vertrokken. John Mensah werd maandagavond gepresenteerd en tekent in Lyon een contract voor vier seizoenen.

Mensah komt over van Stade Rennes en Lyon betaalt ongeveer 8,5 miljoen euro voor de verdediger.

De 25-jarige verdediger speelde tot nu toe 54 interlands en maakte deel uit van de Ghanese selectie op het WK in 2006.

Voordat hij bij Rennes speelde, voetbalde de Ghanees in Italië bij onder andere Bologna, Chievo Verona en Genoa.

'Ajax wil Nigeriaans talent'

Volgens de Noorse krant Verdens Gang is Ajax geïnteresseerd in de jonge Nigeriaan Odion Jude Ighalo.

Het 19-jarige talent speelt in Noorwegen bij FC Lyn, een club die hem wegens financiële problemen zou willen verkopen.

Diverse Noorse media melden dat er zondag scouts van Ajax aanwezig waren bij een wedstrijd van FC Lyn tegen Stromsgodset. Lyn won het duel met 3-2 en Ighalo scoorde de 2-2. Naast Ajax zouden ook FC Groningen, AZ , Hoffenheim en CSKA Moskou hun belangstelling hebben getoond.

In de Noorse competitie was de Nigeriaanse aanvaller tot nu toe vijfmaal trefzeker in twaalf wedstrijden.

Sony komt met twaalf aankondigingen naar Leipzig

Er waren nogal wat mensen die niet tevreden waren met wat ze van Sony voorgeschoteld kregen op de E3. Die fans kregen de afgelopen dagen al de berichten dat er nog een mysterieuze game klaar ligt en dat de PS3 een exclusieve Final Fantasy krijgt, maar nu is er meer nieuws vanuit het Sony-kamp. Ze zullen namelijk met twaalf nieuwe aankondigingen naar Leipzig afreizen.

David Reeves van Sony heeft dit gezegd in een press briefing voor de PAL regionen. De Leipzig Gaming Convention zal dit jaar van 20 tot 24 augustus plaatsvinden in het Duitse Leipzig. Als de beweringen van David Reeves waar zijn, dan kunnen we dus veel vuurwerk van Sony verwachten. Ook gaan er geruchten dat Heavy Rain eindelijk aan het publiek getoond zal worden.

Wat denken jullie waar ze mee komen? Hou in iedergeval FOK!games in de gaten, want wij zullen vanaf Leipzig verslag doen van de Gaming Convention.



Krijgen we deze dan eindelijk te zien?

Spaanse politie ontmantelt belangrijke cel ETA

De Spaanse politie heeft vanochtend een belangrijke cel binnen de Baskische onafhankelijkheidsbeweging ETA ontmanteld. Bij de operatie zijn zeker zeven mensen gearresteerd. Dat meldden Spaanse media vandaag.

De verdachten behoorden tot de zogeheten Vizcaya-eenheid. Deze groep, die is gevestigd in de streek rond de Baskische stad Bilbao, is het meest actieve onderdeel van de ETA. Onder de arrestanten zou Arkaitz Goikoetxea zijn,één van de meest gezochte strijders van de beweging.

De ETA strijdt al ongeveer 40 jaar voor een onafhankelijk Baskenland. Daarbij zijn volgens de Spaanse autoriteiten meer dan achthonderd mensen om het leven gekomen. De beweging heeft onder meer aanslagen gepleegd op politici, rechters en militairen.

Hof doet uitspraak in zaak doodgestoken scholier

Het gerechtshof in Amsterdam doet vandaag uitspraak in de zaak tegen de 15-jarige Hüseyin P. Die stak op 11 oktober vorig jaar bij het Technisch College (TeC) in Amsterdam-West zijn 16-jarige klasgenoot dood. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het hoger beroep elf maanden jeugddetentie en onvoorwaardelijke jeugd-tbs geëist.

De rechtbank veroordeelde P. in maart tot elf maanden jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs. Bij zo'n voorwaardelijke behandeling kan een patiënt 's avonds naar huis, terwijl hij bij de onvoorwaardelijke variant in een gesloten inrichting verblijft.

De verdachte ging zelf in hoger beroep. Volgens zijn advocaat, Bram Moszkowicz, was de jongen slachtoffer van pesterijen en heeft hij gehandeld uit noodweerexces, een vorm van zelfverdediging.

 

 

Een gedenkteken voor de 16-jarige Youssef, slachtoffer van de steekpartij

Zwaargewond bij aanval neo-nazi's op zomerkamp

Bij een aanval door rechts-extremisten op een zomerkamp voor linkse jongeren in de Duitse deelstaat Hessen is een 13-jarig meisje zondag levensgevaarlijk gewond geraakt. Haar 23-jarige broer liep bij de aanval, door in het zwart geklede, gemaskerde personen, een aantal lichte verwondingen op.

Een 19-jarige rechts-extremist is in verband met de aanval in hechtenis genomen. Hij wordt er van beschuldigd de tent te zijn binnengedrongen waar de broer en zus sliepen en vervolgens op het meisje te hebben ingeslagen met een bierfles en een opvouwbare schop. De jongen zal poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Het meisje verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Zes anderen die naar aanleiding van de aanval werden opgepakt en verhoord zijn inmiddels weer vrij.

Het zomerkamp in Homberg was georganiseerd door de jeugdafdeling van de sociaaldemocratische partij Die Linke. Zaterdag demonstreerden bezoekers van het zomerkamp in het nabijgelegen Schwalmstadt tegen rechts geweld. Daarbij zou sprake zijn geweest van provocaties door rechts-extremisten, onder wie de 19-jarige verdachte. De jongen heeft de politie inmiddels verteld dat hij inderdaad sympathieën heeft voor extreem rechts gedachtegoed, maar dat hij geen lid is van de plaatselijke extreem rechtse beweging.

Die Linke heeft de aanval scherp veroordeeld. Een woordvoerder van de partij noemde de Hessische deelstaatpremier Ronald Koch 'indirect medeverantwoordelijk' voor het geweld. De christendemocraat Koch zou zich 'met demagogische argumenten uit het arsenaal van de koude oorlog' aan de rechterrand van het politieke spectrum hebben willen profileren. Volgens de 'uiterst geïrriteerde' christendemocraten is dat een 'plat en partijpolitiek' verwijt en bovendien verwerpelijk.

Eerste media strijken neer in Scheveningen

Twee cameraploegen en een handvol fotografen zijn afgelopen nacht neergestreken voor de strafgevangenis in Scheveningen. Rond 3.00 uur wees nog niets op een mogelijke aankomst van de van genocide verdachte Radovan Karadzic. Karadzic werd gisterenavond in Servië gearresteerd.

In een speciale vleugel van de gevangenis worden de verdachten van het Joegoslavië-Tribunaal van de Verenigde Naties (VN) vastgehouden.

Na de arrestatie van de Joegoslavische oud-president Slobodan Milosevic in 2001 stonden de media in groten getale te wachten op diens aankomst in Scheveningen. Die arriveerde in de nacht na zijn arrestatie per helikopter.

Brandstichters leggen treinverkeer lam

Brandstichters hebben gisterenavond flinke overlast veroorzaakt in de Achterhoek. Spoorbeheerder ProRail zag zich genoodzaakt het treinverkeer tussen Doetinchem en Winterswijk in de avond stil te leggen.

Dit deed ProRail nadat vandalen brandjes hadden gesticht in twee schuren achter een leegstaande woning langs het spoor. Dat meldde de politie. De brandweer heeft het spoor 's nachts weer vrijgegeven, aldus ProRail. Vanochtend rijden de treinen weer.

Boek: Justine-De ochtend waarop ik besloot niet meer te eten

In deze tijd waar er toch vooral wordt gesproken over obesitas en te dikke kinderen die te weinig bewegen, is er nog altijd een sluimerend ander probleem dat onder jongeren regelmatig voorkomt. We hebben het dan over eetstoornissen als anorexia en boulimia. Bij tijd en wijle hoor je er wat over in de media, zoals destijds na het overlijden van een model, maar toch lijkt het wel of de aandacht wat tanende is. Justine wil als ervaringsdeskundige proberen toch weer wat meer aandacht te krijgen voor de ziekten. Dit doet zij door het vertellen van haar verhaal in De ochtend waarop ik besloot niet meer te eten. Een persoonlijk verhaal waarmee de schrijfster -naast het van zich af te willen schrijven voor haar eigen 'genezing'- andere jongeren wil bereiken.

CD: Chris Brown - Exclusive

Een jonge god (19) in een prachtig lichaam. Zo wordt Chris Brown onder vele jonge meisjes wel gezien. Maar dan oordelen ze vooral op zijn uiterlijk en zijn charismatische uitstraling. Er is meer voor nodig om een succesvol artiest te worden, namelijk een goede zangstem en kwaliteiten om een goede cd neer te zetten. Dit probeert Brown te doen met zijn album Exclusive, alweer het tweede van de zanger. De titel legt hoge verwachtingen neer, want 'exclusive' is toch wel vaak een woord dat superlatieven aanduidt. Of dit album dat waard is, zal moeten blijken na een paar luisterbeurten en dus zit er niets anders op dan de cd maar in de speler te leggen en op die befaamde play-knop te drukken. "Overtuig me Chris!"

[Gerucht] Releasedatum LittleBigPlanet bekend

Een van de meest verwachte games voor de PS3 genaamd LittleBigPlanet, komt binnenkort uit voor Sony's console. Maar jammer genoeg is er voor de fans nog geen officiële datum van de game vrijgegeven. Gelukkig genoeg is er door enkele oplettende gamers daar verandering in gekomen.

Op het internet is er namelijk een foto verschenen van een Pre-Sale Card. Op de foto kun je de game zien met een zeer interessant regeltje tekst onderop. De releasedatum die daarop staat echter genoeg nog niet officieel bevestigd, waardoor het dus niet zeker is of de gegeven datum van 21 oktober ook daadwerkelijk klopt.



Sega kondigt nieuwe Sonic game aan

Vandaag heeft Sega officieel een nieuw deel aangekondigt in de Sonic franchise. Het gaat om Sonic and the Black Knight, exclusief voor de Wii. De game wordt een onderdeel van de 'Storybook Series' welke begon met Sonic and the Secret Rings. Deze nieuwe titel brengt Sonic naar de tijd van de legende van Arthur, waarin hij een kans krijgt om ridder te worden. Bewapend met een zwaard zal hij er alles aan doen om de held van de dag te worden. Sonic and the Black Knight zal volgens Sega een fast-paced adventure worden, waar gamers van alle leeftijden zich mee kunnen vermaken. Sega belooft dat de game alle mogelijkheden van zowel de Wii remote als de Nunchuck zal benutten om een zo goed mogelijke ervaring neer te zetten waar alle Sonic fans van zullen smullen. Het enige beeldmateriaal wat er tot nu toe is, is een omslag van het blad Nintendo Power.



Sonic and the Black Knight staat gepland voor een release in de lente van 2009.

Jade Empire nu te downloaden als Xbox Original

Sinds een tijdje hebben we de mogelijkheid om originele Xbox spellen te downloaden op de xbox. Voor de flinke prijs van 1200 MS points per game (ongeveer 15 euro) kunnen we klassiekers van de Xbox Classic spelen. Games als Halo, Psychonauts, Black, en Fable waren al te downloaden. Aan dit lijstje is nu ook Jade Empire toegevoegd. Check hier onze review van de game.


Jade Empire is een RPG rond Oosterse vechtsporten en mystieke krachten. De speler wordt een meester in vechttechnieken en moet volgelingen trainen en hen uitzenden over de wereld.

Nieuw Dashboard hoeft niet per se gebruikt te worden

De aankondiging van het nieuwe Dashboard op de E3 riep uiteenlopende gevoelens op bij de fans. Het oude vertrouwde Dashboard zal compleet verdwijnen en er komt een compleet nieuw Dashboard voor in de plaats. De een vind het er gelikt uitzien, de ander juist niet. Degenen die bij de tweede groep horen, niet getreurd. Alle functies die je in het huidige Dashboard vindt zul je voortaan onder je Guide Button vinden.

Larry 'Major Nelson' Hryb:

"I know that there are some people that aren't going to like the happy, happy, shiny New Xbox Experience. For whatever reason it's not flipping their bit.

Here's my message to you: you don't actually have to use it. You can never go there, just leave your game disc in and pretty much do everything that you could before but on the Guide level - one button press away in every single game'' .

Mocht je het nieuwe menu dus zo lelijk vinden dat je er liever niet naar kijkt, dan kan dat dus. De nieuwe avatars kun je ook links laten liggen, je kunt gewoon je gamerpic gebruiken. Hierdoor kun je wel bepaalde 'rewards' die exclusief voor de avatars in games zitten mislopen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.