Tilburg maakt zich op voor Roze Maandag

De binnenstad van Tilburg staat maandag voor de achttiende keer in het teken van Roze Maandag. Het drukst bezochte homo-evenement van Nederland heeft dit jaar als thema 'Alles uit de kast, want wat roze is mag roze zijn'. De organisatie verwacht dat meer dan driehonderdduizend bezoekers afkomen op de diverse festiviteiten.

Het Brabants Dagblad komt maandag voor de gelegenheid uit op roze papier. Het Aidsfonds verkoopt roze wuppies, het symbool van Roze Maandag.

Voor het eerst wordt tijdens het evenement een homohuwelijk voltrokken. Op de Tilburgse kermis sluit wethouder Joost Möller (VVD) om 14.15 uur het huwelijk vervolgens nog een keer af bij het reuzenrad 'Europarad' op de Heuvel.

De Brabantse gemeente is sinds vrijdag ook het toneel van de Tilburgse kermis. Dit is de grootste kermis met jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. De politie noemt de sfeer tot nu toe goed. Zaterdagavond werden bij de openstelling van de kermis negen mensen aangehouden. Het evenement duurt tot volgende week zondag.