Dronken boer blijft trekker rijden

Voor de Asser rechtbank moest vandaag een boer verschijnen die wel van een borrel houdt. De 52-jarige agrariër, woonachtig in het Drentse dorpje Bunne, is al meerdere malen dronken achter het stuur betrapt. Niet het stuur van zijn auto, maar het grote rad van zijn tractor.

"Deze man trekt zich niets aan van welke rechterlijke uitspraak dan ook", zo oordeelde de rechter. Bij verstek legde hij de boer een forse straf op. Hij mag maar liefst twee jaar lang niet op zijn trekker rijden. Ook moet hij twee maanden op water en brood.

Twee maanden geleden werd de Drent in het dorpje Donderen betrapt met vier maal zoveel alcohol in zijn bloed als toegestaan. Omdat hem begin dit jaar al een rijverbod was opgelegd, was de boer helemaal in de aap gelogeerd. "Deze man heeft een alcoholprobleem. Hij laat zich vollopen en stapt vervolgens vrolijk achter het stuur van zijn trekker", vertelde de aanklaagster.

En inderdaad, op zijn kerfstok prijken vele veroordelingen wegens het rijden onder invloed. De officier eiste dan ook drie maanden gevangenisstraf en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. Dit vond de rechter toch wat al te gortig. Hij vond twee maanden celstraf dan ook meer dan genoeg.