Mercedes blij met zege Hamilton

Sally (Tessa)
Mercedes kreeg met de zege van Lewis Hamilton op de Hockenheimring weer eens een thuisoverwinning. Het was al bijna tien jaar geleden dat Mika Häkkinen voor McLaren-Mercedes op het Duitse circuit de eerste plaats pakte.

Norbert Haug, de baas van Mercedes Motorsport, was in zijn nopjes: "Dit was een sensationele zege van Lewis, met al die inhaalacties. Hij was opnieuw een klasse apart en zijn snelheid was beter dan ik had durven dromen. Nadat we hem door hadden laten rijden tijdens de safety carperiode, zagen we twee van de meest spectaculaire inhaalmanoeuvres van het seizoen. Ik ben erg blij met deze zege, dus bedankt Lewis! Ik wil ook alle leden van het team bedanken voor hun fantastische werk. Het was een mooie dag voor de Mercedes-tribune."

Op die tribune was voor aanvang van de race 'Lewis & Heikki' te zien van de fans die witte bordjes omhoog hielden. Voor Hamilton was het de tweede overwinning op rij en hij staat nu weer alleen bovenaan het rijderskampioenschap met 58 punten, gevolgd door Felipe Massa (54) en Kimi Räikkönen (51 punten).